Sparta – Rapid Ústí n/L 7:2 (kon.) | Chrudim – Interobal Plzeň 2:2 (kon.)
konec
FK Chrudim
2:2 (1:0)
SK Interobal Plzeň
Středa 17.03.2021, 20:10 • MSH Chrudim • 1. Futsal liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Plzeň je tak nadále jediným neporaženým týmem 1. FUTSAL ligy. V pátek se představí doma proti Žabinským Vlkům. Chrudim zavítá do Liberce.

    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (22:04:52)
     
    Kdo by to byl řekl, že si nakonec Plzeň odveze z Chrudimi bod. Prvních patnáct minut domácí dominovali a Plzeňští se (asi) ani nedostali k zakončení na branku. Postupem času z hostů spadla nervozita. Vyrovnali hru. Dobře bránili. Dokázali vyrovnat, když Tomáš Vnuk skóroval z rozběhu na zadní tyč. Ačkoliv se Chrudim vrátila do vedení Davidem Drozdem, kterého Plzeňští nechali úplně volného ve vápně, tak nejlepší střelec 1. FUTSAL ligy přidal svůj 26. zásah v letošní sezoně a brankář Rennan si jej asi bude hodně vyčítat! Chrudimský gólman si hodně sáhl na tvrdou střelu z dálky, ale ta mu propadla do sítě. Vnuk zaslouží uznání za dnešní výkon, stejně jako skvělý Lukáš Němec. To jsou dva hráči, na jejichž výkonu postavila Plzeň nesmírně cennou remízu. Zatímco Chrudim odehrála zápas na dvě čtyřky, tak Plzeň točila sedm lidí – Kozár, Rick, Vnuk, Seidler, Rešetár, Buchta, Holý. Nikdo jiný se z hostujícího mužstva na palubovku dnes nedostal.
     
    Potřetí ze čtyř posledních zápasů se Chrudim a Plzeň rozchází smírně. Chrudim nadále zůstává jediným mužstvem ze současného složení 1. FUTSAL ligy, které Interobal ještě nikdy neporazil. Nicméně to je asi momentálně plzeňským hráčům úplně jedno, protože tuhle plichtu musí brát všemi deseti.
     
    Šlágr 1. FUTSAL ligy Chrudim – Plzeň končí remízou, ale reálně plzeňskou výhrou a podle toho vypadají emoce na obou stranách. Chrudimští smutní, Plzeňští se radují. Znamená to, že Chrudim musí spoléhat na to, že Plzeň prohraje jeden ze svých posledních pěti duelů základní části, přičemž pokaždé bude v roli velkého papírového favorita. Každopádně pokud nepřipustí překvapení doma i venku s Helasem, v Liberci, doma s Žabinskými Vlky a zvítězí po 4,5 letech na Spartě, tak půjde do play-off z prvního místa. Tím pádem by ve čtvrtfinále a případném semifinále a finále měla výhodu domácího prostředí v lichém zápase. Pakliže by se liga nedohrála, tak by byla vítězem soutěžního ročníku a měla právo účasti v Lize mistrů.
     
    Konec zápasu.
     
    39:55
    Kozár a ještě jeden hostující futsalista se vrhli do zakončení z levé strany. Chrudim ještě kope roh.
     
    39:50
    Holý zablokoval centr z levé strany.
     
    39:38
    Němec dobře přečetl nahrávku z levé strany na střed a odkopl míč z prostoru mimo vápno do bezpečí.
     
    39:34
    Nástřel Vnuka na zadní tyč na Seidlera nebyl vůbec špatný. Chrudim se ubránila.
     
    39:30
    Felipe fauloval zezadu a z pravé strany Seidlera. U míče stojí Vnuk, ale ještě čeká než se vytře palubovka. Rennan se vrací na palubovku.
     
    39:19
    Vnuk nakopával míč na Seidlera. Míč ale vyboxoval Rennan.
     
    39:09
    Marek Kopecký si volá k sobě své ovečky a chce jim sdělit to, jakým způsobem by si představoval posledních 51 sekund zápasu.
     
    39:09
    Chrudim více než minutu držela míč. Po posunutí na levou stranu propadl nástřel Slováčka z úhlu mimo hřiště.
     
    38:44
    Zatím je to bez střely na branku v podání Chrudimi.
     
    38:16
    Pět domácích hráčů kombinuje na útočné polovině.
     
    37:54
    Yuri znovu naskočil na plac! Kozár se ale po zisku míče rozhodl podržet míč. Předal ho Vnukovi. Ten se poté otáčel na rozhodčího a chtěl faul.
     
    37:26
    David Drozd se protáhl po pravé straně, ale z úhlu trefil boční síť.
     
    37:15
    Vnuk poslal z otočky míč vedle pravé tyče. K tomu ale přispěl obránce. Tentýž hráč bere roh.
     
    36:57
    Lavička hostů se to nelíbí, ale zakončení Doši z levé strany bylo tečováno vedle přední tyče.

    Vít Muzikář

    Branky: 6. Doša (Felipe), 33. D. Drozd (Everton) – 28. Vnuk (Holý), 37. Vnuk (Rick)

    Karty:   20. Everton (CHR), 30. Doša (CHR) – 30. Rick (PLZ)


    FK Chrudim: Rennan (Javorski) – Koudelka, Slováček (C), D. Drozd, P. Drozd – Yuri, Everton, Doša, Felipe – Malý, Balog, Mužík, Kubát.
    SK Interobal Plzeň: Němec (Vahala, Luhový) – Kozár, Rick, Vnuk, Seidler – Rešetár (C), Buchta, Holý, Zdráhal, Štrajt, Havel, Künstner.

    Rozhodčí: Čep, Gasnárek – T. Vaněk

    Diváci: -0-
    thejrc.org