GFC Ajaccio – Lille 1:3 (kon.) | Angers – Club Franciscain 5:0 (kon.) | Canet Roussillon – Marseille 2:1 (kon.)
konec
Canet Roussillon FC
2:1 (1:1)
Olympique Marseille
Neděle 07.03.2021, 21:00 • Stade Gilbert Brutus, Perpignan • Francouzský pohár • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, chtěl bych vás přivítat u utkání v rámci francouzského poháru! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Roussillonem a Marseille. Výkop je naplánován na 21:00 a my budeme u toho.
     
    Canet Roussillon FC

    Canet Roussillon se účastní amatérské ligy ve Francii, konkrétně Championnatu de France Amateur. Ta je rozdělena do čtyř skupin a domácí celek hraje ve skupině C. V té získal deset bodů v devíti zápasech a patří mu až dvanáctá pozice. Jeho liga je však pozastavena z důvodu koronavirové pandemie, a tak hraje jen pohár. V tom porazil Colomiers, St. Clément-Montferrier a a naposledy po penaltách Stade Poitevin.
     
    Olympique Marseille

    Jasným favoritem tohoto duelu je Marseiile, který hraje nejvyšší francouzskou fotbalovou soutěž. V té má odehráno dvacet sedm zápasů, ve kterých získal devětatřicet bodů. To mu zatím stačí na osmou pozici Ligue1. Ligue1 normálně pokračuje, a tak Olympique má zápasovou praxi. V posledních třech duelech vybojoval hostující celek ale jen dva body, když remizoval s Nantes a Lyonem. V posledním duelu ale nestačil na Lille 0:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Canet Roussillon FC: Graves – Martin, Mbimba, Diarra, Ba – Lybohy, Vercruysse, Posteraro – Gasparotto, Pioton, Bai.
    Náhradníci: Ferry – Koné, Mahon de Monaghan, Commes, Sagna, Vie, Atlan, Diouane, Ouadoudi.

    Olympique Marseille: Pelé – Lirola, González, Ćaleta-Car, Nagatomo – Ntcham, Kamara, Gueye – Payet (C) – Germain, Milik.
    Náhradníci: Ngapandouetnbu – Rocchia, Balerdi, Khaoui, Cuisance, Benedetto, Perrin, Henrique, Sakai.

    Rozhodčí: Delajod. Asistenti: Jeanne, Finjean. Čtvrtý rozhodčí: Zolota.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Fotbalisté Marseille odolali úvodnímu snažení ze strany domácích fotbalistů a poté zvolili útok středem hřiště, zradila je ovšem nepřesná finální přihrávka. Vhazování.
     
    4
    Už to vypadalo, že se domácí dostanou do zakončení na hranici šestnáctky nebo případně zpoza ní, jenže jeden z domácích útočníků zahrál rukou. Přerušení.
     
    6
    Brankář Yohann Pelé musel vyběhnout až za hranici šestnáctky, aby před jedním z domácích hráčů Canet odkopl míč do bezpečí po prudké kolmé přihrávce.
     
    8
    Marseille podnikla nebezpečný výpad a na levé straně šestnáctky se málem dostala k úvodní střele, jenže domácí obránce odvrátil prudký pas na rohový kop.
     
    9
    Následný rohový kop v podání hostů nic nepřinesl a domácí brankář Damien Graves mohl zůstat v klidu. Jeho spoluhráči centr bez problému odhlavičkovali.
     
    12
    Obrázek hry zůstává po deseti odehraných minutách stejný. Oba týmy se snaží útočit a dostávají se k šestnáctce, jenže tam jejich cesta končí. Žádná střela.
     
    13
    Valère Germain si teď dobře naběhl na centr z pravé strany, jenže na vzdálenější levé tyči na míč při pokusu o pohotové boční nůžky těsně nedosáhl. Je to škoda.
     
    15
    Canet se zatím prezentuje velice sympatickým dojmem a vypadalo to na slibný útok tažený po ose hřiště, hráči Marseille se ale skvěle vrátili a akci poté přerušili.
     
    16
    Chris Lybohy chtěl přenést hru diagonálním pasem z pravé strany doleva, jenže jeho pas mířil na paty spoluhráče a následovalo autové vhazování hostí.
     
    18
    A znovu v akci poslední jmenovaný hráč Chris Lybohy, tentokrát ale při plnění defenzivních povinností fauloval a Marseille má k dispozici standardní situaci. Padne gól?
     
    19
    Ohrožení přímo po rozehrání standardní situace nepřišlo, jenže na levé straně šestnáctky se poté opřel do míče Olivier Ntcham a jeho rána z úhlu minula přední tyč! První šance hostů z Marseille.
     
    21
    Canet Roussillon právě vstřelilo branku!
    JÉRÉMY POSTERARO rozehrál volný přímý kop na pravé straně hřiště a nádhernou diagonální střelou vymetl vzdálenější levý horní roh brány!
    21. Jérémy POSTERARO - 1:0
     
    24
    Fotbalisté Marseille prožívají šok a bude zajímavé sledovat, zda se z něho dokážou otřepat a zápas otočit. Vstupovali do něj totiž v roli velkého favorita.
     
