Interobal Plzeň – Chrudim 3:2 (po pr.)
po prodl.
SK Interobal Plzeň
3:2 (1:2) Stav série: 1:0
FK Chrudim
Čtvrtek 20.05.2021, 19:00 • SH Lokomotiva Plzeň • Play off 1. futsal ligy • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže z prvního finále 1. FUTSAL ligy mezi Plzní a Chrudimí. Začínáme v 19:00.
     
    Vzájemné zápasy
    Chrudim je jediným ligovým týmem, který Plzeň nikdy neporazila. V základní části se oba celky rozešly pokaždé smírně. V Plzni z toho byla remíza 3:3 (22. Kozár, 32. Seidler, 37. Holý – 26. Max, 30. Everton, 36. Pavel Drozd). V odvetě na chrudimské palubovce poté plichta 2:2 (6. Doša, 33. David Drozd – 28. a 37. Vnuk). Na vzájemné duely v základní části nemá vůbec dobré vzpomínky brazilský brankář Chrudimi Rennan. Na západě Čech vyfasoval přímou červenou kartu po faulu na Dušana Künstnera. V Chrudimi mu propadla střela z dálky ze sálovky Tomáše Vnuka, kterou dlouhodobě jeden z nejlepších českých futsalistů srovnal na 2:2 a nasměroval tím Plzeň k historicky prvnímu prvenství po základní části v třicetileté historii klubu. I kvůli tomu Plzeň skončila o skóre před Chrudimí.
     
    FK Chrudim
    Sázkové kanceláře a třeba legenda českého futsalu Michal Salák favorizují v této sérii, ve které se střetnou dva nejlepší celky základní části a zároveň posledního soutěžního ročníku východočeský celek. Svěřenci kouče Condeho, kterému po sezoně končí v Chrudimi smlouva, se budou rvát o svůj patnáctý titul.

    Chrudim porazila ve čtvrtfinále přes sedmý Liberec a v semifinále vyřadila ve čtyřech zápasech Teplice. Za stavu 2:0 neproměnila doma mečbol, prohrála na penalty a kvůli tomu měla o dva dny méně na regeneraci. Co je ovšem pozitivní, to je návrat Matěje Slováčka, jenž ale přiznal, že musí hrát pod prášky.

    Je to vůbec poprvé, kdy finále hraje nikoliv ERA-PACK Chrudim, ale FK Chrudim. Poslední titul Chrudimi se datuje do roku 2018, kdy byl Lukáš Rešetár vyhlášen nejlepším hráčem play-off a v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi tehdy prohlásil, že už jej úplně nenaplňuje každoroční sbírání titulů a že zkrátka hledá novou motivaci, načež se domluvil s Plzní.

    Pakliže se zaměříme na zajímavosti z chrudimského kádru, tak dvojice Koudelka – Max dostala před letošní sezonou nabídku na přestup do Plzně. Slovák Martin Doša byl na jaře 2017, kdy se kvartet Frič – Sláma – Křemen – Vozár přesunul ze Sparty do Plzně, již víceméně oběma nohama v Plzni, ale nakonec se ozvala Chrudim a Interobal bez větších problémů pustil Došu do Chrudimi, aby si zahrál Ligu mistrů.
     
    SK Interobal Plzeň
    Plzeň je jediným neporaženým týmem play-off. Přes Mělník i Slavii prošla v nejkratším možném termínu. Dnes bude usilovat o to, aby si zachovala svou domácí neporazitelnost v letošní sezoně. Posledním týmem, který vyhrál na západě Čech, je shodou okolností Chrudim, když si v únoru 2020 odvezla tři body za jasnou výhru 7:1.

    Domácí se budou opět opírat o souhru první reprezentační čtyřky i s Lukášem Rešetárem, který odehrál deset finále a pokaždé z něj odešel jako vítěz. Pro plzeňského odchovance to bude první finále, do kterého nenastoupí v chrudimském dresu. Zajímavostí je, že oněch deset Rešetárových sérií je více než, co má na svém kontě zbytek kádru Plzně (Vahala – 3 Slavia 2017, Sparta 2018 + 2019, Holý – 2 Teplice 2014 + 2015, Vnuk – 1 Sparta 2019, Seidler – 1 Sparta 2019).

