Slavia – FTZS Liberec 7:2 (kon.) | Olympik Mělník – Chrudim 2:8 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
7:2 (3:1)
FTZS Liberec
Úterý 23.03.2021, 20:00 • SH Eden • 1. Futsal liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Pěkný večer z pražského Edenu. Dovolte mi, abych Vás pozval ke sledování futsalového utkání z nejvyšší české soutěže 1. FUTSAL ligy. Úterní večer nabízí dva zápasy. V jednom z nich přivítá domácí SK Slavia Praha celek FTZS Liberec.
     
    SK Slavia Praha


    Červenobílý celek půjde do zápasu oslaben. V posledním duelu nenastoupil klíčový hráč pražské Slavie Radim Záruba. Premiéru si v domácí hale odbude David Frič, jehož svěřenci se budou snažit uhrát první výhru nového kouče. Sešívaní v posledním duelu padli na palubovce Teplic 2:5.
     
    FTZS Liberec


    Liberečtí futsalisté mají za sebou střetnutí se čtrnáctinásobným mistrem z Chrudimi. Svěřenci trenéra Condeho předvedli přesvědčivý výkon a FTZS Liberec padl po výsledku 0:7. Severočeši jsou v tabulce na šesté příčce a na sedmý Helas mají náskok čtyř bodů. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Tomáš Vobořil s bilancí 8+8.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Jošt, Homola (C), Záruba, Křemen – Sita, Ševčík, Ostrák, Vaktor, Sláma, Leovski, Hruška, Plíšek

    FTZS Liberec: Vogt (C) (Plechatý) – Benek, Žoček, Vobořil, Novotný – Henzl, Janáček, Janouš, Šisler, Vrabec, Zdržálek, Žampa,

    Rozhodčí: Vaněk – Černý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dlouhý nákop směřoval na Žočka. Homola dokázal odvrátit míč do zámezí. Následný roh zablokoval Jan Křemen. Slavia se dostává do držení balonu.
     
    2
    Slavia se snažila konstruktivně rozehrát další akci. Nepřesná přihrávka ale zhatila snahu domácího celku. Do ofenzívy se tak dostali na malý moment hosté.
     
    3
    David Jošt neudržel míč na hrací ploše. Slavia ale zůstane u míče a bude rozehrávat rohový kop. Jeho exekuci si vezme na starost Radim Záruba.
     
    4
    Sešívaní futsalisté se dostali po rozehrávce rohu pod tlak. Rychlým návratem se prezentoval Křemen, který znemožnil Benekovi zakončit rychlý kontr libereckého týmu.
     
    4
    Zdeněk Sláma připravil střeleckou pozici pro mladého Zdeňka Situ. Futsalista ročníku 2000 přepálil branku za Vogtem.
     
    5
    Igor Leovski a Matúš Ševčík zaměstnali brankáře Vogta. Přízemní pokus skončil pohotovým zákrokem kapitána hostujícího celku.
     
    6
    Aleš Benek zamířil dopředu, cestu mu ale překřížil Sita. Právě tento sešívaný futsalista se pak vydal dopředu. Jakub Žoček ale vybojoval míč ve svůj prospěch.
     
    7
    Slávisté se snaží dostat míč do předbrankového slotu na Davida Jošta. FTZS zatím prostor před Vogtem brání dobře. Další roh Záruby zakončil nepřesnou střelou Křemen.
     
    8
    Žampa vyrazil po ztrátě Záruby dopředu s Šislerem. Křemen ale dokázal překazit finálovou přihrávku Viktora Žampy, který zde na Slavii několik let působil.
     
    8
    David Jošt se pokusil najít vyšším míčem na zadní tyči Jana Homolu. Přesný obranný zákrok si připsal Jiří Šisler.
     
    9
    Jan Křemen se pokusil o vysunutí Davida Jošta. Přihrávka se mu ale nevydařila. Křemen ale rychle přepnul do obranného postavení a srazil liberecký pas do autu.
     
    10
    Jakub Žoček poslal k zemi unikajícího Matúše Ševčíka. Po faulu se o ohrožení branky Liberce pokoušel Záruba. Zakončení skončilo na obraně FTZS.
     
    10
    První akumulovaný faul si připsali také sešívaní futsalisté. Na polovině hřiště poslal Vobořila k zemi Matúš Ševčík.
     
    10
    Důležitý zákrok brankáře Vondráčka! Ke střele se odhodlal Jakub Žoček a dobrou ránu vyrazil ještě lepším zásahem sešívaní strážce svatyně.
     
    11
    Na opačné straně palubovky se pokusil překvapit z pravé strany brankáře Vogta Igor Leovski. Také brankář FTZS vytáhl povedený zákrok. U míče bude pokračovat domácí tým.
     
    12
    Slavia utahuje šrouby! Zdeněk Sláma byl blízko ke vstřelení úvodní branky zápasu. Dominik Vogt ale vytáhl balon z brankové čáry a pohlídal si i následnou dorážku Ševčíka.
     
