Helas Brno – FTZS Liberec 5:4 (kon.) | Sparta – Interobal Plzeň 4:0 (kon.) | České Budějovice – Rapid Ústí n/L 5:2 (kon.)
Olympik Mělník – Svarog Teplice 3:2 (kon.) | Slavia – Chrudim 1:2 (kon.)
konec
SK Olympik Mělník
3:2 (1:1)
Svarog FC Teplice
Pátek 26.03.2021, 20:00 • SH Mělník, Gymnázium • 1. Futsal liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:46:59)
     
    Futsalisté Mělníka se v rámci 21. kola 1. FUTSAL ligy postarali o obrovskou senzaci, když v domácí hale porazili jednoho z kandidátů na titul, a sice teplický Svarog výsledkem 3:2. Domácí získali vedení do své moci po trefě Radka Hrdého, který byl nejvýraznější postavou utkání. Favorit srovnal krok ještě v úvodním dějství, v 19. minutě brankáře nadvakrát prostřelil Adriano.

    Teplice hrály aktivněji, ale byl to Olympik, kdo trestal chyby. Na sklonku 34. minuty Hrdý v situaci dvou na gólmana nahrál Janu Kalabisovi, ten nemohl netrefit odkrytou svatyni. Radek Hrdý pak ke gólu a asistenci přidal druhý zásah, když skóroval při powerplay soupeře střelou do prázdné brány z vlastní poloviny. Teplice ještě dokázaly ve 39. minutě snížit Adrianem, ale alespoň bod za remízu v poslední minutě nevybojovaly.

    Olympik se díky senzačnímu vítězství přiblížil postupu play-off, náskok na deváté České Budějovice čítá čtyři body. Svarog přišel o sedmizápasovou sérii výher v řadě a druhá Chrudim mu odskočila na rozdíl tří bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    39:47
    Útočný faul na gólmana, s Olympikem to vypadá velmi dobře. Martin Šanda následně s rozehrávkou dlouho neotálel, míč odkopl na útočnou polovinu.
     
    39:29
    Narážečka mezi Césarem a Tavernou nebyla úspěšná. Chyběl kousek, Radek Hrdý odkopával před prvním jmenovaným za pět minut dvanáct.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
    38:45 ADRIANO - 3:2
     
    38:45
    Teplice právě vstřelily branku!
    ADRIANO dává gól, ještě to bude drama! Teplice rozehrály roh na krátko. Následovala nahrávka Alemaa před bránu na ADRIANA, Brazilec z bezprostřední blízkosti prostřelil bezmocného Šandu.
     
    38:12
    Teplice bojují, ale čas hraje proti nim. Okamžitě odvolali gólmana za se mají o jednoho hráče v poli více. Mělník dnes brání skvěle.
    37:30 Radek HRDÝ - 3:1
     
    37:30
    Mělník právě vstřelil branku!
    Olympik odskakuje do dvoubrankového náskoku a v roli velkého outsidera sahá po vítězství! Nečas srazil nahrávku soka ke spoluhráči RADKOVI HRDÉMU, a ten z vlastní poloviny dokázal trefit prázdnou bránu Svarogu.
     
    36:47
    Chyběl kousek. Dominik Šustr získal balón a měl minimum času na zamíření. Kulatý nesmysl poslal směr brána, jenže začal padat příliš pozdě, skončil nad břevnem.
     
    36:14
    Rostislav Šebek naznačil střelu, ale ještě rozehrál do lepší pozice postavenému Alemaovi. Jeho zakončení prosvištělo těsně vedle levé tyčky.
     
    35:45
    Výborný zákrok předvedl Michal Šanda! Vystartoval proti střílejícímu Baranovi, míč zastavil levou horní končetinou. Výborný zákrok.
     
    35:19
    Může pokračovat kombinace Svarogu. Adriano hledal před brankou Sallu, jemuž zabránil v gólovému zakončení Lukáš Nečas.
     
    34:58
    Hosté přišli o balón a Mirco Cassasa měl co dělat, aby se stihl vrátit do branky proti nákopu Nedostupa. Míč zachytil těsně před brankovou čárou.
     
    34:20
    Teplice si jsou moc dobře vědomi, že není nač čekat. Veškeré síly nyní vrhnou do ofenzivy, to je jasné. Okamžitě sáhli k powerplay.
     
