Wales – Dánsko 0:4 (kon.) | Itálie – Rakousko 2:1 (po pr.)
konec
Wales
0:4 (0:1)
Dánsko
Sobota 26.06.2021, 18:00 • Johan Cruijff ArenA, Amsterdam • Mistrovství Evropy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, fotbalu zdar. (20:22:21)
     
    Toto utkání sledovalo 14 645 diváků.
     
    Dnes je tomu 35 let, co český tým postoupil do finále ME 1996, když v penaltovém rozstřelu vyřadil Francii. Nezbývá než věřit, že se zítra český nároďák dočká dalšího velkého úspěchu. V tom případě by šel ve čtvrtfinále na Dány. Hrát se bude v Baku, v dějišti finále Evropské ligy 2019. Čtvrtfinále evropského šampionátu se bude hrát v asijské zemi...
     
    Ze čtyř zápasů na ME dostal Wales dvakrát přímou červenou kartu. Dnes nemohl hrát kvůli vyloučení proti Itálii Ampadu a v závěru frustrovaný Wilson podkopl Maehleho, načež jej hlavní rozhodčí Siebert poslal do kabin.
     
    Dnes uplynulo přesně 29 let od triumfu Dánska na ME 1992 a Dánové poprvé od EURO 1992 dokázali na evropském šampionátu zvítězit dvakrát po sobě. Souboj dvou gólmanů z anglického Leicesteru vyzněl mnohem lépe pro Kaspera Schmeichela.
     
    Dánsko bylo v prvním poločase lepším týmem. Následně na začátku druhé půle skóroval podruhé Dolberg a Wales musel začít riskovat. Velšané měli ve druhém dějství převahu na držení míče, ale víceméně jenom drželi balón a žádnou vyloženou příležitost si nevypracovali. Naopak Dánové hrozili z rychlých kontrů. Povedlo se jim střídání Corneliuse, jenž díky své postavě si skvěle dokázal krýt míč a při jedné akci si proti třem hráčům vynutil faul a standardní situaci z třiadvaceti metrů.
     
    Dánové deklasovali Wales ve čtvrtfinále evropského šampionátu poměrem 4:0 a po sedmnácti letech postoupili mezi osm nejlepších na velkém turnaji. Ano, naposledy se do čtvrtfinále probojovali na ME 2004, kde vypadli s Českou republikou a pokud zítra Češi překvapí proti Nizozemsku, tak dojde na reprízu čtvrtfinálového souboje z roku 2004.
     
    Zákroky brankářů
    Danny Ward (Wales) – čtyři zákroky
    Kasper Schmeichel (Dánsko) – jeden zákrok
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:5.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+4. Martin BRAITHWAITE - 0:4
     
    90+4
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Po nahrávce Corneliuse přes dva bránící hráče do pravé poloviny šestnáctky si proti Allenovi hodil MARTIN BRAITHWAITE balón na levou nohu a vystřelil přesně k zadní tyči. Pomezní rozhodčí nejprve gól neuznal kvůli ofsajdu, ale nakonec hlavní sudí Siebert po konzultaci s kolegou u videa tento verdikt změnil.
     
    90+3
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+3
    Gareth Bale je frustrovaný a nyní ironicky tleskal tomu, že rozhodčí odpískal jeho faul z levé strany.
    90. Červená karta
     
    90
    Joakim Maehle se natlačil na pravé straně před Harryho Wilsona a ten jej podkopl, aniž by mu už mohl vzít balón. Za surovou hru tak dostává přímou červenou kartu a stejně jako proti Italům nedohraje Wales zápas v jedenácti.
    88. Joakim MAEHLE - 0:3
     
    88
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Je vymalováno! Po přenesení hry na pravou stranu se JOAKIM MAEHLE zasekávačkou ve vápně zbavil Daviese a levačkou zakončil do kratší šibenice.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vít Muzikář

    Branky: 27. Dolberg (Damsgaard), 48. Dolberg, 88. Maehle (M. Jensen), 90+4. Braithwaite (Cornelius)

    Karty:   26. Rodon (WAL), 40. Moore (WAL), 80. Brooks (WAL), 90+3. Bale (WAL)   90. H. Wilson (WAL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:5.
    Wales: D. Ward – C. Roberts (40. N. Williams), Rodon, Mepham, B. Davies – Morrell (59. H. Wilson), Allen – D. James (78. Brooks), Ramsey, Bale (C) – Moore (78. T. Roberts).
    Náhradníci: Hennessey, A. Davies – Gunter, N. Williams, Lockyer, H. Wilson, T. Roberts, Jonathan Williams, Brooks, Levitt, Cabango, Smith.

    Dánsko: Schmeichel – Christensen, Kjaer (C) (77. J. Andersen), Vestergaard – Stryger Larsen (77. Boilesen), P.-E. Höjbjerg, Delaney (60. M. Jensen), Maehle – Damsgaard (60. Nörgaard), Dolberg (69. Cornelius), Braithwaite.
    Náhradníci: Rönnow, Lössl – J. Andersen, Skov, Skov Olsen, M. Jörgensen, Nörgaard, Wind, Cornelius, M. Jensen, Christiansen, Boilesen.

    Rozhodčí: Siebert (GER) – Seidel (GER), Foltyn (GER)

    Diváci: 14 645
    thejrc.org