Helas Brno – FTZS Liberec 5:4 (kon.) | Sparta – Interobal Plzeň 4:0 (kon.) | České Budějovice – Rapid Ústí n/L 5:2 (kon.)
Olympik Mělník – Svarog Teplice 3:2 (kon.) | Slavia – Chrudim 1:2 (kon.)
konec
Helas Brno
5:4 (2:2)
FTZS Liberec
Pátek 26.03.2021, 20:001. Futsal liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Brna, které svého soupeře dokázalo porazit výsledkem 5:4. Liberec sice do druhého poločasu vstoupil dobře, neboť se dostal do vedení, jenomže to se mu nepovedlo udržet až do konce. Naopak Helas předvedl skvělou pasáž, během které se mu povedlo vstřelit hned tři branky, vedení si navíc udržel také po kontaktní brance se závěru zápasu. (21:38:45)
     
    Konec zápasu.
    39:31 ŽOČEK - 5:4
     
    39:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je sníženo! K rozehrávce desetimetrového kopu se nakonec postavil hostující JAKUB ŽOČEK, který mířil vedle nohy brankáře.
     
    39:30
    Červenou kartu obdržel domácí David Cupák, který tuto kartu zřejmě uviděl po řečích k sudímu.
     
    39:21
    Liberec se konečně dostal na druhou stranu hrací plochy, kam se ovšem dokázal vrátit také Svoboda, po jehož nahrávce odkopával Mykytjuk.
    37:38 SVOBODA - 5:3
     
    37:38
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Domácí celek totiž podnikl naprosto luxusní akci, při které David Cupák zatáhl míč na útočnou polovinu, kde ještě celou situaci vyšperkoval Doubravský, po jehož nahrávce mířil do prázdné branky MILAN SVOBODA.
     
    36:57
    Helas rozehrával nepřímý volný kop z vlastní obranné poloviny. Domácí celek se kombinačně dostal na druhou stranu, kde odkopával brankář Vogt.
    35:57 David CUPÁK - 4:3
     
    35:57
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu je tu další branka Brna! DAVID CUPÁK si totiž seběhl na nahrávku mezi hostující obránce, načež se mu ve skluzu povedlo vyzrát na hostujícího brankáře.
    35:17 David CUPÁK - 3:3
     
    35:17
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    Domácím se nakonec povedlo srovnat krok! Liberec totiž přišel o míč, k němu se dostal kapitán DAVID CUPÁK, který si nejprve potáhl míč na pravou nohu, načež si ho přehodil na levačku. Následná rána se o tyč snesla do branky.
     
    35:01
    K parádní ráně se před malým momentem dostal hostující Šisler, který si ovšem na brankáře nepřišel. Liberec ovšem zůstává u míče, zahrává totiž roh.
     
    34:12
    Liberci to směrem dopředu nezafungovalo a na sebe to tak vzal domácí Doubravský, který se dostal přes protihráče, avšak poté trefil pouze druhého obránce.
     
    33:13
    O rozehrávku z levé strany se nakonec postaral hostující Vrabec, který trefil pouze protihráče. Do protiútoku se tak dostával Cupák, který nevyzrál na brankáře.
     
    32:10
    Vogt to zkoušel rozehrávkou výhozem na jednoho ze svých spoluhráčů, který se v souboji dostal před protihráčem, avšak hlavičku poslal kousek nad branku.
     
    31:40
    Nákop na levou stranu se snesl do zámezí, rozehrávat bude Helas.
     
    31:15
    Nepřímý volný kop mělo k dispozici také Brno. Rozehrávka nabídla pouze zablokovanou střelu, následně si domácí celek nakonec pomohl útočným faulem.

    David Suchý

    Branky: 6. Havrda (Cupák), 9. Sznapka, 36. David Cupák, 36. David Cupák (Vojtěch Cupák), 38. Svoboda (Doubravský) – 9. Janáček (Vrabec), 11. Janáček, 23. Zdržálek (Žoček), 40. Žoček (10 m kop)

    Karty:   40. David Cupák (HEL)


    Helas Brno: Mykytjuk, Klímek – D. Cupák (C), Svoboda, Šarközy, Sznapka, Presl, Prokeš, Lukšija, V. Cupák, Kamenský, Matyska, Havrda, Doubravský
    FTZS Liberec: Vogt, Dlask – Baláž, Benek, Bína (C), Janáček, Janouš, Henzl, Knejzlík, Šisler, Šíma, Vrabec, Zdržálek, Žoček

    Rozhodčí: Kliner – Rygl
    ocianews.com