FTZS Liberec – Slavia 5:9 (kon.) | Česká Lípa – Sparta 3:8 (kon.) | Interobal Plzeň – Helas Brno 9:2 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
9:2 (7:1)
Helas Brno
Pátek 02.04.2021, 20:00 • SH Lokomotiva Plzeň • 1. Futsal liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (21:47:10)
     
    Plzeň si tedy zahraje ve čtvrtfinále proti osmému týmu základní části a v semifinále by měla jít, pokud se naplní papírové předpoklady, na vítěze série Slavia – Sparta.
     
    Pro Plzeň to bylo poslední utkání základní části. Nicméně drtivá část mužstva odjede na závěrečnou část kvalifikace o postup na ME 2022.
     
    Helas si tady koledoval o velký debakl, ve 13. minutě prohrával 1:7. Nakonec podlehl Plzni "jen" o sedm branek. I tak dnes nenavázal na výkon v Plzni z minulé sezony, kdy tady sahal po bodu.
     
    Plzeň tedy bude mít v jakékoliv sérii výhodu domácího prostředí v lichém duelu a pokud by se nedejbože liga nedohrála, tak bude vyhlášena vítězem soutěžního ročníku a bude reprezentovat český futsal v Lize mistrů. Ta se v Plzni zatím hrála jen ve fotbalové verzi, ale nikoliv futsalové.
     
    Tomáš Vnuk zaznamenal dnes čtyři branky, ale na vítězství v tabulce střelců 1. FUTSAL ligy to je stejně málo, protože David Jošt udeřil pod Ještědem dokonce pětkrát a ve své životní sezoně se dočká prestižní individuální trofeje. Tomáš Vnuk je i tak vítězem kanadského bodování.
     
    V případě Plzně úplně neplatilo, že poslední krok je ten nejtěžší. Interobal skvěle vstoupil do zápasu a po třech minutách vedl 3:0. Helas snížil, jenže v rozmezí pěti minut skórovali Západočeši hned čtyřikrát a bylo víceméně hotovo. Ve druhém poločase tak mohl trenér Kopecký po dlouhé době pustit do brány Jakuba Luhového, nebo třeba mladíka Matěje Maura.
     
    Dokonáno jest! Futsalisté Plzně poprvé v klubové historii vyhráli základní část nejvyšší české soutěže.
     
    Konec zápasu.
     
    39:59
    Vnuk ještě centroval z levé strany k bližší tyči, ale Kozár hlavou z výskoku nedosáhl na balón.
     
    39:50
    Špička porušil při autu z levé strany pravidlo o čtyřech sekundách. Holý hned běží na hřiště v dresu gólmana.
     
    39:42
    Svoboda se neprosadil, Buchta potom odkopl míč z pravé strany vedle bližší tyče hostující prázdné brány.
     
    39:23
    Interobal se dlouho bránil bez problémů, následně se rozeběhl Špička na levé straně a byl faulován Buchtou, pátý faul Plzně.
     
    38:37
    Svoboda má dres brankáře a tentokráte hraje powerplay Helas.
     
    38:37
    Oddechový čas pro hosty.
     
    38:20
    Stejně jako zákrok Luhového rukama z pravé strany proti Svobodovi, kdy balón směřoval pod břevno.
     
    38:13
    Po ztrátě balonu přehodil jeden z hostujících hráčů Vnuka a našel středem do běhu Sznapku, tomu se na poslední hvíli vrhl pod nohy Buchta a ve skluzu poslal míč do autu, což ocenila plzeňská lavička.
     
    38:00
    Oddechový čas pro domácí, Michal Holý si přes sebe přehodí dres brankáře a uvidíme powerplay. Za Interobal naskočí ještě Vnuk, Kozár, Buchta, Rešetár.
    37:17 ŠPIČKA - 9:2

    Vít Muzikář

    Branky: 2. Rešetár (Vnuk), 3. Holý (Künstner), 3. Rešetár (Vnuk), 8. Holý (Rešetár), 12. Vnuk, 13. Vnuk (Rešetár), 13. Vnuk (Künstner), 30. Vnuk, 31. Rešetár (Holý) – 4. Sznapka (Matyska), 38. Špička (Klimeš)

    Karty:   15. Svoboda (HEL), 33. Matyska (HEL)


    SK Interobal Plzeň: Němec (21. Luhový, Vahala) – Holý, Künstner, Vnuk, Rešetár (C) – Zdráhal, Kozár, Havel, Štrajt – Rick, Maur, Buchta.
    Helas Brno: Mykytjuk (13. -20. a 31. – 40. Klímek) – Svoboda, Sznapka, Presl (C), Klimeš – Prokeš, Kamenský, Matyska, Špička, Galia.

    Rozhodčí: Melničuk – Chládek

    Diváci: -0-
    thejrc.org