    13
    Liberec právě vstřelil branku!
    FTZS se dostává do vedení! Rohový kop rozehráli hosté naprosto precizně a po přihrávce Vrabce se krásnou ranou do horního rohu Vondráčkovy branky prosazuje JIŘÍ ŠISLER – 0:1. Asistence: Karel Vrabec.
    13. ŠISLER - 0:1
     
    13
    Jan Homola se pokusil nastřelit míč do předbrankového prostoru. Aleš Benek míč odrazil za postranní čáru. Slavia se bude snažit i nadále zlomit odpor soupeře na útočné polovině.
     
    14
    Jakub Žoček využil své dispozice a zpracoval balon před Zárubou. Následně se snažil vysoký pivot vytočit do střelecké pozice. Pražané ale zvládli vykrýt prostor ke střele.
     
    15
    Liberečtí nebyli spokojeni s odpískáním rohového kopu. Potrestat je mohli slávisté, kteří s rozehrávkou vůbec neotáleli. Křemenova střela skončila na brankáři Vogtovi.
     
    16
    Slavia právě vstřelila branku!
    Překvapení pro brankáře Dominika Vogta. RADIM ZÁRUBA vystřelil z kryté pozice a schovanou střelou rozvlnil libereckou síť – 1:1. Asistence: Zdeněk Sláma.
    16. ZÁRUBA - 1:1
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Akumulované fauly: 2:1.
     
    17
    Hned dvojí zákrok musel proti zakončujícímu Jakubu Žočkovi vytáhnout Adam Vondráček. Slávisté nechali hráči FTZS hodně volného prostoru.
     
    17
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. Zdeněk Sláma předal míč MATÚŠI ŠEVČÍKOVI. Slovenský reprezentant si navedl míč na osu hřiště a parádní ranou o tyč překonal brankáře Liberce – 2:1. Asistence: Zdeněk Sláma.
    17. ŠEVČÍK - 2:1
     
    18
    FTZS ztratilo míč na vlastní polovině a mohla trestat Slavia. Sláma ale zahnal Ševčíka, který v nevýhodné pozici nedokázal překonat brankáře Vogta. Další pokus znovu pokryl severočeský gólman.
     
    19
    Slavia se snaží dohrát první poločas minimálně za aktuálního vedení. Záruba se ale snažil přihrávkou najít na zadní tyči Křemena. Další skvělý zásah brankáře Vogta.
     
    20
    Druhý akumulovaný faul FTZS Liberec. Slavia ale nabídnutou standardní situaci nedokázala využít. Pocitvou defenzivní prací se prezentoval Jiří Šisler.
     
    20
    Tomáš Janáček ubránil Jana Homolu a něco hezkého navíc mu k tomu i pověděl. Sudí Vaněk musel krotit emoce na hrací ploše. Následnou snahu Slavie o třetí branku dokázali hosté ubránit. Janáček srazil míč na další roh.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    20
    Tvrdý zákrok na Davida Jošta odnesl spíše branící Jiří Šisler. Oba hráči ale budou v pořádku. Standardní situace pro domácí Slavii.
     
    20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané využívají této situace a vedou již o dvě branky. Radim Záruba vybídl k teči JANA KŘEMENA, který umístil míč za Vogta – 3:1. Asistence: Radim Záruba.
    20. KŘEMEN - 3:1
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase může být spokojenější trenér David Frič. Slávisté sice prohrávali, ale v průběhu první půle otočili skóre po trefách Radima Záruby, Matúše Ševčíka a Jana Křemena. Za hosty se prosadil Jiří Šisler. Druhý poločas začne přibližně ve 20:53.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Hned na úvod druhé dvacetiminutovky se prezentoval pěkným zákrokem brankář Dominik Vogt, který vychytal tvrdý projektil z futsalky Radima Záruby.
     
    22
    Radim Záruba vysunul do úniku Davida Jošta, kterého ale zvládl čistě obrat o míč Jiří Šisler. Sešívaný pivot, který nakoukl při minulém reprezentačním srazu do národního týmu, musel zařadit zpátečku a vybojovat míč zpět.
     
    23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to byla paráda ze strany Zdeňka Sity. Mladý futsalista potáhl míč po pravé lajně a přesným lobem překonal Vogta. Celou situaci ještě pojistil dorážející DAVID JOŠT – 4:1. Asistence: Zdeněk Sita.
    23. JOŠT - 4:1
     
    24
    Menší nedorozumění v obraně pražské Slavie. Domácí v čele s brankářem Adamem Vondráčkem si dokázali poradit.
     
    25
    Na palubovku se poprvé v utkání dostává Filip Henzl, který ubránil Ševčíka. Následně vyslal nepříjemný pokus Sita. Dominik Vogta dokázal na zemi zásahnout.
     
    26
    Falešnou power-play sehráli hosté velice dobře a vyplynula z toho střela Tomáše Vobořila. Adam Vondráček vyrazil balon na rohový kop.
     
