NHL
Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 2:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Columbus – Detroit 5:4 (po pr.) | NY Islanders – New Jersey 5:1 (kon.) | Florida – Tampa 5:1 (kon.)
Nashville – Carolina 3:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – St. Louis 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 4:3 (kon.) | San Jose – Arizona 4:5 (po pr.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
Montreal Canadiens
Neděle 09.05.2021, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:53:59)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mitchell Marner (TOR) 1+0
    2. Pierre Engvall (TOR) 1+0
    3. Nick Suzuki (MTL) 1+0
     
    Česká & slovenská stopa

    David Rittich (TOR) náhradní brankář

    Tomáš Tatar (MTL) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:11.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jack Campbell (TOR) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3%, odchytal 60:00.

    Jake Allen (MTL) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 57:46.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 26 – 23
    Přesilové hry: 0/2 – 0/3
    Trestné minuty: 6 – 4
    Vhazování: 62% – 38%
    Zblokované střely: 14 – 9
    Hity: 27 – 32
    Toronto nakonec v dnešním duelu zvítězilo 3:2!
     
    Je konec! Ve třetí periodě jsme se nakonec branky nedočkali, a tak Toronto bere do tabulky další dva body. Montreal toho v poslední třetině zase tak moc nepředvedl, a tak srovnat nedokázal. veškerou snahu navíc ukončil faulem půl minuty před koncem Jeff Petry, který byl dnes jediným potrestaným hráčem Canadiens, na trestné byl dvakrát.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jeff Petry – 2 min., podrážení).
     
    59:16
    Tentokrát to domácí hokejisté udělali lépe a pomalý kotouč dojel až do středního pásma. Celá formace následně stihla bez větších potíží vystřídat.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:31
    Tak to bylo od rozhodčího hodně přísné... Domácí sice jen vyhodili kotouč, ale Joe Thornton u něj byl jako první. Přesto se Torontu píská zakázané uvolnění.
     
    58:14
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:14
    Jack Campbell měl celkem problémy s nahozením od modré. které navíc dobře viděl. Dva soupeři hned chtěli dorážet, ale domácí gólman to nakonec zvládl.
     
    57:43
    O chvilku později navíc Toronto poslalo kotouč jenom na zakázané uvolnění. Canadiens to proto zkusí v šesti hráčích, Allen je na střídačce.
     
    57:20
    Jake Allen neudržel nahození od mantinelu ve své výstroji a měl velké štěstí, že hned u něj byl jeho spoluhráč, který poslal kotouč o mantinel ven.
     
    56:57
    No, čas začíná hostům plynout velmi rychle a na nějaké drama to tedy nevypadá. Montreal má velké problémy s tím, aby se vůbec dostal přes modrou.
     
    56:06
    Brett Kulak si musel dojet pro puk do svého obranného pásma, tak počkal než jeho spoluhráči vystřídají. Po chvilce ale přišla jen další laciná ztráta.
     
    55:43
    Ben Chiarot zvládl situaci za svou brankou, kde byl napadán soupeřem. Ten to pojal spíše v propagačním stylu, bylo vidět, že nechce hlavně propadnout.
     
    55:04
    Jack Campbell se bude muset mít v následujících minutách na pozoru. Montreal totiž nadále prohrává o jednu branku a bude muset dostat soka pod tlak.
     
    54:41
    Komerční přestávka.
     
    54:16
    Joe Thornton měl hodně malou rychlost, a tak si netroufl jít jeden na jednoho. Proto jen poslal kotouč přes šíři pásma, jenže spoluhráč ho rychle ztratil.
     
    53:43
    Adam Brooks se to pokusil změnit, když táhl akci dva na dva. Měl hodně místa na levé straně, ale hostující bek ho dobruslil a přimáčkl k mantinelu.
     
    53:05
    Toronto už se navíc také nikam nežene. Většinou jen dojede do útočného pásma, kde ušetří pár vteřin a stahuje se do obrany. Zatím mu to však vychází.
     
    52:31
    Znovu se nám celkem dlouho hraje bez přerušení a hostům začíná ubíhat velmi drahocenný čas. Canadiens se navíc nemohou dostat ani do pásma...
     
    51:28
    Marner si lehkým lobem nahodil kotouč do útočného pásma a chtěl využít své rychlosti. To se mu sice nepovedlo, ale hosté mají problém se založením akce.
     
