HC Slovan – Nové Zámky 1:4 (kon.) | Nitra – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Trenčín – Michalovce 0:2 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Poprad 2:5 (kon.) | Zvolen – Miskolc 8:3 (kon.) | Košice – Detva 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
HK Detva
sk Pátek 19.03.2021, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dôležitý boj o šieste miesto tabuľky, ktorý zvládli lepšie hokejisti Detvy. Tí si po výhre v pomere 3:2 poistili priamu účasť v play-off Tipos extraligy. Oceliari pôjdu do predkola. (19:38:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Domáci v plnom počte.
     
    59:45
    Posledné sekundy. Košice to skúšajú stále v šestici.
     
    59:13
    Zakončoval Réway, ktorý to mieril do odkrytej časti bránky. Petrík s fantastickým zákrokom, hoci jeho bránka opustila svoje miesto.
     
    59:01
    Posledná minúta. Košice hrajú bez brankára.
     
    58:34
    Oddychový čas domácich.
     
    58:34
    Detva dala gól!
    Stredoslováci robia veľký krok na ceste za priamou účasťou v play-off! Minútu a pol pred koncom totiž Riečickému prepadla strela TOMÁŠA KLÍMU. Detva vedie 3:2. Asistencie: Daniel Gachulinec.
     
    58:13
    Košičania si pred Petríkom pýtali presilovú hru, obaja hlavní arbitri však ostávajú pokojní. Dopredu teraz pôjdu hokejisti Detvy.
     
    58:01
    Začali plynúť posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:26
    Pavlin vybojoval puk pri mantineli, dopredu ho nahodil Milý. Po kontakte s Lapšanského hokejkou následne opustil hraciu plochu. Hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    56:49
    Ani Žilka nezachytil prihrávku svojho spoluhráča. Detva síce následne ešte ostala v pásme, ale Riečického prekvapiť nedokázala.
     
    55:40
    Pavlinovi prepadol puk cez čepeľ, domáci celok nemohol pokračovať v prechode pred Petríka. Riadna hracia doba sa pomaly blíži k svojmu koncu, stále pritom platí stav zo záveru prvej tretiny.
     
    54:37
    Zápas sa nám poriadne naťahuje. Opäť je Riečického bránka von zo svojej pozície.
     
    54:30
    Ščurko sa po buly pred Petríkom dostal k voľnému puku a vyštartoval s ním smerom dopredu. Príliš ďaleko sa však nedostal, Košice ho zastavili v strednom pásme.
     
    53:28
    Domáci mohli útočiť v trojici. Puk si vo výpade pýtal Chovan, ale košický kapitán sa napokon musel zaobísť bez streleckého pokusu.
     
    52:43
    Fekiač našiel Ščurka, ten sa snažil v rýchlosti zakončiť. Napokon ale priestor RIečického bránky minul.
     
    52:01
    Po dlhšom čase šanca aj pre Košice. Marek Baránek nabral na ľavej strane rýchlosť a dostal sa aj k zakončeniu spoza kruhu. Petrík vo svojom zákroku úspešný.
     
    51:00
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 5. Réway (Chovan, Růžička), 18. Réway (Mráz, Baránek) – 12. Sýkora (Downing, Gachulinec), 17. Magdolen (Gachulinec, Čacho), 59. Klíma (Gachulinec)


    HC Košice: Vay (16. Riečický) — Baránek, Pavlin, Růžička, Michalčin, Deyl, Slovák, Petran — Klhůfek, Chovan, Réway — Lapšanský, Mráz, Belluš — Frič, Jacobs, Eliaš — Jokeľ, Havrila, Milý — Krasničan
    HK Detva: Petrík (Lazušin) — F. Fekiač, Lalík, Gachulinec, Rymsha, King, Rais, Turan, Jendroľ — Ľupták, Čacho, Ščurko — Sýkora, Downing, Žilka — Charbonneau, Klíma, Cox — Magdolen, V. Fekiač, Bača

    Rozhodčí: Baluška, Müllner — Kacej. D. Konc ml.
    ocianews.com