    27
    Na druhé straně se dostal do obrovské šance Zdeněk Sláma, který mohl ke dvěma asistencím přidat také branku. Trefil ale lobem pouze břevno.
     
    27
    Slavia právě vstřelila branku!
    DAVID JOŠT dotlačil míč za brankovou čáru a využil tak perfektní přihrávky Jana Křemena – 5:1. Asistence: Jan Křemen.
    27. JOŠT - 5:1
     
    28
    Další šance! Tentokrát to zkoušel Radim Záruba. Další přehození ale ani tentokrát nezamířilo do liberecké svatyně. Vogt si mohl zhluboka oddechnout.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Jakub Žoček (FTZS Liberec).
     
    Akumulované fauly: 2:2.
     
    29
    Po delší odmlce se o slovo přihlásili hosté. Filip Henzl zakončoval ze středu hřiště. Vondráček míč zřejmě neviděl a zakročil na poslední chvíli.
     
    30
    Dominik Zdržálek, který dostává také příležitost, se snažil dvakrát protlačit přes Křemena. Nepodařilo se mu to ani v jednom případě.
     
    30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní to bylo trochu o štěstí, které nakonec měla Slavia. ZDENĚK SITA vyslal tvrdou střelu směrem k Vogtovi, který si míč neštastně srazil za brankovou čáru – 6:1. Asistence: Filip Vaktor.
    30. SITA - 6:1
     
    31
    Žlutou kartu dostává Jiří Novotný (FTZS Liberec).
     
    31
    Matúš Ševčík trochu nešťastně fauloval Viktora Žampu. Sešívaní zapisují již čtvrtý akumulovaný faul. O chvíli později vytěsnil střelu Žočka Vondráček.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Matúš Ševčík (SK Slavia Praha).
     
    32
    Pátý akumulovaný faul domácího celku mohl potrestat ze standardní situace Jiří Novotný. Zkušený futsalista nechal vyniknout brankáře Vondráčka!
     
    32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po faulu Sity využili hosté desetimetrový kop. Míč si postavil JAKUB ŽOČEK, který nedal brankáři Vondráčkovi šanci – 6:2.
    32. ŽOČEK - 6:2
     
    34
    Jiří Šisler zastavil na polovině hrací plochy Davida Jošta. Rozhodčí jeho počínání označili jako nedovolené a FTZS tak zapisuje pátý akumulovaný faul.
     
    35
    Filip Henzl se snažil najít Kamila Janouše. Hostujícímu futsalistovi scházelo pouze několik decimetrů k zakončení.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    35
    Hostující celek zkouší power-play! Slávisté se zatím dokáží velice dobře posouvat a vykrývat liberecké střelecké pozice.
     
    35
    Šestý akumulovaný faul znamenal dlouhou penaltu pro Slavii. David Jošt ale trefil pouze střed branky, kde vyrazil míč nad břevno Dominik Vogt.
     
    37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak s tímto bude trenér Frič určitě spokojený. Pražané nedovolili Liberci během devadesáti sekund ani jednou vypálit. Navíc Žočka připravil o míč RADIM ZÁRUBA a dovezl ho až do opuštěné branky FTZS – 7:2. Bez asistence.
    37. ZÁRUBA - 7:2
     
    38
    Adam Vondráček zasáhl proti střele Henzla, kterého vybídl k zakončení Novotný. Mladý brankář se pak pokusil neúspěšně trefit prázdnou branku Liberce.
     
    39
    Slavia stále brání velký náskok. Hosté si větší příležitost stále nevypracovali. Aktivní je naopak brankář Vondráček, který trefil přes celé hřiště tyčku!
     
    40
    Ještě jeden zákrok pro Adama Vondráčka. Střela Jakuba Žočka skončila po zásahu sešívaného gólmana nad brankou.
     
    Konec zápasu.
     
    Slavia tedy zaslouženě dokráčela k zisku tří bodů. Hostům ve druhém poločase docházeli síly a domácí jim příliš šancí nenabídili. Další utkání čeká pražskou Slavii již v pátek, kdy přivítá Chrudim. (22:49:27)

    Martin Kamenik

    Branky: 16. Záruba (Sláma), 17. Ševčík (Sláma), 20. Křemen (Záruba), 23. Jošt (Sita), 27. Jošt (Křemen), 30. Sita (Vaktor), 37. Záruba – 13. Šisler (Vrabec), 32. Žoček (10 m kop)

    Karty:   32. Ševčík (SLA) – 28. Žoček (ZSL), 31. Novotný (ZSL)


    SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Jošt, Homola (C), Záruba, Křemen – Sita, Ševčík, Ostrák, Vaktor, Sláma, Leovski, Hruška, Plíšek
    FTZS Liberec: Vogt (C) (Plechatý) – Benek, Žoček, Vobořil, Novotný – Henzl, Janáček, Janouš, Šisler, Vrabec, Zdržálek, Žampa,

    Rozhodčí: Vaněk – Černý
    thejrc.org