Chrudim – Ústí n. L. 0:1 (kon.) | Dukla Praha – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Vyšehrad – Hr. Králové 1:4 (kon.)
konec
MFK Chrudim
0:1 (0:1)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Sobota 10.04.2021, 13:00 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Chrudimské fotbalisty čeká v sobotu od 13:00 první domácí utkání v jarní fázi sezony, na stadion Za Vodojemem dorazí pátý tým tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Ústí nad Labem. Sedm zápasů bez porážky, na jaře dvě výhry a jedna remíza. Dobře naladěná Chrudim přivítá na svém hřišti souseda v tabulce F:NL z Ústí nad Labem. „Přijede kvalitní protivník, uvidíme otevřený fotbal a zajímavé utkání pro oko diváka,“ očekává chrudimský trenér Jaroslav Veselý. „Soupeř je na jaře zatím za očekáváním a netají se tím, že k nám jede pro tři body. My to respektujeme, ale stále jsme tu ještě my,“ zareagoval na soupeřovy cíle.

    Právě Ústí nad Labem kulhá na začátku jara v ofenzivní činnosti, ze čtyř zápasů hned třikrát ani jednou neskórovalo. A proti nejlepší obraně v lize to nebude mít jednoduché. „Šance si vytváří a doufají, že to prolomí. Mají hráče, co umí příležitosti připravit i dát branku, ale já věřím, že jim tu nelichotivou sérii ještě protáhneme,“ přeje si kouč čtvrtého týmu F:NL.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Chrudim: Zíma – D. Hašek, Drahoš, Vencl – D. Breda, Čáp, Verner, Hlavsa, Sokol – Kang-hjon, Mužík.
    Náhradníci: Janda – T. Dostálek, J. Havlena, Juliš, Řezníček, A. Musa, Fofana.

    FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – Strada, Glöckner, M. Bílek, Písačka – Gollnack, Miskovič, Emmer – Kušej, Prošek – Chodora.
    Náhradníci: D. Němec – Hudec, Jiránek, Koubek, Cantin, A. Černý, Čičovský..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávky se ujalo Ústí nad Labem, dlouhý nákop po levé straně Chrudim odvrátila, ale hosté si aktivním napadání vybojovali alespoň aut.
     
    3
    Kapitán hostů Prošek sprintoval za míčem mířícím za obranu Chrudimi, těsně před pokutovým územím byl faulován, domácí ale zachránil odpískaný ofsajd.
     
    4
    Na míči je zatím převážně Ústí, Chrudim se ještě nedostala do kombinace než na pár vteřin.
     
    5
    Ústí nad Labem to dnes již podruhé zkoušelo dlouhým nákopem za obranu, tentokrát si hráči pohlídali ofsajdové postavení, ale na Kušeje byl míč příliš dlouhý, a tak se ho zmocnil domácí brankář Zíma.
     
    6
    Chrudimští měli možnost zahrozit z rohového kopu z levé strany, jeho rozehrávky se ujal Verner, jenž si ho na krátko narazil s Mužíkem, ale zpětnou přihrávku nezastihl a balon skončil mimo hřiště.
     
    8
    Ústí předvedlo rychlý přechod do útoku, nejprve mířil míč do pokutového území po centru z levé strany a následně i z druhé strany, v obou případech dokázala chrudimská obrana odvrátit balon do bezpečí.
     
    10
    Stále je k vidění prakticky stejný obrázek hry, kdy je Ústí nad Labem výrazně více na míči a Chrudim se nedokáže udržet delší dobu v kombinaci, zvládá však odvracet útočné hrozby soupeře.
     
    12
    Hosté měli k dispozici standardní situaci z levé strany, míč letěl do dobré pozice na hranici malého vápna, kde ho dokázal vyboxovat brankář Zima do bezpečí, při svém zákroku se střetl s protihráčem Glöcknerem. Oba hráči naštěstí vyšli ze souboje bez zdravotní újmy.
     
    15
    Ústečtí fotbalisté praktikují aktivní napadání, což jim přináší ovoce a opět se jim povedlo zastavit založení akce domácích hned v zárodku.
     
