Interobal Plzeň – Chrudim 4:1 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
4:1 (1:1) Stav série: 3:0
FK Chrudim
Čtvrtek 27.05.2021, 19:00 • SH Lokomotiva Plzeň • Play off 1. futsal ligy • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Plzni tak ani nemusí vadit, že Tomáš Vnuk dnes dostal po souboji s Martinem Došou třetí žlutou kartu a v případném čtvrtém zápase by nehrál. (21:08:10)
     
    Vítězství 4:1 znamená, že Plzeň vyhrála všechny své zápasy v play-off.
     
    Co se týče dnešního zápasu, tak Chrudim byla v prvním poločase lepší, ale neproměnila několik vyložených šancí. Dokázala srovnat gólem do šatny. Ten ale Interobal nikterak nepoložil. V 23. minutě se po pěti zápasech prosadil hlavou Seidler, vymetl levou šibenici, následně přidal Vnuk parádní ránu ze střední vzdálenosti do stejného místa a všechno završil Peter Kozár při powerplay Chrudimi.
     
    Čistě teoreticky – Plzeň do puntíku splnila plán, že do tří let získá titul, protože loni jej z jistých důvodů ani získat nemohla. Poté, co Radek Lobo vyhlásil veřejně, že jednou by chtěl, aby se Plzeň dočkala titulu, tak bilance je následující:
    2018 – vypadnutí v semifinále se Spartou, bronz
    2019 – vypadnutí ve čtvrtfinále se Slavií
    2020 – nedohraná sezona, druhé místo v soutěžním ročníku
    2021 – titul

    Je to tedy historicky třetí medaile pro Plzeň a banda složená z odchovanců, což už se dnes moc často nevidí, to dotáhla až na vrchol.
     
    A nikdo už si dnes nevzpomene na to, že Plzeň byla 42 sekund od toho, aby prohrála úvodní čtvrtfinále s osmým Mělníkem a s pořádnou kliku vyrovnala po nástřelu Holého a nešťastném vlastním gólu Lukáše Nečase. Tím se Plzeň uklidnila a pak už ji doslova nezastavil nikdo.
     
    Pakliže plzeňští házenkáři nevyhrají nedělní pátý rozhodující finálový duel v Karviné, tak futsalisté budou jediným plzeňským týmem, který vyhraje nejvyšší českou soutěž.
    Kapitán Interobalu Lukáš Rešetár zvedl nad hlavu mistrovský pohár!
     
    Lukáš Rešetár právě přebral titul z rukou Otakara Mestka!
     
    Je také jisté, že Plzeň si zahraje poprvé v historii futsalovou Ligu mistrů. Zatím byla v Plzni k vidění jen a pouze Liga mistrů ve fotbalovém vydání.
     
    FK Chrudim si musí na svůj patnáctý titul počkat. Až do finálové série se nestalo, že by s Plzní prohrála v jakémkoliv zápase. Jenže Interobal si ony tři premiérové výhry nad Chrudimí schoval na ten nejlepší možný moment. Už dlouho tady nebylo, že by Chrudim prohrála finále, ba dokonce ve finále nevyhrála jediný zápas.
     
    TOMÁŠ VNUK je vyhlášen nejlepším hráčem finálové série, nejlepším střelcem play-off a nejužitečnějším hráčem sezony. Získává svůj druhý český titul v kariéře, stejně jako Michal Seidler a Ondřej Vahala.
     
    Lukáš Rešetár se stává jedenáctinásobným mistrem a člověk má takový pocit, že tuhle bilanci nemá snad nikdo z českých futsalistů.
     
    Marek Kopecký se krátce po závěrečném hvizdu chytil za hlavu a jako kdyby tomu snad nemohl uvěřit, že skutečně ve druhé sezoně pod jeho vedením došel Interobal až na vrchol. Přitom právě on má obrovský podíl na tom, že se tak stalo. Po příchodu v létě 2019 udělal z Plzně mančaft, který byl najednou podstatně soudržnější, začal opravdu vystupovat jako tým. To se potom podepsalo na tom, že za poslední dvě sezony prohrála Plzeň tři zápasy z jednapadesáti (loni Chrudim + Sparta, letos jen Sparta).
     
    Neskutečné! Velký sen Radka Loba a plzeňského Interobalu se naplnil! Plzeňští futsalisté právě získali historicky první titul!
    Konec! Plzeň slaví historický titul!
     
    Konec zápasu.
     
    39:50
    Yuri vystřelil z levé strany přes Holého vedle zadní tyče a více se toho nestane! Felipe Conde už přibíhá k Marku Kopeckému a gratuluje mu.
     
    39:09
    Vnuk získal míč a utekl přes pravou stranu proti Maxovi v dresu brankáře, trefil ale pravou tyč. Tou dobou už se z publika ozývá "Mistři, mistři!"
     
    38:51
    Vnuk získal míč, podržel ho, pošetřil nějakých dvacet sekund.

    Vít Muzikář

    Branky: 10. Rick (Vnuk), 23. Seidler (Vahala), 25. Vnuk (Holý), 37. Kozár – 20. D. Drozd (Everton)

    Karty:   34. Vnuk (PLZ) – 35. Max (CHR), 35. Koudelka (CHR)


    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Luhový) – Buchta, Holý, Vnuk, Rešetár (C) – Seidler, Rick, Zdráhal, Kozár – Künstner, Havel, Štrajt.
    FK Chrudim: Rennan (Javorski) – Yuri, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd – Max (C). Everton, Doša, R. Mareš – Malý, Balog, Kubát, Mužík.

    Rozhodčí: Kliner, Petr – Rygl

    Diváci: 600
    Interobal Plzeň 3 0 Chrudim
    #1 Čtvrtek 20.05.2021 • 19:00
    Interobal Plzeň - Chrudim 3:2 po prodl.
    #2 Pondělí 24.05.2021 • 19:00
    Chrudim - Interobal Plzeň 2:3
    #3 Čtvrtek 27.05.2021 • 19:00
    Interobal Plzeň - Chrudim 4:1
    bahis siteleri