Helas Brno – FTZS Liberec 5:4 (kon.) | Sparta – Interobal Plzeň 4:0 (kon.) | České Budějovice – Rapid Ústí n/L 5:2 (kon.)
Olympik Mělník – Svarog Teplice 3:2 (kon.) | Slavia – Chrudim 1:2 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
1:2 (0:0)
FK Chrudim
Pátek 26.03.2021, 20:00 • SH Eden • 1. Futsal liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání máme za sebou. Sešívání futsalisté vzdorovali celý zápas. Nakonec ale díky brankám bratrů Drozdových bere tři body Chrudim. Za domácí Slavii se trefil pouze David Jošt. Protože Plzeň padla na Spartě, tak se Chrudim dostává na dostřel Interobalu v tabulce. (23:47:56)
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Ještě jeden pokus Zdeňka Slámy. Litviněnko chytá.
     
    40
    Neprosadil se ani Everton. Na druhé straně prověřil Litviněnka Jan Křemen. Slavia má ještě dvacet vteřin.
     
    40
    Slavia ztratila balon na útočné polovině a rozhodnout utkání se snažil Tomáš Koudelka. Pokus zamířil pouze za postranní čáru.
     
    39
    Dominik Ostrák přistrčil na polovině hřiště Maxe a Slavia zapsala čtvrtý akumulovaný faul.
     
    39
    Třetí akumulovaný faul domácí Slavie.
     
    38
    Pěkný signál Slavie a odložená střela Radima Záruby. Yuri ztečoval balon na rohový kop. Slavia zkouší power-play!
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    38
    Jan Homola faulován na hraně brankoviště Chrudimi Maxem. Hosté protestují proti rozhodnutí sudího Nešněry. Čtvrtý akumulovaný faul pro hosty.
     
    Stav akumulovaných faulů: 2:3.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    38
    Slavia neskutečně tlačí! Tentokrát se snažil David Jošt najít na zadní tyči Jana Homolu. Chrudim pouze sledovala, jestli se míč nedostane do branky.
     
    37
    Obrovská šance Slavie! Jan Homola se objevil nikým nehlídán za obranou hostů a pěkným lobem zamířil pouze do břevna.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Radim Záruba (SK Slavia Praha) za další protesty proti rozhodnutím sudích.
     
    36
    Martin Doša na hranici nedovoleného zákroku připravil o míč Křemena. Následně se míč odrazil ke Slámovi, do kterého zajel tvrdým způsobem právě Martin Doša. Slovenský hráč obdržel žlutou kartu. Stejně pak trenér Slavie za následné protesty.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Martin Doša (FK Chrudim).
    Žlutou kartu dostává David Frič (SK Slavia Praha).
    34. DROZD - 1:2
     
    34
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Slavia byla blízko ke vstřelení vedoucí branky. Leovski ale nepředal Křemenovi přesný pas a na druhé straně se mohli radovat hosté. Everton napálil míč před branku, kde zavřel ideálně zadní tyč PAVEL DROZD – 1:2. Asistence: Everton.
     
    34
    Chrudim opět s Litviněnkem na útočné polovině. Střelecký pokus Maxe z levé strany vytěsnil brankář Karpiak nad branku.
     
    33
    Slavia je nabita sebevědomím. Dominik Ostrák se snažil překonat hned dvojici hostujících hráčů. Tomáš Koudelka byl ale proti. Při dalším kontaktu navíc Ostrák fauloval jednoho z chrudimských hráčů.
    32. JOŠT - 1:1
     
    32
    Slavia právě vstřelila branku!
    První pokus DAVIDA JOŠTA si obrana Chrudimi pohlídala. Druhé zakončení ale už nejlepší střelec Slavie umístil nechytatelně pod břevno chrudimské svatyně – 1:1. Asistence: Jan Křemen.
     
    32
    Při útočné aktivitě byl tvrdým zákrokem sražen k zemi Radim Záruba. Nedovolené počínání navíc odnesl více faulující David Drozd.
     
    31
    Martin Doša chyboval na polovině hřiště. Využít toho mohl Radim Záruba, který ale své zakončení odložil. Doša se pak stihl vrátit a odkopl balon od Zárubovy nohy do bezpečí.
     
