Rapid Ústí n/L – Ž. Vlci Brno 7:12 (kon.)
konec
FC Rapid Ústí nad Labem
7:12 (2:7)
Žabinští Vlci Brno
Sobota 10.04.2021, 18:00 • Sportcentrum Sluneta, Jateční 1026/18, Ústí nad Labem 10-Klíše • 1. Futsal liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Jednomu z nejdelších duelů futsalové ligy nescházelo téměř nic. Když by mohli být přítomni diváci a podle regulí stanovených před sezónou by tento zápas mohl rozhodnout o sestupujícím týmu, bylo by již tak vyhecované utkání ještě více "na krev". Z vítězství v závěrečném kole se radují Žabinští Vlci, kteří z Ústí nad Labem odváží tři body po výhře 12:7. Domácí inkasovali dvě červené karty, za hosty se dvojitým hattrickem blýskl Dominik Havlín.

    Stav akumulovaných faulů ve druhém poločase: 8:5.

    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (20:58:38)
     
    Pozápasové ohlasy trenérů:

    Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem):
    "Nepodařil se nám vstup do zápasu. Po prvním střídání jsme prohrávali o dvě branky, v deváté minutě soupeř vedl již o čtyři góly. Vlci si svou aktivitou a bojovností vedení zasloužili. My se probudili až ve druhé části první půle, kdy se nám podařilo vedení snížit na rozdíl dvou gólů. Po sedmi sekundách kvůli naší nekoncentrovanosti soupeř opět odskočil a poločasový výsledek byl pro nás hrozivý. Do druhého poločasu jsme vstoupili od začátku aktivněji. Podařilo se nám dotáhnout již podruhé náskok Žabinských Vlků na rozdíl dvou branek. Rozhodující moment nastal při brejku na 6:9. Výsledek i za pomoci power-play se nám již nepodařilo zvrátit, Brno si vítězství zasloužilo. I přes vývoj utkání (nechci jmenovat příčiny) si nemůžeme dovolit dostat jedenáct karet za jedno střetnutí. Jen je podivné vzhledem k vyhecovanosti zápasu nepoměr karet a desetimetrových kopů mezi oběma týmy."

    Michal Odehnal (Žabinští Vlci Brno): "Jednalo se o náš nejdelší zápas sezóny, pravděpodobně i letos celé ligy. Absolutní spokojenost panuje s výsledkem, nicméně úplná spokojenost není s průběhem utkání. Celý týden se připravujeme na herní styl soupeře, nechceme se přizpůsobit jejich hře a hrát vlastní hru. To jsme nesplnili, relativně ano v první půli.
    Druhá věc je vynikající power- play soupeře, na kterou jsem hráče upozorňoval, přitom jsme z této herní situace inkasovali tři góly."
     
    Zápas konal neuvěřitelné dvě hodiny a šestnáct minut. Nikdo si nedokáže představit, jak by dnešní střetnutí vypadalo, pokud by se hrálo podle tabulky o sestup. Letošní sezóna je nakonec nesestupová.
     
    Konec zápasu.
    39:55 HAVLÍN - 7:12
     
    39:55
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Dvojitý hattrick stihl v samotném závěru dovršit střelou na bližší tyč DOMINIK HAVLÍN. Asistence: Tomáš Chráscina.
     
    39:06
    Domácí budou zahrávat rohový kop.
    38:17 MEZNÍK - 7:11
     
    38:17
    Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
    Jestli toto není pomyslný hřebíček do ústecké rakve? MICHAL MEZNÍK po křižné přihrávce Petra Starého upravuje skóre na 7:11. Asistence: Petr Starý.
     
    37:29
    Petr Výborný trefil při svém pokusu Václava Večeřu.
     
    36:44
    Petr Zajíček pálil do boční sítě.
    35:32 JELÍNEK - 7:10
     
    35:32
    Rapid právě vstřelil branku!
    Gól při power-play! Ústí nad Labem snižuje zásluhou TOMÁŠE JELÍNKA, který prošel obranou Brna jako nůž máslem. Asistence: Václav Sloup.
     
    35:22
    Dominik Havlín zamířil z desetimetrového kopu k pravé tyči, Tomáš Votava se blýskl dalším zákrokem.
     
    35:21
    K již třetímu desetimetrovému kopu se staví osvědčený Dominik Havlín.
     
    35:21
    Po chycení desetimetrového kopu fauloval Tomáš Votava (RUL), jenž obdržel žlutou kartu. Osmý akumulovaný faul domácích.
     
    35:20
    Tomáš Votava vychytal desetimetrový kop Petra Starého.
     
    35:19
    Desetimetrový kop bude zahrávat Petr Starý.
     
    35:19
    Sedmý akumulovaný faul Ústí nad Labem a zároveň žlutá karta pro Karla Rozbouda (RUL).

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 13. Zajíček (Jelínek), 16. Koc (Sloup), 21. Jelínek, 31. Rozboud (Výborný), 32. Zajíček (Koc), 33. Koc (Výborný), 36. Jelínek (Sloup) – 1. Havlín, 2. Svoboda (Chráscina), 6. Havlín, 9. Starý (Svoboda), 16. Starý (Hromek), 17. Hromek (Chráscina), 18. Hansl (Havlín), 32. Havlín (Mezník), 34. Havlín (Hansl), 34. Havlín (10 m kop), 39. Mezník (Starý), 40. Havlín (Chráscina)

    Karty:   4. Jelínek (RUL), 5. Koc (RUL), 22. Výborný (RUL), 26. Jiří Zápotocký (RUL), 27. Čapek (RUL), 27. Mrázek (vedoucí) (RUL), 29. Macháček (RUL), 36. Rozboud (RUL), 36. Votava (RUL) – 4. Starý (ZVB), 15. Letzel (vedoucí) (ZVB), 32. Havlín (ZVB)   34. Koc (RUL)   13. Džudža (RUL)


    FC Rapid Ústí nad Labem: Džudža (13. Votava) – M. Čapek, Sloup, M. Macháček, T. Jelínek, Rozboud, připraven Jaroslav Zápotocký – Koc, Gajdoš – P. Výborný, Zajíček – Jiří Zápotocký, připraven Hajaš. Trenér: Martin Dlouhý.
    Žabinští Vlci Brno: Večera (Odehnal) – Mezník, Chroust, Chráscina, P. Svoboda – Hansl, Havlín – Starý, Hromek – připraven Trbušek. Trenéři: Michal Odehnal (hrající), Petr Popek.

    Rozhodčí: Vlašič, Milner; delegát: Chyba

    Diváci: hráno bez diváků
    thejrc.org