Tampa – Dallas 6:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 4:2 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Colorado 3:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 06.05.2021, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:31
    Mikko Rantanen nachystal zpoza branky parádní střeleckou pozici pro Gabriela Landeskoga, který z voleje napálil puk do dobře postaveného Kořenáře.
     
    50:17
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (André Burakovsky – 2 min., vražení na hrazení).
    49:18 Erik KARLSSON - 3:2
     
    49:18
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí tým nakonec využívá přesilovku a otáčí vývoj zápasu. Tomáš Hertl našel na pravé straně útočného pásma Evandera Kanea, který se dobře zorientoval a třetí dnešní asistencí našel ERIKA KARLSSONA, jež na levém kruhu poslal z voleje kotouč do odkryté branky. Asistence: Evander Kane, Tomáš Hertl.
     
    47:36
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Gabriel Landeskog – 2 min., hákování).
     
    46:47
    Nathan MacKinnon nachystal po komerční přestávce střeleckou pozici pro Gabriela Landeskoga. Hostující kapitán z pravého kruhu pro vhazování mířil jen nad branku.
    42:50 Tomáš HERTL - 2:2
     
    42:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Na začátku třetí třetiny tu máme vyrovnáno. Nikolaj Knyžov po vyhraném buly našel na modré čáře Evandera Kanea, který nahodil puk na branku. Philipp Grubauer jeho pokus vyrazil pouze před sebe a na svém místě byl TOMÁŠ HERTL, který obešel beton brankáře a zakončil do prázdné branky. Asistence: Evander Kane, Nikolaj Knyžov.
     
    41:03
    Do další šance se dostal Timo Meier, který z blafáku trefil betony německého brankáře zezadu a Philipp Grubauer pak měl dost potíží, aby puk udržel před brankovou čárou.
    39:48 Tomáš HERTL - 1:2
     
    39:48
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ještě do pauzy dokázal domácí tým snížit. Dlouhý pas Burnse na útočnou modrou čáru si zpracoval Alexandr Barabanov a předložil ho do jízdy Evanderu Kaneovi, který se rychlostí dostal až před branku, kde gólovou příležitost vytvořil pro TOMÁŠE HERTLA, jež prázdnou branku v klidu trefil a připsal si gól v zápase číslo 500 v NHL. Asistence: Evander Kane, Alexandr Barabanov.
    38:18 André BURAKOVSKY - 0:2
     
    38:18
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš v akci a je to o dvě branky. Nazem Kadri zavezl puk do útočného pásma, kde ho předložil ANDRÉ BURAKOVSKYMU, jehož následná střela tahem překonala Josefa Kořenáře na první tyčce jeho branky. Asistence: Nazem Kadri, Conor Timmins.
     
    38:05
    Do velké šance se dostal Noah Gregor, který tváří v tvář zkoušel překonat Grubauera, ale bekhendem zamířil jen do jeho betonu.
     
    37:46
    Parádním zaseknutím na modré čáře pro sebe vytvořil prostor v útočném pásmu Gabriel Landeskog. Hostující kapitán se nakonec dostal mezi kruhy, odkud mířil do lapačky Kořenáře.
    35:39 Tyson JOST - 0:1
     
    35:39
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Střelecké trápení obou týmů protrhnuto až skoro na konci druhé části hry. Patrik Nemeth z levé strany nabízel puk před branku, kde kotouč narazil pouze do betonu Kořenáře. Poté si ho našel úplně volný TYSON JOST a bekhendem poprvé dnes překonal českého brankáře v barvách San Jose. Asistence: Patrik Nemeth, Jacob MacDonald.
     
    31:06
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Mario Ferraro – 2 min., držení).
     
    27:15
    Mario Ferraro je nyní na ledě okolo dvou minut.
     
    24:20
    Sám na branku upaloval české centr Tomáš Hertl, který však při zakončení nevyzrál na brankáře Colorada.
     
    16:44
    Do zajímavé dorážky se v předbrankovém prostoru dostal Evander Kane, jehož pokus skončil v parádně nastražené lapačce hostujícího brankáře.
     
    15:41
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nathan MacKinnon – 2 min., nesportovní chování).
     
    07:23
    Rychlá kombinace Colorada skončila na holi Joonase Donskoie, který ze slotu napálil puk pouze do českého brankáře v brance San Jose.
     
    07:10
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Kevin Labanc – 2 min., držení).
     
    05:58
    Domácí první lajna se nádherně vykombinovala až do zakončení. Alexandr Barabanov nakonec nabízel puk před prázdnou branku pro Hertla, který s tím úplně nepočítal a nedokázal vložit hokejku do jeho nabídky.
     
    03:04
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Ryan Graves – 2 min., nedovolené bránění).
     
    02:50
    Po nepřesné rozehrávce Colorada se ke střele ze slotu dostal Kevin Labanc. Domácí útočník ovšem zamířil pouze do výstroje Kořenáře.

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 40. Hertl (E. Kane, Barabanov), 43. Hertl (E. Kane, Knyžov), 50. E. Karlsson (E. Kane, Hertl) – 36. Jost (Nemeth, MacDonald), 39. Burakovsky (Kadri, Timmins)


    San Jose Sharks: Kořenář (M. Jones) – Burns (A), Ferraro, E. Karlsson (A), Knyžov, Meloche, Vlasic – E. Kane, Hertl, Barabanov – Meier, Couture (C), Balcers – Labanc, Gambrell, Gregor – Chmelevski, True, Marleau.
    Colorado Avalanche: Grubauer (J. Johansson) – Makar, D. Toews, Timmins (A), Graves (A), Nemeth (C), MacDonald – Rantanen, MacKinnon, Landeskog – Burakovsky, Newhook, Kadri – Donskoi, Jost, Ničuškin – Compher, Bellemare, Söderberg.

    Rozhodčí: Hebert, Lee – Fournier, Rody
    thejrc.org