    30
    Další krušné momenty pro obranu Slavie. Evertonova křižná rána zamířila po zákroku Karpiaka do tyče. Domácí následně míč poslali do zámezí.
    29. DROZD - 0:1
     
    29
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Filip Vaktor nedokázal uhlídat aktivního PAVLA DROZDA, který chytrým lobem z levé strany překonal vyběhnutého brankáře Karpiaka – 0:1. Asistence: Max.
     
    29
    Na opačné straně palubovky se šteloval do zakončení Homola. Obstřel na zadní tyč si brankář Litviněnko pohlídal. Také Slavia dokáže vystrčit růžky.
     
    28
    Tentokrát měl Karpiak větší potíže, protože David Drozd zakončoval z bezprostřední blízkosti. Následně v ještě větší příležitosti po chybě Jošta netrefil zařízení Tomáš Koudelka.
     
    27
    Tomáš Koudelka to vyzkoušel z velké vzdálenosti. Jeho střela neměla vůbec špatné parametry. Perfektním zákrokem se prezentoval brankář Marek Karpiak.
     
    27
    Zárubovo zakončení bylo sraženo na rohový kop. Křemen se po nabídce od Radima Záruby neopřel do míče přesně a na druhou stranu rychle mířil Doša. Jan Křemen se ale rychle vrátil a poslal míč do autu.
     
    26
    Hezká kombinace Chrudimi na jeden dotyk skončila přihrávkou Evertona do předbrankového prostoru na Martina Došu. Slovenský reprezentant ale nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    25
    Litviněnko se na malý moment vysunul na útočnou polovinu hřiště. Hosté ale ztratili míč a dopředu mířil Jošt. Everton dokázal nejlepšího střelce domácího týmu ustrážit.
     
    25
    Jaroslav Kubát šel do souboje s brankářem Karpiakem dost nešetrně. Rozhodčí Milner jeho počínání označil jako nedovolené. První akumulovaný faul druhé půle zapisuje Chrudim.
     
    24
    Chrudimský tlak vyvrcholil střelou Maxe z nepřipravené pozice. Pod nohy se pak snažil brazilskému hráči padnout Radim Záruba. Obětavá práce českého reprezentanta v barvách pražské Slavie.
     
    23
    Pavel Drozd se snažil dostat přes Situ míč do předbrankového prostoru. Nástřel ale přeletěl Karpiakovu branku. Slavia zatím pod tlakem Chrudimi na začátku druhé půle.
     
    22
    Brazilec Max se snažil vystřelit přes Křemena. Projektil zamířil nad branku Marka Karpiaka, který čeká na první zákrok ve druhém poločase.
     
    21
    Pavel Drozd dostal zajímavou pobídku na osu hřiště. Střela se mu ale příliš nepovedla a Homola odpravil balon do zámezí.
     
    21
    Druhý poločas zahájil čtrnáctinásobný mistr z Chrudimi. Hosté si ihned vypracovali zajmavou pozici po standardce Koudelky. Maxovo zakončení ale mířilo pouze do Jošta.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    David Jošt se ještě v závěru poločasu hnal dopředu se Zárubou. Litviněnko si ale připsal úspěšný zákrok. Na branku si tedy budeme muset počkat minimálně do druhého poločasu, který začne přibližně ve 20:50.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    20
    Tomáš Koudelka se odpoutal od Davida Jošta a vyslal nepřesný pokus ke Karpiakově brance. Při následném rychlém brejku hostů se dobře vrátil Křemen a Sita.
     
    19
    Chrudim se stále nemůže dostat do sešívaného aktivního bloku. Tvrdý projektil od postranní čáry vyslal Everton. Následně také prověřil Karpiaka Yuri.
     
    19
    Rozehrávka se Slavii nepodařila. Dlouhý míč poslal Radim Záruba do autu. Na balon se vrátí hostující FK Chrudim.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    18
    Na útočné polovině fauloval Evertona Jan Křemen. Druhý akumulovaný faul domácího týmu.
     
    18
    Zajímavý moment na konci prvního poločasu. Slavia necelou minutu nepůjčila hostujícímu týmu balon. Velký prim v tom hrál Radim Záruba, který se společně s Joštem několikrát dostal z nevýhodné pozice.
     
    17
    Od Davida Jošta se na malou chvíli odpoutal David Drozd. Zakončení českého reprezentanta v barvách Chrudimi skončilo těsně vedle branky.
     
