Boston – New Jersey 0:1 (kon.) | Carolina – Florida 4:2 (kon.) | Philadelphia – Washington 1:3 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 5:1 (kon.) | Dallas – Nashville 3:4 (1:2 po s.n.) | Calgary – Ottawa 3:4 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Calgary Flames
3:4 (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)
Ottawa Senators
Pondělí 08.03.2021, 03:30 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    Dobré ráno všem hokejovým fanouškům! Společně se mnou dnes budete moci sledovat poslední zápas hokejové noci, ve kterém na sebe narazí Calgary a Ottawa. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Calgary Flames
    Calgary neprožívá zrovna ideální ročník, protože se zatím nachází mimo pásmo postupu. V Severní divizi mu patří až pátá příčka, přičemž na čtvrtý Montreal ztrácí čtyři body a navíc má odehráno o dva zápasy více. Plamenům se v poslední době příliš nedaří, protože z posledních pěti utkání zvládli jen dva, a to když dvakrát jednoznačně porazili Ottawu. Dvakrát na ni ale jednoznačně nestačili a včera těsně padli proti Edmontonu 2:3. Suma sumárum Calgary střídá prohru s výhrou, přičemž dnes to vychází na vítězství, tak uvidíme, jestli to tak bude.

    Poslední tři utkání
    Edmonton vs. Calgary – 3:2
    Calgary vs. Ottawa – 7:3
    Ottawa vs. Calgary – 5:1

    Nejproduktivnější hráči
    Johnny Gaudreau 22 bodů (10+12)
    Elias Lindholm 22 bodů (6+16)
    Matthew Tkachuk 19 bodů (7+12)
     
    Ottawa Senators
    Ottawa je na tom i letos špatně, ale aspoň už není posledním týmem celé NHL, ale jen v Severní divizi. Od postupu do play off ji však dělí propastných jedenáct bodů, které však ještě může dotáhnout, ale to by se musela dostat do pořádné formy, což se nedávnou dařilo, protože Sens vyhráli tři zápasy za sebou. Nyní už se ale zase přestalo dařit, protože celek z hlavního města Kanady padl dvakrát po sobě. S Montrealem to byla těsná porážka 1:3, ale naposledy Senátoři schytali druhý vysoký výprask v sezoně od Calgary. Dnes tedy mají co napravovat.

    Poslední tři utkání
    Calgary vs. Ottawa – 7:3
    Montreal vs. Ottawa – 3:1
    Ottawa vs. Calgary – 5:1

    Nejproduktivnější hráči
    Drake Batherson 18 bodů (9+9)
    Brady Tkachuk 17 bodů (9+8)
    Thomas Chabot 16 bodů (3+13)
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhne žádný český a ani slovenský hokejista.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Rittich) – Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, N. Nestěrov, Välimäki – M. Tkachuk, E. Lindholm, Dubé – J. Gaudreau, Monahan (A), D. Ryan – Lucic, Backlund (A), Mangiapane – Rinaldo, S. Bennett, B. Ritchie.

    Ottawa Senators: M. Murray (Daccord) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Brännström, Gudbranson (A) – B. Tkachuk (A), Tierney, Co. Brown – N. Paul, White, Dadonov – Stützle, Norris, Batherson – Dzingel, Anisimov, Watson.

    Rozhodčí: Nicholson, Furlatt – Murchison, Barton.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Arťom Zub hned po úspěšné defenzivě ujel po pravé straně, odkud samozřejmě vyzkoušel štěstí, ale jeho pokus byl sražen mimo kluziště.
     
    00:33
    Milan Lucic na modré čáře nedokázal zpracovat přihrávku, kotouč pouze protečoval za branku soupeře, kde ho následně nedokázal vybojovat.
     
    01:06
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Brännström – 2 min., podrážení).
     
    01:33
    Ottawa se hned po vhazování osvobozuje a cenné vteřinky následně získává aktivním napadáním Nick Paul.
     