    50:46
    Corey Perry to zkusil z hodně ostrého úhlu, ale moc šancí na úspěch neměl. Jack Campbell byl přikovaný u své bližší tyčky a nenechal tam žádné místo.
     
    50:06
    Už je za námi polovina poslední třetiny a skóre se nám v ní ještě neměnilo. Domácí celek tak nadále vede o jednu branku a má blíže ke dvěma bodům.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:54
    Střely na branku: 21 – 19!
     
    49:12
    Střelec první branky dnešního zápasu však celou situaci ustál a Montreal mohl jít dopředu. Sice se dostal do útočné třetiny, ale domácí gólman nemusel chytat.
     
    48:43
    Jack Campbell si po delší době připsal také lehčí zákrok. Brett Kulak poté musel hodně spěchat do obranného pásma, kde se okamžitě dostal do souboje.
     
    48:01
    Úspěšnější byl Mitchell Marner o chvilku později. Jake Allen se musel v brance hodně ohánět, ale nakonec kotouč vyrazil před sebe na spoluhráče.
     
    47:30
    Je za námi první komerční přestávka této periody. Po ní se Auston Matthews snažil vybojovat puk v útočném pásmu, ale nakonec to o kousek nevyšlo.
     
    46:50
    Canadiens zahráli jen na zakázané uvolnění, ale nemuselo je to moc trápit. Následně se puk dostal až za branku Campbella, a tak může formace vystřídat.
     
    46:18
    William Nylander se okamžitě zapojil do hry, ovšem nedokázal se dostat s kotoučem až do středního pásma. Hostující celek danou šanci ale nijak nevyužil.
     
    45:56
    William Nylander je na ledě!
     
    45:25
    Mitchell Marner to měl nyní hodně na hraně, jelikož svého soupeře na modré nejspíše podrazil... Rozhodčí ale nepíská a domácí pokračují ve čtyřech.
     
    44:48
    To se jim zatím ale vůbec nedaří! Proto šli někteří hráči z této formace na střídačku a šanci dostane druhá lajna. I ta musí začít ze středního pásma.
     
    44:08
    Alexander Kerfoot předvedl skvělé napadání na modré a dostal kotouč do středního pásma... Hostující hokejisté tak musí pásmo vyklidit a znovu ho dobýt.
     
    43:56
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (William Nylander – 2 min., podrážení).
     
    43:27
    Jake Allen peláší na střídačku, jelikož jeho tým bude hrát přesilovou hru. Canadiens zatím v početních výhodách nezářili, povede se jim nyní lépe?
     
    42:52
    Domácí obránce jen nahodil puk do útočného pásma, jako první tam byl jeden z jeho spoluhráčů. Toronto se ale špatnou přihrávkou samo vyhnalo z pásma.
     
    42:08
    Josh Anderson se snažil prosadit po pravé straně, když schytal tvrdý hit domácího hráče. Letěl nepříjemně do mantinelu, ale rychle se z toho oklepal.
     
    41:30
    Jeff Petry je na ledě!
     
    40:46
    Ne, přesilová hra se zatím domácímu celku úplně nedaří. Montreal vyhodil už dvakrát kotouč do bezpečí a Toronto se vůbec nemůže dostat přes modrou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:15
    A už je tu i poslední perioda dnešního duelu! Domácí celek vede o jednu branku, nyní má navíc k dispozici přesilovou hru. Dokáže jít do trháku?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 14 – 17
    Přesilové hry: 0/1 – 0/2
    Trestné minuty: 4 – 2
    Vhazování: 62% – 38%
    Zblokované střely: 10 – 6
    Hity: 24 – 22
    Toronto ve druhé třetině obrátilo třemi góly stav
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního duelu a Toronto předvedlo obrat. Přitom už po půl minutě druhé periody se trefil Nick Suzuki a hosté vedli o dva góly. Netrvalo to však dlouho, když Pierre Engvall střelou těsně nad ledem propálil Allena mezi betony. William Nylander po přiťuknutí Tavarese srovnal stav duelu a obrat dokonal Mitchell Marner střelou ihned po vhazování. Domácí navíc budou mít k dispozici ještě minutu a půl přesilové hry.

    Další třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jeff Petry – 2 min., krosček).
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:31
    Wayne Simmonds si šikovně bruslí zpracoval kotouč. Už měl za sebou ale celkem dlouhé střídání. Tak poslal puk jen za branku a raději se vydal na střídačku.
     
