Boston – New Jersey 0:1 (kon.) | Carolina – Florida 4:2 (kon.) | Philadelphia – Washington 1:3 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 5:1 (kon.) | Dallas – Nashville 3:4 (1:2 po s.n.) | Calgary – Ottawa 3:4 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Calgary Flames
3:4 (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)
Ottawa Senators
Pondělí 08.03.2021, 03:30 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Drake BATHERSON - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je DRAKE BATHERSON.
    52:17 Noah HANIFIN - 3:3
     
    52:17
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames v závěrečné třetině soupeře pořádně tlačily a nakonec po právu vyrovnávají! Dillon Dubé držel kotouč za brankou, odkud samozřejmě posílal kotouč do mezikruží, kam si najel NOAH HANIFIN, který skóroval přesnou střelou mezi betony Matta Murrayho. Asistence: Dillon Dubé, Elias Lindholm.
    43:27 Johnny GAUDREAU - 2:3
     
    43:27
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí přece jen konečně využívají přesilovku a je to o jediný gól! Matthew Tkachuk zpoza brány mezik ruhy uvolnil Andrewa Mangiapaneho, který ale ještě Matta Murrayho nepřekonal. Kotouč se však následně odrazil před odkrytou klec, kde už to měl JOHNNY GAUDREAU jednoduché. Asistence: Andrew Mangiapane, Matthew Tkachuk.
    27:09 Colin WHITE - 1:3
     
    27:09
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři tlumí vzestup soupeře svou třetí brankou v utkání! COLIN WHITE nejprve našel odražené nahození Nikity Zajceva a poslal ho před bránu na Nicka Paula, který mu však kotouč velmi chytře vrátil, díky čemuž měl první jmenovaný před sebou odkrytou klec, kterou bez problémů trefil. Asistence: Nick Paul, Nikita Zajcev.
    23:41 Mark GIORDANO - 1:2
     
    23:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny jsou zpátky ve hře, i když také se prosadily díky šťastné teči! Ránu MARKA GIORDANA by Matt Murray nejspíš měl, ale střelu nešťastně tečoval Josh Norris, který kus gumy srazil přesně mezi betony svého gólmana. Asistence: Matthew Tkachuk, Nikita Nestěrov.
    15:56 Ryan DZINGEL - 0:2
     
    15:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    RYAN DZINGEL se prosazuje i ve svém druhém utkání po návratu do Ottawy! Celou povedenou akci ve čtyřech hráčích zahájil výborným pasem na modrou čáru Mike Reilly, díky čemuž mohl Chris Tierney mířit do přečíslení. V něm tedy předal kotouč střelci branky, který přehodil domácího brankáře, jenž se nestíhal včas přesunout. Asistence: Chris Tierney, Mike Reilly.
    13:48 Connor BROWN - 0:1
     
    13:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators sice zpočátku zaostávali, ale paradoxně se dostávají do vedení! CONNOR BROWN našel odražený kotouč u pravého hrazení a jen tak ho nahodil směrem na bránu, přičemž v gól rozhodně nedoufal. Nahozený puk se však otřel o brusli Christophera Taneva a od ní zamířil přesně mezi betony Jacoba Markströma. Asistence: Thomas Chabot, Brady Tkachuk.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 24. Giordano (M. Tkachuk, N. Nestěrov), 44. J. Gaudreau (Mangiapane, M. Tkachuk), 53. Hanifin (Dubé, E. Lindholm) – 14. Co. Brown (Chabot, B. Tkachuk), 16. Dzingel (Tierney, Reilly), 28. White (N. Paul, N. Zajcev), rozh. náj. Batherson

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sean Monahan (CGY)
    0:1   Tim Stützle (OTT)
    2. série:
    1:1   Matthew Tkachuk (CGY)
    1:1   Josh Norris (OTT)
    3. série:
    1:1   Johnny Gaudreau (CGY)
    1:1   Arťom Anisimov (OTT)
    4. série:
    1:1   Andrew Mangiapane (CGY)
    1:2   Drake Batherson (OTT)


    Calgary Flames: Markström (Rittich (A)) – Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, N. Nestěrov, Välimäki – M. Tkachuk, E. Lindholm, Dubé – J. Gaudreau, Monahan (A), D. Ryan – Lucic, Backlund (A), Mangiapane – Rinaldo, S. Bennett, B. Ritchie.
    Ottawa Senators: M. Murray (Daccord (A)) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Brännström, Gudbranson (A) – B. Tkachuk (A), Tierney, Co. Brown – N. Paul, White, Dadonov – Stützle, Norris, Batherson – Dzingel, Anisimov, Watson.

    Rozhodčí: Nicholson, Furlatt – Murchison, Barton
    thejrc.org