    Český futsalový fanoušek se má nač těšit. V této sérii uvidíme hned deset reprezentantů (Němec, Vahala, Seidler, Vnuk, Rešetár, Holý, Koudelka, Slováček, Drozdové). Plzeň se bude snažit o to, aby nadále platilo, že sérii play-off prohrála pouze s pražským týmem (třikrát Slavia, jednou Sparta). Co se týče letošní sezony, tak ze třiceti soutěžních zápasů padla pouze na Spartě.
     
    Série, která, doufejme, bude reklamou na český futsal, startuje o sedmé večerní. Z posledních čtyř zápasů mezi Plzní a Chrudimí došlo hned třikrát na plichtu. K té dnes dojde maximálně po normální hrací době, ale rozhodně ne po konci zápasu. Plzeň už si jednou prodloužení vyzkoušela, a sice v úvodním čtvrtfinále s Mělníkem. Chrudim má dokonce zkušenost i s penaltovým rozstřelem, jak už ostatně bylo zmíněno.
     
    Na futsal konečně s diváky! Těsně před pravým polednem dostal futsal výjimku a na úvodní finále může dorazit až 750 osob. Poprvé od 2. října 2020 se tak nebude hrát s prázdným hledištěm. Podmínkou vstupu je předložení potvrzení o maximálně 3 dny starém negativním antigenním testu nebo 7 dní starém negativním PCR testu. Samozřejmostí je ochrana dýchacích cest, u vstupu bude každému návštěvníkovi měřena teplota
     
    Úvodní sestavy:

    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Luhový) – Buchta, Holý, Vnuk, Rešetár (C) – Seidler, Kozár, Zdráhal, Rick, Štrajt, Havel, Künstner.

    FK Chrudim: Rennan (Javorski) – Yuri, Everton, R. Mareš, Kubát, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Malý, Balog, Slováček (C).

    Rozhodčí: Kaštánek, Melničuk – Matyš.
     
    V sestavě Chrudimi chybí Mužík a také Brazilec Felipe. Plzni neschází Martin Zdráhal, ačkoliv Slavia včera ve svém prohlášení k semifinále play-off prohlásila, že podá podnět k disciplinární komisi kvůli zákroku na Marka Karpiaka.
     
    Po třech letech nehraje ve finále tým Beniho Simitčiho. Ten tak uvidí první finálovou bitvu pouze v roli diváka.
     
    Zhruba stovka diváků vítá potleskem osmadvacet futsalistů. Čtrnáct z nich v červeném, zbytek v modrobílém.
     
    Zazněla hymna České republiky. Následně se pozdravili kapitáni a zároveň kolegové z reprezentace Matěj Slováček a Lukáš Rešetár.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Libor Kaštánek zahájil finále, Chrudim rozehrála.
     
    00:14
    Rychlou nahrávku Koudelky z levé strany nezpracoval Yuri.
     
    00:24
    Yuri podražen Buchtou z pravé strany, první faul finále.
     
    00:43
    Buchta napravil své zaváhání důrazným a čistým presinkem. Posléze ještě napadal Koudelku a společně s Vnukem reklamoval ruku soupeře.
     
    00:55
    Koudelka zkusil roh zleva na pravou stranu, kde vypálil z první Yuri vedle kratší šibenice.
     
    01:26
    Až moc doteků s balónem udělal Rennan na vlastní obranné polovině, nebo držel míč déle než čtyři sekundy. Jedno z toho. Sudí Melničuk nařizuje nepřímý kop pro domácí.
     
    01:34
    Vnuk sklepl zleva pod sebe na Holého, toho zablokoval Yuri, Vnuk rozehraje aut před hostující lavičkou.
     
    01:43
    Interobal kopal aut, Holý vystřelil z levé strany mezi dvěma obránci na bližší tyč, kam se přesunul Rennan, ačkoliv toho moc neviděl.
     
