Mladá Boleslav – Příbram 0:0 (kon.) | Zlín – Karviná 1:2 (kon.) | Plzeň – Č. Budějovice 2:1 (kon.)
Brno – Slavia 0:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (1:1)
SK Dynamo Č. Budějovice
Neděle 04.04.2021, 16:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního večera se s vámi loučím a ve středu u sledování čtvrtfinále MOL Cupu se opět budu z Doosan Arény těšit, na shledanou. (18:01:54)
     
    Je dobojováno, Plzeň nakonec velmi těžké utkání po téměř měsíci zvládla, na svém zeleném pažitu porazila jihočeské Dynamo těsně 2:1. Po nerozhodném poločase se Viktoria do svého soka opět pustila a výsledkem toho byla branka Šimona Falty, na kterou už Jihočeši nenašli odpověď. Plzeň dnes obula střelecké kopačky, jelikož vyslala rovnou 21 střel, z toho rovnou dvanáct na bránu, brankář Vorel se opravdu nenudil a jen díky němu tu Budějovice nedostali více branek. Plzeň si tak do tabulky připisuje cenné tři body. Hned ve středu je čeká další těžká prověrka, ve čtvrtfinále MOL Cupu na svém stadionu přivítá Slovan Liberec.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 12:5. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:16.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Benjamin Čolić si na půli hřiště pomohl nedovoleným způsobem, běží poslední vteřiny utkání, tohle už domácí zvládnou.
     
    90+2
    Po rohovém kopu Jakub Brabec trošku kostrbatě udržel balon u svého těla, do míče se následně opřel Lukáš Kalvach, ale prudkou ranou svatyni Vorla přestřelil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastaví ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Ten rozehrála Plzeň nakrátko, navíc vteřinu po něm byli domácí faulování, tudíž červenomodří ušetří další cenné vteřinky.
     
    89
    Hráči Budějovic nepřesně rozehráli, míč se poté dostal ke Šulcovi, který kouzlil v pokutovém území, výsledkem toho je pouze rohový kop pro Viktorii.
     
    88
    Dva balony na hřišti, což je samozřejmě proti pravidlům. Staněk jeden odkop za svou branku a s tím druhým může Viktoria rozehrát ve středu pole. Poslední dvě minuty normální hrací doby.
     
    87
    Hosté spěchají na druhou stranu hřiště, nicméně Čolić napálil jen hráče stojícího před ním, přesto hosté zůstanou u balonu, budou vhazovat poblíž hostující střídačky.
    86. Krásný ťukes Buchy s Ondráškem skončil ranou vedle
     
    86
    David Limbersský svou typickou šajtlí našel za obranou Pavla Buchu, který míč propasíroval do vápna na Zdeňka Ondráška, který špičkou kopačky těsně míjí branku.
     
    85
    Až nyní se hráči Dynama dostali k balonu, nicméně čas jim ubíhá velkou rychlostí. Navíc kazí rozehrávku, což je přesně co vyhovuje domácím.
     
    84
    Plzeň si brání náskok, drží balon na svých kopačkách a za žádnou cenu ho nechtějí hostům pouštět.
     
    82
    A opravdu nechybělo moc a na ukazateli svítil opět nerozhodný výsledek. Po centru se hosté dostali k hlavičce z malého vápna, jenomže míč skončil těsně vedle.
     
    81
    Ojedinělá šance pro Dynamo, hosté budou zahrávat rohový kop, šance na vyrovnání.
     
    80
    Před námi je posledních deset minut plus nějaké nastavení. Rozhodnout nyní mohl Ondrášek, který se dostal k míči ve vápně, ale jeho přízemní rána skončila na prvním hráči.
     
    79
    Ideálně proti noze dostal míč stoper Filip Kaša, ale zde se naplno ukázala síla obránce, jelikož rána to byla povedená, ale chyběla jí větší přesnost. Balon skončil vysoko nad brankou.
     
    78
    Pavel Šulc si nyní perfektně splnil i obranné povinnosti, přesně načasovaným skluzem zabránil rychlému přechodu hráčů Dynama.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jonáš Vais (SK Dynamo Č. Budějovice).
    76. Faltův průnik fantasticky zastavil na poslední chvíli Králik
     
    76
    Hezká kombinace červenomodrých. Pavel Šulc našel ještě ve vápně ještě lépe postaveného Šimona Faltu, ten byl ovšem zablokovaný. Z této akce ale šlo vytěžit více.
     
