Barys – Magnitogorsk 4:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Omsk 3:4 (po pr.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 2:5 (kon.)
Minsk – Petrohrad 2:1 (kon.)
po prodl.
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:4 (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0, 0:1) Stav série: 1:3
Avangard Omsk
Pondělí 08.03.2021, 12:30 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Hezké pondělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Play-off KHL už je v plném proudu, dnes jsou na programu další zápasy. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat čtvrtý zápas série mezi týmy Avtomobilist Jekatěrinburg a Avangard Omsk. Stav je 1:2 na zápasy.
     
    1. zápas série – 1:0

    V prvním duelu série mezi Omskem a Jekatěrinburgem se do vedení v první třetině dostal Omsk. Ovšem v té druhé se skóre vůbec nezměnilo a hráči Avangardu tak neměli vůbec jisté, zda duel dovedou do vítězného konce. Nakonec soupeř zlomil odpor a dvěma dalšími trefami se Omsk dostal ve třetím dějství do tříbrankového náskoku a po výhře 3:0 se tak ujal vedení 1:0 na zápasy.
     
    2. zápas série2:0

    Úvod druhého zápasu vyzněl lépe pro hosty z Jekatěrinburgu, ti totiž vedli o jednu branku. Jenže Omští ještě v téže třetině stihli nejprve vyrovnat a posléze i strhnout vedení na svou stranu. V prostředním dějství pak hráči Avtomobilistu srovnali s Omskem krok a dokonce se dostali zpět do vedení. Do třetí třetiny tak šli s vedením 3:2 v zádech. Jenže začátek třetí třetiny patřil znovu Omsku, který vyrovnal na 3:3 a za malou chvilku skóroval navrátilec z NHL Ilja Kovalčuk, jenž dal svému týmu vedení 4:3. A nakonec se ukázalo, že jeho gól byl i tím vítězným, protože na něj už soupeř nedokázal odpovědět. Omsk si tak před přesunem do Jekatěrinburgu vypracoval v sérii vedení 2:0 na zápasy.
     
    3. zápas série1:2

    Série se pak přestěhovala do Jekatěrinburgu a první třetina třetího duelu v sérii byla hodně opatrná a nepadla v ní ani jedna branka. Až ve dvaatřicáté minutě otevřel skóre Bočarov a Avtomobilist měl jednobrankový náskok. Jenže Omsk dokázal za necelou minutu zareagovat a Chochlačov vyrovnal. Chleba se pak lámal až v samotném závěru třetího dějství. Už to totiž vypadalo, že duel dojde do nekonečného prodloužení, ale minutu a osm vteřin před koncem dostal Jekatěrinburg do vedení Bělousov, který se postaral o vítězný gól a zároveň tak snížil sérii s Omskem na 1:2. Dnes tak budou ve druhém domácím duelu hráči Jekatěrinburgu usilovat o srovnání stavu série.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK)

    Šimon Hrubec (OMS)
    Jiří Sekáč (OMS)
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Galkin) – Ščemerov, Trjamkin (A), Zborovskij, Ch. Genoway, Holzer, Arzamascev, D. Zajcev – Dacjuk (C), Macek, Makejev – Bělousov, Holland (A), Bočarov – Žukenov, P. Kulikov, Litovčenko – Chripunov, Obidin, Protapovič – Suslov.

    Avangard Omsk: Bobkov (Mišurov) – Pokka, Šaripzjanov, Kaski, Jemelin (C), Běreglazov, Gotovec, Čisťakov – Knight, Boucher, Sekáč – Zernov, Kovalčuk (A), Tolčinskij – Stas (A), Dědunov, A. Potapov – Činachov, Chochlačov, K. Semjonov – K. Kostin.

    Rozhodčí: Sidorenko, Oskirko – Zacharov, Sysujev.
     
    V Jekatěrinburgu skončilo rozbruslení, za malý okamžik nastoupí hráči obou celků na hrací plochu a bude tak moci začít čtvrtý duel této série.
     
    Uralec Arénou v Jekatěrinburgu už zní ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Domácí se hned po úvodním vhazování dostali do útočného pásma, ale na brankáře Bobkova zatím nevyslali žádnou střelu.
     
    00:59
    To samé předvedli i hosté z Omsku, oťukávání soupeře tak bylo k vidění na obou stranách. Teď už mají puk Omští a zavážejí ho zpět před branku Jakuba Kováře.
     