    33:55
    Oddechový čas pro Teplice.
    33:55 Jan KALABIS - 2:1
     
    33:55
    Mělník právě vstřelil branku!
    Nejenže držel skvělou remízu, Olympik dokonce podruhé v utkání vede! Chybu v rozehrávce vystihl Hrdý, který sám před gólmanem nesobecky nahrál JANU KALABISOVI, tomu stačilo poslat míč do prázdné brány.
     
    33:47
    Césarovi utekl balón do zámezí. Další vteřiny k dobru pro Olympik, ten je od senzačního bodového zisku vzdálen už jen šest minut.
     
    33:13
    Odvážnému štěstí přeje. Ne vždy toto pořekadlo platí. Radek Hrdý zkusil štěstí proti dvěma protihráčům, ale skončil na zemi po čistém ataku od Šebka.
     
    32:36
    Dominik Šustr udržel na zádech Alemaa, jenže následně neměl komu nahrát, v ofenzivě ho nikdo nepodpořil. Ve finále přihrál až dozadu brankáři.
     
    32:15
    Futsalisté Svarogu riskují, když drží balón, hrají powerplay. Remíza s Mělníkem by byla velkou ztrátou a mohla by znamenat ztrátu bezprostředního kontaktu s Chrudimí.
     
    31:48
    Gombášovi chyběly centimetry. Po dlouhém výhozu gólmana měl před sebou prázdnou bránu, jenže balón dostihl mimo hrací plochu.
     
    31:14
    Sérii kliček ukončil César nahrávkou do levé lajny na Žolcera, který zkusil přenést hru na Barana. Hostujícímu kapitánovi zatarasil cestu Jungbauer.
     
    30:30
    Gólman Martin Šanda zvolil hodně odvážné řešení, když podpořil spoluhráči v kombinaci. Měl velké štěstí, že Šustr před presujícím Adrianem zvládl zakopnout balón do zámezí.
     
    30:10
    Rozběhla se čtvrtá a poslední desetiminutovka střetnutí. Je čas se podívat na akumulované fauly, oba celky ve druhém dějství faulovali jednou. K desetimetrovému kopu by tak dojít nemělo ani na jedné straně.
     
    29:44
    Tavernu udržel na uzdě pozorný Michal Mikyska. Před soka vložil tělo a pohlídal míč, který se dokutálel mimo hrací plochu.
     
    29:05
    Těžko říct, zda Mělník zvládne odolávat tlaku protivníka až do závěrečné sirény. Zatím zaslouží za defenzivní činnost pochvalu, soka k ničemu nepouští.
     
    28:36
    Mělničtí udrželi skóre na stavu 1:1. Střílený centr před bránu pohlídal Lukáš Lehner, jenž z voleje napálil balón k brankáři Casassovi.
     
    28:13
    Rodrigo Taverna rozehrál od lajny středem na Césara. Střela z první trefila nastavenou levou nohu Šmejkala, Teplice budou kopat roh.
     
    27:30
    Zbytečně dlouho přidržel balón u nohou César. Nahrávku k pravé lajně měla přijít daleko dřív. Ne v dobře, kdy dráhu směru letu míče narušil Nečas.
     
    27:19
    Jakub Gombáš vystihl rozehrávku Žolcera, avšak musel jednat rychle, neboť u něj okamžitě byl Adriano. Pod tlakem pouze zakopl hrací předmět do zámezí.
     
    26:44
    Adriano smutně rozhodil rukama. Oblouček na Deca měl oči, jenže futsalista Teplic nepochopitelně zastavil a přenechal míč gólmanovi.
     
    26:23
    Dlouho hledal Rodrigo Taverna prostor k zakončení. Přes početný obranný blok ho nenašel, volil nahrávku Césarovi.
     
    25:59
    Brejk táhl středem Radomír Jungbauer. měl proti sobě jediného protivníka, a sice Šebka. Kličkou po pravé straně neuspěl.
     
    25:23
    Adriano našel po levé straně běžícího Sallu, který měl před sebou pouze gólmana. Martin Šanda však střelci skvěl zmenšil střelecký úhel pokus vyrazil levým ramenem.
     