    02:22
    Kozár nedosáhl na tečovaný nástřel Vahaly z pravé strany u zadní tyče. Vzápětí skákavý volej Seidlera ze středu vyrazil Rennan rukama.
     
    02:31
    Sudí Melničuk pískl první faul hostů. Holý s Vnukem se postavili k míči, centr na vzdálenější tyči uklidil do bezpečí Koudelka.
     
    02:50
    Vypadá to, že oba týmy budou hrát na dvě čtyřky. Úvod zápasu zatím patří spíše domácím.
     
    03:16
    Interobal se zlobí, když byl fouknutý faul Zdráhala z levé strany při presinku. Výrok rozhodčího Kaštánka se nelíbí ani Marku Kopeckému, na fauly 2:1.
     
    03:42
    Vahala nakopával středem pouze na sálovku Doši. Následně se nedostal Max z levé strany přes Ricka.
     
    04:13
    Rick odvedl parádní práci na pravé straně, zbavil se Slováčka. Tomu ještě zasekl a nahrál pod sebe na Kozára, jeho střelu zneškodnil Rennan.
     
    04:29
    Hosté snad ještě pořádně nevystřelil na branku a těžiště hry je hlavně před Rennanem. Interobal se snaží o aktivní o presink.
     
    05:33
    Na konci delší plzeňské kombinace stáhl Rennan rozehrávku Vahaly do koše.
     
    05:54
    Klobouk dolů před sedmatřicetiletým Rešetárem, nejprve vypíchl balón zprava proti Pavlu Drozdovi. Posléze se vrhl po odraženém míči ve skluzu, který směřoval do levé části brankoviště na Koudelku.
     
    06:21
    Plzeň se vzteká poté, co rozhodčí nepískli ruku jednoho z hostů na ose hřiště. Podle mínění rozhodcovské dvojice to byla ruka u těla.
     
    06:39
    Při přebírání míče na pravé straně byl Kozár faulován Koudelkou v souboji dvou devítek, na fauly 2:2.
     
    06:40
    Vnuk netrefil balón úplně čistě a pravačkou vysoko přestřelil branku.
     
    07:01
    Yuri byl nejistý při rozehrávce. Odskočil mu balón přímo k Holému, ten zakončil z levé strany mezi nohama zmiňovaného hostujícího hráče vedle protější tyče.
     
    07:22
    Dvojčata Drozdova si narazila. David vracel míč zprava na střed do druhé vlny Pavlovi, ten minul levou šibenici.
     
    07:40
    Při nákopu Plzně po levé straně zasáhl Rick loktem do hlavy Pavla Drozda, dostává přímou červenou kartu za surovou hru a ve druhém finále nebude hrát. Na Rickovi je vidět, že ho celá situace ohromně mrzí a okamžitě se omlouval Drozdovi.

    Futsalová Plzeň, stejně jako jako fotbalová, dnes nedohraje kompletní.
    07:40 Červená karta pro Gabriela Ricka!
     
    07:57
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Yuriho střelu z levé strany na bližší tyč poslal Vahala jen k Maxovi a ten centrem zleva k zadní tyči vyzval DAVIDA DROZDA k zakončení do prázdné brány. Asistence: Max.
    07:57 DAVID DROZD - 0:1
     
    09:04
    Slováček prošel přes dva hráče na pravé straně. Vahala vyběhl včas z brány a odpálil balón do hlediště.
     
    09:06
    Oddechový čas pro domácí.
     
    09:18
    Havel nahradí Ricka ve druhé čtyřce Plzně.
     
    09:41
    Kozár přebral balón na pravé straně, pálil ale křížem nad branku.
     
    10:10
    Havlův presink se nelíbil Slováčkovi. Sudí Kaštánek nepískal. Na fauly nadále 3:3.
     
    10:38
    Doša se pustil na pravé straně do souboje s krajanem Kozárem, vystřelil ale vedle delší tyče.
     