    75
    Po faulu na Kalvacha měla Plzeň výhodu, míč tlačil před sebou Zdeněk Ondrášek, ale celou situaci nakonec pokazil nepovedenou přihrávkou.
     
    74
    Z toho domácí branku neohrozili, posléze ale Falta našel volného Buchu, který zakončil, ale přes hradbu těl před sebou míč k bráně nedostal.
    73. Kalvachova tečovaná rána skončila o metr vedle
     
    73
    David Limberský od postranní čáry si všiml volného Lukáš Kalvacha na středu hřiště, ten po zemi mířil k levé tyči, ale branku netrefil. Jeho rána byla ještě tečovaná a Plzeň tak bude rozehrávat od rohového praporku.
     
    71
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jean-David Beauguel, přichází Zdeněk Ondrášek.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Adriel D´Avila Ba Loua, přichází Ondřej Mihálik.
     
    71
    Hosté táhli středem hřiště rychlý protiútok, míč nakonec skončil na pravé straně u naběhnutého Benjamina Čoliće, který si ovšem nesrovnal svá mířidla a míč skončil vysoko nad brankou.
     
    70
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Patrik Brandner, přichází Jonáš Vais.
     
    69
    Jakub Brabec opět našel ve vápně agilního Ba Louu, ten se snažil efektně patičkou míč vrátit, ale to se mu příliš nepovedlo.
    67. Buchův prudký obstřel skončil ve Vorlově náruči
     
    67
    Pavel Bucha se vůbec nerozpakoval a ze střední vzdálenosti poslal balon rovnou směr brána. Jeho kroucená rána mířila mezi tři tyče, ale brankář Vorel vše dobře viděl a míč zachytil do svých rukavic.
     
    66
    Typický David Limberský, nejprve dal protihráči čuchnout a poté efektní patičkou ho poslal na párek v rohlíku. Plzeňský obránce má stále co nabídnout a jen škoda, že tu nejsou diváci, ty by celou situaci odměnili hlasitým potleskem.
     
    65
    I Viktoria rozehrála další rohový kop stejně jak před malou chvíli hosté z Budějovic. Centr na první tyč a lehké odvrácení ze strany Dynama, přesto domácí zůstávají u balonu.
     
    64
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Pavel Šulc.
     
    63
    Hosté zahráli rohový kop centrem na první tyč, tam byl ovšem jen Lukáš Kalvach, který balon bez problémů odkopl od své branky.
     
    62
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Matej Mršić, přichází Karol Mészáros.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Lukáš Jánošík.
    61. Kalvach se proháčkoval ke střele, Vorel ale kryl
     
    61
    Lukáš Kalvach si navedl míč na střed pole, placírkou se snažil uklidit míč k pravé tyči, Vorel byl ovšem pozorný a ne příliš prudkou ránu schoval do svých rukavic.
     
    60
    Hodina hry je minulostí. Hosté drží nyní balon a snaží se něco vymyslet, s rozehrávkou pomáhá i brankář Vorel.
     
    58
    Beauguel efektně přes hlavu zrychlil domácí akci, k míči se dostal na levé straně Limberský, který našel ještě lépe postaveného Ba Louu, u něho ovšem akce skončila.
     
    57
    Nyní jsou na tahu opět hráči z jihu Čech, vrhnou nyní všechny síly do útoku a podaří se jim podruhé srovnat? Mají na to něco přes půl hodiny.
    56. Šimon FALTA - 2:1
     
    56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň si bere zpět ztracené vedení. Pavel Bucha vysunul ve vápně Ba Louu, ten míč předal na penaltu, kde stál ŠIMON FALTA, který nekompromisní ranou střílí druhý plzeňský gól.
    55. Čoličova rána nepříjemně skočila, Staněk i s problémy kryl
     
    55
    Benjamin Čolić popotáhl balon středem hřiště, když se mu otevřel prostor rozhodl se pro střelu z dálky, tu s menšími potíži Staněk kryje.
     
    54
    Hráči celou situaci rozehráli pouze nakrátko, posléze dokázali vybojovat rohový kop, který ovšem skončil nepřesným centrem.
     
    53
    Na druhé straně nedovolený zákrok, České Budějovice budou rozehrávat od levé postranní čáry.
     
    52
    Další obrovská šance Plzně! Ba Loua se opět ocitl za zády obránců, nesobecky přihrál na Beauguela, který ovšem míč napálil do břevna.
     
