Ústí n. L. – Hr. Králové 0:3 (kon.) | Dukla Praha – Vlašim 1:1 (kon.) | Blansko – Jihlava 1:3 (kon.)
Prostějov – Chrudim 1:1 (kon.) | Třinec – Vyšehrad 3:0 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
1:1 (1:0)
MFK Chrudim
Sobota 24.04.2021, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S těmito slovy se s vámi z prostějovského Stadionu Za Místním nádražím pro dnešek loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování dalších našich textových přenosů z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. (18:54:31)
     
    Několikanásobný hvizd rozhodčího Marka ukončuje dnešní utkání, ze kterého nakonec i kvůli neproměněným možnostem Hanáků dokázala Chrudim vydolovat bod. Východočeši se ocitali pod konstantním tlakem Prostějova, jenže ten nedokázal několik tutovek včetně penalty zúročit a tak tři minuty před koncem přišel trest. Po rohovém kopu se míč snesl na hlavu Ahmeda Fofany, který ho na bližší tyči propasíroval do branky a srovnal na 1:1. Obrovskou možnost ze standardky pak v úplném závěru zahodil Breda, i tak se se svými spoluhráči muže radovat z cenné remízy. Naopak Moravané opět tratí body na vlastním hřišti, což se stalo v letošní sezóně nechtěnou tradicí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Exekuce se ujal právě Breda, ale udělal to hanebně. Míč moc podebral a poslal ho vysoko nad, až nad ochrannou síť nad brankou.
     
    90+2
    Filip Mucha ale následně trefil loktem Bredu, vysloužil si kartu a dodal Chrudimi ještě jednu parádní možnost na senzační obrat. Přímák přímo ze středu hřiště, tři metry od čáry vymezující pokutové území.
     
    90+1
    Mužík nacentroval míč na bližší tyč přímo do náruče Muchy.
     
    90
    Solomon Omale dostává žlutou kartu za nafilmovaný pád ve vápně, rozhodčí Marek je nekompromisní. Ještě pak došlo k mírné roztržce, ale arbitr vše rychle utnul a nastavovat bude ještě dvě minuty.
     
    89
    A udělal to neskutečně! Obrovskou bombu z jednoho kroku kroutil na zadní tyč a parádním skokem se opět zaskvěl Simon Zíma, zřejmě nejlepší hráč Chrudimi. Parádní zákrok!
     
    88
    Prostějov vybojoval faul a ze slušné pozice bude centrovat Spáčil.
     
    87
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Píchal, přichází Šimon Šmehyl.
     
    87
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A tuto šanci Chrudim vzala za pačesy a využívá! První centr z rohu v podání Bredy byl odvrácen, ale Breda dostal druhou možnost a s tou naložil skvěle. Zakroutil míč na bližší tyč na hlavu AHMEDA FOFANY, který ho propasíroval do branky kolem tyče a svůj parádní výkon v obraně korunuje vstřelenou brankou!
     
    86
    Východočeši chtějí vrhnout všechny síly do útoku a tuto snahu přetavili aspoň ve vybojovaný roh a jednu z posledních šancí na body.
     
    85
    Kopřiva svůj centr od praporku ale přetáhl a jen tak korunoval svůj dnešní nepříliš povedený výkon.
     
    84
    Koudelka vysokým a dalekým centrem zahnal Zapletala hodně daleko, ten ale souboj příkladně nevzdal a proti Čápovi vybojoval roh.
     
    83
    Bala byl dle verdiktu sudího Marka faulovaný, chrudimské střídačce ani hráčům se to ale pranic nelíbí. Sám Bala pak pochopitelně se vstáváním a rozehrávkou moc nespěchal.
     
    82
    Kopřiva opět uspěchal celou situaci a slovy trenéra Veselého "dal soupeři dárek" v podobě odevzdaného míče.
     
    81
    Rybička převzal aut ve vápně a zkusil propálit obranu Prostějova silou, to se mu ale proti těsně bránícímu Střížovi s Balou nemohlo podařit.
     
    80
    Centru se ujal Breda a mířil až na zadní tyč, tam byl ale se svými rukavicemi připravený gólman Mucha.
     
    79
    Schuster zahrál při bránění Bredy rukou a Chrudim dostává možnost přímého kopu z nějakých 25 metrů a z pravé strany.

    Adam Kodet

    Branky: 43. Píchal – 87. Fofana

    Karty:   46. Sus (PRO), 52. Jurásek (PRO), 71. Koudelka (PRO), 90. Omale (PRO), 90+2. Mucha (PRO) – 73. Mužík (CHR)

    Neproměněná penalta: 63. Koudelka (PRO), brankář Zíma zneškodnil


    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Schuster, Stříž – Píchal (87. Šmehyl), Sus (C) (57. Omale), Kopřiva, Jurásek (57. Zapletal) – Zlatohlávek (76. Spáčil), Koudelka.
    Náhradníci: Bárta – Dittmer, Omale, Sečkář, Spáčil, Šmehyl, Zapletal.

    MFK Chrudim: Zíma – D. Hašek, Fofana, Drahoš, Vencl (61. D. Breda), Hlavsa (46. Juliš) – Verner, Kesner (C) (76. Čáp), Sokol (46. Nikodem) – Kang-hjon (61. Mužík), Rybička.
    Náhradníci: Janda – Nikodem, Látal, Juliš, Mužík, D. Breda, Čáp.

    Rozhodčí: Marek – Paták, Horák

    Diváci: 0.
    thejrc.org