FTZS Liberec – Chrudim 0:7 (kon.) | Helas Brno – Sparta 2:8 (kon.) | Rapid Ústí n/L – Olympik Mělník 4:4 (kon.)
Interobal Plzeň – Ž. Vlci Brno 11:0 (kon.) | Svarog Teplice – Slavia 5:2 (kon.) | Česká Lípa – České Budějovice 2:4 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
2:4 (1:2)
Dynamo PCO České Budějovice
Pátek 19.03.2021, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 20. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    1. FUTSAL liga má před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Démoni Česká Lípa a Dynamo PCO České Budějovice.
     
    Dnes nás čeká velice vyrovnané utkání, které zřejmě nemá favorita. Česká Lípa se po sedmnácti odehraných zápasech nachází na poslední pozici tabulky a na předposlední Ústí nad Labem ztrácí pouhý jeden bod. Démoni letos bodovali pouze ve čtyřech případech, naposledy tomu tak bylo v posledním kole na domácí palubovce proti ŽV Brnu. Soupeřem dnes budou České Budějovice, které pro změnu okupují devátou pozici, která by jim nezaručila postup do vyřazovacích bojů. Dynamo má na svém kontě dvanáct bodů a na osmý Mělník má hned šestibodové manko. České Budějovice v posledních dvou duelech nedokázaly vybojovat ani jeden bod, poslední výhra tak přišla před necelým měsícem, a sice právě proti poslední České Lípě.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov, Mareš – Bialek, Hrubý, Klimt, Rott, Švec, Zapletal, Abrhám, Bejda, Bužík

    Dynamo PCO České Budějovice: Jasenský – Hric, Pouzar, Benát, Radouch, Slavík, Peterek, Sláma, Hrbáč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní rozehrávku tohoto zápasu si vzal na starost domácí celek, který bude v prvním dějství hrát zprava doleva.
     
    01:11
    Do šance se před malým momentem dostal domácí Klimt, který se pokoušel tečovat míč před hostujícím brankářem, avšak ho nakonec poslal kousek vedle.
     
    02:07
    Další hezká akce domácích nakonec putovala na zadní tyč, kde se nacházel Bialek, jenž ovšem míč netrefil ideálně a Jasenský nemusel ani zasahovat.
     
    03:02
    Kirov rozehrvl výhozem na opačnou stranu hrací plochy, kde se nacházel kolega Švec. Démoni poté rozjeli kombinaci, po které se daleko nedostal Bužík.
     
    04:15
    Hrbáč obešel protihráče a poté se mu v tandemu povedlo oslovit Slavíka. Proti němu ovšem včas z branky vystartoval brankář Kirov, který dokázal ideálně zakročit.
     
    05:20
    Z otočky se poté pokoušel zakončit hostující Radouch, který ovšem mířil pouze doprostřed branky. Kirov tak dokázal znovu zakročit a poté rozehrál nakrátko.
     
    06:08
    Bialek se sice dostal k zakončení, avšak to poslal výrazně vedle branky soupeře. Jasenský tak mohl rychle rozehrát, České Budějovice se usadily na druhé straně.
     
    07:22
    Pouzarovi se povedlo hezkým způsobem najít volného spoluhráče, který to zkoušel z jedničky. Míč ovšem poslal daleko vedle branky, Kirov nemusel zasahovat.
     
    08:01
    Bužík byl sám před brankářem, který mu ovšem skvěle zmenšil střelecký úhel a zakončení se mu povedlo zneškodnit. Dynamu se poté nepovedl protiútok.
     
    09:25
    Obranný zákrok předvedl hostující Peterek, který tak za sebe nepustil Bejdu. Démoni poté pokračovalo v kombinaci, při které kousek vedle pálil Hrubý.
     
    10:00
    Jasenský si připsal další zákrok, po kterém následoval rohový kop. Ten putoval přímo na nohu volného Hrubého, jehož prudká rána směřovala vysoko nad.
     
