Osasuna – Elche 2:0 (kon.) | Real Sociedad – Sevilla 1:2 (kon.) | Alavés – Huesca 1:0 (kon.)
Atlético – Eibar 5:0 (kon.) | Real Betis – Valencia 2:2 (kon.) | Cádiz – Celta Vigo 0:0 (kon.)
Getafe – Real Madrid 0:0 (kon.) | Levante – Villarreal 1:5 (kon.)
konec
Real Betis
2:2 (2:1)
Valencia CF
Neděle 18.04.2021, 18:30 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše. Děkujeme vám za pozornost a užijte si zbytek nedělního večera. Na viděnou. (20:47:22)
     
    Oba týmy se znovu objeví v akci už ve středu, kdy je na programu vložené kolo. Betis bude hostit Bilbao, Valencia bude hrát znovu venku – tentokrát s Osasunou.
     
    Betis figuruje po třetí remíze v řadě v tabulce La Ligy na pátém místě, kde má bodový náskok na Real Sociedad. Valencia je čtrnáctá.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:10.
     
    Zápas mezi Realem Betis a Valencií skončil nerozhodně 2:2. Zatímco v prvním poločase bylo k viděné méně šancí, avšak tři branky, po změně stran to bylo obráceně.

    Ve 12. minutě otevřel skóre utkání volejem z hranice šestnáctky Nabil Fékir, jenž pálil o zem přesně k pravé tyči. Ve 22. minutě do té doby nevýrazní hosté zničehonic srovnali, když zpoza vápna v pádu střílel do levého spodního růžku Gonçalo Guedes. Nejhezčí moment přišel jen chvíli před přestávkou. Fékir rozehrál standardku secvičeným signálem a Joaquín přiťukl míč Sergiu Canalesovi, který dalekonosnou ránu levačkou zakroutil nekompromisně k pravé tyčce. Doménech plachtil vzduchem marně.

    Do druhého poločasu vstoupil Betis aktivně. Tello protáhl dobře umístěnou ránou k levé tyči Doménecha, Juanmi poté zakončoval samostatný brejk gólem z ofsajdu. Po hodině sáhl na balon ve vlastním vápně rukou Moreno a kopala se penalta. Tu proměnil Carlos Soler výbornou ranou do levého dolního růžku, a byť Bravo její směr vystihl, na míč nedosáhl. Závěr duelu patřil opět Realu, který chtěl rozhodnout. Betis ale ztroskotával na výborně chytajícím Doménechovi, který zlikvidoval hned dvě velké možnosti Ruibala. Na druhé straně pak zneškodnil Bravo individuální průnik Musaha. Trefě Cutroneho zase předcházel ofsajd přihrávajícího Gayi.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hosté byli s balonem vytlačeni až na vlastní půlku. Již se zřejmě nic nestane.
     
    90+5
    Rozběhnutý Gonçalo Guedes se po skluzu Mándího zastavil až o reklamní panely za brankou. Valencia bude kopat roh.
     
    90+4
    Již běží čtvrtá minuta nad rámec řádné hrací doby. Nějakou dobu se nehrálo, a tak se dají ještě dvě minuty očekávat.
     
    90+3
    Vše je nakonec jinak. Alberola svůj původní verdikt překlasifikoval z červené karty na žlutou. Dánský záložník bere situaci s úsměvem.
     
    90+2
    Nebo ne? Hlavní arbitr se po protestech hostujícího celku vydal podívat na dostupné záběry.
     
    90+1
    Daniel Wass sestřelil nevybíravým skluzem zezadu Diega Laineze, a byť se hodně diví, posílá jej rozhodčí Alberola červenou kartou předčasně pod sprchy.
     
    90+1
    Budou to tři minuty.
     
    90
    Naplnila se základní hrací doba utkání. V momentě, kdy se snaží Valencia prokombinovat na útočné polovině do zakončení, čekáme na údaj o nastaveném čase.
     
    88
    Z následného rohového kopu, který rozehrál zleva Sergio Canales, pruhovaní neudeřili. Remíza je čím dál pravděpodobnějším výsledkem klání.
     
    87
    A další fantastický zákrok Jaumeho Doménecha! Do pokutového území se z levé strany vřítil rozběhnutý Aitor Ruibal, zbavil se kličkou Mouctara Diakhabyho a vystřelil do levého spodního růžku. Hostující brankář ale perfektně vyrazil míč nohou!
     
    86
    Jaume Doménech teď poměrně riskantně vyrazil daleko z vlastní šestnáctky. Nakonec si ale s dotírajícím protihráčem poradil a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    84
    Víctor Ruiz nabral zezadu "na vidle" Gonçala Guedese a je z toho další žlutá karta.
     
    83
    Po centru z pravé strany střílel bez přípravy z voleje Aitor Ruibal. Jaume Doménech jeho nelehké zakončení do levého horního růžku branky fantastickým zákrokem vytěsnil!

    Filip Lefenda

    Branky: 12. Fékir (Joaquín), 42. Canales (Joaquín) – 22. Guedes (Račić), 61. Soler (pen.)

    Karty:   74. Miranda (RBE), 80. D. Lainez (RBE), 84. V. Ruiz (RBE) – 90+3. Wass (VAL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:10.
    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, V. Ruiz, Moreno (71. Miranda) – G. Rodríguez, Canales – Joaquín (C) (64. D. Lainez), Fékir (71. W. Carvalho), Tello (82. Ruibal) – Juanmi (64. Iglesias).
    Náhradníci: Robles – Akouokou, Bartra, W. Carvalho, Sidnei, Guardado, Iglesias, D. Lainez, Miranda, Montoya, Loren, Ruibal.

    Valencia CF: Doménech – T. Correia (9. Musah), Guillamón, Diakhaby, Gayá (C) – Wass, Soler (68. Piccini), Račić (82. Ch. Oliva), Čeryšev (68. A. Blanco) – Guedes, Gameiro (68. Cutrone).
    Náhradníci: Rivero – A. Blanco, Cutrone, Ferro, Lato, Lee Kang-in, Mangala, Musah, Ch. Oliva, Jason, M. Vallejo, Piccini.

    Rozhodčí: J. Alberola – J. Gil, J. Martínez
    thejrc.org