    02:16
    Plameny zatím marně hledají cestu k zakončení. Dopředu se sice dostanou, ale tam to vždy pokazí nepřesnou kombinací.
     
    02:38
    Nakonec přece jen od modré čáry zkusil štěstí Mark Giordano, ale jeho nahození mělo slabou razanci, takže ho dokázal zablokovat Nikita Zajcev.
     
    03:08
    Senators zcela bez problémů přežili první oslabení. I po jejím konci se však musí bránit, protože nemají kotouč pod kontrolou.
     
    03:44
    Drake Batherson sice dobruslil vlastní nahození, ale puk stejně nezískal, takže Calgary okamžitě našlo cestu do útočného pásma, kde ale o kus gumy musí také bojovat.
     
    04:38
    Matthew Tkachuk si za bránou našel nahození Nikity Nestěrova a kotouč okamžitě posílal před bránu, kam se však přes obránce nedostal.
     
    05:00
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Ryan Dzingel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:28
    Ani druhá početní převaha domácím hráčům příliš nevychází, protože celou první minutu hledají jenom cestu do útočného pásma.
     
    06:09
    Elias Lindholm nabral vysokou rychlost a po přihrávce chtěl zamířit do útoku, jenže pas mu mířil jen na brusle, kvůli čemuž si kotouč nedokázal zpracovat.
     
    06:42
    Nyní už přece jen mohl vypálit Dillon Dubé, jehož ránu ještě těsně před Mattem Murrayem tečoval Milan Lucic, ale brankář Ottawy si stejně dokázal poradit!
     
    07:18
    Přesilovka Plamenů už je u konce, ale domácí pořád pokračují v náporu, který jim konečně aspoň trochu vychází.
     
    07:58
    Calgary zatím soupeři vůbec nic nedovoluje, ale v útočném pásmu také není moc nebezpečné, i když má kotouč většinu času v držení.
     
    08:29
    Ottawa po delší době zkoušela něco vymyslet za pomoci nahození, ale po něm stejně nedokázala dostat kotouč pod svou kontrolu.
     
    09:00
    Erik Brännström svým nahozením našel jen Marka Giordana, který rychle vrací kotouč do pásma soupeře, kde si to hosté tentokrát pohlídali.
     
    09:49
    Domácí zkoušeli získat puk velice aktivním napadáním, ale Ottawa rozehrávku zkušeně zvládla, ale v útoku stejně hned kotouč ztratila.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:38
    Brett Ritchie něco zkouší vymyslet za brankou Ottawy, nakonec poslal kotouč na modrou čáru, odkud vypálil Christopher Tanev, ale Matt Murray měl dobrý rozhled, takže mu zákrok nedělal problém.
     
    11:08
    Rasmus Andersson se šikovně protlačil za branku a odtud následně poslal kotouč do mezikruží, což však Matthew Tkachuk nečekal, takže nedokázal zakončit.
     
    11:43
    Andrew Mangiapane si pod tlakem nedokázal zpracovat přihrávku, takže puk skončil u Matta Murrayho, který jistě rozehrává.
     
    12:21
    Hostům to směrem dopředu stále vůbec nepřichází. Colin White sice zkoušel po nepřesné přihrávce Jevgenije Dadonova kotouč získat, ale to se mu nepovedlo.
     
    12:54
    Austin Watson byl v rámci souboje u hrazení poslán k ledu, ale bylo to čistým způsobem, takže Calgary okamžitě může do protiútoku.
     
    13:13
    Jevgenij Dadonov byl tentokrát v roli zakončovatele, a to když po přihrávce byl před ním jediný protihráč, kterého nechtěl obcházet, takže prostě vypálil, avšak netrefil se ani mezi tři tyče!
     
