Svarog Teplice – Sparta 6:3 (kon.) | Slavia – České Budějovice 12:1 (kon.) | Olympik Mělník – FTZS Liberec 2:6 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
12:1 (6:1)
Dynamo PCO České Budějovice
Pátek 16.04.2021, 20:00 • SH Eden • 1. Futsal liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Pěkný večer z pražského Edenu. Dovolte mi, abych Vás pozval ke sledování futsalového utkání z nejvyšší české soutěže 1. FUTSAL ligy. Páteční večer nabízí tři zápasy. V jednom z nich přivítá domácí SK Slavia Praha devátý celek tabulky Dynamo PCO České Budějovice.
     
    SK Slavia Praha


    Pražané se před reprezentační pauzou doma popasovali s Chrudimí a prohráli jen těsně 1:2. Venkovní zápasy v Mělníku a Liberci přinesly sešívanému týmu plný bodový zisk. Slavia již zná svého soupeře pro čtvrtfinále play-off – popasuje se v pražském derby se Spartou. David Frič tak v zápase s jihočeským týmem může již ladit své svěřence na závěrečnou část sezony.
     
    Dynamo PCO České Budějovice


    Jihočeši přijíždí do Prahy s vědomím, že se jich nebude týkat závěrečná část sezony. Dynamo ale předvádí obrovský pokrok na scéně 1. FUTSAL ligy. Celek kolem Romana Pouzara a Petra Benáta v této sezoně skončí na devátém místě a může se v klidu připravit na další ročník. V posledním zápase padlo Dynamo na palubovce Svarogu 1:4.
     
    Ohlasy před utkáním:

    David Frič (trenér, SK Slavia Praha): „Chceme si vyzkoušet různé varianty složení čtyřek pro play-off. Důležité bude zároveň v jakém zdravotním stavu a rozpoložení se nám vrátí reprezentanti. Cílem je zvítězit a pozitivně se naladit na čtvrtfinálové boje.“

    Petr Benát (hráč, Dynamo PCO České Budějovice): „Na poslední utkání naší futsalové sezóny jedeme do hlavního města natěšení, byť Slavia rozhodně nepatří mezi naše oblíbené soupeře. Chceme se sezónou rozloučit poctivým a bojovným výkonem, který by nám mohl přinést i příznivý výsledek.”

    zdroj: www.futsalliga.cz
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Plíšek, Homola (C), Daniel, Ostrák, Záruba, Křemen

    Dynamo PCO České Budějovice: Beránek (Křížek) – Pouzar (C), Benát, Radouch, Peterek, Sláma, Hric, Hrbáč

    Rozhodčí: Vlašič – Košťál.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Slavia zahájila utkání výkopem. Hosté ale první útok domácího celku ubránili. Brankář Beránek balon v klidu sebral do svých rukou.
     
    2
    Pěkná akce Slavie! Jošt posunul míč do tahu na Homolu, který balon dostal přes Beránka, ale následně trefil pouze budějovickou tyč!
     
    3
    Radim Záruba si naběhl na přihrávku do předbrankového prostoru. Beránek si balon pohlídal a znovu odolal ataku Slavie.
     
    4
    Budějovický Sláma podržel míč na útočné polovině a předal ho Peterkovi. Jihočeský futsalista zamířil pouze mimo branku.
     
    5
    Matúš Ševčík poslal na Beránka zajímavou ránu! Nakonec ale Beránek zasahovat nemusel. Střela zamířila nad branku.
     
    6
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní futsalisté jsou zatím o poznání aktivnější a nyní využili rozehrávky Záruby. Křemen předal balon na DAVIDA JOŠTA, který potvrdil pozici krále střelců a překonal brankáře Dynama – 1:0. Asistence: Jan Křemen.
    6. JOŠT - 1:0
     
    7
    Slavia právě vstřelila branku!
    Dynamo na malou chvíli zatlačilo Slavii. Domácí celek se ale rychle vymanil a vyrazil ke smrtícímu brejku. Zárubova přihrávka byla využita přesným obstřelem DAVIDA JOŠTA, který přidává druhou branku v zápase – 2:0. Asistence: Radim Záruba.
    7. JOŠT - 2:0
     
    8
    Jakub Hric se snažil prosadit na útočné polovině. Pražané ho ale o balon připravili. Slávisté zatím utkání pevně drží ve svých rukou.
     
