Sparta – Rapid Ústí n/L 7:2 (kon.) | Chrudim – Interobal Plzeň 2:2 (kon.)
konec
Sparta Praha
7:2 (2:1)
FC Rapid Ústí nad Labem
Středa 17.03.2021, 20:00 • UNYP Arena, Praha 9 • 1. Futsal liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Favorit tohoto zápasu je jasný, bude jím pražská Sparta, která momentálně okupuje pátou pozici ligové tabulky, přičemž na svém kontě má osmadvacet bodů. Pražané tak na vedoucí Plzeň ztrácejí již šestnáct bodů, avšak mají hned o dva zápasy méně. Sparta ovšem v posledním ligovém kole zaznamenala letošní čtvrtou porážku, která se uskutečnila právě v souboji proti vedoucí Plzni, která na své palubovce dokázala vyhrát poměrem 5:1. Dnešním soupeřem bude Ústí nad Labem, které pro změnu okupuje předposlední pozici tabulky. Rapid má na svém kontě pouhých devět bodů, z hlediska získaných bodů je na tom hůř už jen Česká Lípa, která má o jeden bod méně.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Rakvaag, Gerčák – Brahimi (C), Angellott, Bernardo, Carlinhos, Maicon, Diego, Křivánek, Vokoun, Gabčo, Hora, Hudousek, Fejzullahi

    FC Rapid Ústí nad Labem: Votava, Mrázek – Čapek, Macháček, Rozboud, Zajíček, Ja. Zápotocký, Ji. Zápotocký, Dlouhý, Výborný, Jelínek (C)

    Rozhodčí: Lafek, Cichra.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní rozehrávku tohoto zápasu si vzali na starost hostující hráči, kteří budou v prvním dějství útočit zprava doleva.
     
    01:11
    Ústí nad Labem to zkoušelo středem hrací plochy, jenomže daleko se s míčem nedostalo. Poté s míčem operoval Brahimi, který oslovil kolegu Angellotta.
     
    01:33
    Jiří Zápotocký skončil na zemi, v souboji si nedovoleným zákrokem pomohl Azem Brahimi.
     
    02:06
    Pražané rozehrávali z levé strany a kombinací se dostali na dostřel brance soupeře. Nakonec to na sebe vzal Diego, jehož rána trefila pouze nohu protihráče.
     
    03:01
    Od své branky poté mohl rozehrávat Rakvaag, který výhozem rozehrál na zcela osamoceného Angellotta. Po jeho nahrávce se do šance dostal Brahimi, který levačkou trefil brankáře.
     
    04:24
    Do protiútoku se poté vydal hostující Výborný, jehož pokus směřoval do moci brankáře Rakvaaga, který neudržel míč na hrací ploše. Následovat bude roh.
     
    05:09
    Napadající Zajíček pořádně prohnal soupeře, načež si pomohl nedovoleným zákrokem. Pražané okamžitě rozehráli, krátce poté zakončoval Křivánek.
     
    06:10
    Ústí nad Labem si došlo pro faul, načež volný kop rozehrával Čapek. Jednalo se o rozehrávku nakrátko, po které Ústí nad Labem pokračuje v další kombinaci.
     
    07:01
    K sympatické ráně se před malým momentem dostal hostující Rozboud, který to zkoušel ke vzdálenější konstrukci. S jeho pokusem si ale poradil brankář Rakvaag.
     
    08:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme první branku zápasu! Rapid chyboval v rozehrávce a do šance se tak natlačil domácí DIEGO, který si kličkou poradil s vyběhnuvším brankářem, načež se mu povedlo poslat míč do prázdné hostující branky.
    08:06 DIEGO - 1:0
     
    09:15
    Sparta se zatím směrem dopředu celkem trápí, míč se znovu odrazil mimo hrací plochu. Ústí nad Labem tak mohlo rozehrávat, a sice v podání Macháčka.
     
    10:00
    Následně se povedlo rozehrávku vystihnout domácímu Angellottovi, načež jsme sledovali pohlednou kombinaci. Brahimi ve finální fázi ale našel pouze soupeře.
     
    10:24
    Rohový kop pro pražský celek.
     
    10:30
    Oddechový čas pro hosty.
     
    11:11
    Po rozehrávce volného kopu to nástřelem před branku zkoušel domácí Angellott, který ovšem trefil pouze protihráče. Ústí nad Labem se tak musí bránit.
     
    11:37
    Sparta zahrávala zajímavou standardní situaci, ke které se nakonec postavil Josef Gabčo, který jedovkou trefil pouze dobře postavenou zeď.
     
    12:27
    Následoval rohový kop z levé strany, po kterém se do zakončení dostal domácí Křivánek. Do rány vložil nohu Jiří Zápotocký, bude z toho další rohový kop.
     