    13:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators sice zpočátku zaostávali, ale paradoxně se dostávají do vedení! CONNOR BROWN našel odražený kotouč u pravého hrazení a jen tak ho nahodil směrem na bránu, přičemž v gól rozhodně nedoufal. Nahozený puk se však otřel o brusli Christophera Taneva a od ní zamířil přesně mezi betony Jacoba Markströma. Asistence: Thomas Chabot, Brady Tkachuk.
    13:48 Connor BROWN - 0:1
     
    14:00
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund – 2 min., podrážení).
     
    14:48
    Hosté jsou při přesilovce opravdu nebezpeční, po vyhraném buly pálil ze své pravé strany Drake Batherson, ale Jacob Markström ho tentokrát vychytal.
     
    15:14
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Thomas Chabot – 2 min., podrážení).
     
    15:40
    Calgary i tentokrát musí začínat početní převahu ze svého pásma, protože není schopné vyhrát vhazování.
     
    15:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    RYAN DZINGEL se prosazuje i ve svém druhém utkání po návratu do Ottawy! Celou povedenou akci ve čtyřech hráčích zahájil výborným pasem na modrou čáru Mike Reilly, díky čemuž mohl Chris Tierney mířit do přečíslení. V něm tedy předal kotouč střelci branky, který přehodil domácího brankáře, jenž se nestíhal včas přesunout. Asistence: Chris Tierney, Mike Reilly.
    15:56 Ryan DZINGEL - 0:2
     
    16:49
    Flames se samozřejmě pokouší o co nejrychlejší snížení, ale v útočné třetině se jim stále moc nedaří, protože nemohou najít ani nebezpečné zakončení.
     
    17:48
    Ottawa se snaží do konce třetiny nic neriskovat, kotouč tak drží mimo své pásmo aktivním napadáním.
     
    18:06
    Matt Murray však stejně musel zasahovat proti nebezpečné ráně Christophera Taneva, což i s tečí zvládl na jedničku.
     
    18:35
    Arťom Zub ještě mohl pálit od pravého hrazení, ale před ním stálo několik protihráčů, kteří puk nepustili až ke svému brankáři.
     
    18:50
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Brett Ritchie – 2 min., držení).
     
    19:23
    Sens samozřejmě na soupeře ještě zkoušejí zatlačit, což se po chvíli přece jen daří. Vypálit tak mohl Drake Batherson, ale ten tentokrát nemířil přesně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:35.
     
    Oba týmy už tomu druhému uštědřili dva debakly a dnes to zatím vypadá, že by Ottawa mohla přidat třetí. Zpočátku utkání sice zaostávala, ale obranu tentokrát výjimečně zvládla, za což byla následně náležitě odměněna. Connor Brown totiž našel cestu do sítě od pravého hrazení a po chvíli přidal druhou branku Ryan Dzingel díky pěknému přečíslení. Calgary se tak nedostalo skoro k ničemu nebezpečnému a ve zbytku zápasu tak bude mít hodně složitou pozici.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Hosté ještě dohrávají početní převahu, ale už se nestihnou k ničemu dostat, nyní by už ale stejně měli myslet hlavně na defenzivu.
     
    21:08
    Přece jen se po konci přesilovky mohl prosadit Brady Tkachuk, který se dostal až do úniku, ale střelou nad ramena Jacoba Markströma nepřekvapil!
     
    21:34
    Chris Tierney opět vymýšlel zajímavou přihrávku, přičemž před branou tentokrát hledal Connora Browna, ale pas nakonec zastavili dva obránci v cestě.
     
    22:09
    Ottawa následně zvládla obranu a soupeři odevzdala kotouč, protože potřebovala nutně vystřídat.
     
    22:13
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Austin Watson – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Zac Rinaldo – 5 min., bitka).
     
    22:47
    Sam Bennett měl prostor k zakončení v levém kruhu, takže okamžitě pálil, ale střela se mu nepovedla podle představ, protože skončila jen nad bránou.
     
