FTZS Liberec – Slavia 5:9 (kon.) | Česká Lípa – Sparta 3:8 (kon.) | Interobal Plzeň – Helas Brno 9:2 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
3:8 (1:3)
Sparta Praha
Pátek 02.04.2021, 20:00 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    1. FUTSAL liga má před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Démoni Česká Lípa a AC Sparta Praha.
     
    Favoritem tohoto zápasu pochopitelně bude pražský celek, který se bude pokoušet odčinit letošní pátou porážku, která se urodila v minulém kole proti druhé Chrudimi. Pražané tak momentálně ztrácejí ze čtvrté pozice na tu první už čtrnáct bodů, v případě vítězství se tak v tabulce nemohou posunout, což platí také o případné porážce. S tou se ovšem moc počítat nedá, soupeřem totiž bude poslední celek tabulky, kterým je Česká Lípa. Démonům se zatím povedlo nasbírat pouhých osm bodů, v letošním ročníku navíc vyhráli pouze dvakrát. Česká Lípa má aktuálně na svém kontě čtyři zápasy bez bodového zisku, naposledy se jí cenný bod povedlo vybojovat na hřišti desátého Brna, a sice po nerozhodném výsledku 3:3.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov, Mareš – Rott (C), Švec, Havrda, Hrubý, Klimt, Zapletal, Abrhám, Bialek, Caizl

    AC Sparta Praha: Plecitý – Hudousek, Gerčák (C), Bernardo, Maicon, Diego, Gualda, Křivánek, Vokoun, Gabčo, Hora, Fejzullahi

    Rozhodčí: Nešněra – Laštovička.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní rozehrávku tohoto zápasu si vzali na starost domácí hráči, kteří se ovšem míče rychle zbavili a momentálně ho má na své noze Křivánek.
     
    01:11
    Havrda našel na levém křídle naprosto volného Rotta, který se dostal do prvního střeleckého zakončení, to ovšem směřovalo pouze do hostujícího brankáře.
     
    02:09
    Posléze to z velké vzdálenosti od branky zkoušel hostující Vokoun, který trefil pouze protihráče před sebou. Sparta se dostává k tlaku, nyní kombinuje.
     
    02:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu první branka tohoto zápasu! JOSEF GABČO dokázal čistým způsobem obrat o míč soupeře a poté se po levém křídle dostal do úniku, přičemž se mu povedlo vyzrát na brankáře Kirova.
    02:15 GABČO - 0:1
     
    03:30
    Česká Lípa se nyní dokázala ubránit, přesto se daleko s míčem nedostala. To vedlo k sympatickému zakončení Diega, který trefil pouze nohu brankáře Kirova.
     
    04:27
    Do kombinace svého celku se poté zapojil také domácí brankář Kirov, kterému se povedlo najít vedle stojícího Zapletala, jehož nákop ale nebyl přesný.
     
    05:37
    Kirov musel znovu zasahovat, bylo tomu tak po ráně z nohy Křivánka. Míč se poté odrazil mimo hrací plochu a Gabčo tak bude zahrávat další rohový kop.
     
    06:12
    Na opačné straně to zakončením pravou nohou zkoušel domácí Zapletal, který ovšem mířil výrazně vedle branky. Pražané tak budou rozehrávat od branky.
     
    06:12
    Žlutou kartu dostává Vítězslav Hrubý (FC Démoni Česká Lípa).
     
    06:51
    Sparta poté měla k dispozici standardní situaci z velice dobré pozice, jenomže Kirov podržel svůj celek. Následná rychlá rozehrávka trefila pouze Vokouna.
     
    06:57
    Česká Lípa postupovala ve dvou na brankáře, po nahrávce od Caizla ovšem trestuhodně přestřelil Hrubý!
     
    07:11
    Démoni právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom je tu první branka domácích! ONDŘEJ HAVRDA nejprve vybojoval míč, poté se uvolnil k zakončení pravou nohou, které poslal přesně ke vzdálenější konstrukci.
    07:11 HAVRDA - 1:1
     
    08:37
    Pokračovalo se rozehrávkou rohového kopu v podání domácích. Nahrávka putovala na nohu volného Havrdy, který znovu v tandemu hledal kolegu Hrubého.
     
    09:11
    Od středu hrací plochy rozehrával míč Havrda. Sparta se snažila aktivně napadat rozehrávku, jenomže pátý nedovolený zákrok vyprodukoval napadající Gualda.
     