    10
    Slavia právě vstřelila branku!
    Makedonský reprezentant Leovski přihrál MATÚŠI ŠEVČÍKOVI do zdánlivě složité pozice. Slovenský legionář si ale poradil a trefil balon mezi nohy brankáře Beránka – 3:0. Asistence: Igor Leovski.
    10. ŠEVČÍK - 3:0
     
    10
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    DAVID RADOUCH se uvolnil na ose hřiště a tvrdou ránu namířil pod břevno Vondráčkovy branky – 3:1. Asistence: Radim Pouzar.
    10. RADOUCH - 3:1
     
    11
    Slavia právě vstřelila branku!
    ZDENĚK SLÁMA využil perfektního pasu od Leovského a zavěsil další gól do sítě Dynama – 4:1. Asistence: Igor Leovski.
    11. SLÁMA - 4:1
     
    13
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí tým znovu utekl do přečíslení a tentokrát se Jošt proměnil v nahravače. JAN KŘEMEN v klidu poslal míč do odkryté branky – 5:1. Asistence: David Jošt.
    13. KŘEMEN - 5:1
     
    14
    Další šance Slavie! Křemen se snažil hned dvakrát překonat brankáře Dynama. Beránek si ale připsal dva dobré zákroky.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    15
    České Budějovice po pauze drží balon na svých futsalkách. Zajímavým průnikem se prezentoval Beránek, ale následně o míč přišel. Slavia ale tuto chybu potrestat nedokázala.
     
    16
    Ševčík nasadil housle Hrbáčovi a zamířil dopředu. Střelu z velkého úhlu zachytil brankář Beránek.
     
    18
    Daniel se vydal kupředu po pravé straně. Nakonec z toho bylo zakončení do boční strany tyče. Beránek si mohl oddechnout.
     
    19
    Po zakončení Hrice se znovu snažili prosadit hosté. Karel Sláma stál na konci povedené kombinace. Adam Vondráček vytáhl perfektní zákrok.
     
    19
    Slavia právě vstřelila branku!
    Daniel posunul míč na pravé straně RADIMU ZÁRUBOVI. Tvrdá rána skončila nad ramenem brankáře Beránka v hostující síti – 6:1. Asistence: Daniel.
    19. ZÁRUBA - 6:1
     
    20
    Peterek dohrál po odehrání míče Zárubu. První akumulovaný faul pro České Budějovice. Na druhé straně pak fauloval Křemen.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas! Pražané se ujali vedení a postupně ho navýšili až do aktuálního stavu. Nejlepší střelec soutěže David Jošt vstřelil již dvě branky. Za hosty se prosadil pouze David Radouch. Druhý poločas začne přibližně ve 20:45.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    22
    Petr Benát dostal do předbrankového prostoru míč od Davida Radoucha. Ve velké příležitosti ale zkušený hráč přestřelil Vondráčkovu branku!
     
    23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to byl parádní slalom Jana Křemena! Sešívaná sedmadevadesátka se dostala až před branku. Křemen nesobecky přihrál míč DAVIDU JOŠTOVI, který zkompletoval hattrick – 7:1. Asistence: Jan Křemen.
    23. JOŠT - 7:1
     
    24
    Slavia právě vstřelila branku!
    Rohový kop domácí rozehráli na Situ, který se opřel do míče. FILIP VAKTOR pak nechytatelně balon tečoval za záda brankáře Beránka – 8:1. Asistence: Zdeněk Sita.
    24. VAKTOR - 8:1
     
    25
    Dominik Ostrák se dostal rychlostně přes Hrice a adresoval míč do předbrankového prostoru. Sita byl ubráněn vracejícím Radouchem.
     
