Eibar – Alavés 3:0 (kon.) | Elche – Atlético 0:1 (kon.) | Huesca – Real Sociedad 1:0 (kon.)
Real Madrid – Osasuna 2:0 (kon.)
konec
SD Eibar
3:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Sobota 01.05.2021, 14:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:04:45)
     
    Fotbalisté Eibaru po šestnácti ligových zápasech konečně zažili pocit vítězství. Deportivo Alavés porazili 3:0 a zachovali naději na udržení.

    Hrdinou střetnutí byl nejlepší střelec domácího mužstva v sezóně Kike García, španělský ostrostřelec se postaral o všechny tři góly svého týmu. Pochvalu ovšem zaslouží celá sestava, která soupeře po celou dobu utkání nepustila do žádné větší příležitosti.

    Svěřenci kouče Mendilibara zůstávají na poslední dvacáté příčce, ale manko na sedmnáctý Valladolid a osmnácté Elche stáhli na rozdíl čtyř bodů. Alavés je stále šestnáctý, i tento tým se musí nadále strachovat o setrvání mezi španělskou elitou.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V akci Jošinori Muto, jenž v obležení dvou protihráčů chtěl vybojovat rohový kop. Měl pocit, že se mu to povedlo, ale arbitr Munuera měl jiný názor. Nařídil odkop.
     
    90+3
    Dlouhý míč v podání Pereho Ponse nebyl dobrým řešením. Celou situaci si bez problémů pohlídal Paulo Oliveira, pod tlakem dokázal míč posunout k Inujovi.
     
    90+2
    Průnikovou nahrávku Rafy na čerstvého Jošinoriho Muta v posledním možném okamžiku zastavil Martín. Ve skluzu poslal balón špičkou kopačky do autu.
     
    90+1
    Nadýchaný centr vyslal do pokutového území zprava Ximo Navarro. Adresát John Guidetti v obležení dvojice stoperů nenašel prostor ke střele.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Z velkého úhlu a pod tlakem střílel forvard Sergi Enrich. Zdviženým palcem poděkoval za pas Mutovi, nicméně samotné zakončení mělo k přesnosti hodně daleko.
     
    88
    Marko Dmitrović poslal odkop na hlavu Eduarda Expósita. Dezorientovaný záložník posunul balón za sebe do země nikoho. Nejrychleji k hracímu předmětu doběhl brankář Pacheco.
     
    87
    Hráči Deportiva jsou v posledních minutách aktivnějším týmem, s čímž se dalo počítat. Luis Rioja viděl rozběhnutého Deyversona, poslal mu ale příliš dlouhou přihrávku.
     
    86
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Roberto Correa, přichází Sergio Álvarez.
     
    85
    Čisté konto Marka Dmitroviće bylo v ohrožení. Snížení měl na kopačce Pere Pons, dobře mířený projektil na zadní tyč lízl honí tyčku.
     
    84
    Borja Sainz mohl nahrávat na střed volnému Battagliovi, ovšem rozhodl se zkusit štěstí individuálně. Proti Papakoulimu Diopovi neuspěl.
     
    83
    V době, kdy už běží závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, je o vítězi rozhodnuto. Domácí disponují tříbrankovým vedením, jehož promrhání by bylo trestuhodným počinem.
     
    82
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Takaši Inuj.
     
    82
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Jošinori Muto.

    Milan Huppert

    Branky: 3. Kike García (Gil), 50. Kike García (Expósito), 59. Kike García (Rafa)

    Karty:   44. Pina (DAL), 57. Battaglia (DAL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.
    SD Eibar: Dmitrović – R. Correa (86. S. Álvarez), P. Oliveira, Arbilla, Cote (54. Rafa) – Expósito, Papakouli Diop, Atienza, Gil (82. Inuj) – Enrich, Kike García (C) (82. Muto).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – S. Álvarez, Arieta, Burgos, Dufur, Garcia, Quique, Inuj, P. León, Muto, Kévin Rodrígues, Rafa.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Lejeune, Martín – Jota (63. Sainz), Pina (56. Pons), Battaglia, Méndez (56. Rioja) – Lucas Pérez (63. Guidetti), Joselu (80. Deyverson).
    Náhradníci: Sivera – M. García, Guidetti, Pons, Rioja, Tachi, Sainz, Deyverson, Vallribera, Pérez.

    Rozhodčí: Munuera – Prieto, Baena
    thejrc.org