Sevilla – Ath. Bilbao 0:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:1 (0:0)
Athletic Bilbao
Pondělí 03.05.2021, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Sevilla – Bilbao vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek pondělního večera. (22:58:54)
     
    Po ztrátách hlavních rivalů se Sevilla postupně dotahovala na samotné čelo tabulky. Dnešní prohrou se však dostává do pětibodové ztráty na Atlético a rovnou tři body na Real s Barcelonou.
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 11:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:15.
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas končí. Sevilla ve veledůležitém utkání nezvládla koncovku a prohrává s Bilbaem 0:1.

    Zápas začal velmi opatrně, ale již v deváté minutě zahrozili domácí. Susův přetažený centr zkoušel zasáhnout ve skluzu na zadní tyči Ocampos. To se mu sice podařilo, ale branku netrefil a navíc by se pískal ofsajd. Již po čtvrthodině hry musel zraněného Raúla Garcíu nahradit na hrací ploše Ohian Sancet. Druhou závažnější šanci měl na své hlavě Júsuf Nasjrí, ale perfektní zákrok předvedl na brankové čáře Simón.

    I po změně stran byla o něco aktivnější Sevilla, ale tým Tomáše Vaclíka si nevytvořil ani jednu výraznou šanci a v samém závěru přišel trest. Po propadnutí ve středu pole se řítili do otevřené obrany Sancet a Iňaki Williams a právě druhý jmenovaný gólem rozhodl dnešní duel.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Při snaze získat míč trefil napadající Jordán Lekueho a hra je opět přerušena. Hosté nyní rozhodně nebudou spěchat s rozehrávkou.
     
    90+3
    Sevilla se zkouší ještě zvednout v samotném závěru. Navasova pobídka do pokutového území ale Vázqueze nenašla.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90+1
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Sevilla vrhla všechny síly do útoku a byla potrestána! Po ztrátě balonu domácí propadli ve středu pole a na osamoceného Acuňu se hnala dvojice soupeřů. Sancet předložil perfektní nahrávku IŇAKI WILLIAMSOVI, který pokusem do pravé šibenice nejspíše rozhodl zápas.
     
    90
    Bilbao sice dopravilo míč do sítě, ale gól nemůže platit. Nico Williams skvěle zpracoval prudký pas, následně dloubáčkem přehodil Bunúa a domácí obránci už míč z branky nedokázali vykopnout. Ihned se ale píská ofsajd a vzrušení je zbytečné.
     
    89
    Yeray inkasoval tvrdou ránu od Bunúa. Po krátkém ošetření se hostující stoper odebral s lékaři za postranní lajnu a zápas může pokračovat.
     
    88
    Po faulu De Jonga rozehrávali hosté po dlouhé době volný přímý kop. V šestnáctce po srážce zůstal ležet Yeray a hra musí být přerušena.
     
    87
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Óliver Torres.
     
    86
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Diego Carlos, přichází Óscar Rodríguez.
     
    85
    Fernandova nahrávka na pravou stranu sice našla Navase, ale kapitán domácího celku už nedokázal lépe oslovit v pokutovém území Jordána.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Útočící Sevilla si stále nemůže vytvořit stoprocentní příležitost.
     
    83
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Júsuf Nasjrí, přichází Franco Vázquez.
     
    82
    Domácí sice spěchají s každou rozehrávkou, ale do vyložené šance se ne a ne dostat. Hlavička Nasjrího skončilo jen v boční síti.

    Vít Schück

    Branky: 90+1. I. Williams (Sancet)

    Karty:   36. Diego Carlos (SEV)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 11:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:15.
    Sevilla FC: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos (86. Óscar Rodríguez), Acuňa – Rakitić (69. L. de Jong), Fernando, A. Gómez (87. Ó. Torres) – Suso (68. Jordán), Nasjrí (83. F. Vázquez), Ocampos.
    Náhradníci: Díaz, Vaclík – Ó. Torres, Escudero, Óscar Rodríguez, L. de Jong, Rekik, Jordán, Aleix Vidal, Munir, F. Vázquez, Gudelj.

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos (70. Lekue), Núñez, Yeray, Balenziaga – Berenguer (65. I. Gómez), Vencedor, Vesga, Morcillo (65. N. Williams) – Raúl García (15. Sancet), Villalibre (70. I. Williams).
    Náhradníci: Ezkieta – Unai López, Paredes, I. Martínez, N. Williams, I. Williams, I. Gómez, Vicente, Lekue, Sancet, Prados.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    thejrc.org