    01:23
    Zakázané uvolnění Avangardu Omsk a hra se stěhuje před branku Igora Bobkova. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    01:44
    Alexandr Ščemerov si klepal o přihrávku na modré čáře, ale nedočkal se jí. Nemohl tak z dobré pozice střílet. Po zisku puku pak znovu na druhou stranu směřují hosté.
     
    02:35
    Delší pobyt v domácím teritoriu hosté nepřetavili v nějakou nebezpečnou střelu a ztratili puk. S ním už před Igora Bobkova míří zase domácí celek.
     
    03:05
    Vjačeslav Litovčenko dostal puk na hranu pravého kruhu a jeho svižná střela pak skončila na pozorném zákroku Igora Bobkova a hra je zastavena.
     
    03:14
    Igor Bobkov si v další akci soupeře vyjel za vlastní branku, aby zachytil puk a pomohl s rozehrávkou své obrany. To se povedlo a do akce jde Omsk.
     
    04:32
    Alexandr Ščemerov střelou z první od modré čáry prověřil pozornost Igora Bobkova, jenž uspěl a má puk ve své moci. Následně pak ale čelí dalšímu obléhání své svatyně.
     
    05:06
    Domácí se jeví zatím jako více aktivní celek, další pokus Ščemerova jistil Igor Bobkov a ten znovu raději hru pozastavil, buly po jeho pravé ruce.
     
    06:03
    Nyní to zase zkusili Omští, kteří se natlačili do těsné blízkosti Jakuba Kováře, avšak český brankář ve službách Jekatěrinburgu si poradil a ukazuje kotouč ve své lapačce.
     
    06:11
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení a tohle si rozhodně za rámeček nedá Igor Bobkov. Ten si sjel hodně vedle svého brankoviště, na pravé straně nabral rychlost Bělousov, jenž objel branku a poté nahrál puk před ní, kde NIKITA TRJAMKIN neměl problém odkrytou klec trefit – 1:0. I když se Bobkov snažil vrátit zpět, neměl šanci na puk dosáhnout. Asistence: Georgij Bělousov a Pavel Kulikov.
    06:11 Nikita TRJAMKIN - 1:0
     
    06:19
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    06:38
    Jiří Sekáč objel beka na levé straně, poté se prokličkoval až před Jakuba Kováře, ale svého krajana svou střelou překonat nedokázal.
     
    07:04
    Opět byli hosté nebezpeční před domácí klecí, ale Ilja Kovalčuk svou střelu namířil jen vedle protější tyče.
     
    08:26
    Klim Kostin po vhazování ve vlastním obranném pásmu rychle zavezl puk na opačnou stranu, kde hosté kombinovali. Ovšem nepovedlo se jim nijak zvlášť Kováře ohrozit.
     
    09:30
    Corban Knight dostal nabito do prostoru mezi kruhy a jeho svižná rána tentokráte už Jakuba Kováře ohrozila, ale domácí gólman si poradil a dostal touš do bezpečí.
     
    10:08
    Pavel Dědunov si říkal o puk na levém kruhu, ale jeho spoluhráč se rozhodl vystřelit sám, ale bylo to hodně vedle klece Jekatěrinburgu.
     
    10:29
    Alexej Jemelin ve snaze získat puk za vlastní brankou klopýtl, ale nakonec ho dostal zpět pod kontrolu a na druhé straně pak jistil střelu Jakub Kovář. Hra je přerušena.
     
    10:51
    Domácí velmi dobře brání už střední pásmo a nepouštějí soupeře do ohrožení Kovářovy svatyně.
     
    11:12
    Následuje další komerční přestávka.
     
    11:52
    K odraženému kotouči se v pásmu Omsku dostal Alexej Běreglazov a znovu hosté stáčejí hru před branku Avtomobilistu. Rádi by do přestávky vyrovnali.
     
    12:58
    A nyní byli před Jakubem Kovářem hodně nebezpeční, na pravé straně střílel Denis Zernov, ale beton domácího gólmana byl na místě v pravý čas.
     
    13:20
    Na puk, který směřoval před Kováře, nedosáhl útočník hostů a sám brankář domácích pak rozehrávkou k modré čáře pomohl dostat puk do neutrální zóny.
     
