Helas Brno – FTZS Liberec 5:4 (kon.) | Sparta – Interobal Plzeň 4:0 (kon.) | České Budějovice – Rapid Ústí n/L 5:2 (kon.)
Olympik Mělník – Svarog Teplice 3:2 (kon.) | Slavia – Chrudim 1:2 (kon.)
konec
Helas Brno
5:4 (2:2)
FTZS Liberec
Pátek 26.03.2021, 20:001. Futsal liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Brna, které svého soupeře dokázalo porazit výsledkem 5:4. Liberec sice do druhého poločasu vstoupil dobře, neboť se dostal do vedení, jenomže to se mu nepovedlo udržet až do konce. Naopak Helas předvedl skvělou pasáž, během které se mu povedlo vstřelit hned tři branky, vedení si navíc udržel také po kontaktní brance se závěru zápasu. (21:38:45)
     
    Konec zápasu.
    39:31 ŽOČEK - 5:4
     
    39:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je sníženo! K rozehrávce desetimetrového kopu se nakonec postavil hostující JAKUB ŽOČEK, který mířil vedle nohy brankáře.
     
    39:30
    Červenou kartu obdržel domácí David Cupák, který tuto kartu zřejmě uviděl po řečích k sudímu.
     
    39:21
    Liberec se konečně dostal na druhou stranu hrací plochy, kam se ovšem dokázal vrátit také Svoboda, po jehož nahrávce odkopával Mykytjuk.
    37:38 SVOBODA - 5:3
     
    37:38
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Domácí celek totiž podnikl naprosto luxusní akci, při které David Cupák zatáhl míč na útočnou polovinu, kde ještě celou situaci vyšperkoval Doubravský, po jehož nahrávce mířil do prázdné branky MILAN SVOBODA.
     
    36:57
    Helas rozehrával nepřímý volný kop z vlastní obranné poloviny. Domácí celek se kombinačně dostal na druhou stranu, kde odkopával brankář Vogt.
    35:57 David CUPÁK - 4:3
     
    35:57
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu je tu další branka Brna! DAVID CUPÁK si totiž seběhl na nahrávku mezi hostující obránce, načež se mu ve skluzu povedlo vyzrát na hostujícího brankáře.
    35:17 David CUPÁK - 3:3
     
    35:17
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    Domácím se nakonec povedlo srovnat krok! Liberec totiž přišel o míč, k němu se dostal kapitán DAVID CUPÁK, který si nejprve potáhl míč na pravou nohu, načež si ho přehodil na levačku. Následná rána se o tyč snesla do branky.
     
    35:01
    K parádní ráně se před malým momentem dostal hostující Šisler, který si ovšem na brankáře nepřišel. Liberec ovšem zůstává u míče, zahrává totiž roh.
     
    34:12
    Liberci to směrem dopředu nezafungovalo a na sebe to tak vzal domácí Doubravský, který se dostal přes protihráče, avšak poté trefil pouze druhého obránce.
     
    33:13
    O rozehrávku z levé strany se nakonec postaral hostující Vrabec, který trefil pouze protihráče. Do protiútoku se tak dostával Cupák, který nevyzrál na brankáře.
     
    32:10
    Vogt to zkoušel rozehrávkou výhozem na jednoho ze svých spoluhráčů, který se v souboji dostal před protihráčem, avšak hlavičku poslal kousek nad branku.
     
    31:40
    Nákop na levou stranu se snesl do zámezí, rozehrávat bude Helas.
     
    31:15
    Nepřímý volný kop mělo k dispozici také Brno. Rozehrávka nabídla pouze zablokovanou střelu, následně si domácí celek nakonec pomohl útočným faulem.
     
    30:00
    Do konce zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Brno se sice snaží s výsledkem něco udělat, avšak brankář Vogt si poslední dobou počíná na jedničku.
     
    29:09
    Do zajímavé šance se před malým momentem dostal domácí Svoboda, který trefil pouze vyběhnuvšího brankáře. Rozehrávat se tak bude z levé strany.
     
    28:23
    Už to vypadalo, že se Janáčkovi povede uniknout sám na brankáře, jenomže se s míčem dostal pouze za postranní lajnu a rozehrávat tak bude soupeř.
     
