Osasuna – Elche 2:0 (kon.) | Real Sociedad – Sevilla 1:2 (kon.) | Alavés – Huesca 1:0 (kon.)
Atlético – Eibar 5:0 (kon.) | Real Betis – Valencia 2:2 (kon.) | Cádiz – Celta Vigo 0:0 (kon.)
Getafe – Real Madrid 0:0 (kon.) | Levante – Villarreal 1:5 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
1:0 (0:0)
SD Huesca
Neděle 18.04.2021, 16:15 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:14:03)
     
    Deportivo Alavés pozdním gólem porazilo na domácím stadiónu Huescu nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a ještě více tak zamotalo záchranářský souboj v La Lize.

    Střetnutí dlouho směřovalo k bezbrankové remíze. V prvním poločase zahrozil pouze hostující Vavro, ale Pacheco si s jeho pokusem poradil. Druhé dějství nabídlo více příležitostí. Už v jeho úvodu byl blízko vedoucímu gólu Joselu, ale hlavičku útočníka zastavilo břevno. V 74. minutě Alavés vstřelil gól, jenže Peréz zakončoval z ofsajdu. Domácí se ale nenechali odradit a v 85. minutě již vsítili regulérní branku, odražený balón napálil nechytatelně do pravé šibenice Rodrigo Battaglia, jenž čekal na soutěžní trefu dlouhé tři roky. Huesca ještě mohla bleskově odpovědět Escrichem, ale hlavička tohoto forvarda skončila na horní tyči.

    Svěřenci kouče Calleji se díky vítězství posunuli ze sestupového pásma na šestnáctou příčku o skóre před dnešního soupeře. Stejný počet bodů, ale nejhorší skóre, má momentálně osmnáctý Valladolid.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hráči Deportiva standardku ubránili, tři body jsou teď opravdu velmi blízko. Nejvýše vyšplhal proti centru Rica stoper Tachi, balón odhlavičkoval pryč z vápna.
     
    90+3
    U pravé lajny byl nedovoleným způsobem atakován Sergio Gómez. K zemi ho nevybíravým zákrokem poslal Tachi. Zřejmě poslední šance na vyrovnání.
     
    90+2
    Hosté bojují, nastřelení břevna jim ukázalo, že je možné vsítit branku. Rafael Mir v souboji jeden proti jednomu nevyzrál na pozičně dobře postaveného Laguardiu.
     
    90+1
    Domácí stáhli své řady, v defenzivě nyní bojují o udržení čistého konta všichni hráči v modro-bílých dresech, včetně dvojice útočníků Guidetti, Deyverson.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jota, přichází Luis Rioja.
     
    89
    Vyrovnání bylo blízko! Pedro López posadil centr z pravé strany na hlavu Daniho Escricheho, který poslal balón pouze do horní tyčky.
     
    88
    Fotbalisté Huescy nyní musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Do konce utkání zbývá s nastavením zhruba pět minut, není nač čekat.
     
    85
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Denis Vavro, přichází Borja García.
     
    85
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Domácí v koncovce střetnutí získávají vedení na svou a výrazně se přibližují zisku veledůležitých třech bodů! López hlavou slabě odvrátil balón pouze na hranici šestnáctky, kde se do balónu opřel RODRIGO BATTAGLIA, pumelenice do pravého horního rohu neměla chybu.
     
    84
    Dani Escriche ještě není na trávníku ani deset minut, přesto už si vykoledoval kartónek žluté barvy. Obdržel ho za úder loktem do obličeje Laguardii.
     
    84
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází John Guidetti.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Joselu, přichází Deyverson.
     
    83
    Odkop gólmana prodloužil Idrissa Doumbia za sebe, kde však stáli pouze hráči druhého týmu. Rodrigo Battaglia měl dostatek času na zpracování, hru vzápětí zklidnil přihrávkou do lajny.
     
    82
    Zdvižený praporek pomezného rozhodčího zabránil ve slibné příležitosti Rafaelu Mirovi. Útočník v poslední chvíli zastavil nápřah a nahrál brankáři soupeře k rozehrávce.

    Milan Huppert

    Branky: 85. Battaglia

    Karty:   60. Battaglia (DAL) – 30. Vavro (HSC), 84. Escriche (HSC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:12.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Tachi, R. Duarte (46. Martín) – Battaglia, Pina, Pons (67. Pellistri) – Lucas Pérez (84. Guidetti), Joselu (84. Deyverson), Jota (89. Rioja).
    Náhradníci: Sivera – Martín, I. Córdoba, Deyverson, Guidetti, López, Méndez, Pellistri, Rioja, Sainz.

    SD Huesca: Andrés Fernández – Insua, Pulido (C), Vavro (85. B. García) – Pedro López, Ferreiro (77. Escriche), Mosquera (77. I. Doumbia), Seoane (77. M. Rico), Galán – Mir, Sandro Ramírez (68. Gómez).
    Náhradníci: Fernández Llorente – I. Doumbia, Escriche, B. García, Gómez, Carlos, Okazaki, M. Rico, Siovas.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez
    thejrc.org