Řecko – Kypr 0:0 (kon.)
konec
Řecko
0:0 (0:0)
Kypr
Čtvrtek 25.03.2021, 16:30 • Apostolos Nikolaidis Stadium (Atény) • Kvalifikace ME U21 • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:30:57)
     
    Řekové na úvod kvalifikačního zápolení o postup na mistrovství Evropy ztratili body, když na domácí půdě nepotvrdili roli favorita a s Kyprem pouze remizovali 0:0. Jak napovídá výsledek, tak zápas nebyl příliš záživný. Hosté přijeli s jasným cílem co nejdéle ubránit bezbrankový výsledek, což se jim nakonec podařilo až do závěrečného hvizdu. Sami dokonce zahrozili jako první, když v 52. minutě prověřil pozornost gólmana Mandase tvrdou střelou Kakoulli. Domácí si vypracovali nebezpečnou příležitost o čtvrt hodiny později, ale hlavičku Dismantise po centru od rohového praporku Kittos zvládl vyrazit mimo tři tyče.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:10.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Pod vlivem frustrace ještě Konstantinos Thymianos vyfasoval kartu žluté barvy. Naouma na polovině hřiště zcela zbytečně zatáhl za dres.
     
    90+5
    Je to jasné, Kypr na horké řecké půdě vybojuje bod. Poslední nákop Ioannise Michailidise nabral přílišnou rychlost a délku, kulatý nesmysl sebral brankář.
     
    90+4
    Prostor k zakončení spatřil Nikolas Panayiotou, a tak okamžitě vypálil. Tvrdá střela postrádala přesnost, pravou část brankové konstrukce minula o pořádný kus.
     
    90+3
    Dlouhý aut Sergioua prodloužil bránící Lyratzis za sebe. Měl štěstí, že mu záda kryl ještě stoper Diamantis, jenž přeskočil forvarda Iliu.
     
    90+2
    Stefanos Kittos je schopen dochytat zbytek střetnutí. S pomocí spoluhráče pravou dolní končetinu rozhýbal, bolest viditelně polevila.
     
    90+1
    Dalo se čekat, že některé kyperské hráče budou v závěru střetnutí chytat křeče. U gólmana to ovšem tak předpokládané nebylo, nicméně stalo se.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    za útočný faul si vykoledoval kartónek žluté barvy střídající Konstantinos Ilia. V hlavičkovém souboji si proti Michailidisovi pomohl lotem.
     
    88
    Opět nepřesná koncovka snížila šance Řeků na zisk tří bodů. Odražený balón napálil z voleje Vasilios Zagaritis, kulatý nesmysl poslal několik metrů nad břevno.
     
    87
    Tentokráte jsme měli možnost vidět tradiční rozehrávku, tedy centr do pokutového území. Kapitán Apostolos Diamantis hlavičkoval v záklonu nepřesně.
     
    86
    Fotbalisté v bílých dresech vybojovali další rohový kop ve svůj prospěch. Jakou variantu rozehrávky zvolí tentokrát? Sergiou ještě zabojoval, ale ve skluzu bral míč až mimo hrací plochu.
     
    85
    Domácí zvolil zajímavou rozehrávku rohového kopu. Centr zamířil na hranici šestnáctky, kde v nápřahu číhal Thymianis, rána z voleje ale mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    84
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Ioannis Costi, přichází Dimitris Avraam.
     
    83
    Po pádu Pinakase v pokutovém území se domácí u arbitra Lindhouta hlasitě dožadovali odpískání pokutového kopu. Marně, píšťalka zůstala němá.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   44. Lyratzis (GRE), 90+6. Thymianos (GRE) – 57. Costi (CYP), 89. Ilia (CYP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:10.
    Řecko: Mandas – Lyratzis, Dismantis (C), Michailidis, Tsaousis (64. Zagaritis) – Alexandropoulos (64. Koutsias), Tsiggaras, Thymianis – Emmanouilidis (79. Pinakas), Machairas (64. Christopoulos), Ioannidis.
    Náhradníci: Tzolakis – Christopoulos, Kokovas, Koutsias, Liasos, Pinakas, Sourlis, Stamoulis, Zagaritis.

    Kypr: Kittos – Sergiou, Kerkez, Kyprianou, Nikolaou (75. Gavriel) – Costi (84. Avraam), Chrysostomou (65. Ilia), Panayiotou (C), Naoum – Kakoulli (64. Paroutis), Katsantonis (75. Louka).
    Náhradníci: Kyriakou – Antoniou, Avraam, Gavriel, Charalampous, Ilia, Louka, Paroutis, Pikis.

    Rozhodčí: Lindhout (NED) – Schaap (NED), de Vries (NED)
    thejrc.org