    16
    Chrudimský kouč Jaroslav Veselý zatím příliš není spokojen s předváděnou hrou svého celku, aktivně tak udílí pokyny hráčům na hřišti, jak zlepšit výkon.
     
    17
    Z levé strany se snažil poslat centr směrem do vápna Hlavsa, přetažený míč však skončil v zámezí na druhé straně.
     
    19
    Chrudimským se zatím příliš nedaří výkopy od brankáře Zímy, prakticky vždy uspěje ve vzdušném souboji soupeř a domácí jsou tak rychle bez míče.
     
    20
    Čáp nahrával z levé strany těsně před vápno na Ju, ten chtěl hned sklepnout míč na Bredu, ale přihrávka neprošla a Ústí míří do rychlého protiútoku.
     
    23
    Ústí díky aktivnímu napadání vybojovalo balon do středu hřiště, Verner zastavil rozvíjející se útok jen díky skluzu, po němž je napomínán hlavním rozhodčím, zatím jen slovně.
     
    24
    Chrudim rozehrávala standardní situaci z levé strany, při centru Bredy si však jeho spoluhráči nepohlídali ofsajdové postavení, celá akce tak končí ofsajdem.
     
    26
    Domácí se nyní dostali do své největší šance v prozatímním průběhu utkání. Mužík ukázal svou rychlost, utekl obráncům a následně se ujal míče, z pravé strany měl tak možnost na zakončení, jeho střelu na zadní tyč brankář Tvrdoň vykopl na rohový kop.
     
    29
    Ústí se dostalo do vápna díky rychlé narážečce, poté se však ale dva spoluhráči nedomluvili, kdo se ujme míče, ten tak skočil za čárou a vykopávat bude Zíma.
     
    30
    Čáp rychle dostoupil Stradu na středu hřiště a srazil jeho přihrávku do autu, Ústí bude vhazovat na útočné polovině z pravé strany.
     
    31
    Drahoš šel do souboje o míč s Gollnackem, toho trefil kopačkou do nohy a Ústí bude mít možnost rozehrávky standardní situace z pětadvaceti metrů z osy hřiště.
     
    33
    Kušej mířil ze standardky přímo na bránu, snažil se stočit míč přes zeď do pravého horního rohu brány, nebyl však přesný.
     
    34
    Miskovič dobře stočil míč z rozehrávky rohového kopu z pravé strany do malého vápna, kde byla většina hráčů. Zíma si ale balon našel jako první a vyboxoval ho alespoň na roh, tentokrát ho bude Ústí rozehrávat z druhé strany.
     
    36
    Třetí roh v pořadí rozehrávali hosté z pravé strany, jenže ani tentokrát nebyli v malém vápně úspěšní a dobrou práci odvedl brankář Zima.
     
    37
    Hašek se dokázal i přes aktivní napadání soupeře uvolnil u pravé lajny, následně centroval směrem do vápna, kam ale míč díky hlavičce fotbalisty Ústí neprošel.
     
    38
    Verner pálil ze standardky ze třiceti metrů přímo na bránu, jeho pokusu sice nechyběla razance, ale naopak přesnost, bránící hráči srazili míč do autu.
     
    40
    Breda se snažil rozehrát rychlou akci dlouhým centrem k levé postranní čáře na Sokola, ten však nedostihl míč na hřišti, možnost zaútočit tak budou mít po vhození autu hosté.
     
    42
    Ústí nad Labem mělo velkou šanci otevřít skóre v závěru první půle, když Kušej doběhl přihrávku na zadní tyč a ihned prudce pálil z blízkosti na bližší pravou tyč. Zíma byl dobře připravený u tyče a balon vyrazil.
     
    43
    Domácí se nedomluvili ve vlastním vápně, kde se aktivně snažil získat míč Gollnack, Drahoš nejprve chtěl nechávat balon brankáři Zímovi, který si křikl, ale nakonec pro míč neběžel a Drahoš při snaze odkopnout míč trefil Gollnacka, i když to pravděpodobně nebylo nohou ale míčem. Hlavní rozhodčí nekopromisně ukázal na penaltový puntík.
     