    23:27
    Thomas Chabot mířil za nahozeným pukem, ale proti němu chytře vyjel Jacob Markström, který i zkušeně zvládl najít spoluhráče.
     
    23:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny jsou zpátky ve hře, i když také se prosadily díky šťastné teči! Ránu MARKA GIORDANA by Matt Murray nejspíš měl, ale střelu nešťastně tečoval Josh Norris, který kus gumy srazil přesně mezi betony svého gólmana. Asistence: Matthew Tkachuk, Nikita Nestěrov.
    23:41 Mark GIORDANO - 1:2
     
    24:38
    Domácí jsou nyní samozřejmě na koni a vyrovnání mají na dosah, což si moc dobře uvědomují a podnikají jeden útočný výpad za druhým.
     
    25:03
    Dillon Dubé zkoušel zpoza branky dostat kotouč do mezikruží, ale tam to hosté včas zahustili a přihrávku tam nepustili.
     
    25:40
    Arťom Anisimov obral protihráče o puk po nepřesném nahození a tak následně mohl vypálit Arťom Zub, ale ten netrefil branku.
     
    26:19
    Calgary má samozřejmě kotouč častěji pod kontrolou, ale nyní se mu vůbec nepovedl přechod do útočného pásma, protože nahození zachytil Chris Tierney, který je dnes opravdu aktivní.
     
    27:09
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři tlumí vzestup soupeře svou třetí brankou v utkání! COLIN WHITE nejprve našel odražené nahození Nikity Zajceva a poslal ho před bránu na Nicka Paula, který mu však kotouč velmi chytře vrátil, díky čemuž měl první jmenovaný před sebou odkrytou klec, kterou bez problémů trefil. Asistence: Nick Paul, Nikita Zajcev.
    27:09 Colin WHITE - 1:3
     
    28:08
    Brady Tkachuk si hledal pozici mezi kruhy, kde mu však zakončení nebylo dovoleno hraničním způsobem, avšak vylučovat se nebude.
     
    28:50
    Dillon Dubé nabírá rychlost po pravé straně a tlačí se za vlastním nahozením, u kterého však nebyl první, takže útočné pásmo nezískal.
     
    29:20
    Jacob Markström rozehrává až na modrou čáru na Bretta Ritchieho, který tedy získal útočnou třetinu, díky čemuž mohla přijít rána od modré čáry, kterou však Matt Murray pokryl.
     
    29:49
    Flames se samozřejmě nevzdávají, i když zase prohrávají o dva góly, ale stejně se pořád do šancí dostávají jen zřídka.
     
    30:23
    Andrew Mangiapane na levé straně uvolnil Juuseho Välimäkiho, který odtud tedy okamžitě pálil, ale houf hráčů před brankou neprostřelil.
     
    31:05
    Nahození Austina Watsona skončila jen u brankáře soupeře, který samozřejmě nepřerušuje hru, ale přihrává na nejbližšího spoluhráče.
     
    31:38
    Calgary krouží v útočném pásmu a hledá cestu k zakončení, což se však kvůli špatnému zpracování přihrávky Seana Monahana nepovedlo.
     
    32:08
    Ottawa se následně také usazuje v útoku. Brady Tkachuk si tak od pravého hrazení našel cestu až k pravé tyči, odtud pak zkusil překvapit brankáře, ale to se mu nepovedlo.
     
    32:50
    Domácí nahození se nedostala z pásma, protože zasáhlo čárového rozhodčího, díky čemuž Senators mohli ještě chvíli útočit, ale stejně nic nevymysleli.
     
    33:32
    Sens začínají být v posledních chvílích o něco aktivnější a na protivníka pořádně tlačí. Colin White se tak pokusil o svou druhou branku, ale Jacob Markström ho tentokrát vychytal.
     
    34:07
    Calgary stále nemůže dostat puk pod plnou kontrolu, nakonec je zachránilo až ofsajdové postavení jednoho z hráčů Ottawy.
     