    16
    David Jošt vycítil šanci vystoupit proti Maxovi, ten si však poradil, hodil si míč dál od nohy a nechal se od Jošta zfaulovat. První akumulovaný faul domácí Slavie.
     
    15
    Parádní akce Chrudimi z rohového kopu. Míč dostal na volej Max, který namířil svůj střílený pokus na zadní tyč. Tam dorážel další hostující hráč. Hrací předmět nakonec skončil v boční síti branky domácího celku.
     
    15
    Martin Doša skončil na hrací ploše po čistém zákroku mladého slávisty Zdeňka Sity. Nebude to naštěstí nic vážného. Následně mohla znovu zahrozit Slavia. Dominik Ostrák ale vycestoval do prostoru za postranní čáru.
     
    14
    Křemen s Homolou se snažili vypresovat balon na Evertonovi. Chrudimský hráč si ale poradil a nakonec se snažil ze střední vzdálenosti překvapit Karpiaka. Střela skončila vedle sešívané svatyně.
     
    13
    Slavii zachránila tyč! Yuri se snažil doručit míč do předbrankového slotu, tento pas ale srazil kapitán domácích Homola do tyče Karpiakovy branky. Sešívaní si museli hluboce oddechnout.
     
    12
    Jan Křemen vedl další útok Slavie. Na ose hřiště ale míč ztratil a musel zařadit zpátečku. Přečíslení hráčů Chrudimi úspěšné nebylo. Yuri nedostal přesný pas od svých spoluhráčů.
     
    12
    Nyní byl tvrdě poslán k zemi domácí kapitán Homola. Rozhodčí Evertonovi ihned udělil žlutou kartu. Hosté zapisují již čtvrtý akumulovaný faul. Slávisté se zatím neprovinili žádným faulem.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Everton (FK Chrudim).
     
    11
    David Drozd si v souboji s Filipem Vaktorem poradil a pokračovat mohli hosté, kteří se ale o míč rychle připravili. Jošt pak připravil střeleckou pozici Leovskému, jenž se svým pokusem pouze trefil vyběhnuvšího Litiviněnka.
     
    10
    Červenobílý celek je zatím v obranné části velice aktivní a nenechává příliš prostoru nebezpečným hostům. Chrudim se přesto čas od času dostane do zajímavé pozice.
     
    9
    Marek Karpiak dnes bude ve velké permanenci. Další střela z futsalky Yuriho skončila zákrokem slovenského reprezentačního brankáře.
     
    8
    Everton nacentroval míč do předbrankového prostoru. Tam se nacházel ale pouze Jan Homola, který uzmul míč do své správy. Po rychlém kontru mohl zakončovat Záruba, ale netrefil z první branku.
     
    7
    Jan Křemen hraje v poslední době ve veliké pohodě. Dlouhý nákop Litviněnka si Everton nezpracoval ideálně a profitoval z toho právě Křemen, který přesně rozehrál na Davida Jošta.
     
    6
    Do nadějného průniku se dostal na levé straně Jan Křemen. Yuri se dokázal rychle vrátit a ve skluzu poslal míč na rohový kop. Ten Pražané nevyužili, protože Zárubův volej zamířil pouze vedle branky Litviněnka.
     
    6
    Kapitán domácích Jan Homola se pěknou kličkou snažil dostat do palebné pozice. Hosté si v defenzivní činnosti dokázali poradit.
     
    5
    Marek Karpiak se ihned po návratu na palubovku musel prezentovat skvělým zákrokem! Evertonovu střelu do horních pater branky efektní způsobem vyrazil.
     
    4
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Adam Vondráček, přichází Marek Karpiak.
     
    4
    Na druhé straně zasahoval proti střele Maxe z velkého úhlu Adam Vondráček, který ale již čeká na zpětné vystřídání Marka Karpiaka. Ten je již připraven vrátit se do hry.
     
    4
    Po souboji s Koudelkou skončil na hrací ploše Ostrák, který si následně vzal na starost rozehrávku standardní situace. Tvrdou ránu slovenského futsalisty vyrazil do bezpečí Litviněnko.
     
    3
    Slavia musela nuceně vyměnit své brankáře. Karpiak si při jednom ze zákroků přivodil menší zranění v obličeji a do kasy tak musel Adam Vondráček, který odchytal duel s Libercem.
     