    51
    Západočeši opět dostali k dispozici rohový kop, větší nebezpečí z něj ale nebylo, Dynamo se dokázalo ubránit.
     
    50
    Při jednom ze soubojů byl podražen Beauguel, hlavní rozhodčí celou situaci ještě řešil skrz VAR, ale o faul se nejednalo a penalta se nepíská.
     
    49
    Lukáš Kalvach dlouhým balonem našel Ba Louu. Ten následně oslovit ve vápně Aleše Čermáka, kterého skvěle vychytal Vorel. Neuspěl ani z dorážky Milan Havel.
     
    48
    Plzeň drží balon, ale Budějovice dobře brání. Viktoria se nemůže nyní dostat k blízkosti pokutového území.
     
    47
    Netradičně až k levé postranní čáře se dostal s míčem Pavel Bucha, ten vzápětí chtěl oslovit přihrávkou po zemi Čermáka, ten měl k balonu ale hodně daleko.
     
    46
    Hosté výkopem zahájili druhý poločas. Pokračujeme ve stejných jedenáctkách, jelikož ani jeden z trenérů ke střídání nesáhl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Už i hosté včetně rozhodčích jsou zpět, za malý moment se můžeme těšit na druhý poločas.
     
    Jako první se vrací z útrob stadionu domácí fotbalisté...
     
    Je za námi první čtyřicet pět minut zápasu a skóre je zatím vyrovnané 1:1. Plzeň byla po většinu času lepším, aktivnějším celkem a po zásluze šla také do vedení. Po rohovém kopu se míč odrazil k Lukášovi Kalvachovi, který ho parádně poslal z voleje rovnou do sítě. Hostům se povedl závěr první půle, když v nastaveném času srovnal po centru Čoliće Pavel Novák. Před námi je tak zajímavá druhá půle, buďte u ní s námi.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí se snaží bleskově odpovědět, ale v prvním poločase už jim moc času nezbývá.
    45+1. Pavel NOVÁK - 1:1
     
    45+1
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté z ničeho nic vyrovnávají. Patrik Brandner udržel balon na pravé straně, poté ho vrátil k Benjaminu Čolićovi, který přesným centrem našel ve vápně PAVLA NOVÁKA a ten hlavičkou srovnává stav.
     
    45
    Hlavní rozhodčí v prvním poločase nastaví dvě minuty.
     
    44
    Patrik Brandner se dostal na pravé straně za domácí obranu, následně z hrany pokutového území tlačil balon do ohně, leč tygřím skokem si ho pro sebe uzmul Jindřich Staněk.
     
    43
    To samé se dá říci o výkopu Vorla, který našel přesně jen domácího hráče. Ti ovšem nabídnuté situace nedokázali využít.
     
    42
    Aktivita obou celků se na malou chvíli přesunula ke středovému kruhu, kde byl o balon sváděn tuhý boj. Nakonec byli úspěšnější domácí, kteří ho vrátili ke Staňkovi, kterému se ovšem výkop vůbec nepovedl.
     
    41
    Milan Havel nepřesně rozehrál, leč odražený balon si našel na levé straně Limberský, který ho zkušeně drží a následně přesně našel své spoluhráče.
     
    40
    První poločas nám pomalu míří do finále, dočkáme se v posledních pěti minutách ještě nějaké zajímavé situace před jednou z branek? Nechme se překvapit.
    39. Ba Loua vybojoval míč, Čermák pálil do Vorlovy náruče
     
    39
    Aleš Čermák ve středu pole nevěděl co s míčem a tak ho poslal rovnou na bránu. Jeho rána ovšem směřovala pouze do míst, kde stál brankář Vorel, ten tak se zákrokem neměl velké potíže.
     
    38
    Filip Kaša si snažil s Ba Louou narazit balon, leč druhému se zpětná přihrávka nepovedla a vzápětí vše hasil faulem.
     
    37
    Martin Králík se snažil najít mezeru mezi stopery, jeho pasu ovšem také chyběla větší přesnost, míč se vrací na domácí kopačky.
     
    36
    Plzeň se vstřelenou brankou uklidnila, nadále pokračuje v dominantní hře, leč tentokrát chyběla větší přesnost. Brankář Vorel bude po nepřesné ráně odkopávat od své branky.
     
    34
    A už to mohlo být o dvě branky. Milan Havel od pravé postranní čáry našel ve vápně přesně Adriela Ba Louu, jehož ránu vyrazil brankář Vorel na levou tyč.
     