    37:48
    Canadiens tak prohospodařili svůj náskok a k tomu ještě dvě přesilové hry. Na druhou stranu... Toronto je v prostřední části jasně lepším celkem na ledě.
    36:33 Mitchell MARNER - 3:2
     
    36:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Uvidíme, domácí totiž otáčejí stav zápasu! Auston Matthews vyhrál vhazování na MITCHELLA MARNERA, jehož rána ihned po buly skončila v protilehlém horním růžku branky! Právě tito dva si něco domlouvali na střídačce před touto situací... Asistence: Auston Matthews.
     
    36:18
    I poslední komerční pauza je za námi. Stav tohoto duelu je vyrovnaný 2:2. Dočkáme se do konce třetiny ještě nějaké branky? Nebo takto půjdeme do kabin?
     
    35:50
    Komerční přestávka.
     
    35:22
    Dva rychlé útoky na obou stranách jsme nyní viděli. Adam Brooks ani Tomáš Tatar ovšem nedokázali ve velmi zajímavých pozicích poslat kotouč mezi tři tyče.
     
    34:55
    Ještě v této periodě čekáme jednu komerční přestávku, ovšem nyní Cole Caufield skvěle napadal rozehrávku domácích K zisku puku to nakonec nevedlo.
     
    34:21
    Nyní musí být v jasné psychické výhodě domácí hokejisté, kteří srovnali stav utkání. Auston Matthews tvrdě vypálil a Jake Allen zasáhl ramenem.
    33:36 William NYLANDER - 2:2
     
    33:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí v průběhu druhé periody srovnávají stav zápasu! Nahození od modré zastavil Tavares. Ten navíc puk šikovně přiťuknul WILLIAMU NYLANDEROVI, jenž trefil odkrytou branku. Asistence: John Tavares a Jake Muzzin.
     
    33:16
    Artturi Lehkonen vymýšlel celkem zajímavou zadovku, když byl jako první u odraženého kotouče. Jeho spoluhráč by dobře krytý, a tak se k zakončení nedostal.
     
    32:44
    Po delší době se nám zase hraje nějakou tu chvilku bez přerušení. Přesto vidíme nepřesnosti na obou stranách a gólmani nyní zůstávají v klidu.
     
    32:15
    Eric Staal se vydal napadat hodně odvážně a mohl být rád, že neschytal vyhození od mantinelu do obličeje.
     
    31:43
    Toronto posléze na několik sekund uzamklo svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale žádná šance z toho nebyla. Poté se hosté navíc osvobodili.
     
    31:01
    Canadiens dobrým napadáním vybojovali puk v útočném pásmu. Jeff Petry nakonec vyslal tvrdou ránu od modré a nejspíše trefil spojnici tyčí!
     
    30:34
    To bylo zajímavé řešení od Nicka Suzukiho! Ten se dostal ke střele, ale už by ve velkém úhlu. Tak zkusil poslat puk o záda gólmana a moc mu nechybělo.
     
    29:51
    Travis Dermott vyslal tvrdou ránu od modré, ale gólman hostí nemusel zasahovat. Tuto ránu totiž zastavil jeden z jeho spoluhráčů v sráze letu puku.
     
    29:18
    Ben Chiarot ovšem zastavil jejich akci, dokonce rozjel ofenzivu svého týmu. Nakonec to byl nejspíše on, kdo pálil, ale jeho rána jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    28:49
    Kotouč se nám dostal mimo hrací plochu, a tak následovalo trochu nezvykle vhazování ve středovém kruhu. V tom byli úspěšnější domácí, a tak mohou dopředu.
     
    28:10
    Mitchell Marner je na ledě!
     
    27:41
    Ne, hosté se ještě nedokázali pořádně usadit v pásmu a nevypadá to, že by měli tuto početní výhodu využít. Přesto mají k dispozici ještě několik sekund.
     
    27:05
    Jeff Petry to měl hodně složité, přesto to kousek od modré zvládl. Hodně kostrbatá kombinace Montrealu neměla moc šancí na úspěch, a tak puk ztratil.
     
    26:43
    Hostující hokejisté mají dnes k dispozici druhou přesilovou hru, zatímco ještě nehráli oslabení. Zatím od nich však početní výhody nejsou zrovna ideální.
     
    26:10
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Mitchell Marner – 2 min., podrážení).
     