    10:57
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    ONDŘEJ VAHALA zpracoval na polovině hřiště přihrávku Vnuka. Nastřelil míč do ohně, u pravé tyče uhýbal trajektorii balónu Holý a balón skončil až v síti. Asistence: Tomáš Vnuk.
    10:57 ONDŘEJ VAHALA - 1:1
     
    11:31
    Buchta mohl otočit vývoj finále, zakončil do břevna, od kterého se balón odrazil nad branku.
     
    11:36
    Plzeň je zatím lepší, při centru Holého zleva na dlouhou tyč chyběly Vnukovi centimetry, aby uklízel do prázdné brány.
     
    12:22
    Chrudim začala hrát powerplay s Rennanem, jeden z Drozdů centroval z levé strany na zadní tyč na Koudelku, letící balón chytil Vahala.
     
    12:33
    Vnuk se rozeběhl na levé straně, Pavel Drozd ho podrazil. Radek Lobo se pořádně naštval, stejně jako celá Plzeň, karta pro člena první čtyřky Chrudimi to ale nebyla.
     
    12:50
    Píská se zákrok Vnuka do nohy Yuriho. Zase jsou k vidění pořádné emoce a začíná to být vyhrocené. Na fauly 4:4.
     
    13:04
    Hezkou střelu Holého z levé strany vyráží Rennan na delší tyči.
     
    13:07
    Oddechový čas pro hosty.
     
    13:29
    Zdráhal získal míč a Seidler ze středu roztáhl hru na pravou stranu na Kozára, při jeho centru Rennan vykopl míč pravou nohou.
     
    14:30
    Sledujeme futsal nahoru-dolů v parádním tempu.
     
    15:15
    Chybu hostů na polovině hřiště oceňuje lavička Plzně a na plac nastupuje úvodní čtyřka Interobalu.
     
    15:27
    Plzeňský roh sehrál Vnuk zleva na střed, Holý zakončoval z jedničky nad branku.
     
    15:50
    Vnuk faulovaný na levé straně při otočce kolem Doši slovenským reprezentantem. Posléze se mu vrhl ve skluzu pod nohy Rennan. Libor Kaštánek dopískl pátý faul Chrudimi!
     
    16:49
    Vnuk se pustil do tří hráčů. Balón mu sebral Everton. Buchta potom srazil Došovu střelu.
     
    17:13
    Yuri kazí křižnou nahrávku na levou stranu na Maxe. Chrudim střídá a na palubovku jde David Drozd.
     
    18:10
    Pavel Drozd se otočil kolem Havla na pravé straně, ale centr na zadní tyč mu nesedl. Rozehrává Vahala.
     
    18:47
    Yuriho nahrávka zleva z prvního doteku křížem na Koudelku postrádala přesnost.
     
    19:07
    Holý přihrál do běhu Vnukovi na pravou stranu, ten umístil míč k bližší tyči do náruče Rennana.
     
    19:37
    Holý vystoupil proti Pavlu Drozdovi z levé strany a přerušil zřejmě poslední útok hostů v prvním poločase.
     
    19:56
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Gól do šatny a velká sprcha pro Plzeň! Yuri zakončil z první a pravé strany na zadní tyč, kde vyrážel Vahala balón, ale s dorážkou nepokrytého DAVIDA DROZDA do horní části brány už nemohl nic dělat. Asistence: Yuri.
    19:56 DAVID DROZD - 1:2
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:58.
     
    Plzeň byla v prvním poločase lepší, především dobře vstoupila do finále. Nicméně není tak efektivní v zakončení jako Chrudim. Navíc dohrává bez vyloučeného Gabriela Ricka, který dostal přímou červenou kartu v osmé minutě za úder loktem do hlavy Pavla Drozda a Jeho dvojče následně využilo přesilovku čtyři na tři. Plzeň srovnala Vahalou z dálky, ale poslední slovo měl čtyři sekundy před poločasem znovu Pavel Drozd, když z dorážky překonal bezmocného plzeňského brankáře.
     
