Ararat – Śląsk 2:4 (kon.) | Astana – Aris Soluň 2:0 (kon.) | Panevėžys – Vojvodina 0:1 (kon.)
Molde – Servette 3:0 (kon.) | Olimpija Lublaň – Birkirkara 1:0 (kon.) | Austria – Breidablik 1:1 (kon.)
Karabach – FC Ašdod 0:0 (kon.) | RFS Riga – Puskás Akadémia 3:0 (kon.) | Soči – Keşla FK 3:0 (kon.)
KuPS – Vorskla Poltava 2:2 (kon.) | Dudelange – Bohemians Dublin 0:1 (kon.) | Dinamo Tbilisi – Maccabi Haifa 1:2 (kon.)
Hammarby IF – Maribor 3:1 (kon.) | Elfsborg – Milsami 4:0 (kon.) | AEL Limassol – Vllaznia Skadar 1:0 (kon.)
Kodaň – Žodino 4:1 (kon.) | FK Sūduva – Raków 0:0 (kon.) | Laçi – Universitatea Craiova 1:0 (kon.)
Lokomotiv Plovdiv – Slovácko 1:0 (kon.) | CSKA Sofia – FK Liepāja 0:0 (kon.) | Plzeň – Dinamo Brest 2:1 (kon.)
Gżira – Rijeka 0:2 (kon.) | Dinamo Bt. – BATE 0:1 (kon.) | CS Petrocub – Sivasspor 0:1 (kon.)
Apollon Limassol – Žilina 1:3 (kon.) | Riga FC – Škendija 2:0 (kon.) | KF Teuta – Escaldes 0:2 (kon.)
Trnava – Sepsi 0:0 (kon.) | Shkupi – Santa Clara 0:3 (kon.) | Arda Kardžali – Beer Ševa 0:2 (kon.)
HB Tórshavn – Budućnost Podgorica 4:0 (kon.) | Basilej – Partizani Tirana 3:0 (kon.) | Velež Mostar – AEK Atény 2:1 (kon.)
Gent – Vålerenga 4:0 (kon.) | Larne FC – Aarhus 2:1 (kon.) | Sutjeska – Maccabi Tel Aviv 0:0 (kon.)
FCSB – Karaganda 1:0 (kon.) | Aberdeen – Häcken 5:1 (kon.) | Hibernian – FC Santa Coloma 3:0 (kon.)
Linfield – Banja Luka 4:0 (kon.) | Hajduk Split – Tobol Kostanaj 2:0 (kon.) | Hafnarfjördur – Rosenborg 0:2 (kon.)
Újpest FC – Vaduz 2:1 (kon.) | Pogoň – Osijek 0:0 (kon.) | KF Drita – Feyenoord 0:0 (kon.)
Dundalk – Levadia Tallinn 2:2 (kon.) | Partizan Bělehrad – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Valur – Bodö/Glimt 0:3 (kon.)
Salihorsk – Fola 1:2 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (2:0)
Dinamo Brest
Čtvrtek 22.07.2021, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • Evropská konferenční liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásné a příjemné odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny fotbalové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na čtvrteční den dopřát trochu fotbalu. Od sedmi hodin se totiž v plzeňské Doosan Aréně uskuteční utkání druhého předkola nové Evropské Konferenční Ligy, ve kterém FC Viktoria Plzeň změří síly s běloruským celkem Dinamo Brest.

    Viktoria Plzeň v minulé sezóně skončila až na pátém místě, pohárové umístění potvrdili dokonce až v posledním kole, kdy porazili sestupující Opavu 3:1. Červenomodří před novou sezónou již nemohou počítat s Davidem Limberským a s Tomášem Hořavou, oba shodně ukončili kariéru. Dále Viktoria nemůže počítat se Zdeňkem Onrdráškem (rumunské FCSB), Janem Kovaříkem (Bohemians 1905), Ondřejem Mihálikem (České Budějovice). Původně měl skončit i Radim Řezník, díky zranění Milana Havla, ale nakonec v kádru zůstal. V Plzni se naopak objevili i noví hráči. Prvními akvizicemi byli Jhon Mosquera (Liberec) a Ondřej Pachlopník (Zbrojovka Brno). Díky kvalitním výkonům v přípravě si smlouvu vybojovali Modou Ndiaye (Táborsko) a brankář Marián Tvrdoň (Ústí nad Labem). Své místo v kádru si po konci hostování v Pardubicích vybojoval i mladý záložník Michal Hlavatý nebo Tomáš Chorý, který ukončil svou anabázi v Belgii.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Přípravné duely Viktorie před novou sezónou:

    Červenomodří zahájili přípravu na domácí trávě, nejprve v domácím tréninkovém centru porazili slovenskou Trnavu 4:1 a na tento úspěch navázali, když v Přešticích přejeli sestupující Přibram 3:0. Poté opět v Luční ulici hostila Plzeň třetiligové Domažlice a utkání bylo hodně sledované, jelikož právě do celku z Chodska se rozhodl dojít dohrát kariéru legenda David Limberský. Viktoria utkání zvládla, vyhrála 4:2, za hosty Limberský proměnil pokutový kop.