    34:33
    Chris Tierney se tentokrát zhostil role zakončovatele po pěkném přechodu do útočného pásma, ale přízemní ránou do levé části branky domácího gólmana nepřekvapil.
     
    35:00
    Na druhé straně tvrdým příklepem vypálil Rasmus Andersson, ale ten mířil jen do zadního mantinelu.
     
    35:25
    Chris Tierney byl zatím ve své největší příležitosti, protože na Jacoba Markströma tentokrát uháněl sám, ale mířil jen přímo do jeho lapačky!
     
    36:16
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Thomas Chabot – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    36:38
    Calgary má tedy velkou příležitost ke snížení či případně i k vyrovnání. To by však při přesilovkách muselo začít být o dost nebezpečnější, protože v početní převahách dnes rozhodně neexceluje.
     
    37:13
    Domácí se stále nemohou usadit v útočném pásmu, už podruhé tak musí začínat útočné snažení od svého brankáře.
     
    37:48
    Flames se přece jen už usadily v útočném pásmu, díky čemuž mohl pálit Andrew Mangiapane, ale moc problémů Mattu Murraymu nenadělal.
     
    38:15
    Chris Tierney dokonce mohl skórovat v oslabení, protože díky dobrému střídání mířil do dalšího úniku, který tentokrát řešil střelou mezi betony Jacoba Markströma, ale ten si to opět pohlídal!
     
    38:56
    Milan Lucic se pokoušel o dorážku od pravé tyče, ale neúspěšně, díky čemuž se Ottawa opět osvobozuje.
     
    39:25
    Senators už mají skoro celé oslabení za sebou, Plameny však pořád přece jen tlačí, ale další tvrdá rána končí sražená mimo hrací plochu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:30.
     
    Ve druhém dějství Calgary přece jen vykřesalo naději na body brzkým snížením, o které se postaral Mark Giordano. Ottawa však neusnula na vavřínech, protože vzápětí se prosadil Colin White po pěkné kombinaci s Nickem Paulem, díky čemuž Senators opět odchází do šaten s dvoubrankovým náskokem. Ten ještě museli v závěru druhé části důsledně držet, protože sehráli skoro čtyřminutové oslabení, ale to zvládli víceméně bez problémů, takže na začátku třetí periody už je čeká jen šestnáct sekund v početní nevýhodě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:16
    Calgary krátkou přesilovku na začátku třetiny nevyužije, po jejím konci se dokonce ještě musí bránit.
     
    40:48
    Connor Brown se tak dostal do zakončení, které ale Jacob Markström celkem v klidu pokryl, díky čemuž se domácí mohli osvobodit.
     
    41:10
    Jevgenij Dadonov výborně získal kotouč za brankou a následně hledal Colin White, který byl však dobře pokryt, takže k němu přihrávka neprošla.
     
    41:46
    Dillon Dubé vyvezl kotouč do útočného pásma po pravé straně, odkud následně nahazoval, ale trefil jen do hokejky Nikity Zajceva, od které puk zamířil mimo hrací plochu.
     
    41:57
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mike Reilly – 2 min., podrážení).
     
    42:03
    Rasmus Andersson nebyl daleko od skórování, protože z levé strany mířil přímo k levé tyči, ale Matt Murray vytasil důležitý zákrok ramenem!
     
    42:48
    Nyní už se Ottawa osvobodila a následně drží soupeře mimo své pásmo výborným bráněním střední třetiny.
     
    43:27
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí přece jen konečně využívají přesilovku a je to o jediný gól! Matthew Tkachuk zpoza brány mezik ruhy uvolnil Andrewa Mangiapaneho, který ale ještě Matta Murrayho nepřekonal. Kotouč se však následně odrazil před odkrytou klec, kde už to měl JOHNNY GAUDREAU jednoduché. Asistence: Andrew Mangiapane, Matthew Tkachuk.
    43:27 Johnny GAUDREAU - 2:3
     
    44:20
    Senators se tedy o výhru budou muset ještě hodně bát, kvůli čemuž se částečně začínají soustředit i na útočení, protože jednobrankové vedení rozhodně není žádnou jistotou.
     