    14:01
    Na levé straně to zkusil Zachar Arzamascev, ale i Igor Bobkov zakročil a svému týmu pomohl po svém zákroku.
     
    14:53
    Corban Knihght převzal přihrávku na levém kruhu, jeho následná střela pak skončila zase na Jakubu Kovářovi.
     
    15:06
    Alexej Potapov obkroužil obránce Jekatěrinburgu a poté se hnal do zakončení, ale v tom mu zabránili domácí beci.
     
    15:43
    Nikita Trjamkin se zjevil těsně u branky hostů a poté před Bobkovem sklepl puk, ale hostující brankář nastavil beton a střelu zneškodnil.
     
    16:25
    Vjačeslav Litovčenko se prodral až do zakončení před brankou hostů, ale znovu si s jeho pokusem poradil Igor Bobkov, jenž nechává hru zastavit.
     
    16:47
    Brooks Macek z pravé strany ohrozil Bobkova, ten připsal další pozorný zákrok a před dotěrnými domácími útočníky pak raději hru zastavil.
     
    17:10
    Agilní domácí celek si znovu počínal v pásmu soupeře nebezpečně, celou akci Avtomobilistu znovu jistil Igor Bobkov.
     
    17:29
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Kirill Gotovec – 2 min., hákování).
     
    17:50
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hokejisté a pokusí se v ní navýšit své vedení. Už se nastěhovali do pásma Omsku a kombinují.
     
    18:34
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A přesilovku domácí celek využívá a jde tedy do dvoubrankového náskoku. Pavel Dacjuk našel přihrávkou na levé straně dobře postaveného BROOKSE MACKA a ten se svižnou ranou nemýlil. V Bobkovově brance propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. Asistence: Pavel Dacjuk a Alexej Makejev.
    18:34 Brooks MACEK - 2:0
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Šance hostů, kterou chytil Jakub Kovář a notně tak svůj tým podržel. Ještě následuje domácí akce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se do vedení dostal domácí celek, když Bobkova překonal Nikita Trjamkin. Aktivita Jekatěrinburgu neustávala, ale i hosté měl nějaké šance před Kovářem, který je však zlikvidoval a drží čisté konto. V závěru první periody hráli domácí hráči přesilovou hru, kterou dokázal využít Brooks Macek a dal tak Jekatěrinburgu dvougólový náskok. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, ve které hosté budou usilovat o návrat do utkání.
     
    Střely na branku: 10 – 13
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Brooks Macek se prodral až do prostoru mezi kruhy a jeho následná rána končí na hostujícím brankáři Bobkovovi, jenž tak měl opět plné ruce práce.
     
    20:37
    Hosté se poté dostali před Kováře, ale soupeř je o kotouč obral a zamířil s ním opět před branku Omsku.
     
    21:15
    Kovář pomohl za svou brankou s rozehrávkou puku a znovu se tak do akce dostávají hráči Avtomobilistu. Nadále jsou hodně aktivní.
     
    21:53
    Oliwer Kaski si sjel před vlastní branku pro puk a poté ho špatně rozehrál. Bylo z toho jen zakázané uvolnění a hra se stěhuje zpět před Igora Bobkova.
     
    22:24
    Ville Pokka napřáhl od modré čáry ke střele, tu ale zastavila obrana Jekatěrinburgu a pomohla tak výrazně brankáři Jakubu Kovářovi.
     
    23:10
    Brooks Macek se snažil potrestat špatnou rozehrávku soupeře, ale jeho střela z pravé strany skončila na levém betonu Igora Bobkova.
     
    23:56
    Další nebezpeční před Igorem Bobkovem, hosté ho však zažehnali a poslali puk do neutrální zóny, čímž zastavili domácí tlak.
     
    24:40
    Ilja Kovalčuk byl těsně před Kovářem, ovšem jeho pokus se mezi jeho tři tyče nevešel. Nicméně hosté nadále atakují jeho branku a útočí.
     
    25:16
    Oba celky rychle vystřídaly a na ledě jsou čerstvé síly. Už se téměř čtyři minuty hraje bez přerušení, hra má rychlý spád, a sice na obou stranách.
     
    25:31
    Brooks Macek je nadále hodně aktivní a i nyní se tlačil do zakončení před Igorem Bobkovem. To se nepovedlo a následoval rychlý protiútok Omsku. V něm pak vše jistil Jakub Kovář.
     