    Akumované fauly v prvním poločase: 4:5
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Seidler se ujal rozehrávky druhého poločasu.
     
    20:15
    Trenér Kopecký nasadil tentokráte čtyřku Seidler, Havel, Kozár, Zdráhal na úvod poločasu.
     
    21:10
    I Gabriel Rick z tribuny přihlíží kombinaci Plzně.
     
    21:36
    Chrudim se vysunula na polovinu hřiště proti Vahalovi, který se chtěl zapojit do powerplay a brankář Plzně tak víceméně musel odevzdat balón do hlediště.
     
    22:07
    Hned po zisku míče byl Vnuk stažen Došou na pravé straně, úvodní faul druhého poločasu je na světě.
     
    22:58
    Vnuk se nenechal přetlačit Davidem Drozdem, Plzeň drží balón na půli.
     
    23:11
    Rukou Koudelky na středu se Chrudim ujímá vedení 2:0 na fauly.
     
    23:18
    Hezký nástřel Vahaly (zase) z dálky, v brankovišti měl Rennan zakrytý výhled. I tak ve výskoku rukou vyškrábl balón nad branku.
     
    23:41
    Chrudim nemohla hrát podruhé s brankářem a Plzeň začala presovat. Koudelka chyboval v rozehrávce, Holý mířil levačkou z pravé strany na přední tyč, kde byl připraven Rennan rukama.
     
    23:59
    Holý chytal na levé straně jednoho z Drozdů až ho zatahal za dres a rozhodčí Kaštánek vytáhl kartu pro plzeňskou oporu. Vnuk se vztekal a dával najevo Kaštánkovi, že za podobný zákrok Drozda právě na Vnuka v prvním poločase kartu nedal.
     
    24:48
    Rennan je rozhodně zaměstnanější a střela Seidlera z úhlu na pravé straně do dlaní brankáře hostů to jenom potvrzuje.
     
    25:28
    Everton obešel na levé straně Zdráhala i Havla a když by zpracoval někdo z Drozdů jeho nástřel na přední tyči, tak by asi nebylo, co řešit.
     
    25:57
    Holý zdvojil s Vnukem Evertona a čistě mu vypíchl míč. Vnuk potom svou slabší levačkou zakončil vedle pravé šibenice z pohledu gólmana.
     
    26:31
    Narážečka Doši se Slováčkem na pravé straně končí v autu. U míče tak stojí Holý s Buchtou.
     
    26:50
    Po ostrém skluzu Evertona (Chrudim) na Rešetára do nohy kapitána Plzně vyskočila lavička Interobalu. Jakub Hodek vyběhl až na hřiště. Libor Kaštánek sáhl pro žlutou kartu, Plzeň chtěla ještě tvrdší trest a zástupci západočeského celku reklamovali, že Everton neměl snahu hrát balón a mělo se tak jednat o červenou kartu.
     
    27:28
    Řev střídačky Plzně při Slováčkově ruce na levé straně, na fauly 1:4, což není ideální stav pro Východočechy.
     
    27:50
    Everton udělal kličku Vnukovi, nečistě trefený balón z levé strany doskákal přes Havla vedle přední tyče.
     
    28:25
    Rešetár je zpět, i když s ním měl zdravotník Plzně plné ruce práce a po faulu Evertona kulhal.
     
    28:47
    Holý se vložil do Vnukova rohu z levé strany, Seidler už natahoval k voleji v pravé části hrací plochy.
     
    29:04
    Vnuk se osočil na rozhodčího Melničuka po odpískaném skluzu na Drozda z levé strany, na fauly 2:4.
     
    29:27
    Po nahrávce pod sebe na pravé straně vypálil Koudelka křížem do pravé vykopnuté nohy Vahaly.
     
    29:52
    Chrudim vykombinovala soupeře až si seběhl Pavel Drozd na pravou stranu za Holého a přes padajícího Buchtu minul branku.
     