    25:50
    Toronto samozřejmě bude povzbuzené vstřelenou brankou a druhá útočná formace se hnala do útoku. Ten však ztroskotal na velmi nepřesné nahrávce.
    25:02 Pierre ENGVALL - 1:2
     
    25:02
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic je to už jenom o gól! PIERRE ENGVALL si sebral odražený kotouč od mantinelu a najel si s ním bez ataku až na střed hřiště. Nakonec se rozhodl pro střelu těsně nad ledem, která prolétla gólmanovi mezi betony! Asistence: Jason Spezza a Justin Holl.
     
    24:48
    Střely na branku: 7 – 10!
     
    24:01
    Následovala nepřesnost na straně hráčů v modrých dresech, a tak Jack Campbell zastaví kotouč a pomůže spoluhráčům s rozehrávkou od své branky.
     
    23:25
    TJ Brodie zavezl puk z pozice obránce až do pásma. Následovala střela od modré a puk se vracel zpět před branku Allena, tam stihla zasáhnout obrana.
     
    22:57
    Nyní se nám zase přerušuje celkem často. Tentokrát za to mohli domácí hokejisté, jelikož jim nevyšel přechod do pásma, proto se musí odpískat ofsajd.
     
    22:13
    Velká šance na straně Toronta! Adam Brooks si sjel k pravé tyčce, kam na něj mířila parádní přihrávka od modré. Jake Allen se ovšem stihl přesunou a předvést zákrok vyrážečkou!
     
    21:32
    Ilja Michejev se chtěl vydat dopředu a zkusit individuální akci, jenže ta skončila už na polovině hřiště. Montreal stihl zformovat obranný blok ve středním pásmu.
    20:31 Nick SUZUKI - 0:2
     
    20:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nakročeno k tomu rozhodně máme! Canadiens vyhráli vhazování v obranném pásmu a vznikl rychlý protiútok. Ten vzal nakonec NICK SUZUKI na sebe a se štěstím překonal gólmana domácích. Ten si na puk sáhl, ale mimo tři tyče ho vytěsnit nedokázal. Asistence: Tyler Toffoli a Jeff Petry.
     
    20:06
    A už se nám rozjela i prostřední část dnešního utkání! Po té první vedou hostující hokejisté o jednu branku. Dočkáme se nyní více střeleckých zásahů?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 3 – 7
    Přesilové hry: 0/0 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 0
    Vhazování: 62% – 38%
    Zblokované střely: 5 – 1
    Hity: 13 – 15
    Montreal vede po první třetině o jednu branku
     
    Je za námi první perioda dnešního duelu, po které bude spokojenější Montreal, jelikož vede o jednu branku. Canadiens měli lepší vstup do zápasu, což nádhernou střelou od modré ukázal Brett Kulak už po necelých čtyřech minutách. Toronto mělo velkou šanci na srovnání, ovšem Justin Holl v rozhodující moment o touš přišel. Na další branky si tak stále musíme počkat.

    Další třetina začne přibližně ve 2:07.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    Jake Evans si dokázal v těžké pozici zpracovat kotouč a po otočce se s ním vydal do útočného pásma. U mantinelu však jeho krátká cesta zase skončila.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:27
    Wayne Simmonds byl jako první u nahozeného kotouče podél mantinelu. Po krátké kombinaci přišla rána od modré, ale ta zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    17:49
    Hokejisté v modrých dresech se rozhodli vystřídat, načež rozjeli akci ze svého obranného pásma. Nakonec přišla střela z pravé strany, ta byla zblokována.
     
    17:14
    Avšak do hry obou týmů se nám v posledních momentech začínají vkrádat nepřesnosti.
     
    16:46
    Pierre Engvall se snažil využít prostoru na levé straně a dostal nahozením kotouč do útočného pásma. Tam ho však vzali do své moci hostující obránci.
     
    16:10
    Konečně nám uběhly všechny komerční přestávky, a tak se nyní bude hrát bez nich. Dopředu se ženou Canadiens, ale obrana domácích je zformována.
     
    15:51
    Komerční přestávka.
     
    15:32
    První perioda se nám začíná pomalu ale jistě blížit ke svému konci. Montral nadále vede o jednu branku a je o něco lepším týmem na ledě i nyní.
     