    26:04
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:15
    Oliwer Kaski napřáhl na modré čáře, ale Jakub Kovář jeho nebezpečný projektil zastavil a hned nechal hru plynout rozehrávkou puku na své spoluhráče.
     
    26:42
    Následoval další útok Avtomobilistu, ale ten domácí hráči nezakončili přesně. Po zisku puku pak hru na opačnou stranu znovu otáčejí hráči Omsku.
     
    27:04
    Velká šance domácích. Na pravou stranu se prodral Stěpan Chripunov, jenž jedovkou z pravého kruhu nechal vyniknout Bobkova, jenž jeho hodně nebezpečnou ránu kryje na své hrudi!
    27:04 Chripunovova nebezpečná střela
     
    28:22
    Na Igora Bobkova mířila další nebezpečná střela domácích, kteří mají snahu přidat další pojistku, ovšem gólman Omsku si znovu poradil a drží naděje svého celku.
     
    29:03
    Domácí drželi puk co nejdále od své branky, v obranném pásmu ho ale zachytili hosté a hned se dostali až před Kováře, jenž ve svém brankovišti zase zavřel bránu.
     
    30:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté zastavují tlak domácích tím nejlepším způsobem, a sice vstřelenou brankou. Běreglazov napřáhl u modré čáry a před Kovářem jeho pokus tečoval ILJA KOVALČUK. Hosté jsou tak zpátky ve hře a nyní se dá očekávat jejich tlak – 2:1 Asistence: Alexej Běreglazov a Damir Šaripzjanov.
    30:07 Ilja KOVALČUK - 2:1
     
    31:22
    Jakub Kovář se nyní zaskvěl proti jedovce Pavla Dědunova, jenž na něho vyslal střelu z pravého kruhu. Brankář Jekatěrinburgu tak notně svůj tým podržel.
     
    31:22
    Na řadě je další komerční pauza.
     
    31:36
    Alexej Makejev na levé straně pálil z první a jeho pokus pokryl pozorně Igor Bobkov. Následně pak po převzetí kotouče míří do akce Omští.
     
    32:23
    Korbinian Holzer u pravého hrazení v domácím pásmu zachytil odražený puk a hned jde se svými spoluhráči do další akce před Igora Bobkova.
     
    33:16
    Hra má svižný spád, akce střídá akci a v té další se ocitli zase hosté, kteří prahnou po vyrovnání. Jakub Kovář tak má oproti první třetině daleko více práce.
     
    34:06
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Avtomobilist si bere své dvoubrankové vedení zase zpátky. Pavel Dacjuk odvedl kus parádní práce, když na levé straně upadl po kontaktu s protihráčem, stihl ale v pádu poslat přihrávku těsně před hostující klec, kde puk do sítě uklidil druhým gólem v utkání BROOKS MACEK – 3:1. Asistence: Pavel Dacjuk.
    34:06 Brooks MACEK - 3:1
     
    35:38
    Hosté tak mají před sebou znovu stejný úkol, a sice co nejdříve vsítit další kontaktní branku.
     
    38:08
    Domácí drží kotouč a míří s ním do další akce. Hosté se tak vrací zase zpět do obrany, aby pomohli Bobkovovi.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Hosté to ještě zkusili před domácí brankou, ale jejich akce ke gólovému efektu nevedla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se hosté dostali na kontaktní branku díky teči Ilji Kovalčuka a byli zpět ve hře. Ovšem domácí dokázali zareagovat a po střele Brookse Macka znovu odskočili na dvoubrankový náskok.
     
    Střely na branku 20 – 21
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Hosté se do třetího dějství vrhli po hlavě a hned si vytvořili před domácí brankou tlak, ten ale i díky Jakubu Kovářovi domácí celek ustál.
     
    41:05
    Ilja Kovalčuk ještě ve středním pásmu švihl do puku a chtěl zaskočit Kováře, ale ten efektním semaforem jeho projektil pokryl.
     
    41:34
    Na druhé straně musel za vlastní branku Igor Bobkov, jenž dostal puk do své moci a hned ho poslal spoluhráčům, kteří velmi rychle otočili hru před Jakuba Kováře.
     
    42:13
    A znovu podobná situace jako před malou chvilkou. Tentokráte ale Bobkov puk od své branky poslal jen na domácí hráče, kteří ale následně střelu nepřetavili v další gól.
     