    Následovalo rakouské soustředění ve Westendorfu, tam se Plzeň nejprve utkala rumunským celkem ACS Sepsi OSK, výsledkem toho byla remíza 1:1. O pár dní později přišlo na řadu druhé klání, tentokrát již Západočeši slavili, ruskou Ufu svěřenci trenéra Bílka porazili 2:0. Generálku na novou sezónou odehrála Plzeň přesně před týdnem, soupeřem byl další ruský celek, Arsenal Tula. Viktoria díky brance Jeana-Davida Beauguela vyhrála 1:0.
     
    Viktoria v evropských pohárech:

    Cíl Viktorie Plzeň je jasný, po dvouroční absenci opět postoupit do skupiny evropské soutěže. K tomu ovšem bude muset vyřadit hned trojici soupeřů. Tím prvním je Dinamo Brest. Pokud Plzeň přes běloruský celek postoupí, bude jí čekat lepší z dvojice Kauno Žalgiris (LIT) – New Saints (WAL). První zápas ovládli Velšané, když na hřišti soupeře vyhráli jednoznačně 5:0. Odveta na domácím hřišti tak zřejmě bude jen formalita.

    Poslední účast Západočechů ve skupině je již tři roky stará, tenkrát to byl velký svátek, jelikož v základní skupině Ligy mistrů se utkala s Realem Madrid, AS Řím a CSKA Moskva. Z obtížně skupiny dokázala Plzeň ze třetího místa postoupit do jarní fáze, tam na síly Plzně ovšem bylo Dinamo Záhřeb.

    V následující kvalifikaci červenomodří neuspěli v kvalifikaci LIgy mistrů, řeckému Olympiakosu dokonce nedala Plzeň ani branku. (0:0, 0:4). Nevyšel ani postup do Evropské ligy, zde byly lepší belgické Antverpy. Ty dokázaly postoupit díky brance vstřelené v Doosan Aréně. (0:1, 2:1).

    Minulé léto bylo díky pandemii jiné. Kvalifikační duely se hrály pouze na jedno utkání. První protivník v nemistrovské části Ligy mistrů byl nizozemský Alkmaar. Plzeň díky brance Limberského vedla, leč po chybě Hrušky domácí kopali v posledních vteřinách nastavení pokutový kop a následné prodloužení již bylo jen v jejiž režii. Konečně postoupit se podařilo v následujícím kole, když na domácím hřišti Plzeň porazila dánský celek SønderjyskE 3:0. Skupina se ovšem nepovedla, jelikož v následném play-off přišla prohra 0:1 na hřišti Hapoel Beer-Sheva. Jediná branka padla na začáku utkání z penalty.
     
    Rozhodčí:

    Dnešní utkání bude mít na svědomí čtveřice z Belgie. Jako hlavní rozhodčí bude zápas pískat Jonathan Lardot, jeho asistenti na lajnách budou Laurent Conotte a Vito Di Vincenzo. Připraven bude i čtvrtý rozhodčí, tím dnes bude Jasper Vergoote.
     
    Diváci:

    Díky uvolněným restrikcím budou moci na dnešní utkání i fanoušci. Plzeň bude moci zaplnit padesát procent kapacity Doosan Arény, na dnešní duel by tak mohlo zavítat bezmála šest tisíc fanoušků. Podporu dnes budou fotbalisté opravdu potřebovat.
    V pondělí Viktoria stylově představila nové dresy pro novou sezónu.
     
    Řekli před utkáním:

    „Viděli jsme video, jakým stylem Brest hraje. Asi největší vykřičník je u hrotového útočníka z Ukrajiny, který je velice nebezpečný. Celkově hrají ze zabezpečené obrany a na rychlé brejky. Nedostávají moc gólů. Musíme být po celou dobu zápasu v pozoru,“ řekl o soupeři Matěj Hybš.

    „Soupeř v domácí lize inkasuje velmi málo branek. Do defenzivy hraje hodně poctivě, má spoustu remízových utkání. Jeho hra je založená na poctivé defenzivě, ale jinak hraje velice rychle dopředu. O sestavě nejsem na 100 % rozhodnutý, o dvou postech ještě přemýšlím. Budeme chtít útočit, hodně se snažit o střelbu a budeme chtít vyhrát! Ale musíme si dávat pozor na nebezpečné protiútoky, v tom je Brest opravdu hodně silný,“ sdělil své dojmy o soupeří hlavní trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Hybš, Kaša, Brabec (C), Falta – Ndiaye – Kayamba, Šulc, Hlavatý, Mosquera – Beauguel
    Náhradníci: Tvrdoň, Mrózek – Pernica, Řezník, Chorý, Čermák, Matějka, Koželuh, Ba Loua, Pachlopník, Káčer

    Dinamo Brest: Stepanov – Slabaševič, Jasjukevič, Affi, Ščerbo – Olechnovič (C), Šapoval, Tichanovskij, Sedko – Sanusi, Bilenkij
    Náhradníci: Denisenko – Šestjuk, Areševič, Miljutin, Anufryieu, Usenia, Lynko, Žurnevič

    Rozhodčí: Lardot – Conotte, Vincenzo (všichni BEL).
     
