Chelsea – Real Madrid 2:0 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:0 (1:0)
Real Madrid
Středa 05.05.2021, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:58:09)
    Chelsea postoupila do finále Ligy mistrů poprvé od roku 2012, kdy celou soutěž ovládla!
     
    Ve finále se Chelsea utká s Manchesterem City. Střetnutí o vítězství v letošním ročníku se odehraje 29. 5. 2021 v Istanbulu.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:12.
     
    Je konec! Chelsea postupuje do finále Ligy mistrů! V odvetě semifinále totiž na domácí půdě přehrála Real Madrid výsledkem 2:0. Domácí si vypracovali úvodní šanci, jenže Courtois na poslední chvíli Mountovu nebezpečnou pobídku vykopl. Na opačné straně mohl otevřít skóre Benzema, jenže Mendy vytáhl parádní zákrok. Hned z další akce už se domácí ujali vedení. Z dorážky po odrazu od břevna se prosadil Timo Werner. Real Madrid mohl přesto vyrovnat, ale Benzemovu hlavičku Mendy skvěle vyškrábl.

    Po změně stran pokračovala Chelsea ve skvělém výkonu. Hned po návratu na trávník hlavičkoval Havertz do břevna. V 54. minutě střílel z dobré pozice Mount, ale minul branku. Real měl jedinou možnost ve druhé půli v 65. minutě, ale Hazardův pokus z ostrého úhlu Mendy vyrazil. O minutu později mohl udeřit Kanté, ale trefil vracejícího se obránce. Definitivní pojistka pro Tuchelův tým přišla v 85. minutě, kdy se trefil Mason Mount.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Olivier Giroud.
     
    90+3
    Toni Kroos ještě dostal prostor k odcentrování v blízkosti pokutového území. Jeho technická pobídka však skončila v rukavicích domácího brankáře.
     
    90+2
    Chelsea se usadila na polovině Realu Madrid a bez problémů kráčí za postupem do svého třetího finále Ligy mistrů. Real se stále nemůže dostat na polovinu soupeře.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Valverde doslova sestřelil soupeře a vidí žlutou kartu. Hráčům Realu už trošičku tečou nervy.
     
    89
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Mariano Díaz.
     
    88
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Mason Mount, přichází Hakím Zijach.
     
    88
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází César Azpilicueta, přichází Reece James.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Mason Mount (Chelsea FC).
     
    87
    Real v tuto chvíli potřebuje vstřelit dva góly, aby si zajistil postup do finále. Proti pozorné obraně Chelsea si po změně stran šanci nevypracoval.
    85. Mason MOUNT - 2:0
     
    85
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Podle všeho je rozhodnuto! Chelsea pět minut před koncem přidává druhou branku! N'Golo Kanté vystihl rozehrávku Realu Madrid a rozjel celou akci Chelsea. Už se zdálo, že Christian Pulisic ve vápně prováhal zakončení, ale ještě poslal míč na malé vápno a dobíhající MASON MOUNT trefil prázdnou branku!
     
    84
    Real Madrid se nastěhoval na polovinu londýnské Chelsea a snaží se vypracovat akci, která povede ke vstřelení vytoužené branky. Hosté však kombinují daleko od vápna.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 28. Werner (Havertz), 85. Mount (Pulisic)

    Karty:   14. Jorginho (CHE), 39. Christensen (CHE), 87. Mount (CHE) – 36. Ramos (REA), 62. Nacho Fernández (REA), 72. Kroos (REA), 90. Valverde (REA)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:12.
    Chelsea FC: Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C) (88. R. James), Kanté, Jorginho, Chilwell – Havertz (90+4. Giroud), Werner (67. Pulisic), Mount (88. Zijach).
    Náhradníci: Arrizabalaga, Caballero – Anjorin, T. Abraham, Emerson, Gilmour, Giroud, Hudson-Odoi, R. James, Pulisic, Zijach, K. Zouma.

    Real Madrid: Courtois – Nacho Fernández, Militao, Ramos (C), F. Mendy (63. Valverde) – Kroos, Casemiro (76. Rodrygo), Modrić – Vinícius Júnior (63. Asensio), Benzema, E. Hazard (89. M. Díaz).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Arribas, Asensio, Blanco, Isco, Gutiérrez, Marcelo, M. Díaz, Odriozola Arzallus, Valverde, Rodrygo.

    Rozhodčí: Orsato – Giallatini, Preti
    27.04.2021
    Real Madrid - Chelsea 1:1

    Branky: 29. Benzema (Militao) – 14. Pulisic (Rüdiger)

    Karty:   27. Vinícius Júnior (REA), 60. Kroos (REA), 65. Marcelo (REA), 78. Varane (REA), 89. Odriozola Arzallus (REA) – 38. Pulisic (CHE)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.
    thejrc.org