    24:44
    Svarog nikam nepospíchá, je si vědom, že má ještě poměrně dost času. Navíc má zřejmě více fyzických sil, alespoň tak zatím působí.
     
    24:19
    Nohama si opět zahrál Mirco Casassa. Znovu moc dobře věděl, co chce udělat. Obloučkem přes presujícího útočníka našel Deca.
     
    23:47
    Chvilka oddechu pro hráče v modrém. Alemao si neporozuměl s Decem, kulatý nesmysl doletěl mimo hrací plochu.
     
    23:23
    Dění hry se opět přesunulo na obrannou polovinu Olympiku. Individuálně zkusil štěstí Paulinho, ztroskotal na posledním obránci.
     
    22:58
    Rodrigo Taverna nabral velkou rychlost a zachytil tak pohyb Hrdého, jehož atakoval čistě tělem. Protivník situaci neustál a skončil na zemi.
     
    22:20
    Mezi dvěma soupeři propasíroval Gansukh Chodnor balón na Césara. Zpracování vyšlo, ale nahrávka pokulhávala, vystihl ji Šebek.
     
    21:58
    Adriano byl pod tlakem nucen hrát do zadních řad, dokonce až na brankáře. Casassa měl dostatek času na rozehrávku, zapojil do hry Deca.
     
    21:18
    Tlak Svarogu pokračuje, což se ostatně očekávalo. Futsalisté Mělníku ale brání velmi srdnatě, často padají do střel, výborně čtou hru.
     
    20:45
    Premiérový střelecké pokus ve druhém dějství obstaral César. Autor vyrovnávací trefy si na druhý zásah ještě musí počkat, tentokráte mířil nepřesně.
     
    20:10
    Výkop druhého poločasu patřil Teplicím. Ti na nic nečekali a okamžitě vystartovali na útočnou polovinu, kde momentálně probíhá jejich kombinace.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:55.
     
    Svarog se v prvním poločase proti Mělníku pořádně natrápil. Domácí dokonce odskočili v 8. minutě do vedení trefou Radka Hrdého, avšak až do poločasu senzační náskok neudrželi. Tlak teplických futsalisté přinesl kýžené ovoce v 19. minutě, kdy Adiano nadvakrát dostal míč za záda bezmocného Šandy. Druhý poločas slibuje dramatickou podívanou. Na balónu budou nejspíše hrát hlavně hosté, domácí naopak budou spoléhat na rychlé protiútoky přesně tak, jako doposud.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:36
    Hráči v modrých dresech zapojili do kombinaci i gólmana Šandu, to jim málem bylo osudným. Váhajícího brankáře totiž obral Adriano, který ale vystřelil nepřesně.
     
    19:11
    Nechybělo moc, aby domácí získali zpět ztracené vedení. Bodlem zkusil pod tlakem vystřelit Dominik Šustr, kulatý nesmysl napálil těsně vedle pravé tyčky.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu.
     
    18:45
    Oddechový čas pro Mělník.
    18:21 ADRIANO - 1:1
     
    18:21
    Teplice právě vstřelily branku!
    Svarog v závěru prvního poločasu vyrovnává! Trefil se ADRIANO, jenž prvním pokusem na Šandu nevyzrál, ale dostal druhou šanci, tou již nepohrdl. Balón poslal nad ležícího brankáře.
     
    18:10
    Na akumulované fauly aktuálně vede Mělník, který se proti pravidlům provinil hned třikrát, zatímco futsalisté Svarogu ještě nefaulovali ani jednou.
     
    18:00
    Oddechový čas pro Teplice.
     
    17:55
    V permanenci musel být rovněž Mirco Casassa. Halsitě si zařval proti nákopu protějška Šandy, kulatý nesmysl vyboxoval do bezpečí.
     
    17:14
    V hlavní roli opět Jiří Baran, jenž dostal do běhu ideální pas od Adriana. Před střelou si ale míč pokopl příliš, na dlouhou nohu trefil jen brankáře.
     
    16:47
    Na rohy Svarogu si Olympik musí dát velký pozor. César dlouho utajovanou nahrávkou našel Barana, střelu z první Šanda vykopl levou nohou.
     
    16:12
    Jan Kalabis skončil na zemi, avšak žádný ze soupeřů nefauloval. Rostislav Šebek ho naopak atakoval čistým způsobem, a sice tělem.
     