    43:12
    Alexej Makejev spěchal za pukem do pásma Avtomobilistu, ale nestihl to. Je z toho tedy zakázané uvolnění a dění na hrací ploše se stěhuje před Jakuba Kováře, vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    43:19
    Agilní Ilja Kovalčuk se opět dostal do nebezpečné střely, kterou ale pokryla domácí obrana. Nicméně stále pokračuje útok Omsku.
     
    44:02
    Nikita Trjamkin převzal přihrávku na pravém kruhu a ránou z první vystrašil Igora Bobkova, jenž nadvakrát jeho pokus pokryl. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    45:06
    Znovu se k puku dostali hosté a hned s ním přešli před klec Jakuba Kováře, ten ale nemusel zasahovat, touš letěl jen vedle jeho svatyně.
     
    45:09
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Korbinian Holzer – 2 min., podrážení).
     
    45:09
    Teprve druhé vyloučení v utkání. Nyní si přesilovku vyzkoušejí hosté, kteří mají šanci dostat se domácím na kontaktní branku. Přesila Omsku začne po krátké komerční přestávce.
     
    46:06
    Hostům se početní výhoda zatím příliš nedaří, z ní byla ukrojena minuta a domácí se už poněkolikáté osvobodili.
     
    46:32
    Omsk se znovu dostal do útočného pásma, kde nebezpečně kombinoval, ale opět se hráči Jekatěrinburgu osvobodili.
     
    47:09
    Domácí celek zvládl své oslabení bez úhony a je už v plném počtu.
     
    47:57
    Po nepřesném zakončení hráčů Omsku si puk převzali znovu domácí hokejisté a hned se s ním dostali až před Bobkova. Pokus Pavla Dacjuka šel ale mimo.
     
    48:34
    Situace se opakovala znovu, hráči Avangardu se nedostali k pořádné střele a následoval další protiútok Jekatěrinburgu, i ten ale domácím nevyšel podle jejich představ.
     
    49:00
    Hosté nemají na co čekat, musí se stále tlačit před soupeřovu klec, aby měli šanci dostat se soupeři na dostřel. Znovu ale nebyl jejich důraz před Jakubem Kovářem razantní.
     
    49:38
    Naopak domácí se opět předvedli před Bobkovem, který musel do dalšího zákroku, kterým udržel Omsk v naději na úspěch v dnešním duelu.
     
    49:59
    Domácí velmi dobře pokryli střední pásmo a nepustili hráče Omsku do ohrožení branky Jakuba Kováře, ten tak mohl být v klidu.
     
    50:27
    Nyní zakončoval Pavel Dacjuk z prostoru mezi kruhy, Jakub Kovář už musel zakročit a má puk pod kontrolou. Následně pak ho poslal svým spoluhráčům, kteří jdou útočit.
     
    51:02
    Domácí hráči jsou v držení kotouče a už s ním opět míří před klec Igora Bobkova. Ten se tak už soustředí na případnou další střelu.
     
    51:02
    Ville Pokka nyní schytal nepříjemnou ránu pukem do obličeje a okamžitě míří na střídačku. Hra bude pokračovat po další komerční přestávce.
     
    51:34
    Na Igora Bobkova mířila další nepříjemná střela. Ale i za pomoci obrany hosté vše ustáli a nyní se rychle vydávají do útočného pásma.
     
    52:26
    Domácí se znovu dostali do zakončení před Bobkovem, ale tomu pomohli beci Omsku. Nadále ale pokračuje akce domácího celku.
     
    53:35
    Před domácí klecí měli hráči Omsku další menší tlak, ale Damir Šaripzjanov na Jakuba Kováře nevyzrál. Hned po rozehrávce hru otočili směrem před klec Omsku zase domácí.
     
    54:26
    Hosté byli v ofsajdové pasti a hra se přestěhovala do středního pásma. Vhazuje se blíže brance Jakuba Kováře.
     
    55:47
    Hráči Avtomobilistu se už příliš nikam neženou, kontrolují hru a drží puk daleko od branky Jakuba Kováře.
     
    56:35
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Dmitrij Žukenov – 2 min., podrážení).
     
    56:35
    Teď anebo nikdy. Hosté si zahrají přesilovou hru a budou prahnout po kontaktním gólu. Aby měli ještě šanci na případné vyrovnání. Ještě to může být pořádné drama.
     