    10:05
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Dynamo se dostalo s míčem na druhou stranu, kde se Benátovi velice přesně povedlo najít DAVIDA RADOUCHA, jenž své zakončení poslal přesně k tyči.
    10:05 RADOUCH - 0:1
     
    10:30
    Démoni právě vstřelili branku!
    A hodně rychle máme vyrovnáno! Domácí brankář MILEN KIROV dokázal vystihnout nahrávku, načež se dostal do útoku. Kirov se dokonce dostal do zakončení, které po odrazu končí v hostující brance.
    10:30 KIROV - 1:1
     
    11:44
    Hrubý mohl poslat svůj celek poprvé v tomto duelu do vedení, zakončení pravou nohou ovšem poslal pouze do Jasenského!
     
    12:24
    Česká Lípa poté pokračovala v kombinaci na vlastní polovině. Abrhám poté nahrál na pravou stranu na kolegu Bužíka, který při snaze o střelu trefil soupeře.
     
    13:33
    Na opačné straně to na sebe chtěl vzít Slavík, který se dostal mezi přesilu protihráčů. Míč nakonec skončil v zámezí a rozehrávat tak bude moci domácí celek.
     
    14:07
    Žlutou kartu dostává Karel Sláma (Dynamo PCO České Budějovice).
     
    15:11
    Bialek si poté seběhl na pravou stranu, kde se nakonec dostal do prostoru k zakončení. Míč ovšem poslal pouze do boční sítě, Jasenský nemusel zasahovat.
     
    16:24
    Hrubý se před malým momentem dostal k dalšímu zakončení, které ovšem směřovalo pouze do hostujícího brankáře. Hrubý poté po rohu znovu prověřil brankáře.
     
    17:22
    České Budějovice se v posledních minutách pouze brání, nyní ovšem dokázali přejít na opačnou stranu, kde pouze do protihráče zakončoval kapitán Pouzar.
     
    18:30
    Žlutou kartu dostává Miroslav Rott (FC Démoni Česká Lípa).
     
    18:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou znovu do vedení! Dynamo zahrávalo pokutový kop, ke kterému se nakonec postavil DAVID RADOUCH, který pravačkou poslal míč k opačné konstrukci.
    18:30 RADOUCH - 1:2
     
    19:12
    Domácí poté zahrávali nepřímý volný kop, při kterém Abrhám rozehrál na Hrubého, který mířil do boční sítě.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:10
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzaly na starost České Budějovice, které budou hrát zprava doleva.
     
    21:04
    Hosté poté pokračovali v kombinaci na vlastní obranné polovině, při které ovšem hodně nepřesně zkoušel rozehrát Radouch, který nakonec nikoho nenašel.
     
    21:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je tu další branka Dynama! Obrovskou hrubici totiž udělal domácí Hrubý, který při snaze o rozehrávku trefil před sebou stojícího DAVIDA RADOUCHA, od kterého míč zamířil do prázdné domácí branky.
    21:31 RADOUCH - 1:3
     
    22:30
    Na útočnou polovinu se poté dostal hostující Hrbáč, kterému ovšem utekl míč daleko do zámezí. Hrát tak budou moci domácí hráči, kteří se ženou kupředu.
     
    23:14
    Bejdovi se poté povedlo obejít posledního hráče, načež se pokoušel zamést míč do prázdné branky soupeře, jenomže balón poslal pouze do boční sítě branky.
     
    23:23
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Následná standardní situace končí úspěchem! K rozehrávce se totiž postavil DAVID RADOUCH, který to zkoušel přímo na branku a jeho rána se překvapivě snesla za záda brankáře.
    23:23 RADOUCH - 1:4
     
    24:25
    V bolestech skončil na zemi domácí Bialek, kterému nakonec na pomoc museli přispěchat zdravotníci. Dost možná domácí útočník v tomto duelu dohrál.
     