    13:01
    V krátkém časovém sledu si brankář Votava připsal dva složité zákroky. V tom druhém případě to střelou pod břevno zkoušel Vokoun, který ovšem neuspěl.
     
    13:33
    Rakvaag měl nyní velké štěstí, následná dorážka hostujícího hráče putovala nad branku!
     
    13:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Po dlouhé kombinaci tu máme druhou branku! Pražané rozjeli velice přesnou kombinaci, po které se na pravé straně dostal k míči CARLINHOS, jehož prudká rána zapadla přesně ke vzdálenější konstrukci.
    13:47 CARLINHOS - 2:0
     
    14:12
    Domácímu Diegovi poté utekl míč daleko do zámezí a Ústí nad Labem tak mohlo rozehrávat od své branky. Domácí ovšem dobře napadali a vybojovali míč zpět.
     
    15:24
    Do problémů se dostal hostující Rozboud, kterého dokázal obrat o míč domácí Angellott. Ten v úniku jen těsně minul ústeckou branku!
     
    16:09
    Rapid nyní předvedl hezkou kombinaci, po které se do slibné pozice pro zakončení dostal Rozboud, který ovšem z úhlu nevyzrál na brankáře Rakvaaga. Ten posléze po rohovém kopu znovu podržel Spartu!
     
    17:22
    Po rozehrávce z pravé strany se do zakončení dostal domácí Hora, který trefil pouze brankáře Votavu. Z následné dorážky pro změnu neuspěl ani Vokoun.
     
    17:44
    Rapid právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Nejprve ve vyložené šanci neuspěl domácí Hora, načež se soupeř dostal do protiútoku. Ten na sebe vzal MARTIN MACHÁČEK, který prošel středem hrací plochy a poté se mu povedlo zamířit přesně mimo dosah brankáře Rakvaaga.
    17:44 MACHÁČEK - 2:1
     
    18:11
    Málem to bylo znovu o dvě branky, nicméně rána v podání Vokouna se odrazila od brankové konstrukce!
     
    19:00
    Minuta do konce poločasu.
     
    19:31
    Oddechový čas pro domácí.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám možná trochu překvapivě přinesl pouze tři branky, přičemž se o dva zásahy postaral pražský celek. Ten se v úvodu zápasu herně trápil, poté se přeci jenom dostal do vyložených šancí, přičemž dvě z nich dokázal využít. Rapid dnes nehraje vůbec špatně, za nebojácný výkon byl odměněn kontaktní brankou a proti favoritovi tak prohrává o jedinou trefu.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:10
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    21:07
    Angellott rozehrával z pravé strany, jenomže při snaze o přesnou nahrávku našel pouze protihráče. Ústí nad Labem se tak dostal do protiútoku, který přinese roh.
     
    21:30
    Do náběhu se poté dostal Jiří Vokoun, který pravačkou trefil vzdálenější brankovou konstrukci!
     
    22:08
    Poté jsme sledovali rychlou rozehrávku, při které Gabčo našel vedle stojícího Vokouna, jehož nástřel na zadní tyč se přesto snesl pouze ven z hrací plochy.
     
    22:14
    To snad není možné! Ústí nad Labem chybovalo, do šance se dostal Křivánek, který obešel brankáře, avšak poté při snaze o trefení prázdné branky trefil boční síť. Na opačné straně v mnohem větší šanci netrefil prázdnou branku Jelínek!
     
    22:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to přeci jenom o dvě branky! Do náběhu se dostal Brahimi, který trefil pouze vyběhnuvšího brankáře. Následovala nabídka před prázdnou branku, se kterou zkušeně naložil kolega DIEGO.
    22:51 DIEGO - 3:1
     
    23:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    A v krátkém časovém sledu je tu další branka! ANGELLOTT to nyní vzal sám na sebe, po manévru na pravou nohu se dostal až do střelecké pozice, přičemž důrazné zakončení nekompromisně uklidil za záda hostujícího brankáře.
    23:44 ANGELLOTT - 4:1
     
    25:15
    Málem se do zakončení před malým momentem dokázal natlačit hostující Jelínek, avšak se mu to nepovedlo. Bude se pokračovat rozehrávkou z pravé strany.
     
    26:17
    Pražané se nyní dostali do rychlého přečíslení, při kterém jsme sledovali vyšperkování akce na Brahimiho, jehož dělovka skončila na připraveném brankáři.
     
    27:05
    Manévrem přes protihráče to poté zkoušel domácí Vokoun, který se ovšem s míčem dostal až do zámezí. Následný střelecký pokus skončil u brankáře Rakvaaga.
     