    56:48
    Avangard právě vstřelil branku!
    A opravdu je tu drama. Bleskově využitá přesilová hra hostů a ti jsou znovu zpět ve hře. Na pravé straně vyslal pořádně tvrdou ránu REID BOUCHER a překonal Jakuba Kováře – 3:2. Asistence: Sergej Tolčinskij a Oliwer Kaski.
    56:48 Reid BOUCHER - 3:2
     
    57:16
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Charles Genoway – 2 min., podrážení).
     
    57:43
    Avangard právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Další vyloučení domácích potrestal JIŘÍ SEKÁČ, jenž se po střele Knighta dostal k puku před Kovářem a svého krajana pak překvapil svižným zakončením – 3:3. Vypadá to tedy, že si hosté vynutili nastavenou hrací dobu. Asistence: Corban Knight a Sergej Tolčinskij.
    57:43 Jiří SEKÁČ - 3:3
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:09
    Hosté jsou na koni a znovu se natlačili do pásma soupeře, tentokráte ale nezakončili přesně.
     
    59:48
    Ještě další šance Jiřího Sekáče, proti kterému Kovář zakročil a má puk ve své moci. Ještě se tak v závěru třetí třetiny bude vhazovat před jeho brankou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina je u konce. Domácí v ní měli dlouho dvoubrankový náskok, pak ale přišla dvě vyloučení a ty hosté dokonale potrestali a srovnali stav. Nyní tedy následuje prodloužení, ve kterém se musí rozhodnout, v play-off žádné nájezdy nejsou. Uvidíme, jak dlouho ještě zápas bude trvat.
     
    Střely na branku: 26 – 38
     
    Prodloužení začne přibližně ve 15:03.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:06
    Hosté se hned dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Igora Bobkova. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    61:11
    Hosté po zisku puku spěchali do útočného pásma, kde zakončoval Andrej Stas, s jeho střelou si však Jakub Kovář poradil.
     
    61:26
    Omsk je aktivní, opět se dostal před Kovářovu branku, ale Jiří Sekáč nakonec před soupeřovou brankou nezakončil.
     
    61:58
    Charles Genoway vypíchl soupeři těsně u tyčky Jakuba Kováře kotouč a hned ho zavezl na druhou stranu. Tam poté vyslal nebezpečnou střelu Andrej Obidin, s ní si však poradili beci Omsku.
     
    63:09
    Stanislav Bočarov svou pěknou akci nedotáhl do zdárného konce. Puk získali hosté z Omsku a hned se s ním zase tlačí před klec Jakuba Kováře.
     
    63:12
    Brooks Macek šel sám na Jakuba Kováře, kdyby měl kotouč blíže své holi, asi by z toho bylo hodně nebezpečné zakončení. Domácí brankář si tak mohl oddychnout.
     
    64:45
    Bleskově se hosté přesunuli před domácí branku, ke střílel Corban Knight, ale jeho pokus šel mimo tři tyče.
     
    65:10
    Agilní Jiří Sekáč, jenž se zasloužil o toto prodloužení, teď dostal nabito na levý kruh a jeho svižné zakončení pak končí na pozorném Jakubu Kovářovi.
     
    65:50
    Nyní bylo rušno zase před omskou klecí, ale Brooks Macek nedosáhl na hattrick. Domácí pak puk ztratili a pouštějí do akce soupeře.
     
    66:32
    Oliwer Kaski na nic nečekal a z hrany pravého kruhu poslal pozdrav na Jakuba Kováře, který v pokleku dostal kotouč pod sebe. Hra je přerušena.
     
    67:23
    Od vlastní branky zakládali hosté další akci, ale domácí celek je nepustil k ohrožení Jakuba Kováře. Ten tak nemusel do zákroku a mohl chvíli vydechnout.
     
    68:43
    Hosté vykázali ze svého teritoria domácí hokejisty a hned šli zase do akce. Ale střela Jegora Činachova se neujala.
     
    69:27
    Ville Pokka si počínal před brankou soupeře nebezpečně, ale jeho sklepnutí si Jakub Kovář pokryl a znovu svůj tým podržel.
     
    70:17
    Alexej Běreglazov se opřel do střely na levém kruhu a proti němu zakročil znovu Jakub Kovář, který se ve svém brankovišti rozhodně nenudí.
     