    30:33
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Velký podíl na srovnání má Martin Zdráhal. Zaútočil po pravé straně, kde zasekl prvnímu obránci, zvedl hlavu a viděl, že ho chce protihráč zdvojit. Přihrál tak Holému na střed a odražený míč poslal TOMÁŠ VNUK na levé straně z prvního doteku do vzdálenějšího spodního rohu brány. Asistence: Michal Holý.
    30:33 TOMÁŠ VNUK - 2:2
     
    31:04
    Koudelka rozehrál roh zprava pod sebe na Yuriho, jeho centr skončil vedle zadní tyče. Možná to byla střela. Těžko říci na první a také poslední dobrou.
     
    31:55
    Plzeň cítí šanci na to, aby poprvé v historii porazila Chrudim. Snad nikdy nehrála tak skvěle za těch 30 let, co žije Indoss, respektive Interobal proti čtrnáctinásobnému českému mistrovi.
     
    32:54
    Vnuk s Kozárem napadali Došu a to byl základ toho, že nakonec vystřelil Holý z levé strany na vzdálenější tyč, kde se položil na palubovku Rennan.
     
    33:12
    Seidlerův centr z pravé strany na zadní tyč zablokoval obránce, útočit bude Chrudim.
     
    33:42
    Plzeň přijde člověku živější.
     
    34:33
    Krátká penalta pro domácí!
     
    34:33
    Havel vypíchl míč z pravé strany Evertonovi. Založil rychlý kontr a po křižném pasu do levé poloviny brankoviště byl Rešetár podražen brankářem Rennanem. Sudí Melničuk umožní Holému kopat krátkou penaltu!
    34:33 Rennan fauloval Rešetára, penalta pro Interobal!
     
    34:34
    Stejně jako v pátém semifinále proti Spartě proti momentálně svému spoluhráči Ondřeji Vahalovi Michal Holý neproměňuje krátkou penaltu a může to být dost zásadní moment prvního zápasu, potažmo finále! Jeho levačka mířila ze svého pohledu k pravé tyči, kam se dokázal přemístit Rennan.
    34:34 Rennan napravil svůj faul, Michalu Holému chytil krátkou penaltu!
     
    35:00
    Vnuk fauluje Yuriho na půli, třetí faul Plzně, to Chrudim jich má pět a už hraje pod hrozbou desítku, stejně jako by hrála v případném prodloužení.
     
    35:19
    Tomáš Vnuk si vzal míč, přehodil si ho při svém sólu zleva na střed a jeho zakončení vedle pravé tyče moc nechybělo! Felipe Conde reaguje timeoutem.
     
    35:40
    Koudelka poslal aut zleva na střed, kde si připravil ránu z první Pavel Drozd, pravačkou ale výrazně minul pravou tyč, a tak jsme znovu blíž k tomu, aby za posledních pět zápasů Plzně s Chrudimi došlo počtvrté na plichtu v normální hrací době.
     
    36:14
    Rozehrávku Chrudimi pouští Vahala za branku.
     
    36:44
    Pavel Drozd se otočil kolem obránce na levé straně, Vahala se nenechal nachytat na první tyči a zakročil rukama.
     
    37:31
    Yuri přebral pas na levé straně a centroval placírkou na opačnou tyč, balón ale přeletěl hlavu jednoho z hostů, zřejmě to byl Koudelka.
     
    38:42
    Při postupném útoku Plzně odhlavičkoval Slováček centr zleva na delší tyč, Marek Kopecký si bere timeout.
     
    38:51
    Koudelka schytal volej Seidlera z levé strany z bezprostřední blízkosti. Následně střílel Holý a o fous zakončil vedle přední tyče, kam se přesouval Rennan.
     
    39:22
    Střela stejného hráče ze zhruba totožného místa dopadla znovu na stejné místo, stejně jako před chvílí.
     
    39:35
    Vnukovi nesdílí názor, že by hrál rukou při souboji s Maxem, jak reklamoval borec působící v Chrudimi od roku 2009. Na fauly 4:5.
     
    39:37
    Důležitý zákrok Vahaly, který si počkal u zadní tyče na standardní situaci zahranou Evertonem.
     
