AC Milán – Janov 2:1 (kon.) | Atalanta BC – Juventus 1:0 (kon.) | Bologna – Spezia 4:1 (kon.)
Lazio – Benevento 5:3 (kon.) | Turín – AS Řím 3:1 (kon.) | Neapol – Inter 1:1 (kon.)
konec
AC Milán
2:1 (1:1)
Janov CFC
Neděle 18.04.2021, 12:30 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím AC Milán, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:1. Milánský celek vstoupil do druhého poločasu hodně aktivně, vypracoval si několik šancí, avšak to dlouhou dobu nevedlo k vedoucí brance. O tu se nakonec postaral hostující Scamacca, který si po rohovém kopu vstřelil vlastní branku. Janov sice měl ještě hodně času na případné vyrovnání, jenomže to se nekonalo a domácí celek si tak připisuje velice cenné tři body. (14:22:10)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:13.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    AC se pustilo do rychlého protiútoku, který ovšem skončil krátce za středovým kruhem.
     
    90+1
    Do pokutového území přiletěla nabídka pro Biraschiho, který poté pod sebou našel kolegu Masiella, jehož ránu odrazil jeden z protihráčů.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. AC i nadále vede o jednu branku, navíc ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Rade Krunić.
    87. Dvojšance hostů.
     
    87
    Ou! Janov nebyl daleko od vyrovnávací branky! Nejprve musel zasahovat Donnarumma, poté mu na brankové čáře pomohl jeden ze spoluhráčů.
     
    87
    S míčem se k pokutovému území dostával domácí Díaz, který se nakonec dostal ven z hrací plochy a brankář Perin tak bude moci znovu odkopávat.
     
    85
    A hostující brankář byl dokonce donucen k zákroku. Rána totiž směřovala doprostřed branky, kde se nacházel Perin, kterému se povedlo vyboxovat.
     
    84
    K ní se také v tomto případě postavil Calhanoglu. Jeho střílená nabídka se stala kořistí brankáře Perina, který posléze výhozem rozehrál na Biraschiho.
     
    83
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Kevin Strootman, přichází Valon Behrami.
     
    82
    Do kleští se před malým momentem dostal domácí Hernández, který nakonec skončil na zemi a následovat tak bude další standardní situace.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Janov v posledních minutách herně ožil, jenomže delší dobu se nedostal do vyložené šance.
     
    80
    Donnarumma tak nemusel zasahovat, naopak se mu povedlo odehrát míč na opačnou stranu hrací plochy, kde ovšem fauloval domácí Mandžukić.
     
    79
    K sympatickému střeleckému pokusu se před malým momentem dostal hostující Pjaca, který se snažil kroutit míč k zadní tyči, kterou ale netrefil.
     
    77
    Na druhé straně se daleko nedostal ani zkušený Panděv, který měl kolem sebe přesilu protihráčů, přičemž jeden z hráčů odklízel pouze do zámezí.

    David Suchý

    Branky: 14. Rebić (Kalulu), 68. Scamacca (vla.) – 37. Destro (Zajc)

    Karty:   26. Goldaniga (JAN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:13.
    AC Milán: G. Donnarumma – Kalulu (62. Dalot), Kjaer, Tomori, Hernández – Kessié, Binnásir (74. Tonali) – Saelemaekers (62. B. Díaz), Çalhanoğlu (C) (88. Krunić), Rebić – Leao (62. Mandžukić).
    Náhradníci: Tătăruşanu, Moleri – Castillejo, Dalot, B. Díaz, Gabbia, Tonali, A. Romagnoli, Mandžukić, Meïté, Krunić, Hauge.

    Janov CFC: Perin (C) – Goldaniga, Radovanović, A. Masiello – Ghiglione (57. Biraschi), Zajc, Badelj, Strootman (83. Behrami), Cassata – Scamacca (74. Pandev), Destro (57. Pjaca).
    Náhradníci: Paleari – Behrami, Biraschi, Czyborra, Melegoni, Onguéné, Šomurodov, C. Zapata, Rovella, Portanova, Pjaca, Pandev.

    Rozhodčí: Calvarese – Vivenzi, Cicero
    thejrc.org