Slovensko – Rusko 3:1 (kon.) | Lotyšsko – Itálie 3:0 (kon.) | Česko – Bělorusko cz 3:2 (po pr.)
Německo – Kanada 3:1 (kon.)
po prodl.
Česko
3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Bělorusko
Pondělí 24.05.2021, 19:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z dnešní tiskové konference všechno. Přejeme vám z Rigy pěkný večer. (22:22:06)
     
    Pešán: Zítra máme dobrovolný trénink a odpoledne bych byl rád, abychom strávili spolu nějaký čas jako tým, takže zítra určitě budu aplikovat metodu cukru, ale pozítří už budeme aplikovat metodu biče.
     
    Pešán: Jsem rád, že přijeli hráči z NHL. Hrají nejlepší soutěž na světě a potřeboval bych, aby právě oni byli tahouny. Nejlepší hráč byl dneska Robin Hanzl, který tou přihrávkou na Dominika Kubalíka v prodloužení rozhodl zápas a odehrál i defenzivně výborné utkání.
     
    Pešán o dvou dnech volna: Vítám dva dny volna, protože těch chyb a nesystémových věcí bylo tolik, že je potřeba, abychom vše sladili.
     
    Pešán o porovnání se Slovenskem: Slováci odehráli dneska fantastické utkání, mají tři výhry. Nemají hvězdy a drží tým dlouho pohromadě, ale uvidíme, jak si Slováci povedou dál. U nás mnozí hráči z NHL odehráli po prvním tréninku na velkém kluzišti zápas s Ruskem a já věřím, že budou lepší a lepší. Uvidíme, zda bude lepší a lepší i Slovensko.
     
    Pešán: Máme spoustu materiálu k tomu, abychom tu chemii nalezli. To není výmluva, ale když se k týmu připojí těsně před turnajem tři klíčoví hráči, tak to týmem zatřese. Odehráli jsme tři zápasy a musíme najít souhry, které fungují. Doufal jsem, že dneska vezmeme opratě do rukou a budeme v zápase dominovat, takže to pro mě není úleva. Na druhou stranu, musím říci, že jsme narazili na připraveného soupeře, které tady porazilo Švédy a ani další soupeři to nebudou mít s Běloruskem jednoduché.
     
    Pešán: Viděl jsem na hráčích, že tenhle musí zápas vyhrát. Po prohře s Ruskem jsme museli porazit Švýcarsko, což se nám nepodařilo. Teď jsme museli s velkými písmeny porazit Bělorusko, to jsme za dva body dokázali, ale nebylo to dobré. Každý hráč se to snažil sám strhnout. Oproti minulým zápasům jsme se v obraně zlepšili, ale k ideálnímu výkonu to mělo daleko. Tým od začátku pracoval na sto procent. Chybí nám lehkost a taková ta chemie. To je moje práce, abych ji nalezl. K dokonalosti to má ale pořád daleko.
     
    Pešán: Nemůžeme týmu upřít snahu a nasazení, ale to je základ. To, že se hráči podporovali ze střídačky, je pro mě taková malá náplast na to, že se nedaří.
     
    Pešán: Chtěli jsme tři body a chtěli jsme soupeře porazit. Bělorusko tady sebralo všechny body Švédsku a po průběhu druhé poloviny třetí třetiny a prodloužení jsme za dva body rádi.
     
    Pešán: Snažili jsme se být silnější na puku a tlačit se hodně před branku, ale úplně se nám to nedařilo. Dva body po třech zápasech není katastrofa, ale určitě to není nic, co bychom měli slavit. Jsme zklamání, že máme jen dva body.
     
    Filip Pešán: Myslím, že jsme byli dnes lepší tým. Nutili jsme Bělorusy dělat chyby, ale bohužel se nám nedařilo skórovat góly. V prodloužení jsme určitě nebyli lepším týmem, ale šťastně se nám podařilo vyhrát.
     
    Na tiskovou konferenci přichází trenér Filip Pešán.
     
    Oba čeští hráči opustili prostory, odkud se natáčí tisková konference a nyní čekáme na příchod hlavního trenéra Filipa Pešána.
     
    Hronek odpovídá na otázku na dva dny volna: Jsme rádi, že máme dva dny volna a můžeme na věcech zapracovat a pobavit se o nich.
     
    Zadina odpovídá na otázku na přesun do nového útoku: Kubalda a Kovy jsou výborní hráči. Snažil jsem se bojovat a pomáhat týmu. Dali jsme gól a věřím, že do příštího zápasu se to ještě podaří zlepšit.
     
    Hronek: Snažili jsme se to odmakat a tlačit se víc do koncovky. Bohužel, v první třetině jsme měli tlak, ale nedokázali jsme dát gól a zase jsme museli dotahovat. Musíme jít dát a bojovat.

    Zadina: Změny v sestavě nám daly impuls a uvidíme, jak se to projeví v dalším zápase.
     
    Hronek: Ve třetí třetině jsme se snažili nebýt pasivní. Tlačili jsme se dopředu, ale také jsme se báli, abychom neudělali chybu. Bohužel jsme jednu chybu udělali a Bělorusům se podařilo vyrovnat.
     
    Zadina: Přesunutí do první řady mně pomohlo. S Hronkem a Kubalíkem se mi hrálo dobře.

    David Schlegel

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 30. Jan Kovář (Hronek, Moravčík), 34. Zadina (Hronek), 62. D. Kubalík (R. Hanzl, Hrubec) – 26. Šarangovič (S. Kosticyn), 52. Jerjomenko (Lopačuk, Šinkevič)


    Česko: Hrubec (Will) – Hronek (A), D. Musil, Klok, Hájek, Šulák, D. Sklenička, Moravčík – D. Kubalík, Jan Kovář (C), Zadina – M. Stránský, Špaček, J. Vrána – Sekáč, Chytil, Flek – Smejkal, R. Hanzl (A), A. Musil – Blümel.
    Bělorusko: Kolosov (Šostak) – Falkovskij, Chenkel (A), Znacharenko, Antonov, Bailen, Korobov, Šinkevič, Jerjomenko – Prince, S. Kosticyn, Šarangovič (C) – Protas, N. Komarov, Drozd – Platt (A), Kodola, Paré – Lopačuk, Stefanovič, Nesterov.

    Rozhodčí: Bjork, Frandsen – Lundgren, Yletyinen
    bahis siteleri