Česko – Dánsko 1:2 (kon.) | Ukrajina – Anglie 0:4 (kon.)
konec
Česko
1:2 (0:2)
Dánsko
Sobota 03.07.2021, 18:00 • Baku Olympic Stadium (Baku) • Mistrovství Evropy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:05:42)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:10.
     
    Česká reprezentace tak končí svou pouť ve čtvrtfinále, což rozhodně není špatný výsledek. Prvním cílem byl postup ze skupiny, což se povedlo ze třetího místa. Výsledek s Nizozemskem přinesl radost jak hráčů, tak fanouškům. Medaile z toho sice letos nebude, avšak tento tým ukázal, že může hrát i s těmi silnějšími týmy.
     
    Je konec! Češi padají unavení na trávník, dneska nakonec k postupu tolik nechybělo... Český národní tým vstoupil skvěle do druhého poločasu. Měl obrovský tlak během prvních pěti minut a dokázal ho využít brankou, která rozdíl snížila na jedinou branku. Vladimír Coufal našel ve vápně Patrika Schicka, jehož umístěna střela šla přesně k tyči. Kdekdo čekal, že by Češi mohli ve svém tlaku pokračovat, jenže opak byl pravdou. Velké šance měli následně Dánové, ovšem jednou skvěle zasáhl Tomáš Souček, i za cenu krvavého zranění, a dvakrát vytáhl velmi dobré zákroky Tomáš Vaclík. Asi nejblíže byl srovnání Tomáš Souček, na něhož mířil centrem ze standardky Antonín Barák, avšak Kasper Schmeichel na poslední chvíli míč vyboxoval na roh.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+6. Antonín Barák mířil ránou z voleje vedle
     
    90+6
    Barák se do balónu opřel z voleje kousek za vápnem. Sice vyslal zajímavou ránu, jenže minul bránu. Nikdo jeho pokus nedokázal tečovat.
     
    90+5
    Ne, nevypadá to dobře a Dánsko se pomalu raduje, hlavně tedy jeho fanoušci. Čechům se nedaří dostat balón skrze pevnou defenzivu soupeře.
     
    90+4
    Daniel Wass se mohl opřít do balónu na hranici vápna, ovšem nakonec se rozhodl pro jemný centr. Ten Jakub Brabec odvrátil opravdu na poslední chvíli.
     
    90+3
    Tomáš Souček skvěle vyhrál souboj ve vápně a posunul míč na Michaela Krmenčíka. Ten si tělem soupeře odstavil, jenže jeho následné zakončení šlo vysoko nad bránu. Kasper Schmeichel samozřejmě nebude s odkopem od vlastní brány vůbec spěchat.
     
    90+3
    Vladimír Coufal měl hodně prostoru na pravé straně, jenže nedostal míč až do vápna. Matěj Vydra navíc trochu kulhá, avšak dneska bude muset dohrát.
     
    90+2
    Čas českému národnímu týmu začíná utíkat velmi rychle... S míčem navíc kombinují Dánové na polovině hřiště a Čechům se nedaří ho získat do své moci.
     
    90+1
    Nastavovat se bude šest minut!
     
    90
    Martin Braithwaite si zkusil skok plavmo ve vápně, ale rozhodčí mu jeho simulaci nespolkl. Za tento pokus o penaltu možná mohl vidět i žlutou kartu.
     
    89
    Naprosto zbytečná chyba při zpracování na české straně, a tak musí hráči v červeném spěchat dozadu hodně rychle. Únava už je ale hodně znát.
     
    88
    Přesto se jim to nakonec povedlo. Tomáš Souček posílal míč do vápna, ale tam si poradila dánská obrana. Češi jsou znovu u míče a budou útočit.
     
    88
    Fotbalisté v červených dresech mají nyní obrovské problémy se založením akce, jelikož Dánsko velmi dobře napadá. Češi se z toho nedokážou vymanit.
     
    87
    Češi se celkem záhy dostali k balónu, ale po dlouhém nákopu je znovu u kopaček fotbalistů v bílém. Základní hrací doba se pomalu ale jistě blíží ke konci.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Denisa Józsová

    Branky: 49. Schick (Coufal) – 5. Delaney (Stryger Larsen), 42. Dolberg (Maehle)

    Karty:   84. Krmenčík (CZE), 86. Kalas (CZE)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:10.
    Česko: Vaclík – Coufal, Kalas, O. Čelůstka (65. Brabec), Bořil – Holeš (46. Jankto), Souček (C) – Masopust (46. Krmenčík), Barák, Ševčík (80. Darida) – Schick (79. Vydra).
    Náhradníci: Koubek, Mandous – Kadeřábek, Brabec, Darida, Krmenčík, Jankto, Zima, Vydra, Král, Pekhart, Pešek.

    Dánsko: Schmeichel – Christensen (81. J. Andersen), Kjaer (C), Vestergaard – Stryger Larsen (71. Wass), P.-E. Höjbjerg, Delaney (81. M. Jensen), Maehle – Braithwaite, Dolberg (59. Y. Poulsen), Damsgaard (60. Nörgaard).
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – J. Andersen, Skov, Skov Olsen, M. Jörgensen, Nörgaard, Wass, Wind, Y. Poulsen, Cornelius, M. Jensen.

    Rozhodčí: Kuipers (NED) – van Roekel (NED), Zeinstra (NED)
    thejrc.org