Egypt – Španělsko 0:0 (kon.) | Mexiko – Francie 4:1 (kon.) | Nový Zéland – Jižní Korea 1:0 (kon.)
Pobř. slonoviny – Saúdská Arábie 2:1 (kon.) | Argentina – Austrálie 0:2 (kon.) | Japonsko – Jihoafr. republika 1:0 (kon.)
Honduras – Rumunsko 0:1 (kon.) | Brazílie – Německo 4:2 (kon.)
konec
Honduras
0:1 (0:1)
Rumunsko
Čtvrtek 22.07.2021, 13:00 • Kašima Stadium, Kašima • Olympijské hry - muži • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (14:57:57)
     
    Vyhrát bez jediné střely na bránu? Ano, i to je ve fotbale možné. Podařilo se to Rumunsku, které díky vlastnímu gólu porazilo Honduras nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

    Klíčový moment střetnutí nastal v jediné nastavené minutě prvního poločasu. Do centru z rohového kopu vložil hlavu nešťastník Elvin Oliva, jenž přizvedl hrací předmět mimo dosah gólmana Güityho. Velká smůla pro Honduras, který byl jinak po většinu zápasu aktivnějším týmem a minimálně bod si zasloužil, avšak koncovka dnes nefungovala podle představ. Nejblíže gólu měl ještě za bezbrankového stavu Jorge Benguché, ale střelu do prázdné brány v poslední chvíli vykopl vracející se Ghiță.

    Rumunsko zvládlo premiérový zápas na letních olympijských hrách v historii země vítězně a udělalo tak důležitý krok směrem k postupu. Další zápas mají svěřenci kouče Radoie na programu 25. července proti Jižní Koreji, poražený Honduras čeká tentýž den souboj s Novým Zélandem.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 12:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rumuni si v závěrečných vteřinách počínají zkušeně. Drží balón na svých kopačkách a kombinují kolem středového kruhu. Vypadá to, že v tomto prostoru celý zápas i dohrají.
     
    90+2
    Útočný faul Carlose Meléndeze připravil Honduras o jednu z posledních příležitostí na vyrovnání. Nešikovným zákrokem podrazil Marina.
     
    90+1
    Tentokráte přiletěl do pokutového území Rumunska přízemní centr. Jorge Álvarez k němu doběhl jako první, avšak v krkolomné pozici vypálil výrazně vedle levé tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Polovysoký balón Carlose Pinedy měl minimum šancí na úspěch, protože osamocený Jorge Benguché vyskakoval proti třem obráncům. A nejvýše vyskočil Alec Pașcanu
     
    88
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Elvin Oliva, přichází Cristopher Meléndez.
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Denil Maldonado, přichází Carlos Meléndez.
     
    87
    Honduras balón na kopačkách dlouho neudržel. Hru otočil Marius Marin přihrávkou k šestnáctce soupeře na Dulcu, jehož slabý pokus hravě lapil Perreló.
     
    86
    Rychlý rumunský protiútok neskončil úspěchem. Ricardo Grigore nastartoval Sefera, jemuž statně sekundoval Decas, jenž ho nakonec čistým způsobem připravil o míč.
     
    85
    Centr Reyese na zadní tyči měl oči. Levačkou se do balónu z voleje opřel Jorge Benguché, míč ovšem nezvládl stlačit pod břevno.
     
    84
    Martínezův centr zprava odvrátil pryč z velkého vápna Tudor Baluța. Avšak jen k nohám soupeře, hráči v bílém mohou pokračovat v útočení.
     
    83
    Andrei Sintean přiběhl do souboje s Maldonadem pozdě. Dohrál jej krátce po nahrávce tvrdým šlapákem, za odměnu inkasoval žlutou kartu.
     
    82
    Levou lajnou nabral velkou rychlost Mihai-Alexandru Dobre. Jednoho protiháče se zbavil, ale na Decase už nevyzrál, obránce vystihl kličku po lajně.
     
    81
    Velká škoda pro Honduras, že Jorge Benguché dostal na penaltu příliš prudký balón, který nebylo možné zpracovat. Následoval dlouhý odkop Baluty.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Rumunsko zuby nehty drží jednobrankové vedení, zisk tří bodů by byl důležitým krokem směrem k postupu ze skupiny.
     
    79
    Zbytečný centr vyslal do vnitra pokutového území Antonio Sefer, protože kulatý nesmysl už opustil hrací plochu. Perreló bude odkopávat.

    Milan Huppert

    Branky: 45+1. Oliva (vla.)

    Karty:   26. Oliva (HON), 48. J. Álvarez (HON) – 44. Dobre (RUM), 71. Dulca (RUM), 83. Sintean (RUM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 12:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:12.
    Honduras: Güity (46. Perreló) – Oliva (88. Cristopher Meléndez), Maldonado (C) (88. Carlos Meléndez), José García, Decas – Rivas (57. Palma), C. Pineda, J. Álvarez, Rodríguez (57. Reyes) – D. Martínez, Benguché.
    Náhradníci: Perreló – Carlos Meléndez, Cristopher Meléndez, Núñez, Obregón, Palma, Reyes.

    Rumunsko: Aioani – Ratiu (75. Grigore), Pașcanu, Ghiță, Ștefan (46. Boboc) – Marin (C), Dulca – Dobre, Ciobanu (69. T. Baluța), I. Gheorghe (55. Sefer) – Ganea (68. Sintean).
    Náhradníci: Popa – T. Baluța, Boboc, Florescu, Grigore, Sefer, Sintean.

    Rozhodčí: González (URU) – Taran (URU), Trinidad (URU)
    thejrc.org