    44:58
    Brett Ritchie ujel po pravé straně a odtud pálil pod tlakem, což se však podepsalo na přesnosti, protože se střela nevešla mezi tři tyče.
     
    45:29
    Domácí se dostávají do jedné šance za druhou, ale Matt Murray dnes drží a většinu nebezpečných pokusů chytá.
     
    46:01
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Colin White – 2 min., podrážení).
     
    46:20
    Pokud bude Ottawa často fauloval, určitě na výhru může myslet jen těžko. Oslabení sice dnes zvládá poměrně dobře, ale stejně přitom nehorázně riskuje.
     
    47:02
    Rasmus Andersson nedokázal zpracovat přihrávku, takže se puku chopil Arťom Zub, který ho okamžitě poslal až k brankáři soupeře.
     
    47:34
    Mark Giordano zkusil štěstí od modré čáry, ale kotouč poslal jen do prvního protihráče před sebou. Následoval souboj v rohu kluziště, který vyšel lépe pro hosty.
     
    48:08
    Dillon Dubé po přihrávce pálil z první od pravé tyče, ale rána se mu moc nepovedla, protože Matt Murray ani nemusel zasahovat.
     
    48:47
    Senators mají další oslabení úspěšně za sebou, ale stále se samozřejmě musí soustředit hlavně na defenzivu.
     
    49:10
    Kotouč z pásma nakonec dostal Nikita Zajcev, který tak svým spoluhráčům konečně dopřává aspoň chvíli klidu.
     
    49:46
    Tim Stützle si chtěl nahodit kotouč do jízdy, ale u něj byl první Juuso Välimäki, který i dobře zvládl následnou rozehrávku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:19
    Sean Monahan vystihl prudkou přihrávku Nikity Zajcev, díky čemuž následně mohl zkoušet štěstí z levé strany, avšak pod tlakem nemířil přesně.
     
    51:01
    Sam Bennett zpoza branky poslal kotouč do brankoviště, odkud po zásahu brusle Nikity Zajceva také zakončoval, ale z bezprostřední blízkosti brankáře Ottawy nepřekonal.
     
    51:38
    Calgary pokračuje v náporu a připisuje si na konto jednu střelu na druhou. Nyní třeba z levé strany překvapivě pálil Mikael Backlund a Matt Murray měl co dělat, aby puk udržel před brankovou čárou!
     
    52:17
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames v závěrečné třetině soupeře pořádně tlačily a nakonec po právu vyrovnávají! Dillon Dubé držel kotouč za brankou, odkud samozřejmě posílal kotouč do mezikruží, kam si najel NOAH HANIFIN, který skóroval přesnou střelou mezi betony Matta Murrayho. Asistence: Dillon Dubé, Elias Lindholm.
    52:17 Noah HANIFIN - 3:3
     
    53:14
    Hosté mohli jít zpátky do vedení, protože Jacob Markström zcela pokazil rozehrávku za brankou, díky čemuž měl před sebou odkrytou klec Connor Brown, ale ten neskóroval kvůli obětavé rybičce Juuseho Välimäkiho!
     
    53:47
    Plameny se rozhodně nenechají dostat pod tlak, takže zkušeně vyhrávají buly před vlastním brankářem a následně se opět pokouší o čtvrtou branku.
     
    54:13
    Rasmus Andersson však nastřelil jen prvního hráče před sebou, domácí však pořád mohou kombinovat v útočném pásmu.
     
    54:43
    Austin Watson míří za nahozeným pukem, ale nemohl ho vybojovat, protože všichni jeho spoluhráči potřebovali střídat.
     