    27:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu pátý domácí zásah! Pražané totiž zahrávali rohový kop, který po zemi putoval na zcela volného JIŘÍHO VOKOUNA. Ten si potáhl míč do lepší palebné pozice, ze které nekompromisně prostřelil brankáře.
    27:13 VOKOUN - 5:1
     
    28:20
    Na opačné straně jsme sledovali volný kop v podání Rozbouda. Ten to zkoušel pasem na zadní tyč, kde hlavou zakončoval do boční sítě kolega Zajíček.
     
    29:22
    Ústí nad Labem rozjelo další kombinaci, jenomže ta měla hodně krátké trvání. Míč nakonec skončil v zámezí a o další rozehrávku se tak postará Macháček.
     
    30:00
    Do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka, o vítězi tohoto zápasu je zřejmě rozhodnuto. Ústí nad Labem se ale pokouší s nepříznivým výsledkem něco udělat.
     
    30:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu další zásah domácího celku! Angellott si počkal na náběh v podání AZEMA BRAHIMIHO, který se z úhlu dostal do úniku, při kterém dělovkou vyzrál na hostujícího brankáře.
    30:00 BRAHIMI - 6:1
     
    31:25
    Angellott parádním dloubáčkem našel za obranou soupeře Carlinhose, který se pravačkou pokoušel přehodit brankáře, jenomže míč poslal vysoko nad branku.
     
    32:09
    Do rychlého protiútoku se poté dostával hostující Výborný, který ještě zkoušel v tandemu najít spoluhráče, jenž skončil na zemi, avšak sudí tento faul neviděli.
     
    33:03
    Angellott to nyní vzal sám na sebe, jenomže se dostal do pořádného úhlu. Přesto to zkoušel hodně důrazným zakončením, které směřovalo pouze do boční sítě.
     
    33:21
    Zajíček nebyl daleko od druhé branky svého celku, jenomže na Rakvaaga si nepřišel!
     
    33:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom další branka domácích! Angellott se od poloviny hrací plochy dostal do úniku, načež to zkoušel střelou vedle nohy, avšak Votava přeci jenom míč vytěsnil mimo tři tyče. Posléze ANGELLOTT operoval mezi dvojicí protihráčů, proti které se přesto prosadil.
    33:41 ANGELLOTT - 7:1
     
    34:28
    Ústí nad Labem rozjelo hru bez brankáře, která nabídla dlouhou kombinaci. Po ní se do střelecké pozice dostal Jelínek, který z přijatelné vzdálenosti mířil nad.
     
    35:21
    Do kombinace se poté zapojil také brankář Rakvaag, který rozehrál do strany. Jeho celek se daleko nedostal, do šance se tak prodral Rozboud, jenž neuspěl.
     
    36:09
    Rapid právě vstřelil branku!
    Šestý faul Sparty znamenal desetimetrový kop pro soupeře! K němu se postavil TOMÁŠ JELÍNEK, který nekompromisním způsobem poslal míč přesně nad rameno brankáře Rakvaaga.
    36:09 JELÍNEK - 7:2
     
    37:27
    Pražané se po oddechovém času usadili s míčem na polovině soupeře, kde rozjeli další kombinaci. Ta zatím nic nepřináší, soupeř se totiž velice dobře brání.
     
    39:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    39:25
    Po souboji skončil na zemi hostující Jelínek, který musí být ošetřen. Zřejmě tomu tak bylo po předchozím zakončení Carlinhose.
     
    39:30
    Žlutou kartu dostává Josef Gabčo (AC Sparta Praha).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! AC Sparta Praha potvrdila roli favorita zápasu a vítězí pohodlně 7:2. Pražský celek byl v průběhu druhého poločasu o poznání efektivnější, povedlo se mu totiž přidat dalších pět branek. Rapid přesto dnes nepředvedl vůbec špatný výkon, s velkým favoritem zápasu dlouhou dobu držel krok, avšak poté přeci jenom několikrát inkasoval. Ústí nad Labem se dnes prosadilo dvakrát, což na výhru stačit nemohlo. (21:40:04)

    David Suchý

    Branky: 9. Diego, 14. Carlinhos (Angellott), 23. Diego (Brahimi), 24. Angellott (Brahimi), 28. Vokoun (Angellott), 30. Brahimi (Angellott), 34. Angellott (Křivánek) – 18. Macháček, 37. Jelínek (10 m kop)

    Karty:   40. Gabčo (SPA)


    Sparta Praha: Rakvaag, Gerčák – Brahimi (C), Angellott, Bernardo, Carlinhos, Maicon, Diego, Křivánek, Vokoun, Gabčo, Hora, Hudousek, Fejzullahi
    FC Rapid Ústí nad Labem: Votava, Mrázek – Čapek, Macháček, Rozboud, Zajíček, Ja. Zápotocký, Ji. Zápotocký, Dlouhý, Výborný, Jelínek (C)

    Rozhodčí: Lafek, Cichra
    thejrc.org