    44
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou za svou aktivitu v první půli na jejím konci odměněni úvodní brankou klání. Po faulu Drahoše na Gollnacka se exekuce pokutového kopu ujal MICHAL BÍLEK, jenž poslal míč po zemi přesně k pravé tyči, Zíma nevystihl stranu.
     
    45+2
    Mužík střílel z pravé strany z hranice malého vápna, šanci na dorážku měl ještě Ju, ale ani ten neuspěl.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Celý první poločas byli aktivnějším celkem hosté z Ústí nad Labem, kteří dělali Chrudimi problémy také aktivním napadáním, díky čemuž získali celou řadu míčů, ať už při snaze domácích založit útok nebo po výkopu brankáře Zímy. První větší šanci na skórování měli ale domácí, když Mužík šel na bránu z pravé strany, ale gólman Tvrdoň vyrazil jeho pokus nohou. Hostující Gallock získal pro svůj tým v závěru poločasu díky aktivitě ve vápně penaltu, kterou proměnil zakončením z pravé strany Michal Bílek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ju Kang-hjon, přichází Vojtěch Řezníček.
     
    47
    Chrudimští musí zvýšit svou aktivitu, to nyní předvedli a díky aktivnímu napadání získali možnost autu poblíž vápna soupeře.
     
    50
    Rohový kop hostů z levé strany rozehrával kapitán Prošek, jeho centr byl však příliš krátký a míč se ani nedostal hlouběji do vápna.
     
    52
    Chrudimský stoper Drahoš neodehrál míč z pozice posledního na polovině hřiště úplně ideálně, vzápětí ale svou chybu napravil a hlavičkou zastavil celou akci.
     
    54
    Těsně před pokutovým územím na levé straně byl faulován Breda Václavem Proškem, jenž za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    55
    Rozehrávky standardní situace se ujal Miroslav Verner, mířil přímo na bránu, jenže trefil protihráče stojícího ve zdi.
     
    57
    Po nepřesném centru Vernera z pravé strany šlo Ústí do rychlého protiútoku, na hranici vápna zakončoval kapitán Prošek, pálil však nad.
     
    58
    Chodora poslal pěknou průnikovou přihrávku mezi dvěma obránci Chrudimi a ve stoprocentní šanci se ocitl Gollnack, ten však tváří v tvář proti Zímovi neuspěl, když minul bránu.
     
    60
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Petr Drahoš, přichází Ahmed Fofana.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Jaroslav Hlavsa, přichází Tomáš Dostálek.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Roman Čáp, přichází Petr Juliš.
     
    61
    Po hned trojitém střídání v podání domácích následovala rozehrávka rohového kopu z levé strany, ten Ústí odvrátilo, následně bude mít Chrudim možnost reparátu z druhé strany.
     
    63
    Chrudimští se nedokázali dostat s míčem do vápna a k zakončení, následovala snaha Ústí o rychlé přečíslení, kterou domácí zastavili u půlící čáry.
     
    65
    Hašek se srazil na polovině hřiště v souboji o míč s Chodorou, o nedovolený zákrok ani z jedné strany se nejednalo, domácí však odehráli míč sportovně do zámezí, jelikož Chodora zůstával na trávníku.
     
    67
    Juliš aktivním napadáním při svém prvním druholigovém startu vybojoval míč pro domácí, kteří tak mohou zkusit něco vymyslet směrem dopředu.
     
    68
    Chrudimští jsou nyní aktivnějším celkem a snaží se o vyrovnání, zatím ale větší šance na ohrožení branky Tvrdoně nepřicházejí.
     
    70
    Domácí posílají jeden centr do vápna za druhým, v pokutovém území se ale ještě ani jednou nedostali jako první k hlavičce.
     
    71
    Za svůj faul na Mužíka těsně před pokutovým územím na levé straně vidí žlutou kartu Jiří Miskočvič.
     
    72
    Verner ze standardky stočil míč dobře do malého vápna, ani tentokrát se však Chrudim do zakončení nedostala.
     
    72
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Daniel Chodora, přichází Jonáš Jiránek.
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Simon Gollnack, přichází Matěj Koubek.
     