    33
    Na hrací ploše nadále zůstává ležet Jean-David Beaugul, doufejme že to nebude nic vážnějšího. Francouzský útočník měl před pauzou skvělou formu, s ní dokázal dokonce dostat ze sestavy i Zdeňka Ondráška.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Maxym Talovierov (SK Dynamo Č. Budějovice).
     
    31
    Domácí uklidňují hru na polovině hřiště.
     
    30
    Na druhé straně hlavičkoval také po rohovém kopu Pavel Novák, leč těsně minul. Mohlo být bleskově vyrovnáno.
    29. Lukáš KALVACH - 1:0
     
    29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to byla fotbalová paráda. Další rohový kop Západočechů odrazil Talovierov pouze k noze LUKÁŠE KALVACHA, který míč napálil z voleje rovnou do sítě.
     
    28
    Hlavní rozhodčí Hrubeš ještě konzultoval s asistenem u videa předchozí situaci, leč nic to nebylo a hrát se může dál.
     
    27
    Po standardní situaci zůstalo několik hráčů na hrací ploše, nicméně hrálo se dál. Balon si našel na levé straně Aleš Čermák, který následně našel přesně hlavu Filipa Kaši, toho ovšem skvěle vychytal Vorel.
     
    26
    A další nedovolený zákrok, tentokrát host ze Sparty Filip Havelka podrazil jmenovce Kašu. Volný přímý kop ze zajímavé situace.
     
    25
    Na druhé straně Maxym Talovierov podrazil rozběhnutého Beauguela, Plzeň ale rozehrála jen nakrátko.
     
    24
    A neudělali to hostující hráči vůbec špatně. Benjamin Čolić načechral balon do šestnáctky, kde se k hlavičce dostal kapitán Dynama Patrik Čavoš, Staněk byl ovšem na svém místě.
     
    24
    Nedovolený zákrok domácího mužstva, Jihočeši dostali k dispozic zajímavou standardní situaci ze střední vzdálenosti.
     
    23
    Maxym Talovierov viděl rozběhnutého spoluhráče na pravé straně, tak mu dlouhým pasem chtěl adresovat míč, jenomže dal do přihrávku moc energie a ten tak skončil až za základní čárou.
     
    21
    Hosté si opět nevěděli moc co provést s balonem, tak ho raději zpětnou přihrávkou vrátili až k brankáři Dynama, který ho vysokým nákopem poslal dopředu.
    20. Ba Loua pod tlakem netrefil bránu
     
    20
    Plzeň bleskově rozehrála autové vhazování, Aleš Čermák následně našel na úrovní penalty Adriela Ba Louu, ten ovšem z nadějné situace branku vysoko přestřelil.
     
    19
    Další útočná snaha Viktoriánů nebyla přesná, přihrávka byla příliš prudká a hlavně nepřesná. Bez většího strachu může od své branky vykopávat Vojtěch Vorel.
     
    18
    Zatím se hodně hraje po pravé plzeňské straně, proto se Davidu Limberskému rozzářila oka, když i on si mohl konečně kopnout do balonu.
     
    17
    Zase po delší době mají míč na kopačkách hráči Českých Budějovic, nicméně vypadá to, jakoby si s ním vůbec nevěděli rady.
     
    16
    Kalvach zpětným pasem zahnal Filipa Kašu, ten si ovšem se situací poradil s grácií a domácí mohou pokračovat v útoku.
     
    15
    Série plzeňských rohových kopů nekončí, nyní míč po centru Falty poskakoval ve vápně, ale vše končí ničím jiným než dalším rohem. Ten Ba Loua poslal rovnou do ohně, nejvýše vyskočili ovšem hráči Dynama.
     
    14
    Ten nakonec našel Ba Louu stojícího před ním, ten se vůbec nerozpakoval, míč rovnou poslal do šestnáctky, nicméně balonu dal špatnou rotaci a ten tak skončil až za základní čárou.
     
    13
    Ani z něho nezapršelo, Plzeň ale drží balon, konkrétně Milan Havel u pravé postranní čáry.
     
    13
    Vzápětí ovšem dostala možnost Plzeň třetího rohového kopu, který rozehrál Čermák nakrátko s Ba Louou, jehož centr hosté srazili na další roh. Tentokrát z levé strany.
     
    12
    Ale ani z něho nebyli Západočeši úspěšní. Míč si uzmul do svých rukavic brankář Vorel, který byl ještě při zákroku faulován.
     