    55:19
    Juuso Välimäki po skvělém zákroku mohl i skórovat, protože jeho rána od modré čáry vypadala docela nebezpečně, ale Matt Murray měl dobrý výhled, takže dokázal zareagovat.
     
    55:37
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Arťom Zub – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:08
    Jako první zkusil přesilovku proměnit Johnny Gaudreau, ale tentokrát ho gólman Senátorů dokázal vychytat.
     
    56:43
    Polovina domácí přesilovky je rychle minulostí, Ottawa tak zase potvrzuje kvalitní oslabení, ale stále se bude muset bránit ještě tři minuty.
     
    57:16
    Flames se nakonec ještě usadily v pásmu, ale Mikael Backlund nezpracoval prudkou přihrávku, kvůli čemuž se hosté opět rychle osvobozují.
     
    57:45
    Arťom Zub už je zpátky na ledě, takže to tým z hlavního města Kanady zvládl bez problémů a nyní už bude chtít dotáhnout zápas do prodloužení.
     
    58:18
    Calgary velmi aktivně napadá při rozehrávce soupeře, což se jim vyplatilo, protože postup hostů zastavili ve středním pásmu.
     
    58:52
    Plameny ještě získávají buly v útočném pásmu díky zakázanému uvolnění soupeře, dost důležité tak bude následné vhazování.
     
    59:08
    To vyhrála Ottawa, která tedy okamžitě dostává kotouč z pásma a doufá, že už se protivník k ničemu nedostane.
     
    59:38
    Tomu tak nejspíš bude, protože Senators aktivním napadáním drží hru v domácím pásmu, kde sice nejsou nebezpeční, ale aspoň jsou v klidu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    V závěrečné třetině se domácí přece jen vrátili do zápasu, díky čemuž z dnešního duelu budou brát minimálně bod. Ottawa tak doplatila na časté vylučování, protože na začátku třetí části přesilovku využil Johnny Gaudreau. Calgary následně pokračovalo v náporu, díky čemuž vyrovnal Noah Hanifin a mezi těmito týmy se tak letos poprvé bude konat prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    V prodloužení se jako první chopí puků hosté, kteří si s rozehrávkou dávají na čas. To se ale nevyplatilo, protože se následně dopustili zakázaného uvolnění.
     
    60:38
    Calgary vyhrálo buly v pásmu soupeře, i když jen za cenu, že si bude muset hledat cestu do útoku.
     
    61:18
    Domácí mají pořád kotouč pod kontrolou a směrem dopředu s ním vůbec nespěchají, při napadání soupeře však musí být dost opatrní.
     
    61:51
    Noah Hanifin se přes pravou stranu protlačil až před bránu, ale tuto slibnou akci nedokázal pod tlakem zakončit.
     
    62:18
    Drake Batherson se tlačil do úniku, přičemž na něj zezadu dotíral Mark Giordano, který ho nakonec poslal k ledu, ale vylučovat se nebude!
     
    62:53
    Thomas Chabot pěknou přihrávkou našel Bradyho Tkachuka, ale ten to sám příliš nečekal, takže nemířil přesně.
     
    63:16
    Mikael Backlund získal útočné pásmo díky aktivnímu napadání, vzápětí pak dokonce vypálil, ale mířil jen do betonu Matta Murrayho.
     
    63:47
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Rasmus Andersson – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Tim Stützle – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    63:47
    Oddechový čas pro Ottawu.
     
    64:05
    Domácí mířili do přečíslení tři na jednoho, které zakončoval Dillon Dubé, ale netrefil bránu. Na druhé straně se dostal do úniku Drake Batherson, ale ten si vylámal zuby na Jacobu Markströmovi!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    V prodloužení jsme viděli spoustu velkých příležitostí, ale oba brankáři je vždy vyřešili a tak půjdeme do samostatných nájezdů, kde už se bude radovat ten šťastnější.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Sean Monahan mířil pod horní tyč, ale kotouč pouze otřel o břevno.
     