    39:41
    Skákavý centr Evertona z pravé strany odkopává Kozár na vzdálenější tyči.
     
    39:57
    Vahala vystoupal nad protihráče, zakřičel si při nákopu Chrudimi a stáhl balón ze vzduchu i před zraky dvojice Otakar Mestek – Tomáš Neumann.
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    Počtvrté z pěti vzájemných zápasů končí souboj Plzně s Chrudimí remízou v normální hrací době. Jediný podstatný rozdíl je ten, že dnes se bude pokračovat, a sice 2x5 minut bez zlatého gólu. Mimochodem oba celky dokonce okopírovaly výsledek posledního zápasu z Chrudimi. Plzeň čeká opět na úvod série prodloužení, to už si vyzkoušela na úvod čtvrtfinále s Mělníkem.
     
    40:01
    Začal první poločas prodloužení.
     
    40:19
    I fauly se přenáší do prodloužení, Chrudimi tak nadále hrozí desítka, zatímco Plzeň má jen čtyři fauly.
     
    40:31
    Ránu Holého z úhlu na levé straně vyrazil Rennan nad sebe. Obránce následně odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    41:06
    Rozhodčí Kaštánek pustil zákrok na Pavla Drozda. Brejk potom přerušil na středu Yuri, který překřížil kontr Interobalu.
     
    41:52
    Vnuk otravoval při presinku Koudelku. Ten musel hrát s brankářem. Následně si Seidler dával pozor, aby proti Yurimu nevyrobil pátý faul Plzně. Následovala nepřesná křižná chrudimská nahrávka na pravou stranu.
     
    42:24
    Seidler napálil volej z levé strany vysoko nad branku, rozehrávku bere na sebe Slováček.
     
    42:39
    David Drozd zakončil svou akci nástřelem z pravé strany na dlouhou tyč, kde se domácí ubránili Seidlerem.
     
    42:55
    Zdráhal pokazil pas na pravou stranu na Havla. Aut z poloviny hřiště pro Slováčka.
     
    43:18
    Kozár vypíchl balón Pavlu Drozdovi z pravé strany, další aut pro kapitána Chrudimi.
     
    43:51
    Vahala posílal míč do brankoviště, ale Rennan se dostal nad Seidlera na pivotu a vyboxoval balón.
     
    44:27
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeň poprvé vede ve finále! TOMÁŠ VNUK si narazil s Holým, zakřičel na něj, ten mu vrátil balón zprava na střed a TOMÁŠ VNUK dokonal dílo, zůstal sám před Rennanem hodně podobným gólem jako v úvodním semifinále se Slavií, kdy přehodil Vondráčka, zajistil Plzni výhru v první polovině prodloužení. Asistence: Michal Holý.
    44:27 TOMÁŠ VNUK - 3:2
     
    45:00
    Konec první poloviny prodloužení.
     
    45:29
    Chrudim staví powerplay s Yurim v dresu brankáře.
     
    46:18
    Vahala chytil střelu z levé strany, ale přes celé hřiště minul pravou tyč prázdné brány.
     
    46:33
    Everton vyslal hezkou střelu z pravé strany přes Kozára na bližší tyč, kde Vahala podržel Plzeň.
     
    47:20
    Plzeň nepovolila Maxovi centr z levé strany. Následovala ztráta Yuriho.
     
    47:36
    Max nezpracoval nahrávku na levé straně, hraje Plzeň.
     
    48:00
    Nechybělo mnoho, aby Rešetár vystihl nahrávku na Davida Drozda na polovině hřiště.
     
    48:06
    Velké emoce na hrací ploše. Po doteku Yuriho s dresu brankáře s míčem nařízen nepřímý kop. Několik hráčů se sesypalo na sudího Kaštánka. Na palubovku skočil i trenér Conde. Nakonec Plzeň sportovně vrátila Chrudimi balón.
     
    48:22
    Vahala vyboxoval střelu Yuriho z pravé strany na přední tyč.
     
    48:34
    Kozár blokuje zadní částí těla střelu Evertona z levé strany.
     