    15:47
    Po dlouhé době kombinovali také domácí. Ne na dlouho, neboť Jungbauerův očekávaný lob hlavičkoval pro spoluhráče Žolcer.
     
    15:15
    Rodrigo Taverna si z pravé strany navedl míč na střed, načež vystřelil. Šanda ukázal výborné reflexy, připsal si na konto další úspěšný zákrok.
     
    14:40
    Paulinho kličkou po lajně utekl Jungbauerovi, jenže finální nahrávka na střed nebyla přesná, Adrianovi poslal hrací předmět za tělo.
     
    14:18
    Jakožto poslední hráč Deco zkusil vypálit. Trefil ale nejbližšího soupeře a měl velké štěstí, že Lehnera zradilo zpracování, jinak bychom sledovali samostatný únik.
     
    13:48
    Mělničtí zahrávali standardku v podobě rohového kopu. Exekuce se chopil Jan Kalabis. Střílený centr nebyl tou nejlepší volbou, defenziva Svarogu si s ním věděla rady.
     
    13:19
    Domácí spoléhají především na brejky, to je zřejmé. Jeden takový založil Mikyska. V přečíslení hledal Nečase, ale Taverna s nahrávkou počítal a míč odkopl do autu.
     
    12:40
    Výborný zákrok předvedl Martin Šanda. Domácí strážce svatyně zatím zvládá řešit veškeré nedostatky v obranné hře spoluhráčů, zatím chytá spolehlivě.
     
    12:12
    Přes Paulinha a Saulu zamířil míč na levou stranu, kde byl připravený César. Zakončení pravou nohou však namířil jenom do bránícího soka.
     
    11:25
    Alexandr Nedostup se nenechal odtlačit od míče Rostislavem Šebkem. Zády k bráně soupeře přihrál brankáři, ten odkopl až ke svému protějškovi.
     
    11:00
    Defenziva mělnických hráčů zaslouží pochvalu. Jmenovitě Radomír Jungbauer, který měl drobné problémy, přesto nakonec špičkou pravé kopačky odvrátil míč alespoň na roh.
     
    10:21
    Rozehrávku vystihl a do brejku mohl upalovat Lukáš Nečas. Jenže při zpracování nechal balón za patami, hrají tak znovu hosté.
     
    09:50
    Futsalisté v červených dresech přepnuli na vyšší rychlostní stupeň. Kombinují na útočné polovině a zoufale bojují o vyrovnání.
     
    09:22
    Velmi zajímavá standardka pro Svarog. V momentě, kdy chtěl Deco vystřelit, by zezadu podražen jedním ze spoluhráčů. Rozhodčí nařídil standardku.
     
    08:55
    Tentokráte už Šanda musel zasahovat. S pokusem Taverny ale neměl žádné větší starosti, neboť nebyl dostatečně razantní, navíc z velké dálky. Kulatý nesmysl vytěsnil nad břevno.
     
    08:18
    Z velkého úhlu a z těžké pozice vyzkoušel střelu Šebek. Brankář měl situaci pod kontrolou, míč nechal proletěl do boční sítě.
    07:05 Radek HRDÝ - 1:0
     
    07:05
    Mělník právě vstřelil branku!
    Šok pro velkého favorita, vedení se totiž ujal tým Mělníka! Dlouhý výhoz gólmana Šandy si zpracoval RADEK HRDÝ, načež si po pravé lajně přehodil míč přes Alemaa a střelou z velkého úhlu dokonale zaskočil nepřipraveného Casassu.
     
    06:45
    Po střetu s Mikyskou zůstal ležet na zemi Taverna. Rozhodčí hru přerušili až v momentě, kdy se hráč delší dobu nezvedal.
     
    06:11
    Gólman Šanda obdržel malou domů, načež zkusil dlouhým pasem vyslat do brejku Kalabise. Ten zpracoval balón mimo hrací plochu.
     
    05:48
    Favorit začíná kousat víc a víc. Tvrdý projektil vypálený od pravé lajny nabral velkou rychlost, cestou narazil do obětavě blokujícího obránce.
     
    05:14
    Domácí se dožadovali rohového kopu, avšak rozhodčí viděli, že jako poslední míč zasáhl mělnický futsalista. Rozehrávka proběhne od brány.
     