    10:00
    Je za námi polovina prvního poločasu. Před malým momentem si nedovoleně počínal také domácí Švec, který zaznamenal druhý akumulovaný faul domácích.
     
    10:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají zpět do vedení! Sparta se totiž dostala do rychlého protiútoku, při kterém se Křivánkovi povedlo na zadní tyči najít volného JOSEFA GABČA, který nekompromisně zamířil pod břevno.
    10:51 GABČO - 1:2
     
    11:57
    Havrda nedosáhl na prudkou nabídku, míč tak zamířil ven z hrací plochy. Rozehrávat tak mohl hostující Bernardo, který zkoušel spolupracovat s Křivánkem.
     
    12:28
    Posléze to moc nevyšlo Křivánkovi, kterému se nepovedlo zpracovat nahrávku od svého spoluhráče. K míči se tak dostala Česká Lípa, která ale chybovala.
     
    13:51
    Žlutou kartu dostává Martin Švec (FC Démoni Česká Lípa).
     
    14:28
    Bernardovi utekl míč daleko od nohy, nicméně k němu se poté dostal domácí Diego. Jeho rána trefila pouze soupeře, následovat tak bude rohový kop.
     
    15:21
    Pražané ho nakonec rozehráli nakrátko po zemi. Gualda si na levém křídle potáhl míč na levou nohu, jenomže s následným pokusem Kirov dopředu počítal.
     
    16:54
    Vokoun se s míčem dostal na útočnou polovinu, kde znovu rozjel poměrně dlouhou kombinaci. Po ní to nakonec zakončením pravou nohou zkoušel Gabčo.
     
    17:33
    Gabčovi poté utekl míč ven z hrací plochy, což pochopitelně neuniklo ani sudímu. Démoni tak mohli rozehrávat, Klimtovi se povedlo udržet míč před soupeřem.
     
    18:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom je tu ještě jeden zásah Sparty! Pražané totiž vybojovali míč zpět a povedlo se jim kombinovat před brankářem, přičemž do prázdné branky nakonec zakončoval JOSEF GABČO.
    18:03 GABČO - 1:3
     
    19:11
    Gabčo málem zaznamenal svůj čtvrtý dnešní zásah, přičemž si potáhl míč na pravou nohu, avšak poté nevyzrál na Kirova.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:47
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nástřel před branku v podání Havrdy. Míč ovšem trefil pouze protihráče, od kterého se odrazil do stropu.
     
    21:37
    Gabčo se poté pokoušel na opačné straně najít Vokouna, kterému se nakonec nepovedlo do nahrávky vložit nohu. Kirov tak bude rozehrávat od branky.
     
    22:15
    Sparta rychle rozehrála a po nahrávce od Maicona se do slušné šance dostal kolega Vokoun, který nakonec pravačkou mířil kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    23:28
    Před brankou číhal Hrubý, před kterým se povedlo zakročit brankáři Gerčákovi. Sparta následně předvedla rychlý protiútok, která přinesla nepřesnost.
     
    24:02
    Žlutou kartu dostává Tomáš Abrhám (FC Démoni Česká Lípa).
     
    24:30
    Žlutou kartu dostává Diego (AC Sparta Praha).
     
    25:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu další hostující branka! Hodně místa kolem sebe měl JOSEF GABČO, který to zkoušel pravou nohou, přičemž se mu míč povedlo poslat přesně k pravé tyči.
    25:19 GABČO - 1:4
     
    26:37
    Havrda se pokoušel před brankou oslovit Klimta, který mu dokonce vrátil míč, avšak to bylo naprosto vše. Následně Česká Lípa zkoušela napadat rozehrávku.
     
    27:06
    Gabčo vracel do tandemu na volného Gualdu, který měl před sebou pouze brankáře Kirova, kterému se povedlo zakročit!
     
    28:30
    Česká Lípa rozehrávala aut z vlastní obranné poloviny. Rychlá kombinace vedla až na opačnou stranu, kde se Bialek nedostal přes smečku protihráčů.
     
    29:29
    Abrhám měl před sebou celkem dost místa, přesto trefil pouze protihráče před sebou. Od něj se míč odrazil do zámezí a rozehrávat tak budou domácí.
     
