Hertha – Freiburg 3:0 (kon.)
konec
Hertha BSC
3:0 (2:0)
SC Freiburg
Čtvrtek 06.05.2021, 18:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:30:38)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 6 – 4
    Střely mimo: 7 – 11
    Držení míče: 41 % – 59 %
    Rohové kopy: 4 – 6
    Ofsajdy: 2 – 2
    Fauly: 10 – 13
    Žluté karty: 4 – 3.
     
    Díky sedmé výhře v sezóně se Hertha posunula ze sestupového pásma na čtrnácté místo. Oproti ostatním má navíc k dobru zápas s posledním Schalke. Freiburg půjde do zbylých tří kol z deváté pozice.
     
    Pál Dárdai kvůli náročnému programu Herthy překopal celou základní sestavu, jež se mu odměnila jedním z nejlepších výkonů v celé sezóně. Podle čísel to tak úplně nevypadá, Berlíňané většinu času bránili, ale de facto celé utkání měli pod výsledkovou kontrolou. Rozhodnutí přišlo už v první půlhodině, kdy z dorážky otevřel skóre Piątek a pak na něj ještě navázal slovenský krajní bek Peter Pekarík. Freiburg po změně stran dobýval fungující obranu marně, pár minut před koncem uzavřel stav na konečných 3:0 Radonjić.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Alexander Schwolow si ještě musel čisté konto zasloužit! Vincenzo Grifo v situaci jeden na jednoho vyzrál na Pekaríka a nepříjemně vystřelil z úhlu.
     
    90+1
    V první ze tří nastavených minut kopal zpod praporku Radonjić, jenž se vzápětí ocitl v postavení mimo hru.
     
    90
    Torunarigha přihrál mimo dosah dvou hráčů ve vápně. Radonjić udržel balon ve hře a Pekarík se dokonce zasloužil o zisk rohového kopu.
     
    89
    Závěrečné minuty již nic zásadního nezmění. Otázkou zůstává, zda Schwolow udrží čisté konto. Zatím tomu vše nasvědčuje, Freiburg už vypadá odevzdaně.
     
    88
    Omar Alderete se k pořádnému zakončení z rohového kopou nedostal, nicméně standardní situace Herthy se bude opakovat. Přes celou šířku přebíhá Radonjić.
     
    87
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Guus Til.
     
    85
    Hertha právě vstřelila branku!
    Je hotovo, Hertha se posune mimo sestupové pásmo! NEMANJA RADONJIĆ na půlící čáře jednoduchým manévrem obešel Schmida. Rychle se přesunul až do pokutového území, kde se vyhnul i Lienhartovi a z nějakých devíti metrů nedal Müllerovi žádnou šanci.
     
    84
    Kwon Čang-hoon dostal od Demiroviće pěknou přihrávku do běhu. Torunarigha mu ale překážel v dráze případné střely, na kterou si ani netroufl.
     
    83
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Roland Sallai, přichází Kwon Čang-hoon.
     
    82
    První podařenější zákrok od čtyřiadvacetiletého brankáře Floriana Müllera! Radonjić ho pořádně protáhl z hranice velkého vápna.
     
    82
    Grifo vrátil míč z vápna na Keitela, kterému na dvaceti metrech trochu překážel hlavní rozhodčí. Střela z osy byla zablokována.
     
    81
    Vincenzo Grifo schytal nedovolený zákrok na půlící čáře. Tentokráte se to obešlo bez karetního napomínání.
     
    80
    Roland Sallai přispěchal pozdě do souboje s Torunarighou. Nevyvaroval se pozdního dohrání a výsledkem byla další žlutá karta.

    Michal Břuchanský

    Branky: 13. K. Piątek, 22. Pekarík (Radonjić), 85. Radonjić

    Karty:   20. Alderete (HER), 39. Guendouzi (HER), 64. Torunarigha (HER), 69. Darida (HER) – 36. Höfler (FRE), 42. Demirović (FRE), 80. Sallai (FRE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:11. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:13.
    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík, Boyata (C) (75. Stark), Alderete, Torunarigha – Darida (75. Zeefuik), Ascacibar, Guendouzi (39. S. Khedira) – Dilrosun (62. Cunha), K. Piątek (62. J. Córdoba), Radonjić.
    Náhradníci: Körber – J. Córdoba, Cunha, Dardai, S. Khedira, Mittelstädt, Stark, Tousart, Zeefuik.

    SC Freiburg: F. Müller – Lienhart, K. Schlotterbeck (46. Grifo), Gulde – Schmid, Santamaría (46. Keitel), Höfler, Günter (C) – Sallai (83. Kwon Čang-hoon), Demirović (87. Til), Höler (70. Petersen).
    Náhradníci: Uphoff – Grifo, Heintz, Kwon Čang-hoon, Keitel, Kübler, Petersen, Tempelmann, Til.

    Rozhodčí: Cortus – Heft, Achmüller
    thejrc.org