    14:44
    A klidně mohlo být srovnáno! Justin Holl se zapojil do akce a táhl přečíslení dva na jednoho. To chtěl vzít na sebe a stahovačkou si připravil pozici. V tu chvíli celou situaci dojel Cole Caufield, který mu kotouč na poslední chvíli sebral!
     
    14:30
    Justin Holl je na ledě!
     
    13:49
    Po dalším vhazování se domácím povedlo vyhodit. U puku by navíc jako první Pierre Engvall, který ještě v útočném pásmu ušetřil několik cenných vteřinek.
     
    13:17
    Nick Suzuki byl připravený na pravém kruhu a otevřel se před nám prostor. Nakonec zvolil prudkou střelu zápěstím, která skončila jen těsně vedle tyčky.
     
    12:54
    Hostující hokejisté mají možnost navýšení svého náskoku, když hrají první přesilovou hru v utkání. Svou akci ale musí po vyhození akce rozjet od gólmana.
     
    12:30
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Justin Holl – 2 min., podrážení).
     
    12:06
    Již je za námi druhá komerční přestávka, a tak nám může duel pokračovat. Ten není v posledních momentech přerušovaný, snad to bude pokračovat.
     
    11:30
    Nick Suzuki se vydal napadat do útočného pásma, což nakonec přineslo své ovoce. Jeff Petry nakonec mohl pálit, ale Jack Campbell má puk v lapačce.
     
    10:55
    Jeden z obránců hostujícího celku předvedl skvělý obranný zákrok, když vpadl do přihrávky. Následně se navíc touš dostal mimo pásmo.
     
    10:12
    Tomáš Tatar předvedl nádhernou stahovačku a vypadalo to na rychlou akci hostů. Jon Merrill měl být tím zakončujícím, ale kotouč mu přeskočil hokejku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:43
    Přesto Toronto vybojovalo vhazování v útočném pásmu. V tom ale nebylo úspěšné, a tak se celá formace musí pomalu ale jistě stahovat do defenzivy.
     
    09:15
    Wayne Simmonds sice dostal kotouč do útočného pásma, ale tam si na něj počkala rovnou dvojice gólmanů. Následovala proto celkem rychlá ztráta.
     
    08:41
    Je za námi první komerční přestávka dnešního duelu, a tak hra může plynule pokračovat. Předtím se hrálo skoro pět minut bez přerušení, také bez šancí...
     
    08:14
    Komerční přestávka.
     
    07:58
    Ilja Michejev musel trochu přidat na bruslích, aby byl u odraženého kotouče v obranném pásmu jako první. To se mu povedlo, a tak Toronto může rozjet útok.
     
    07:19
    Tyler Toffoli si sjížděl na druhé straně k pravé tyčce, ale přihrávky se nedočkal. Velká škoda pro hostující celek, Toffoli by totiž jinak zakončoval do prázdné.
     
    06:30
    Ti však přesto mohli inkasovat! Domácí se hnali do přečíslení, když si jeden z nich sjížděl na teč před branku. Kotouč byl ale o kousek rychlejší než on.
     
    05:46
    Nyní se hraje asi nejdelší pasáž bez přerušení, což je pro nás jen a jen dobře. Oba týmy se snaží hrát hodně aktivně, ale více ze hry mají stále hosté.
     
    05:07
    Tentokrát Montreal jen nahodil kotouč do útočného pásma a vydal se na střídačku. Akce Maple Leafs neměla dlouhého trvání, ztratili kotouč na modré.
     
    04:28
    Tak jsme se dočkali celkem brzké branky a zaslouženého vedení hostujícího celku. Toronto zatím tahalo za kratší konec, ale na závěry je ještě brzy.
    03:34 Brett KULAK - 0:1
     
    03:34
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté jsou za svou aktivitou odměněni vedoucí brankou! BRETT KULAK mohl nahrávat po modré, ale nakonec si sám sjel na střed hřiště a skvělou ranou rozvlnil síť za domácím brankářem. Ten toho moc neviděl, jelikož před ním byla hned čtveřice hráčů. Asistence: Alex Belzile.
     
    03:03
    Corey Perry si chtěl objet branku, ale zapomněl si za ní puk. Poté se ještě stejný hráč dostal do menšího konfliktu, ovšem ten byl ukončen celkem brzy.
     
    02:32
    To byla první velká šance zápasu! Jake Allen vyrazil střelu od modré jen vedle sebe, kde byl připravený Auston Matthews. Ten se dostal k dorážce, ale beton gólmana nedokázal přehodit!
     