    26
    Filip Vaktor s dalším tvrdým pozdravem. Beránek si připsal úspěšný zákrok. Slavia ale nadále pokračuje v aktivním výkonu.
     
    27
    David Jošt se uvolnil k dalšímu zakončení a tvrdou ranou nastřelil břevno! Nejlepší střelec 1. FUTSAL ligy hraje ve velké formě.
     
    29
    Slavia právě vstřelila branku!
    Opět v akci David Jošt. Tentokrát předal míč vedle stojícímu DANIELOVI, který kladenským nártem překonal brankáře Beránka – 9:1. Asistence: David Jošt.
    29. DANIEL - 9:1
     
    29
    Slavia právě vstřelila branku!
    Kapitán Homola se snažil překvapit obranu Dynama. Nakonec ale poslal míč DANIELOVI, který po krátké době přidal další branku – 10:1. Asistence: Jan Homola.
    29. DANIEL - 10:1
     
    31
    David Radouch se dostal do zajímavé pozice. Překonal vyběhnutého Vondráčka. Balon ale trefil pouze tyč. Pouzarovi se pak nepodařilo míč dorazit do domácí svatyně.
     
    33
    Hra se trochu uklidnila. Dynamo se snaží dostat do blízkosti branky Slavie. Zatím se mu to ale příliš nedaří.
     
    34
    Druhý akumulovaný faul pro domácí Slavii. Následná střela Hrice ze standardní situace skončila vedle branky.
     
    35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zdeněk Sláma narazil míč JANU KŘEMENOVI, který pohodlně zvýšil náskok Slavie. Domácí celek se zjevně dobře naladí na čtvrtfinálovou sérii se Spartou – 11:1. Asistence: Zdeněk Sláma.
    35. KŘEMEN - 11:1
     
    36
    David Radouch poslal tvrdým projektil směrem k Vondráčkovi. Brankář Slavie si poradil a dopředu naopak zamířil Sita. Beránek sešívaného futsalistu vychytal.
     
    38
    Hosté se už dostávali do úinku na polovině Slavie. Konkrétně Karel Sláma. Před jeho zraky míč ale upálil do bezpečí brankář Vondráček.
     
    38
    Slavia právě vstřelila branku!
    Další hattrick! JAN KŘEMEN tvrdou ránu poslal nechytatelně do Beránkovy branky. Domácí si nadále zlepšují statistiky – 12:1. Asistence: Igor Leovski.
    38. KŘEMEN - 12:1
     
    39
    Petr Benát nedovoleně zastavil Situ. Standardní situace se ale nepovedla domácímu celku a do brejku zamířil právě Benát. Vondráček hráče Dynama vytlačil mimo střelecký úhel.
     
    Konec zápasu.
     
    Slavia si dnešní utkání pohlídala a bere jasné vítězství. Hosté končí sezonu na deváté příčce. Slavia se ve čtvrtfinále popasuje se Spartou. Série začíná již za týden.
     
    Děkujeme za přízeň a někdy příště na počtenou! (21:19:10)

    Martin Kamenik

    Branky: 6. Jošt (Křemen), 7. Jošt (Záruba), 10. Ševčík (Leovski), 11. Sláma (Leovski), 13. Křemen (Jošt), 19. Záruba (Daniel), 23. Jošt (Křemen), 24. Vaktor (Sita), 29. Daniel (Jošt), 29. Daniel (Homola), 35. Křemen (Sláma), 38. Křemen (Leovski) – 10. Radouch (Pouzar)


    SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Plíšek, Homola (C), Daniel, Ostrák, Záruba, Křemen
    Dynamo PCO České Budějovice: Beránek (Křížek) – Pouzar (C), Benát, Radouch, Peterek, Sláma, Hric, Hrbáč

    Rozhodčí: Vlašič – Košťál
    thejrc.org