    48:44
    Holý se položil jako v hokeji do centru Maxe z levé strany. Obětavost Plzně je veliká.
     
    49:18
    David Drozd se neprosadil na pravé straně, Chrudim spěchá.
     
    49:35
    David Drozd se zbavil posledního beka a už chystal míč do ohně před prázdnou branku, tomu zamezil Vahala.
     
    49:40
    David Drozd zkazil nahrávku z pravé strany
     
    49:46
    Tomu se říká neskutečná hloupost, zbytečnost a obrovská klukovina, čeho se právě dopustil Tomáš Vnuk (SK Interobal Plzeń). Dostat druhou žlutou kartu v play-off za řeči čtrnáct sekund před koncem prodloužení v době, kdy Plzeň vede.. Nejlepší hráč Plzně tak bude hrát pod hrozbou toho, že v případě udělení třetí žluté karty bude muset další finálový duel vynechat.

    Za tohle určitě pochvalu od dvojice Marek Kopecký – Radek Lobo nedostane.
     
    49:59
    Vahala chytá střelu Evertona z levé strany a Plzeň poprvé v historii poráží Chrudim.
     
    Konec zápasu.
     
    Úvodní díl finálové bitvy mezi Plzní a Chrudimí končí historicky první výhrou Indossu, potažmo Interobalu v dějinách nad čtrnáctinásobným českým mistrem. Naposledy prohrála Chrudim první finálové klání série v sezoně 2014/15 proti Teplicím. I tehdy to ale tehdejšímu ERA-PACKu a současnému FK stačilo na titutl.
     
    Tak či onak – Plzeň byla lepší v úvodním finále a zasloužila si vyhrát. Nakonec dokázala překlopit vývoj zápasu na svou stranu a stejně jako v úvodním čtvrtfinále s Mělníkem zvládla prodloužení. I Chrudim musela hrát podruhé prodloužení v play-off a zase prohrála. V prodloužení padl jediný gól, když si hodně podobně jako v prvním semifinále se Slavií narazili Holý s Vnukem a ten zajistil Plzni první finálový bod.
     
    Finále pokračuje v pondělí v Chrudimi od 19:00. Plzeň nastoupí bez Gabriela Ricka, který dostal již v osmé minutě přímou červenou kartu za loket do hlavy
     
    Michala Holého tak nemusí mrzet, že stejně jako v pátém semifinále se Spartou v roce 2018 neproměnil krátkou penaltu. V 35. minutě mohl rozhodnout, když po dobré práci Havla skončil brejk Plzně tím, že Rešetár byl v brankovišti podražen Rennanem. Následně ale brankář Chrudimi napravil svou chybu přesunem ke své levé tyči proti Holému. (21:13:51)

    Vít Muzikář

    Branky: 11. Vahala (Vnuk), 31. Vnuk (Holý), 45. Vnuk (Holý) – 8. D. Drozd (Max), 20. D. Drozd (Yuri)

    Karty:   24. Holý (PLZ), 50. Vnuk (PLZ) – 27. Everton (CHR)   8. Rick (PLZ)


    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Luhový) – Buchta, Holý, Vnuk, Rešetár (C) – Seidler, Kozár, Zdráhal, Rick – Štrajt, Havel, Künstner.
    FK Chrudim: Rennan (Javorski) – Yuri, Koudelka, D. Drozd, P. Drozd – Slováček (C), Doša, Everton, Max – R. Mareš, Kubát, Balog, Malý.

    Rozhodčí: Kaštánek, Melničuk – Matyš

    Diváci: 252
    Interobal Plzeň 3 0 Chrudim
    #1 Čtvrtek 20.05.2021 • 19:00
    Interobal Plzeň - Chrudim 3:2 po prodl.
    #2 Pondělí 24.05.2021 • 19:00
    Chrudim - Interobal Plzeň 2:3
    #3 Čtvrtek 27.05.2021 • 19:00
    Interobal Plzeň - Chrudim 4:1
    thejrc.org