Mohuč – Hertha 1:1 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
1:1 (1:1)
Hertha BSC
Pondělí 03.05.2021, 18:00 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Hertha hraje další odložené střetnutí už ve čtvrtek, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního večera. (19:56:45)
     
    Sledovali jsme dohrávané střetnutí devětadvacátého kola německé Bundesligy, které skončilo za nerozhodného stavu! V prvním poločase byla k vidění reklama na fotbal a také galavečer zahozených příležitostí! Ve druhém měla hra náboj a rychle se přelévala. Ovšem asi v největší šanci na rozhodnutí o vítězství selhal střídající polský útočník Herthy Krzysztof Piątek! Jinak ale byla Mohuč více na útočné polovině, a tak je remíza asi zaslouženým výsledkem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zprava znovu centroval Daniel Brosinski a za hlavičkou se natahoval Robert Glatzel. Domácí hráč byl zády k brance, a tak poslal míč jen vedle levé tyče.
     
    90+1
    Z rohového kopu mohla a měla Mohuč rozhodnout! Na centr si totiž naskočil Moussa Niakhaté, jenž razantní hlavičku poslal jen doprostřed branky, kde se nacházel připravený Alexander Schwolow!
     
    90+1
    Budou se nastavovat tři minuty!
     
    90
    Mohuč odcentrovala z levé strany, ale míč proskákal na druhou stranu hrací plochy, odkud chtěl poslat pas před branku Daniel Brosinski. Jeho snažení bylo sražené na roh!
     
    88
    Blížíme se k vypršení normální hracího času a stav zápasu je stále vyrovnaný. Oba celky budou chtít ještě rozhodnout, kdo v dnešní dohrávce zvítězí.
     
    86
    Střídající Dedryck Boyata nehraje povedené střetnutí, pokazil další lehkou přihrávku do strany. Mohuč díky němu vhazuje na útočné polovině.
     
    85
    Dominik Kohr dohrál u postranní čáry českého reprezentanta Vladimíra Daridu. Berlínští tak zůstávají u balonu a mohou střádat plány na rozhodující trefu.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jean-Paul Boëtius, přichází Danny Latza.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Daniel Brosinski.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny da Costa, přichází Robin Quaison.
     
    83
    Na levou stranu šestnáctky si naběhl Vladimír Darida, který dal přihrávku před branku. Ve stoprocentní šanci se nacházel Krzysztof Piątek, jenž už byl v malém vápně, ale míč poslal zcela nepochopitelně vedle levé tyče!
     
    82
    Hertha nabízela soupeři další volný kop z levé strany. Jenže centr pohlídal Dedryck Boyata, jenž dal hlavičku k vlastnímu brankáři.
     
    80
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Jhon Córdoba, přichází Krzysztof Piątek.
     
    80
    Alexander Schwolow a Dedryck Boyata se před vlastní brankou nedomluvili, ovšem dobře to pro Herthu dopadlo. Centrem se prezentoval Karim Onisiwo a míč před svým brankářem přizvedl obránce, naštěstí se na zadní tyči nenacházel žádný hráč Mohuče.
     
    79
    V závěru zápasu je k vidění spousta faulů, tentokrát byl u středového kruhu poslán k zemi Jhon Córdoba. Po rychlém rozehrání přihrával na hranici vápna Matteo Guendouzi. Dost času k zakončení měl pravé Jhon Córdoba, jenž dlouho otálel, a tak ho míče zbavil Moussa Niakhaté.
     
    78
    Maximilian Mittelstädt se na straně dopustil dalšího faulu, Mohuč poslala do šestnáctky další centr. Míč zamířil na zadní tyč, kam si pro něj z branky vyběhl pohotový Alexander Schwolow.
     
    77
    První poločas byl daleko napínavější než druhý, ovšem hra má stále pořádný náboj. Oba celky chtějí zvítězit, třeba se ještě jedné branky dočkáme.
     
    75
    Vladimír Darida si lehl za zeď a o rozehrání přímého kopu se postaral francouzský kapitán Moussa Niakhaté, který trefil právě hráče ve zdi. Následně se Mohuč dopustila faulu na Matteoa Guendouziho.

    Michal Luxa

    Branky: 40. Mwene – 36. Tousart (Dardai)

    Karty:   18. Bell (MAI), 73. Barreiro (MAI) – 39. Tousart (HER), 67. Cunha (HER), 74. Ascacibar (HER)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:13.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Bell (37. Hack), Niakhaté (C) – D. da Costa (84. Quaison), Barreiro, Kohr, Boëtius (84. Latza), Mwene – Ádám Szalai (72. Glatzel), Onisiwo (84. Brosinski).
    Náhradníci: Dahmen – Brosinski, Burkardt, Glatzel, Hack, Latza, Öztunali, Quaison, Stöger.

    Hertha BSC: Schwolow – Klünter, Stark (C), Dardai – Zeefuik (61. Darida), Tousart (61. Ascacibar), S. Khedira (61. Boyata), Guendouzi, Mittelstädt – Cunha (71. Radonjić), J. Córdoba (80. K. Piątek).
    Náhradníci: Körber – Alderete, Ascacibar, Boyata, Darida, Pekarík, K. Piątek, Radonjić, Torunarigha.

    Rozhodčí: Stegemann – Kleve, Assmuth
    thejrc.org