    25:11
    České Budějovice poté musely spěchat zpět, načež to střeleckým pokusem zkoušel domácí Mužík, jehož přízemní zakončení se nakonec sneslo vedle branky.
     
    26:07
    Dynamo nebylo daleko od další branky, jenomže míč z nohy Hrice směřoval pouze do tyče!
     
    26:30
    Démoni právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom je sníženo! Po chybné rozehrávce to na sebe vzal MARTIN ŠVEC, který se vydal středem hrací plochy, načež se mu pravačkou povedlo poslat míč za brankáře Jasenského.
    26:30 ŠVEC - 2:4
     
    27:29
    Od postranní lajny rozehrával domácí Švec, který poměrně dlouho hledal vhodného spoluhráče. Nakonec se mu povedlo najít Kirov, který trefil soupeře.
     
    28:15
    Démoni si tak rozehrávku ještě jednou zopakovali a poměrně jednoduše se dostali na opačnou stranu hrací plochy, kde ovšem sledujeme dlouhou kombinaci.
     
    29:33
    Vracející se Hrubý nakonec dohrál protihráče, který skončil na zemi. O nedovolený zákrok se nejednalo, hostující mužstvo rozehrává od postranní lajny.
     
    30:00
    Žlutou kartu dostává Martin Švec (FC Démoni Česká Lípa).
     
    31:21
    Kirov pouze odkopával na druhou stranu, kde našel náruč brankáře. Jasenský rozehrál poměrně rychle, po krátké kombinaci jsme sledovali nepřesnou ránu.
     
    32:17
    Do zajímavého zakončení se nyní dostal domácí Bužík, který ovšem trefil pouze protihráče před sebou. Poté pro změnu zakončoval Hrubý, avšak do brankáře.
     
    33:28
    Hrubý to poté zkoušel vzít na sebe, přičemž zakončoval z velké vzdálenosti od branky. Jeho pokus ovšem trefil pouze protihráče, od kterého šel míč do autu.
     
    34:07
    Do úniku se poté dostal hostující Benát, proti kterému ovšem velice dobře vyběhl domácí brankář Kirov, kterému se nakonec povedlo zakročit ve skluzu.
     
    35:28
    Poté se k další dělovce dostal domácí Hrubý, který svým zakončením trefil pouze protihráče před sebou. Po další rozehrávce další zablokované zakončení.
     
    36:16
    Kirov se znovu vydal ze své branky, přičemž se mu povedlo zamezit vyložené šanci soupeře. Poté se do zakončení dostal hostující Radouch, jenž pálil vedle.
     
    37:24
    Česká Lípa se necelé tři minuty před koncem zápasu rozhodla pro hru bez brankáře, která zatím nabízí kombinaci na útočné polovině, která zatím nic nepřináší.
     
    38:15
    Znovu se do zakončení dostal domácí Hrubý, který ovšem o dobrý kousek netrefil branku soupeře.
     
    39:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    České Budějovice nakonec zvládly dnešní složité utkání, přičemž se jim velice dobře povedlo vstoupit do druhého poločasu, v jehož úvodu hned dvakrát skórovaly. Domácí celek poté pouze snížil na rozdíl dvou branek, což na výhru stačit nemohlo. (21:53:50)

    David Suchý

    Branky: 11. Kirov, 27. Švec – 11. Radouch (Benát), 19. Radouch (pen.), 22. Radouch, 24. Radouch

    Karty:   19. Rott (CLI), 30. Švec (CLI) – 15. Sláma (CEB)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov, Mareš – Bialek, Hrubý, Klimt, Rott (C), Švec, Zapletal, Abrhám, Bejda, Bužík
    Dynamo PCO České Budějovice: Jasenský – Hric, Pouzar (C), Benát, Radouch, Slavík, Peterek, Sláma, Hrbáč

    Rozhodčí: Vaněk, Nešněra
    thejrc.org