Ottawa – Calgary 2:1 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Columbus – Carolina 0:3 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 5:3 (kon.) | Minnesota – Anaheim 2:1 (kon.) | Vegas – St. Louis 5:1 (kon.)
Arizona – Colorado 1:5 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 0:4 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (1:0, 0:0, 0:3) Stav série: 0:4
Bílí Tygři Liberec
Úterý 23.03.2021, 19:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je to tak, šedesát minut uplynulo a známe druhého semifinalistu letošního ročníku Tipsport extraligy – k Mladé Boleslavi, která porazila 4:0 na zápasy Pardubice, se přidává Liberec, jenž stejným poměrem vyřadil Hradec Králové!
    59:45 Michal BULÍŘ - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už se ale zdá, že je definitivně rozhodnuto, 15 vteřin před sirénou se totiž Severočechům povedlo trefit prázdnou bránu! MICHAL BULÍŘ si vyvezl kotouč po pravé straně a neomylně našel odkrytou klec – 1:3. Liberecká střídačka jásá a vypadá to, že už je po všem! Asistence: Jaroslav Vlach, Ondřej Vitásek.
     
    59:12
    Aleš Jergl měl dnes již několikátou ohromnou gólovou šanci, jenže u pravé tyče nedokázal blafákem oblafnout Kváču!
     
    58:44
    Marek Mazanec je na střídačce a Hradec to ještě zkouší v power-play!
    50:46 Petr JELÍNEK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    21 vteřin a Bílí Tygři už dokonce vedou! Jeden z domácích hokejistů si nepohlídal rozehrávku ze svého obranného pásma a puk se od Jaroslava Vlacha odrazil k PETRU JELÍNKOVI, který si zkušeně položil Mazance a zasunul touš za jeho levý beton – 1:2. Asistence: Jaroslav Vlach.
    50:25 Dávid GRÍGER - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jako rána z čistého nebe přišla liberecká branka, která srovnává stav zápasu na 1:1! Vyhrané buly putovalo k modré na Mislava Rosandiče, který záhy vypálil a do jeho rány stihl vložit hůl DÁVID GRÍGER, který změnil let puku pod horní tyč! Asistence: Mislav Rosandič, Michal Bulíř.
     
    48:46
    Aleš Jergl šikovně obešel protihráče, obkroužil bránu a snažil se zasunout k tyči, Kváče se stihl přesunout.
     
    46:10
    Radovan Pavlík si při dorážení počínal příliš tvrdě, za což vyfasoval od rozhodčího dvě minuty od Richarda Nedomlela složení na led. Pavlík (LIB) je potrestán za sekání, Nedomlel (MHK) za hrubost, pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    42:54
    A sotva jsem to dopsala, pálil z vrcholu mezikruží nebezpečně Jeremie Blain, který Kváčově zákroku jen zůstal v nevěřícném předklonu.
     
    39:45
    Liberec se v posledních vteřinách druhé části ještě snaží srovnat, velkou šanci měl Adam Musil!
     
    35:39
    Obrovská šance Richarda Nedomlela! Hradecký bek se ocitl u pravé tyče v roli útočníka a jeho křižná rána na rozhozeného brankáře zazvonila o delší tyč!
     
    31:47
    Jaroslav Vlach pálil zprava mezi betony a Liberečtí se už skoro radovali, Mazanec ale stihl kotouč vyrazit do bezpečí!
     
    30:21
    A rozhodčí už přerušili hru a vylučují, Hradec dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Početní výhoda je tedy nyní na straně Liberce.
     
    28:26
    Kelly Klíma a Aleš Jergl se ocitli v situaci dva na jednoho, kterou první jmenovaný zakončoval a druhý jmenovaný pak netrefil před odkrytou brankou dorážku!
     
    27:29
    Teď ale budou mít Východočeši 53 vteřin dvojnásobnou přesilovku, Jaroslav Vlach je totiž vyloučen za hákování Marka Zachara!
     