    25
    Na druhou stranu, pokud sledujete Marseille často, tak víte, že se hostujícím fotbalistům OM v rámci ligové soutěže během poslední doby příliš nedařilo. Stav 1:0.
     
    27
    Nepřehledné situace na pravé straně šestnáctky chtěl po několika vysokých míčích využít Valère Germain, jeho prudká přízemní střela ovšem byla zablokována.
     
    29
    Marseille málem poslal do kolen na první pohled nenápadný centr Canet z pravé strany hřiště, který se snesl ze vzduchu na vzdálenější tyč!
    29. Hostům pomohla branková konstrukce! Málem stav 2:0.
     
    31
    Ze zápasu uběhlo úvodních třicet minut a Marseille na stadionu Canet senzačně prohrává poté, co se v polovině prvního poločasu trefil Jérémy Posteraro.
     
    32
    Arkadiusz Milik na přední tyči nebezpečně tečoval centr ze standardní situace, jeho hlavička ovšem byla na přední tyči brány zablokována. Rohový kop hostí.
     
    34
    Marseille utrpěla šok a nemůže se z něj vzpamatovat. Fotbalisté hostí se sice snaží, jenže Canet skvěle napadá rozehrávku a nepouští hosty do šance.
     
    36
    Canet se dostalo na pravé straně šestnáctky k centru z ostrého úhlu a na vzdálenější levé tyči přišla hlavička, která z blízkosti skončila mimo!
     
    37
    Domácí fotbalisté vyrazili do nadějného přečíslení tři na dva, jenže diagonální přihrávka přišla pozdě a byla jedním z hráčů Olympique Marseille dobře vystižena.
     
    39
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Dimitri Payet vysunul kolmou přihrávkou Valèrea Germaina a po jeho centru z pravé strany se hlavou pěkně prosadil ARKADIUSZ MILIK – 1:1!
    39. Arkadiusz MILIK - 1:1
     
    40
    Pape Gueye předvedl ostrý faul ve středu hřiště a poté od rozhodčího inkasoval kartón žluté barvy.
     
    42
    Dimitri Payet měl před sebou volnou dálnici a uvnitř šestnáctky se ocitl v obrovské šanci, jenže to po třech zaseknutích míče přehnal a po kontaktu s domácím fotbalistou byl jeho pád zbytečný! Měl zakončit dříve. Penalta nikde.
     
    45
    Canet RFC zakončil první poločas nádhernou kombinační akcí, škoda jen, že kolmá přihrávka do šestnáctky a obrovské příležitosti neprošla!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Marseille prožila v polovině prvního poločasu šok, když se prosadil domácí Jérémy Posteraro. S hosty to mohlo vypadat ještě hůře, centr ze strany se ovšem krátce na to snesl na břevno a před přestávkou poté dokázal vyrovnat Arkadiusz Milik. Skóre po prvním poločase střetnutí. Canet RFC Olympique Marseille 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Olivier Ntcham, přichází Saîf-Eddine Khaoui.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Pol Lirola, přichází Hiroki Sakai.
     
    48
    Fotbalisté Canet vstoupili do druhého poločasu skvěle a po centru ze standardní situace málem získali ztracené vedení zpět, hlavička ze středu šestnáctky těsně minula vzdálenější levou tyč!
     
    51
    Jediné, co Marseille po přestávce zatím dokázala, je vyvolání zmatků na levé straně šestnáctky, do zakončení se ovšem hostující fotbalisté nedostali.
     
    53
    Střídající Hiroki Sakai si naběhl na fantastický diagonální pas a na pravé straně šestnáctky práskl po zpracování do míče, jeho rána z úhlu ale minula přední pravý horní roh brány Canet!
     
    54
    Marseille je po přestávce lepším týmem na hrací ploše, stále ale platí fakt, že se do zakončení dostává velice těžko a domácí fotbalisté dobře brání. Stav stále 1:1.
     
    56
    Canet vyrazil na pravém křídle do velice nebezpečného protiútoku a v šestnáctce se málem dostal do zakončení, hosté ale míč urvali na rohový kop. Nic.
     
    58
    Hiroki Sakai fauloval v blízkosti šestnáctky a Canet bude rozehrávat standardní situaci na levé straně hřiště. Hosté vyhlašují v šestnáctce stav pohotovosti.
     
    59
    Yohann Pelé dával po pěkném centru mířícím na vzdálenější pravou tyč po standardní situaci velký pozor, aby nedošlo k teči, a míč poté lapil do rukavic.
     
    61
    Střídání v týmu Canet Roussillon FC: ze hřiště odchází Ludovic Gasparotto, přichází Toufik Ouadoudi.
     
    65
    Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát pětadvacet minut a ani dvojitá změna zatím Marseille příliš mnoho nepomohla. Canet navíc začíná být lepší a aktivnější.
     
    66
    Velice zajímavá je statistika střel na bránu. Oba týmy vystřelily na bránu pouze jednou, jenže obě dvě střely skončily v síti, a tak jsou zatím stoprocentní, co se střely na terč týče – 1:1.
     