    29:55
    Démoni právě vstřelili branku!
    Domácí snižují na rozdíl dvou branek! Rohový kop byl totiž rozehrán směrem na Havrdu, který zakončoval na branku. Ten ovšem trefil pouze protihráče, k odraženému míči se dostal TOMÁŠ ABRHÁM, který patičkou za nohou umístil balón do sítě.
    29:55 ABRHÁM - 2:4
     
    30:37
    Sparta se ihned po rozehrávce dostala do šance, nicméně rána nakonec směřovala pouze vedle branky. Poté v šanci pro změnu neuspěl ani Gualda.
     
    30:55
    Na opačnou stranu se tak dostávala domácí smečka hráčů, která vybojovala další rohový kop, po kterém zakončoval výrazně vedle branky domácí Hrubý.
     
    31:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali dalšího zásahu! Do šance se totiž dostal Diego, který ovšem neuspěl, přesto se mu zpětnou nahrávkou povedlo najít GUALDU, který trefil prázdnou branku.
    31:06 GUALDA - 2:5
     
    31:17
    Démoni právě vstřelili branku!
    Je tu rychlé snížení! Znovu to fantastickým způsobem provedl ONDŘEJ HAVRDA, který si povodil protihráče a poté nekompromisně vypálil pod břevno.
    31:17 HAVRDA - 3:5
     
    32:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující celek se znovu prosazuje! Sám na branku totiž uháněl hostující JIŘÍ VOKOUN, kterému se povedlo oběhnout brankáře a poté levačkou zasunout míč do sítě.
    32:14 VOKOUN - 3:6
     
    32:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sedmá branka Sparty! Do střelecké pozice se totiž dostal LUKÁŠ KŘIVÁNEK, který si potáhl míč na levou nohu, načež prudkým způsobem posadil míč do pravé šibenice.
    32:36 KŘIVÁNEK - 3:7
     
    32:51
    Žlutou kartu dostává Pavel Caizl (FC Démoni Česká Lípa).
     
    33:47
    Do vyložené šance se po hezké akci dostal hostující Křivánek, který ovšem zakončoval z velkého úhlu a trefil tak pouze vyběhnuvšího brankáře Kirova.
     
    34:21
    Abrhámovi se na druhé straně povedlo najít Hrubého, který se s míčem vracel na vlastní obrannou polovinu, odkud se před brankou pokoušel najít Švece.
     
    34:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta podnikla další kombinaci, při které to parádním způsobem provedl Vokoun, kterému se pravačkou povedlo najít volného LUKÁŠE KŘIVÁNKA, který prostřelil brankáře.
    34:50 KŘIVÁNEK - 3:8
     
    35:20
    Oddechový čas pro hosty.
     
    37:24
    Diegova nahrávka na Bernarda byla hodně nepřesná a hrát tak mohl soupeře. Přesto se Sparta dostala do protiútoku, Gabčo ovšem trefil pouze protihráče.
     
    38:10
    Gualda postupoval po pravém křídle sám na brankáře, jenomže trefil právě Kirova. Sparta pokračuje v aktivním pojetí hry a momentálně rozjíždí kombinaci.
     
    39:17
    Běží nám poslední minutka zápasu, o vítězi je pochopitelně delší dobu rozhodnuto. Démoni by přesto rádi vykřesali alespoň čtvrtou branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání končí očekávaným vítězstvím Sparty, která svého soupeře porazila poměrem 8:3. Ve druhém dějství jsme sledovali hodně ofenzivní podívanou, při které jsme se dočkali celé řady branek. Sparta ovšem měla více ze hry, navíc byla mnohem nebezpečnější a naprosto zaslouženě si tak připisuje další tři body. (21:27:41)

    David Suchý

    Branky: 8. Havrda, 30. Abrhám, 32. Havrda (Rott) – 3. Gabčo, 11. Gabčo (Křivánek), 19. Gabčo (Křivánek), 26. Gabčo (Diego), 32. Gualda (Diego), 33. Vokoun, 33. Křivánek (Vokoun), 35. Křivánek (Vokoun)

    Karty:   7. Hrubý (CLI), 14. Švec (CLI), 25. Abrhám (CLI), 33. Caizl (CLI) – 25. Diego (SPA)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov, Mareš – Rott (C), Švec, Havrda, Hrubý, Klimt, Zapletal, Abrhám, Bialek, Caizl
    Sparta Praha: Plecitý – Hudousek, Gerčák (C), Bernardo, Maicon, Diego, Křivánek, Vokoun, Gabčo, Hora, Fejzullahi, Gualda

    Rozhodčí: Nešněra – Laštovička
    thejrc.org