    26:22
    A teď si početní výhodu zahrají pro změnu domácí, který ji zahájí po komerční přestávce. Potrestaným libereckým hráčem je Ondřej Vitásek, který nedovoleně bránil.
     
    23:56
    Za podrážení si dvě minuty odpyká Jeremie Blain, Severočeši tak mají k dispozici druhou přesilovku v zápase.
     
    22:24
    Dlouho se puk motal v libereckém pásmu kolem mantinelů, nakonec ho do své moci dostali Hradečtí. A Jakub Orsava se opřel do střely skoro od modré, ta ovšem přeletěla bránu.
     
    19:49
    Severočeši jsou v oslabení, teď ale hned dvakrát mohli skórovat! Marek Mazanec musel nejprve zastavit ránu Radovana Pavlíka a poté ještě další střelu zblízka, tentokrát z hole Adama Musila.
     
    18:12
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jeremie Blain – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Tomáš Hanousek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., hrubost).
     
    18:12
    Závar pře libereckou brankou! Nahození od modré se vehementně snažil dostrkat za brankovou lajnu Aleš Jergl, což se mu nepovedlo, Lukáš Derner ale usoudil, že dorážel moc tvrdě, a poslal ho na led. Následně se na ledě utvořily asi tři dvojičky, které se po sobě natahovaly, rozhodčí budou vylučovat.
     
    12:47
    Po komerční přestávce budou mít Bílí Tygři skvělou příležitost ke srovnání, Jan Veselý totiž fauloval sekáním a Liberec si zahraje početní výhodu.
     
    11:39
    A druhý gól domácích mohl rychle přidat Marek Zachar, který se tlačil do zakončení za jediného obránce, jenž mu stál v cestě, jeho pokus nahoru však Kváča vytáhl ramenem!
    10:03 Petr KOUKAL - 1:0
     
    10:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí po 178 minutách bez vstřelené branky překonávají kouzlo Petra Kváči a otevírají stav dnešního klání! Jan Veselý si s kotoučem dobruslil na levou stranu a vypálil, liberecký gólman vyrazil střelu před sebe. A tam se rychle zorientoval PETR KOUKAL, jenž bekhendem uklidil puk do sítě – 1:0. Asistence: Jan Veselý, Kelly Klíma.
     
    09:37
    Na druhé straně ale jednoruč při kroužení za bránou uspěl Michal Bulíř a nahodil poté puk do brankoviště, kde se musel mít Marek Mazanec na pozoru před dvojicí Tygrů, která se hnala za dorážkou.
     
    08:09
    Jeremie Blain vypálil z pravé strany a Kváča neudržel puk, volný touš však do brány nedokázal dopravit Jakub Orsava, který byl v souboji s hostujícím bekem. To byla zatím největší šance zápasu!

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 11. Koukal (J. Veselý, Kelly Klíma) – 51. Gríger (Rosandić, Bulíř), 51. P. Jelínek (J. Vlach), 60. Bulíř (J. Vlach, Vitásek)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank, R. Pilař – Orsava, Cingel, Perret – Jergl, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Kevin Klíma – J. Veselý, Koukal (C), Kelly Klíma.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Lenc, A. Musil, Birner (A) – Bulíř, Gríger, Najman – D. Špaček, P. Jelínek (C), J. Vlach – R. Pavlík, Šír, Rychlovský.

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Gerát, Hynek
    Mountfield HK 0 4 Liberec
    #1 Čtvrtek 18.03.2021 • 19:00
    Liberec - Mountfield HK 4:3 po prodl.
    #2 Pátek 19.03.2021 • 17:00
    Liberec - Mountfield HK 3:0
    #3 Pondělí 22.03.2021 • 17:00
    Mountfield HK - Liberec 0:3
    #4 Úterý 23.03.2021 • 19:00
    Mountfield HK - Liberec 1:3
    ocianews.com