    1. série
    0:1
    Tim Stützle zvládl svůj nájezd dokonale, protože naznačil střelu do levé části branky, ale kotouč následně potáhl a zakončil k pravé tyči.
     
    2. série
    1:1
    Matthew Tkachuk vyrovnává prudkou přízemní střelou mezi betony.
     
    2. série
    1:1
    Josh Norris už není přesný, protože jeho rána z dálky skončila jen vedle pravé tyčky.
     
    3. série
    1:1
    Johnny Gaudreau také mířil mezi betony, ale to už si Matt Murray pohlídal.
     
    3. série
    1:1
    Arťom Anisimov gólmana dost zmátl a pak mu zkusil zasunout kotouč mezi nohy, ale Jacob Markström udržel puk před brankovou čárou.
     
    4. série
    1:1
    Andrew Mangiapane si sice brankáře šikovně objel, ale následně ho nedokázal přehodit.
     
    4. série
    1:2
    Ottawa dnes přece jen vítězí! Drake Batherson zachoval při nájezdu chladnou hlavu, počkal si se zakončením a následně skóroval střelou nad lapačku!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je DRAKE BATHERSON.
    Drake BATHERSON - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Ottawa nakonec slibně rozjetý zápas dotáhla do vítězného konce, i když přišla o dvoubrankové vedení a o body se málem sama připravila svou nedisciplinovaností. Hosté však na ztrátu vedení v prodloužení a hlavně v nájezdech zapomněli, protože v overtimu drželi se soupeřem krok a v nájezdech už byli o něco lepší, jelikož o výhře nakonec rozhodl Drake Batherson, který tak svému týmu vystřelil druhý bod.
     
    Statistiky

    Střely na branku: 34 – 22
    Zblokované střely: 11 – 22
    Tresné minuty: 11 – 25
    Využití: 1/8 – 0/2
    Úspěšnost vhazování: 60% – 40%
    Hity: 19 – 14
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 65 minut
    Matt Murray (OTT) 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 65 minut
     
    Tři hvězdy utkání

    Dillon Dubé (CGY) 0+1
    Arťom Anisimov (OTT) 0+0
    Chris Tierney (OTT) 0+1
     
    Tímto se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji příjemný pondělní ráno. (06:30:00)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 24. Giordano (M. Tkachuk, N. Nestěrov), 44. J. Gaudreau (Mangiapane, M. Tkachuk), 53. Hanifin (Dubé, E. Lindholm) – 14. Co. Brown (Chabot, B. Tkachuk), 16. Dzingel (Tierney, Reilly), 28. White (N. Paul, N. Zajcev), rozh. náj. Batherson

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sean Monahan (CGY)
    0:1   Tim Stützle (OTT)
    2. série:
    1:1   Matthew Tkachuk (CGY)
    1:1   Josh Norris (OTT)
    3. série:
    1:1   Johnny Gaudreau (CGY)
    1:1   Arťom Anisimov (OTT)
    4. série:
    1:1   Andrew Mangiapane (CGY)
    1:2   Drake Batherson (OTT)


    Calgary Flames: Markström (Rittich (A)) – Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, N. Nestěrov, Välimäki – M. Tkachuk, E. Lindholm, Dubé – J. Gaudreau, Monahan (A), D. Ryan – Lucic, Backlund (A), Mangiapane – Rinaldo, S. Bennett, B. Ritchie.
    Ottawa Senators: M. Murray (Daccord (A)) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Brännström, Gudbranson (A) – B. Tkachuk (A), Tierney, Co. Brown – N. Paul, White, Dadonov – Stützle, Norris, Batherson – Dzingel, Anisimov, Watson.

    Rozhodčí: Nicholson, Furlatt – Murchison, Barton
    thejrc.org