Saint-Étienne – Marseille 1:0 (kon.) | Angers – Dijon 3:0 (kon.) | Méty – Nîmes 0:3 (kon.)
Nice – Brest 3:2 (kon.) | Štrasburk – Montpellier 2:3 (kon.) | Remeš – Monaco 0:1 (kon.)
Rennes – PSG 1:1 (kon.)
konec
OGC Nice
3:2 (1:2)
Stade Brestois 29
Neděle 09.05.2021, 15:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nice poměrem 3:2. Nice si vstup do druhého poločasu pořádně zkomplikovalo, hned v úvodu přišlo o vyloučeného Lees Meloua. Domácí celek to paradoxně nakoplo, Nice se totiž podruhé v tomto duelu povedlo srovnat krok, přičemž v závěru skóre otočil ve svůj prospěch. Dnešní duel přesto nabídl poměrně vyrovnanou podívanou, přesto byl o něco nebezpečnější domácí celek. (16:53:32)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:10.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Až nyní se Brest s míčem dostal na druhou stranu, kde měl snadnou práci brankář Benítez, který si dával s odkopem hodně načas.
     
    90+2
    Nice se i nadále s míčem nachází na polovině soupeře, což mu pochopitelně vyhovuje a brankář Benítez je tak bez výraznější práce.
     
    90+1
    Od své branky nyní mohl odkopávat domácí brankář Benítez, který na jistotu odkopával míč na opačnou polovinu hrací plochy.
     
    90
    Nastavuje se pět minut.
    89. Hassane KAMARA - 3:2
     
    89
    Nice právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se v závěru dostává do vedení! HASSANE KAMARA číhal na zadní tyči na případný centr, který přeci jenom přišel. Přízemní nabídka totiž směřovala na naprosto volného Kamaru, který měl před sebou prázdnou branku.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. V závěru jsou o něco aktivnější hosté, ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Před malým momentem se k centru směrem do pokutového území dostal hostující Belkebla, který posílal míč k zadní tyči, kde číhal Todibo.
     
    85
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Gaëtan Charbonnier, přichází Jérémy Le Douaron.
     
    85
    Dolberg se pokoušel proskočit do pokutového území, jenomže tam narazil pouze do připraveného Duverneho, který odehrál míč za cenu dalšího rohu.
     
    84
    Hned dva rohové kopy měli k dispozici domácí hráči. Ani jeden ovšem nepřinesl nic nebezpečného a zadovku na brankáře vyprodukoval Saliba.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Oba celky se pokouší hrát maximálně opatrně, proto nevidíme zrovna moc šancí.
     
    82
    Dolberg si to posléze zkoušel namířit k hranici opačného pokutového území, čistým způsobem ho připravil o míč Duverne, který založil protiútok.
     
    81
    Zajímavou střeleckou pozici měl hostující Honorat, který se dostal s míčem až k hranici pokutového území, odkud ovšem mířil kousek vedle branky.
     
    80
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Steve Mounié, přichází Irvin Cardona.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Flavius Daniliuc, přichází Andy Pelmard.
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Dan Ndoye.

    David Suchý

    Branky: 38. Rony Lopes (Claude-Maurice), 61. Búdawí (Claude-Maurice), 89. Kamara (Claude-Maurice) – 4. Mounié (Perraud), 43. Mounié (Faivre)

    Karty:   70. Todibo (NIC) – 64. Jean Lucas (BST)   52. Lees-Melou (NIC)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:10.
    OGC Nice: Benítez – Daniliuc (80. Pelmard), Todibo, Saliba, Kamara – Lees-Melou (C) – Atál (56. Thuram), Claude-Maurice, Búdawí (79. Ndoye), Rony Lopes (66. Gouiri) – Dolberg.
    Náhradníci: Cardinale – Bambu, Gouiri, Pelmard, Ndoye, Sellouki, Trouillet, Thuram.

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Pierre-Gabriel, Chardonnet, Duverne, Perraud – Faivre, Jean Lucas (67. Magnetti), Belkebla (C), Honorat – Mounié (80. Cardona), Charbonnier (85. Le Douaron).
    Náhradníci: Hasan – Faussurier, Fadiga, Ludovic Baal, Le Douaron, Mbock, Cardona, Brassier, Magnetti.
    thejrc.org