    11
    Plzeň získala balon na půli hřiště, přes Čermáka se balon dostal až k Milanu Havlovi, který centroval do pokutového území, obrana Dynama míč odvrátila na druhý rohový kop v zápase.
     
    10
    To se jim povedlo, Dame Diop se dostal až do pokutového území, zakončit ovšem nedokázal. Hrát tak může opět domácí Viktoria.
     
    9
    Hosté se snaží zklidnit hru, hráči Dynama kombinují na své polovině a snaží se nějakou cestou dostat balon na druhou polovinu hřiště.
     
    8
    Milan Havel nepřesně rozehrál v útočné fázi, balon si pro sebe uzmuli hosté, kteří se rychlou přihrávkou snažili oslovit Diopa, který to měl ovšem proti dvojnásobné přesile těžké.
     
    7
    Plzeň se s míčem vrátil až k brankáři Jindřichu Staňkovi, pro kterého je to speciální utkání, protože právě z jihu Čech zamířil do západočeské metropole.
     
    6
    Filip Kaša se snažil vysunout přihrávkou za obranu opět Ba Louu, jenomže toho si hostující obrana dobře hlídá a ani tentokrát plzeňský hráč s balonem nedošel příliš daleko.
     
    5
    Červenomodří jsou zatím aktivnějším celkem, což se dalo i očekávat, leč hosté dobře presují. Nyní to ovšem přehnali na půlicí hřiště a po nedovoleném zákroku bude Plzeň rozehrávat.
     
    4
    Vojtěch Vorel nepřesně rozehrál od své branky, Beauguel se snažil míč přiťuknout do běhu Buchovi, ten byl ovšem čistě zastavený.
     
    3
    Míč si poprvé osahávají i hráči Dynama. Diop ovšem s Javorkem domácí obranu nepřekonali, výsledkem toho je také pouze jen autové vhazování.
     
    2
    Ba Loua si po přihrávce Buchy zabíhal za hostující obranu, jenomže tentokrát mu levý obránce balon ukopl zámezí. Víktoria bude vhazovat poblíž rohového praporku.
    1. Ba Louovu rána zpoza vápna musel Vorel vytahovat na roh
     
    1
    Plzeň se do svého soka pustila pěkně zostra, hned po půl minutě pálil z hranice pokutového území Adriel Ba Loua, Vorel jeho pokus k pravé tyčce vyráží na první rohový kop v zápase. Z něho ovšem domácí branku neohrozili.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Karel Hrubeš dnes poprvé pískl do píšťalky, což značí jediné, dnešní utkání může odstartovat – pojďme na něj! Výkop měli na starosti domácí fotbalisté, kteří v prvním poločase budou útočit zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva včetně rozhodčích jsou již na hrací ploše, novináři poctivě usazeni na hlavní tribuně, fanoušci připraveni fanaticky fandit se zadrženým dechem u televizních obrazovek, vše je tedy připraveno, aby 25. kolo fotbalové FORTUNA:LIGY mohlo být odstartováno.
     
    V Plzni ráno panovalo celkem mrazivé počasí, nicméně nyní je nad městem krásně modrá obloha a příjemných dvanáct stupňů. Ideální fotbalové počasí, konečně dalo by se říct.
     
    Do začátku zápasu nám zbývá něco málo přes deset minut. Rozcvička Dynama je již u konce, plzeňská také pomalu míří do finále.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Limberský, Brabec (C), Kaša, M. Havel – Al. Čermák, Kalvach, Bucha – Falta, Beauguel, Ba Loua.
    Náhradníci: A. Hruška – Hybš, Ondrášek, Mihálik, Hranáč, P. Šulc, Káčer.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Čolić, Talovierov, Králik, P. Novák – Čavoš (C), Havelka, Javorek, Brandner, Mršić – Diop.
    Náhradníci: Drobný – L. Havel, Kladrubský, Skovajsa, Mészáros, Jánošík, Vais.

    Rozhodčí: Hrubeš – Kotalík, Hurych.
     