    27:01
    Pokračovalo se rozehrávkou rohového kopu, který si vzal na starost domácí Cupák. Ten nahrával proti noze Šarközymu, který ovšem pálil pouze do protihráče.
     
    26:09
    Centrovaná nabídka se poté měla snést na domácího Sznapku, který prodlužoval pouze do zámezí. Po nástřelu od Šarközy se míč snesl kousek vedle.
     
    25:17
    Sznapka si dokázal potáhnout míč na pravou nohu, avšak v pádu zakončoval přímo doprostřed branky, což pochopitelně byla snadná práce pro brankáře.
     
    24:19
    Po hezké kombinaci Liberce nakonec vysoko nad branku zakončoval kapitán Bína. Mykytjuk nemusel zasahovat, naopak se mu povedlo rozehrát po zemi.
     
    23:24
    Do protiútoku se po levém křídle dostával domácí Cupák, kterému nakonec utekl míč daleko do zámezí. Brankář Vogt poté zkoušel najít výhozem Zdržálka.
    22:19 ZDRŽÁLEK - 2:3
     
    22:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Na jedné straně neuspěl domácí celek, na té opačné to na sebe vzal DOMINIK ZDRŽÁLEK, kterému se povedlo otřít míč o brankovou konstrukci, který se tak snesl do branky.
     
    22:04
    Od své branky mohl rozehrávat Liberec, který to navíc zkouší bez brankáře. Zatím sledujeme poklidnou rozehrávku, kterou má na svědomí aktivní Janouš.
     
    21:10
    Brno se hned v úvodu druhého poločasu pustilo do útočení. Sznapka si vyměnil míč s Preslem, načež hodně daleko vedle branky zakončoval Svoboda.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:00
    Šance na obou stranách, k další brance to ovšem nevedlo.
     
    18:48
    Liberec rozjel kombinaci na vlastní polovině, načež přešel na druhou stranu. Tam se daleko nedostal, což vedlo ke střílené nabídce v podání Šarközyho.
     
    17:11
    Oddechový čas pro domácí.
     
    16:02
    Doubravský se dostal k velice pohotovému pokusu, se kterým si brankář Vogt dokázal poradit. Presl poté zahrával rohový kop, po jehož nahrávce pálil Svoboda.
     
    15:10
    Krásná akce po rohovém kopu se k dalšímu zakončení dostal Šarközy, jehož ránu z brankové čáry vykopl jeden z protihráčů!
     
    14:22
    Havrda rozjel kombinaci na vlastní polovině, se kterou přešel na opačnou stranu. Tam se pouze ke zablokované střele dostal domácí Šarközy.
     
    13:10
    Hosté měli po malé domů k dispozici nepřímý volný kop. Ten nakonec nabídl nahrávku na Šislera, který trefil pouze hráče u brankové konstrukce.
     
    12:20
    Liberec rozehrával z útočné poloviny, kde jsme sledovali přímý střelecký pokus. Ten putoval vysoko nad branku, domácí brankář Mykytjuk bude rozehrávat.
     
    11:30
    Nedovoleným způsobem byl zastaven domácí Svoboda, který to poté zkoušel nabídkou na zadní tyči, kde se Sznapka pokoušel vrátit na Doubravského.
    10:37 JANÁČEK - 2:2
     
    10:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    A rychle máme srovnáno! Liberec se znovu nadechl k náporu, při kterém Mykytjuk vyrážel míč pouze před sebe, kde byl s dorážkou úspěšný hostující TOMÁŠ JANÁČEK.
     
    10:13
    Sledovali jsme nahrávku na pravé křídlo, kam si nabíhal Zdržálek. Ten se pokoušel vrátit míč před branku, kde ovšem našel pouze rukavice brankáře.
    08:59 JANÁČEK - 2:1
     
    08:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu je tu další branka! Nahrávka v podání Vrabce směřovala do tandemu na TOMÁŠE JANÁČKA, který to zkoušel střelou na přední tyč, čímž dokonale překvapil brankáře Mykytjuka.
    08:14 SZNAPKA - 2:0
     
    08:14
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    Domácí velice chytře napadali rozehrávku, což se vyplatilo napadajícímu JAKUBU SZNAPKOVI, jenž dokázal přesnou střelou pravou nohou vyzrát na brankáře.
     