    02:09
    Canadiens vstoupili do zápasu velmi aktivně, až nyní se Toronto dostalo také dopředu. Střela Michejeva byla sražena jedním ze soupeřů do ochranné sítě.
     
    01:35
    Tomáš Tatar si od modré sjížděl do lepší střelecké pozice. Přihrávka na něj sice mířila, ale slovenský hráč se nakonec ke střele neodhodlal, velká škoda...
     
    01:06
    Montreal vyhrál vhazování v útočném pásmu a vyslal další dvě střely během krátkého časového úseku. Domácí gólman si s oběma poradil.
     
    00:46
    Joel Armia se s tím nepáral a zkusil to od mantinelu z levé strany. Jack Campbell na jeho pokus dobře viděl a vyrazil jej betonem do bezpečí rohu.
     
    00:12
    A dnešní utkání nám konečně se zpožděním odstartovalo! Domácí jsou dnes favority a hrají v modrých dresech. U hostů převažuje bílá barva.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Rittich) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Dermott, B. Hutton – Marner, Matthews (A), J. Thornton – W. Nylander, Tavares (C), Galchenyuk – I. Michejev, Kerfoot, Engvall – Simmonds, Brooks, Spezza.

    Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – Petry (A), Edmundson, Chiarot, Kulak, Merrill, A. Romanov – Armia, Suzuki, Toffoli – J. Anderson (A), Kotkaniemi, Tatar – Caufield, E. Staal, Perry – Belzile, Evans, Lehkonen.

    Rozhodčí: Skilliter, Joanette – Cherrey, Shewchyk.
     
    Československá stopa v utkání

    David Rittich (TOR)

    Tomáš Tatar (MTL) 47 zápasů, 10+20

    Michal Frolík (MTL) 7 zápasů, 0+0
     
    Montreal Canadiens

    Montreal ještě nemá definitivně jistý postup do vyřazovacích bojů, ale má k tomu skvěle nakročeno. Po třiapadesáti zápasech má na svém kontě padesát sedm bodů, což mu stačí na čtvrtou pozici. Na páté Calgary má náskok deseti bodů, Flames však mají o zápas odehráno méně. Canadies už mají záporné skóre, jelikož inkasovali 157 gólů, zatímco jich sami dali 151. Montreal v posledních třech duelech získal dva body, když jednou přehrál Toronto. Následně však padl s Ottawou a také s dnešním soupeřem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tyler Toffoli – 43 bodů (28+15)
    Jeff Petry – 41 bodů (12+29)
    Nick Suzuki – 38 bodů (12+26)
     
    Toronto Maple Leafs

    Toronto bude jasným favoritem dnešního duelu, vždyť vede celou Severní divizi., tu navíc ovládne i po základní části, to je jisté. Po třiapadesáti odehraných zápasech má na svém kontě sedmdesát čtyři bodů, na druhý Edmonton má náskok osmi bodů. Domácím hokejistům se daří jak v ofenzivě (179 nastřílených branek), tak v defenzivě (138 inkasovaných gólů). Toronto v posledních třech zápasech vybojovalo čtyři body. Jednou porazilo Vancouver a jednou Montreal. Se svým dnešním soupeřem také jednou padl.

    Nejproduktivnější hráči:
    Mitchell Marner – 66 bodů (19+47)
    Auston Matthews – 64 bodů (40+24)
    John Tavares – 48 bodů (18+30)
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci NHL! V tomto střetu se podíváme na zápas mezi Torontem a Montrealem. Úvodní buly je naplánováno na 1:00 a my budeme u toho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 26. Engvall (Spezza, Holl), 34. W. Nylander (Tavares, Muzzin), 37. Marner (Matthews) – 4. Kulak (Belzile), 21. Suzuki (Toffoli, Petry)


    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Rittich) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Dermott, B. Hutton – Marner, Matthews (A), J. Thornton – W. Nylander, Tavares (C), Galchenyuk – I. Michejev, Kerfoot, Engvall – Simmonds, Brooks, Spezza.
    Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – Petry (A), Edmundson, Chiarot, Kulak, Merrill, A. Romanov – Armia, Suzuki, Toffoli – J. Anderson (A), Kotkaniemi, Tatar – Caufield, E. Staal, Perry – Belzile, Evans, Lehkonen.

    Rozhodčí: Skilliter, Joanette – Cherrey, Shewchyk
    ocianews.com