    71:01
    Denis Zernov se nyní na hrací ploše ocitl v nehokejové pozici a nevypadá to s ním vůbec dobře. Stalo se to když si sjížděl na kotouč a poté podklouzl a naboural do branky domácích. Už jsou u něho lékaři a uvidíme, zda bude moci ještě do zbytku utkání nastoupit.
     
    71:01
    Zernov je za pomoci lékaře a spoluhráčů odvezen na střídačku. Doufejme, že bude útočník Omsku v pořádku.
     
    71:31
    Tak to je pro hosty smůla, která se jim lepí na paty. Nyní zase chtěl Kostin obrat soupeře o puk, ale narazil do hrazení a zůstal také ležet na ledové ploše. Vypadá to na rameno a i u něho je dohrání zápasu určitě nejisté.
     
    71:50
    Georgij Bělousov zavezl puk do útočného pásma, ale tam domácí moc dlouho nepobyli. Hosté pak rychle otočili hru a snaží se jít do kombinace.
     
    72:24
    Alexej Běreglazov jen nahodil kotouč do útočné třetiny a hosté odcházejí střídat.
     
    72:31
    Zakázané uvolnění domácího celku a hra se stěhuje před branku Jakuba Kováře. Omsk tak získal útočné pásmo.
     
    73:24
    Reid Boucher se prodral do pásma Jekatěrinburgu, ale na kotouč nakonec nedosáhl. Získal ho ale jeho spoluhráč, takže akce hostů pokračuje dále.
     
    73:58
    Alexej Jemelin na pravé straně napřáhl ke střele a nechal tak vyniknout Jakuba Kováře, jenž jeho pokus pohotově pokryl.
     
    74:52
    Ville Pokka nahodil kotouč do pásma domácích, kde si ho sebral Běreglazov, ale jeho následný pokus skončil jen mimo tři tyče.
     
    75:40
    Zatímco Zernov zamířil do útrob stadionu a asi pro něho zápas skončil, Kim Kostin se objevil na hrací ploše a zkouší to.
     
    76:30
    Hosté neustále buší na domácí vrata, která jsou díky obraně i Jakubu Kovářovi zatím nedobytná. Blíží se závěr prvního prodloužení a stále není rozhodnuto.
     
    76:48
    Další hostující střela se nedostala za záda Jakuba Kováře a do akce na druhé straně se tak rychle vydávají zase hráči Jekatěrinburgu.
     
    77:34
    Po nepřesné střele domácích hráčů následoval brejk hostů, ale Omští se před Kovářem znovu nedokázali prosadit.
     
    78:01
    Omsk je znovu v držení kotouče, snaží se duel rozhodnout. Proti je však obrana soupeře a také brankář Jakub Kovář.
     
    79:00
    Hraje se poslední minuta prvního prodloužení.
     
    79:26
    Po delší době se také ke střele dostali domácí hráči, ale Vjačeslav Litovčenko namířil pokus jen vedle pravé tyče z pohledu hostujícího brankáře.
     
    79:47
    Hosté ještě vyslali jednu střelu, ale ta neohrozila Jakuba Kováře. Už to vypadá, že budeme pokračovat v utkání dále.
     
    80:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Osmdesát minut hry je za námi a stále není o vítězi tohoto čtvrtého duelu série mezi Jekatěrinburgem a Omskem jasno. Po další přestávce tak budeme pokračovat dále.
     
    Střely na branku: 32 – 51
     
    Druhé prodloužení začne přibližně v 15:57.
     
    80:01
    Začalo druhé prodloužení.
     
    80:10
    Hosté se s pukem dostali do vlastního pásma, odkud pak založili akci, která ale nebyla úspěšná.
     
    80:35
    Ilja Kovalčuk na pravé straně chtěl sebrat soupeři kotouč, ale to se mu nepovedlo. Následoval rychlý protiútok Avtomobilistu a do zákroku musel Bobkov. Hra je přerušena.
     
    81:03
    Domácí kroužili útočným pásmem a na levé straně to zkoušel Nikita Trjamkin. Jeho pokus ale jistil pravým betonem Igor Bobkov.
     
    81:45
    Jegor Činachov se dostal těsně před Jakuba Kováře, kde střílel z pravého kruhu a jeho pokus gólman Avtomobilistu zastavil dalším přesným zákrokem.
     