    68
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Luis Henrique.
     
    70
    Marseille měla nyní výhodu a Hiroki Sakai sklepával diagonální pas na levé straně šestnáctky pod sebe, jeden z jeho spoluhráčů ale míč v rychlosti přeběhl.
     
    71
    Canet Roussillon právě vstřelilo branku!
    YOHAN BAI využil fantastické dlouhé kolmé přihrávky do šestnáctky a bez přípravy jemným lobem překonal vybíhajícího brankáře Marseille, která utrpěla druhou facku a podruhé v zápase musí dotahovat! Canet znovu senzačně vede!
    71. Yohan BAI - 2:1
     
    73
    Arkadiusz Milik napřáhl po prudkém přízemním centru Hirokiho Sakaie z levého křídla k prudké přízemní střele a dobře mířil na vzdálenější pravé tyči k tyči, jenže Damien Graves vytáhl skvělý zákrok a míč vyrazil na rohový kop! Málem 2:2!
    73. Málem přišla blesková odpověď! Milikův volej vyrazil Graves
     
    75
    Fotbalisté Marseille už hrají na obrovské riziko a málem se jim to vymstilo, jeden z hráčů Canet ale neměl rychlost a do samostatného úniku se tak nedostal.
     
    76
    Canet dnes předvádí fantastický výkon a prohrát dnešní zápas si nezaslouží. Rád bych řekl to samé o Marseille, jenže hosté byli obrovským favoritem.
     
    80
    Střídání v týmu Canet Roussillon FC: ze hřiště odchází Raphaël Pioton, přichází Aboubakar Koné.
     
    80
    Střídání v týmu Canet Roussillon FC: ze hřiště odchází Jean Vercruysse, přichází Pascal Vie.
     
    80
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Dimitri Payet, přichází Darío Benedetto.
     
    83
    Čas utíká z pohledu Marseille velice rychle, ale mnohem horší je, že se fotbalisté hostí strašně nadřou, aby se vůbec do nějaké slibné příležitosti dostali. Stav je 2:1.
     
    84
    Olympique se nemohl dostat do vápna, a tak zvolil přízemní střelu zpoza šestnáctky, která byla příliš slabá, a domácí brankář Damien Graves si s ní hravě poradil.
     
    85
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Duje Ćaleta-Car Do hry, přichází Lucas Perrin.
     
    86
    Hra se odehrává daleko od brány Canet a Marseille má obrovské problémy, protože v závěru zápasu na hřišti outsidera prohrává o jednu branku. Vyhrají domácí?
     
    88
    Škoda, že teď jeden z domácích fotbalistů míč v pokutovém území lidově řečeno zadrbal, protože to byla slibná příležitost, zaseknutí míče už ale nikoliv.
     
    89
    Hiroki Sakai chtěl v blízkosti šestnáctky nasimulovat úder do obličeje a vybojovat standardní situaci, jenže rozhodčí nechal hru plynout a podle mě správně.
     
    90
    Poslední minuta zápasu a diagonální pas Marseille míjí vzdálenější pravou tyč. Fotbalisté Canet jsou na pokraji obrovského úspěchu a vyřazení favorita! Stav je 2:1.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+3
    Rozeběhlo se posledních 60 sekund dnešního zápasu a více už Marseille na vyrovnání nedostane. Canet dobře brání a závěrečný hvizd střetnutí už je na spadnutí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Na stadionu Canet teď propuká po závěrečném hvizdu obrovská eufórie! Domácí fotbalisté dokázali senzačně porazit Marseille a po velice koncentrovaném a také velmi slušném vystoupení i směrem dopředu nakonec postupují zaslouženě. Olympique se hodně trápil a dnes to z jeho strany zkrátka bylo málo. Canet vystřelil postup Yohan Bai poté, co na úvodní gól Jérémyho Posterara dokázal odpovědět krátce před přestávkou Arkadiusz Milik. Canet RFC 2 Olympique Marseille 1. (22:52:08)

    Tomáš Reiner

    Branky: 21. Posteraro, 71. Bai – 39. Milik

    Karty:   40. Gueye (OMA)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:13.
    Canet Roussillon FC: Graves – Martin, Mbimba, Diarra, Ba – Lybohy, Vercruysse (80. Vie), Posteraro – Gasparotto (61. Ouadoudi), Pioton (80. Koné), Bai.
    Náhradníci: Ferry – Koné, Mahon de Monaghan, Commes, Sagna, Vie, Atlan, Diouane, Ouadoudi.

    Olympique Marseille: Pelé – Lirola (46. Sakai), González, Ćaleta-Car (85. Perrin), Nagatomo – Ntcham (46. Khaoui), Kamara, Gueye – Payet (C) (80. Benedetto) – Germain (68. Henrique), Milik.
    Náhradníci: Ngapandouetnbu – Rocchia, Balerdi, Khaoui, Cuisance, Benedetto, Perrin, Henrique, Sakai.

    Rozhodčí: Delajod. Asistenti: Jeanne, Finjean. Čtvrtý rozhodčí: Zolota
    thejrc.org