    Vzájemné zápasy po návratu Českých Budějovic zpět do nejvyšší soutěže l:

    28.11.20 České Budějovice – Viktoria Plzeň 0:0
    07.03.20 Viktoria Plzeň – České Budějovice 1:0 (89' Mihálik)
    21.09.19 České Budějovice – Viktoria Plzeň 0:3 (18. Krmenčík, 31. Procházka, 90. Chorý)
     
    Řekli před utkáním:

    Adrian Guľa (trenér FC Viktoria Plzeň): „My víme, že se potřebujeme zkoncentrovat na naše silné stránky a podat maximální výkon, protože Budějovice mají kvalitního trenéra. Hrají jasným způsobem hry, snaží se o konstruktivní hru a dobrý rychlý přechod. Byly úspěšné na podzim na Spartě, bodují často venku, daří se jim i v domácím prostředí. Bude podstatné, abychom v našich věcech šli na maximum. Nejen z pohledu technicko-taktického charakteru, ale také z pohledu emocí a týmovosti. Když do toho šlápneme na maximum, tak věřím, že budeme v nejbližším zápase úspěšní.“

    David Hořejš (trenér SK Dynamo Č. Budějovice): „Plzeň je velmi kvalitní tým, který je na tom dobře kombinačně. Náš výkon bude muset být velice zodpovědný a sebevědomý. Budeme muset hrát tak, abychom dokázali potrestat slabiny Viktorky, podobně jako jsme hráli naposledy proti Spartě, kdy jsme na tom byli herně velice dobře. Soustředíme se ale na svoji hru, my víme v čem je Plzeň silná, bude to velice těžké utkání.“
     
    Krásné a příjemné odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny fotbalové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na nedělní den dopřát trochu nejlepšího fotbalu u nás. Od čtyř hodin se totiž v plzeňské Doosan Aréně hraje dvacáté páté kolo FORTUNA:LIGY, ve kterém domácí FC Viktoria Plzeň přivítá na svém zeleném pažitu tým SK Dynamo České Budějovice.

    Plzeňská Viktoria je po 22 zápasech překvapivě až šesté příčce se ziskem 37 bodů. Na své pražské kolegy ztrácí již propastných jedenáct bodů respektive již dvacet sedm bodů na první Slavii. Plzeň a druhá Sparta mají ovšem odehráno o dva zápasy méně. Červenomodří díky nařízené karanténě poslední dvě kola museli odložit a do akce jde parta Guly tak skoro po měsíci. po tristním podzimu se pomalu zvedají, na jaře uhráli 14 bodů. V dnešním utkání bude útočit Viktorka na čtvrtou ligovou výhru v řadě, předtím Plzeň porazila na domácím hřišti vršovickou Bohemku 3:1, další víkend zvládli těžkou bitvu v Brně, kde zvítězila nad místní Zbrojovkou 1:0 a zatím poslední duel se hrál opět na západě Čech kam přijela olomoucká Sigma, jedinou branku vstřelil Jean-David Beauguel, který mimochodem rozhodl jediným gólem i utkání v Brně.

    Hostující Dynamo odehrálo všechny zápasy, po odehrání 24 kol se nachází na desátém místě tabulky, celkem na svůj účet nashromáždilo 31 bodů, o šest méně než jejich dnešní soupeř. České Budějovice už šest kol čekají na tři body, naposledy se radovaly zkraje února, kdy na svém trávníku porazily ostravský Baník 1:0. Následně si do tabulky připsaly pouhé tři body, za remízy s Libercem, Bohemians a naposledy se Spartou Praha. Tří body naopak odevzdaly překvapivě poslední Opavě, Mladé Boleslavi a Zlínu.

    Obě mužstva už se v sezóně letos jednou potkala, na konci listopadu se hrálo na jihu Čech a body po remíze 0:0 dělily. Plzeň byla v zápase lepší, vystřelila celkem dvaadvacetkrát, nicméně na bránu jich šlo pouhých pět. Dnes je na řadě odveta.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Jakub Štěrba

    Branky: 29. Kalvach, 56. Falta (Ba Loua) – 45+1. P. Novák (Čolić)

    Karty:   32. Talovierov (CEB), 77. Vais (CEB)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 12:5. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:16.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Limberský, Brabec (C), Kaša, M. Havel – Al. Čermák (64. P. Šulc), Kalvach, Bucha – Falta, Beauguel (71. Ondrášek), Ba Loua (71. Mihálik).
    Náhradníci: A. Hruška – Hybš, Ondrášek, Mihálik, Hranáč, P. Šulc, Káčer.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Čolić, Talovierov, Králik, P. Novák – Čavoš (C), Havelka (62. Jánošík), Javorek, Brandner (70. Vais), Mršić (62. Mészáros) – Diop.
    Náhradníci: Drobný – L. Havel, Kladrubský, Skovajsa, Mészáros, Jánošík, Vais.

    Rozhodčí: Hrubeš – Kotalík, Hurych

    Diváci: hráno bez
    thejrc.org