    82:47
    Jiří Sekáč od zadního mantinelu sjel před domácí svatyni a i v pádu dokázal zakončit. Puk však zachytila obrana soupeře a dostala ho do bezpečí.
     
    83:29
    Alexej Makejev jistil prostor u branky hostů, poté vystřelil Brooks Macek a jeho projektil pak zastavil Igor Bobkov, jenž raději hru zastavil.
     
    83:59
    Po střele hostů z pravé strany zakročila obrana domácích a hned vytáhla puk do neutrální zóny. Jekatěrinburg tak míří do útočné akce.
     
    84:37
    Jenže v ní neuspěl Alexandr Ščemerov, který střelu z kruhů poslal jen nad branku Igora Bobkova.
     
    Střely na branku: 36 – 58
     
    85:33
    Igor Bobkov byl mezi třemi tyčemi připraven a zastavil přízemní střelu Pavla Dacjuka.
     
    86:38
    Jegor Činachov převzal puk u levého mantinelu a namířil si to s ním před Jakuba Kováře, ten ale následnou střelu Omsku pokryl a nechává hru plynout.
     
    87:10
    Závar před domácí brankou, Jakub Kovář byl několikrát obstřelován, ale vše se spoluhráči zvládl a nyní jdou do akce zase hráči Omsku.
     
    88:06
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Na začátku devětaosmdesáté minuty rozhodují hosté druhé prodloužení a ztracený zápas nakonec dotáhli do vítězsného konce. Tolčinskij z pravé strany poslal přihrávku na tu levou, kde byl připraven pohotový ILJA KOVALČUK, který v pokleku zakončil do částečně odkryté domácí klece – 3:4. Asistence: Sergej Tolčinskij a Andrej Stas.
    88:06 Ilja KOVALČUK - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Tak nakonec duel trval necelé čtyři hodiny. Oba celky toho už měly dost, ale bylo vidět, že prahnou po ukončení. Nakonec se to povedlo Ilju Kovalčukovi, na kterém byla vidět obrovská radost a při odchodu do kabin každého hráče poplácal rukavicí. Hosté se tak v sérii ujímají vedení 3:1 na zápasy a v dalším domácím duelu mohou rozhodnout o postupu dále.
     
    Střely na branku: 36 – 59
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) – 55 zákroků, 4 obdržené branky, úspěšnost 93,22%

    Jiří Sekáč (OMS) – 1+0, 5 střel, čas na ledě 24:29
     
    Dnešní utkání sledovalo 2324 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (16:22:30)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Trjamkin (Bělousov, P. Kulikov), 19. Macek (Dacjuk, Makejev), 35. Macek (Dacjuk) – 31. Kovalčuk (Běreglazov, Šaripzjanov), 57. Boucher (Tolčinskij, Kaski), 58. Sekáč (Knight, Tolčinskij), 89. Kovalčuk (Tolčinskij, Stas)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Galkin) – Ščemerov, Trjamkin (A), Zborovskij, Ch. Genoway, Holzer, Arzamascev, D. Zajcev – Dacjuk (C), Macek, Makejev – Bělousov, Holland (A), Bočarov – Žukenov, P. Kulikov, Litovčenko – Chripunov, Obidin, Protapovič – Suslov.
    Avangard Omsk: Bobkov (Mišurov) – Pokka, Šaripzjanov, Kaski, Jemelin (C), Běreglazov, Gotovec, Čisťakov – Knight, Boucher, Sekáč – Zernov, Kovalčuk (A), Tolčinskij – Stas (A), Dědunov, A. Potapov – Činachov, Chochlačov, K. Semjonov – K. Kostin.

    Rozhodčí: Sidorenko, Oskirko – Zacharov, Sysujev

    Diváci: 2324
    Jekatěrinburg 1 4 Omsk
    #1 Úterý 02.03.2021 • 17:30
    Omsk - Jekatěrinburg 3:0
    #2 Čtvrtek 04.03.2021 • 17:30
    Omsk - Jekatěrinburg 4:3
    #3 Sobota 06.03.2021 • 12:30
    Jekatěrinburg - Omsk 2:1
    #4 Pondělí 08.03.2021 • 12:30
    Jekatěrinburg - Omsk 3:4 po prodl.
    #5 Středa 10.03.2021 • 17:30
    Omsk - Jekatěrinburg 3:1
    thejrc.org