    3
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Marek Karpiak, přichází Adam Vondráček.
     
    3
    Křemen se snažil překvapivou přihrávkou najít Davida Jošta. Proti ale vystoupil brankář Litviněnko, který svůj odkop poslal tak šikovně, že před Pavlem Drozdem musel odpravit míč do bezpečí sešívaný brankář.
     
    2
    Další zajímavá příležitost pro Chrudim. Bratři Drozdové si vyměnili míč a nakonec se do balonu opřel David Drozd. Přízemní střelu dokázal s obtížemi Marek Karpiak vytěsnit.
     
    1
    Slávisté se snažili na úvod překvapit hostující Chrudim rychlou kombinací. Východočeši se ale rychle dostali k míči a zamířili směrem k brankáři Karpiakovi. David Drozd byl ale vychytán gólmanem Slavie.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Jošt, Homola (C), Záruba, Křemen – Sita, Trajhan, Ostrák, Vaktor, Sláma, Leovski, Hruška, Plíšek

    FK Chrudim: Litviněnko (Javorski) – Koudelka, Kubát, P. Drozd, D. Drozd, Yuri, Everton, Max (C), Doša, Mužík, Balog, Malý

    Rozhodčí: Nešněra – Milner.
     
    Předzápasové ohlasy:

    David Frič (trenér SK Slavia Praha): „Nedávno jsme se v Chrudimi svezli na kolotoči a byl bych rád, aby už v domácím zápase bylo vidět, že jsme udělali nějaký posun, ale to se ukáže až v pátek. Bude to o tom, abychom dodržovali pokyny, které si řekneme, a bylo vidět, že jsme se zlepšili. Výsledek bude záviset na tom, jak kvalitně tyto věci dokážeme splnit.“

    Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Čeká nás velmi důležitý zápas, který budeme směřovat především k přípravě na play-off. Musíme si vyhodnotit některé chyby, které jsme udělali, a věnovat se jim nyní v tréninku. Potkáme velmi kvalitní mužstvo, ale to nic nemění na tom, že musíme předvést kvalitní hru a uhrát dobrý výsledek.“

    zdroj: www.futsalliga.cz
     
    FK Chrudim


    Svěřenci trenéra Felipe Condeho přijíždějí do Prahy v dobrém rozpoložení po výhrách v Mělníce a v Liberci. Chrudimští ale nezvládli v důležitém duelu předtím porazit Plzeň. Budou tedy muset čekat na zaváhání Interobalu, které by teoreticky mohlo přijít v pátek, kdy Západočeši cestují na Spartu. Chrudimským střeleckým statistikám dominují bratři Drozdové a Max.
     
    SK Slavia Praha


    Pražané mají za sebou úterní utkání s Libercem, které zvládli přesvědčivě a zvítězili na domácí palubovce 7:2. Slavia zlomila svého soupeře ve druhé půli. Dvakrát se střelecky prosadil uzdravený Radim Záruba, stejně gólů zaznamenal také David Jošt. Po jedné brance si připsali Zdeněk Sita, Matúš Ševčík a Jan Křemen. Sešívaní budou podat proti Chrudimi lepší výkon, než před dvanácti dny, kdy padli na východě Čech 0:3.
     
    Pěkný večer z pražského Edenu. Dovolte mi, abych Vás pozval ke sledování futsalového utkání z nejvyšší české soutěže 1. FUTSAL ligy. Páteční večer nabízí pět zápasů. V jednom z nich přivítá domácí SK Slavia Praha čtrnáctinásobného mistra FK Chrudim.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Kamenik

    Branky: 32. Jošt (Křemen) – 29. Pavel Drozd (Max), 34. Pavel Drozd (Everton)

    Karty:   36. Frič (SLA), 37. Záruba (SLA) – 12. Everton (CHR), 36. Doša (CHR)


    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Jošt, Homola (C), Záruba, Křemen – Sita, Trajhan, Ostrák, Vaktor, Sláma, Leovski, Hruška, Plíšek
    FK Chrudim: Litviněnko (Javorski) – Koudelka, Kubát, P. Drozd, D. Drozd, Yuri, Everton, Max (C), Doša, Mužík, Balog, Malý

    Rozhodčí: Nešněra – Milner
    thejrc.org