    74
    Mužíkův centr z levé strany jen těsně netrefil ve velkém vápně Hašek, jenž byl těsně bráněný.
     
    76
    Po souboji na středu hřiště zůstal ležet na trávníku Verner, který se drží za bok, ale zřejmě bude moci pokračovat ve hře.
     
    78
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Jan Havlena.
     
    78
    Mužík se pěkně uvolnil těsně u čáry ohraničující hřiště před pokutovým územím a poté poslal míč na bližší tyč, kde nedokázal usměrnit míč do sítě Juliš.
     
    79
    Domácímu kapitánovi Ondřeji Venclovi nezbývalo na polovině hřiště už příliš jiných možností než faulovat Koubka, který by jinak šel do rychlého brejku. Vencl za svůj zákrok viděl žlutou kartu.
     
    79
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Vasil Kušej, přichází Adam Černý.
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Václav Prošek, přichází Adam Čičovský.
     
    80
    Obrovskou šanci na vyrovnání měl Ladislav Mužík, který se řítil sám na Tvrdoně, stíhali ho dva protihráči, tak musel spěchat, Tvrdoň proti němu vyběhl a Mužík přestřelil branku.
     
    83
    Mužík dostal přihrávku na hranici malého vápna, z prvé strany pálil ze vzduchu z první, jenže neprostřelil hradbu dvou bránících hráčů. Následovat bude další rohový kop Chrudimi.
     
    84
    Tlak domácích končí faulem Bredy před vápnem Ústí, hosté si tak můžou alespoň na chvíli oddychnout.
     
    87
    Chrudimský tlak opadl, domácím se nedaří dostat do blízkosti pokutového území soupeře.
     
    88
    Matěj Koubek fauloval na polovině hřiště při snaze získat míč, navíc poté zbytečně odkopl míč, aby ušetřil čas, za což uviděl žlutou kartu.
     
    90
    Havlena přistrčil míč ve vápně Dostálovi, ten měl zakončení na dlouhou nohu, nakonec byl míč sražený na roh.
     
    90
    Ústí nad Labem je dvě minuty, které nastavil hlavní rozhodčí nad rámec základní hrací doby, od zisku tří bodů.
     
    90+1
    Nepřesná střela Chrudimi ze střední vzdálenosti skončila nad brankou a brankář Tvrdoň s rozehrávkou příliš nespěchá.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Jakub Emmer, přichází Bohumil Hudec.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Ústí nad Labem se raduje z vítězství v souboji o čtvrté místo v tabulce druhé nejvyšší soutěže, o jeho výhře rozhodla jediná branka z 44. minuty, kdy se z pokutového kopu prosadil Michal Bílek. Chrudimi první poločas vůbec nevyšel, poté se i díky provedeným střídáním zvedla a byla aktivnějším celkem, jenže na vyrovnání to nestačilo. Největší šanci na vyrovnání měl v 80. minutě Ladislav Mužík, který mířil sám na bránu, ale přestřelil. (14:55:19)

    Adam Joska

    Branky: 44. M. Bílek (pen.)

    Karty:   79. Vencl (CHR) – 54. Prošek (UNL), 71. Miskovič (UNL), 88. Koubek (UNL)


    MFK Chrudim: Zíma – D. Hašek, Drahoš (60. Fofana), Vencl – D. Breda, Čáp (60. Juliš), Verner, Hlavsa (60. T. Dostálek), Sokol (78. J. Havlena) – Kang-hjon (46. Řezníček), Mužík.
    Náhradníci: Janda – T. Dostálek, J. Havlena, Juliš, Řezníček, A. Musa, Fofana.

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Tvrdoň – Strada, Glöckner, M. Bílek, Písačka – Gollnack (72. Koubek), Miskovič, Emmer (90+2. Hudec) – Kušej (79. A. Černý), Prošek (79. Čičovský) – Chodora (72. Jiránek).
    Náhradníci: D. Němec – Hudec, Jiránek, Koubek, Cantin, A. Černý, Čičovský.

    Rozhodčí: Petřík – Dresler, Mojžíš

    Diváci: Bez diváků
    thejrc.org