    08:01
    Doubravský předkládal míč před prázdnou branku na Presla, který ovšem nedokázal trefit prázdnou branku!
     
    07:02
    Na druhou stranu se dostával Liberec, konkrétněji se jednalo o Šislera, jenž narazil pouze do protihráče. Liberec tak bude rozehrávat z pravé strany.
     
    06:10
    Domácí celek se po rozehrávce z pravé strany dostal ke kombinaci, při které Presl zpětnou nahrávkou hledal Cupáka, jenž přeposlal na Mykytjuka.
    05:02 HAVRDA - 1:0
     
    05:02
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Následoval totiž rohový kop, který putoval na hlavu Cupáka, kterému se povedlo prodloužit míč k zadní tyči, kde se hlavou dokázal prosadit FILIP HAVRDA.
     
    04:40
    Domácí brankář nyní nerozehrál nejlépe a soupeř se tak dostal do slibné šance. Henzlova rána ovšem putovala kousek vedle branky.
     
    04:20
    Liberec to zkoušel nákopem na levou stranu, kde se nacházel Zdržálek. Rozehrávky se tak ujala domácí osmička, přičemž Presl zpětně našel Mykytjuka.
     
    03:07
    Liberec si poradil i s další útočnou akcí soupeře, nicméně od své branky dost nepřesně rozehrával brankář Vogt, který našel pouze rukavice Mykytjuka.
     
    02:01
    Brno si vyzkoušelo první rohový kop, při kterém kapitán Cupák rozehrál na kolegu Šarközy, jehož rána levým nártem směřovala pouze do rukavic brankáře.
     
    01:11
    Následovala rozehrávka od hostující branky, při kterém se s míčem na druhou stranu hrací plochy dostal Janáček, který v tandemu hledal Knejzlíka.
     
    00:10
    Úvodní rozehrávku tohoto zápasu si vzal na starost hostující celek, který bude v prvním dějství útočit zprava doleva.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Helas Brno: Mykytjuk, Klímek – Cupák (C), Svoboda, Šarközy, Sznapka, Presl, Prokeš, Lukšija, Cupák, Kamenský, Matyska, Havrda, Doubravský

    FTZS Liberec: Vogt, Dlask – Baláž, Benek, Bína (C), Janáček, Janouš, Henzl, Knejzlík, Šisler, Šíma, Vrabec, Zdržálek, Žoček

    Rozhodčí: Kliner – Rygl.
     
    Dnešní utkání nám slibuje poměrně vyrovnanou podívanou, alespoň z tabulkového hlediska. Brno se totiž momentálně nachází na sedmé pozici tabulky, přičemž na svého soupeře ztrácí čtyři body. Domácí celek tohoto zápasu ovšem nemá nejlepší formu, z posledních pěti ligových duelů se mu povedlo vyhrát pouze jedinkrát a na svém kontě má tři porážky v řadě. Liberec se v tabulce nachází na šesté pozici, jenomže ani v případě vítězství se tabulkou neposune. Manko na pátou Slavii je totiž už desetibodové. Ani Liberec nemá před tímto duelem vůbec dobrou formu, také jemu se z posledních pěti utkáních povedlo vyhrát jedinkrát a dnešní zápas by nám tak mohl přinést zajímavou podívanou.
     
    1. FUTSAL liga má před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Helas Brno a FTZS Liberec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Branky: 6. Havrda (Cupák), 9. Sznapka, 36. David Cupák, 36. David Cupák (Vojtěch Cupák), 38. Svoboda (Doubravský) – 9. Janáček (Vrabec), 11. Janáček, 23. Zdržálek (Žoček), 40. Žoček (10 m kop)

    Karty:   40. David Cupák (HEL)


    Helas Brno: Mykytjuk, Klímek – D. Cupák (C), Svoboda, Šarközy, Sznapka, Presl, Prokeš, Lukšija, V. Cupák, Kamenský, Matyska, Havrda, Doubravský
    FTZS Liberec: Vogt, Dlask – Baláž, Benek, Bína (C), Janáček, Janouš, Henzl, Knejzlík, Šisler, Šíma, Vrabec, Zdržálek, Žoček

    Rozhodčí: Kliner – Rygl
    thejrc.org