    04:49
    Tentokráte Šanda na projektil ze středu dobře viděl a perfektně zareagoval. Proti zakončení po zemi šel včas na zem a zakročil pravou nohou.
     
    04:20
    Gólman Mělníku Šanda měl velké štěstí, že hrací předmět proskákal vedle pravé části brankové konstrukce. Brankář totiž přes obránce střelu soka vůbec neviděl.
     
    03:47
    Akce po levém křídle postrádala střelecké zakončení. Taverna zkusil technické zakončení na zadní tyč, ale cílové zařízení minul.
     
    03:21
    Kličkovaná Césara neměla dlouhého trvání. První zidanovka ještě byla úspěšná, s tou druhou si již defenziva poradila.
     
    02:48
    Premiérový střelecký pokus zapsali rovněž hosté. Ani v tomto případě nebyl pokus z kategorie přesný, balón proletěl o kus vedle pravé tyčky.
     
    02:19
    Dvojice teplických obránců si bez větších problémů poradila s jediný, útočníkem. Soka skřípla do kleští a připravila jej o míč.
     
    01:47
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Nákop domácího obránce za obranu měl oči, jenže útočník vystartoval příliš pozdě.
     
    01:25
    Kombinace hostujícího celku neměla dlouhého trvání. Průniková přihrávka středem neprošla, dobře pracující domácí defenziva si poradila.
     
    00:51
    První střelecký pokus obstarali rovněž domácí. Dobrou práci odvedl Nedostup, jenž si nachystal balón na pravačku, avšak vypálil vysoko nad bránu.
     
    00:21
    Výkop patřil domácím. Jungbauer hledal dlouhým nákopem Nečase, který si balón zpracoval na prsa, následně ale přišel o míč v souboji s protihráčem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Olympik Mělník: Šanda (Žežulka) – Jungbauer, Nedostup, Hrdý, Nečas, Šustr, Kalabis, Šmejkal, Lehner, Mikyska, Gombáš.

    Svarog FC Teplice: Casassa (Marek, Hůla) – Šebek, Salla, Paulinho, César, Alemao, Taverna, Deco, Adriano, Chondor, Baran (C), Žolcer.

    Rozhodčí: Kaštánek, Matyš.
     
    Svarog FC Teplice

    Teplický Svarog patří mezi užší kandidáty v boji o mistrovský titul. Aktuálně se nacházejí na třetí pozici. Jen o skóre zaostává za Chrudimí, na plzeňský Interobal pak ztrácí šest bodů. Forma severočeského mužstva je v posledních týdnech parádní. Na přemožitele čeká už dlouhých sedm střetnutí, naposledy podlehlo počátkem února 0:3 Chrudimi. Na vítězné vlně budou chtít Teplice bezesporu pokračovat i dnes, proti Mělníku budou obrovským favoritem.
     
    SK Olympik Mělník

    Futsalisté Mělníka momentálně drží poslední postupovou, tedy osmou příčku. Náskok na devátý České Budějovice činí čtyři body, přičemž do konce základní části zbývají už jen čtyři kola. Melničtí hráči v posledních týdnech oplývají solidní formou, když porazili Českou Lípu a Ústí nad Labem, aby následně vysoko prohráli s favority z Teplic a Chrudimi, mezi těmito dvěma utkáními ještě sehráli remízu s Ústím nad Labem.
     
    Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný páteční večer! Vítám vás při sledování 21. kola nejvyšší české futsalové soutěže, u zápasu mezi Olympikem Mělník a Svarogem Teplice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Milan Huppert

    Branky: 8. Hrdý (Šanda), 34. Kalabis (Hrdý), 38. Hrdý (Nečas) – 19. César (Deco), 39. Adriano (Alemao)


    SK Olympik Mělník: Šanda (Žežulka) – Jungbauer, Nedostup, Hrdý, Nečas, Šustr, Kalabis, Šmejkal, Lehner, Mikyska, Gombáš.
    Svarog FC Teplice: Casassa (Marek, Hůla) – Šebek, Salla, Paulinho, César, Alemao, Taverna, Deco, Adriano, Chondor, Baran (C), Žolcer.

    Rozhodčí: Kaštánek, Matyš
    bahis siteleri