    Ještě jednou krásný podvečer z plzeňského stadionu. Obě mužstva se pilně rozcvičují na hrací ploše, do začátku zápasu už nám ale zbývá zhruba patnáct minut.
     
    V záloze domácího týmu nastoupí dnes Modou Ndiaye, Michal Hlavatý a Jhon Mosquera. Pro tuhle trojici se jedná o soutěžní debut v plzeňském mužstvu.
     
    Stadionem nám dozněla hymna Viktorie Plzeň. Vše směřuje k nástupu hráčů na hrací plochu. Nutno podotknout, že trávník je ve výtečném stavu, ideální podmínky pro fotbal.
     
    Plzeň dnes bude hrát v klasické červenomodré kombinaci dresů, hosté z Běloruska oblékli bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jonathan Lardot dnes poprvé pískl do píšťalky, což značí jediné, dnešní ostře sledované utkání může odstartovat – pojďme na něj. Výkop měli na starosti hráči Plzně, kteří v prvním poločase budou útočit zprava doleva.
     
    2
    Hned zkraje zápasu ostrý faul u postranní čáry. Sanusi ostře zajel do Jhona Mosquery, hlavní rozhodčí zatím kartu nechává ve své kapse.
     
    3
    Šimon Falta hodil míč zpět do hry, přes Jakuba Brabce hraje na půli hřiště Filip Kaša.
     
    4
    Hosté zkusili nakopnout dlouhý balon směrem dopředu, přes Jakuba Brabce ale cesta nevedla. Plzeňský kapitán si svědomitě splnil své obranné povinnosti.
     
    5
    Přesto nakonec hosté zůstali u balonu, měli možnost rozehrát první rohový kop v zápase, za domácí odvrátil znovu Jakub Brabec.
     
    5
    První velká šance plzeňského mužstva. Jhon Mosquera přiťukl balon Beauguelovi, jenomže ten minul hostující svatyni.
    5. Jean-David Beauguel se dostal do šance, jenomže branku netrefil.
     
    6
    Na hřišti zůstává ležet jeden z hostujících hráčů, vypadá to ovšem, že vše bude v pořádku.
     
    7
    Mosquera se dostal na levé straně k centru, míč ovšem hráče na malém vápně přelétl. Plzeň tlačí svého soupeře, dočká se brzo vedoucí branky?
     
    8
    Hosté se snaží uklidnit hru na své polovině, kde drží balon.
     
    8
    Jhon Mosquera skončil na zemi v pokutovém území, nicméně vše bylo v souladu s pravidly, penalta se nepíská.
     
    9
    Matěj Hybš bojoval u postranní čáry, nakonec pro svůj tým získal balon v podobě autového vhazování.
     
    10
    Faul i na straně Západočechů, z levé strany bude rozehrávat Ščerbo.
     
    11
    Modou Ndiaye vyskočil na vlastní polovině nejvýše a získal tak pro svůj tým balon. Na tohoto senegalského borce je jistě zvědavá velká část plzeňských fanoušků.
     
    12
    Šimon Falta se nyní špatně zorientoval a zbytečně hostům vrátil míč. Plzeňský krajní bek měl kolem sebe spoustu prostoru, přesto hrál hlavou z první.
     
    13
    Jean-David Beauguel výborně pracuje pro tým, nyní si sběhl na střed pole, aby pomohl rozehrát balon. Následně se vrátil zpět na hrot, kde čeká na centr.
     
    14
    A takového balonu se francouzský útočník dočkal, přes obránce se Beauguel dostal k balonu a chladnokrevně poslal balon do sítě. Ovšem jedna chyba, plzeňský útočník stál v ofsajdu.
    14. Ofsajd! Branka Beauguela platit nemůže.
     
    16
    Michal Hlavatý se neporozuměl se svými spoluhráči a lehkou přihrávkou pouze odevzdal balon hráčům z Běloruska.
     
    16
    Modou Ndiaye se diví, že na něj nebyl zapískán nedovolený zákrok, nakonec se píská proti Plzni, jelikož Ndiaye na zemi zahrál rukou.
     
    17
    Stanislav Bilenky to zkusil z volného přímého kopu rovnou na bránu, jeho pokus ovšem mířil do horních pater plzeňského stadionu.
     
    18
    Šimon Falta se dlouho hlásil na levé straně, nakonec jeho voláni vyslyšel Kayamba, výsledkem toho je premiérový rohový kop pro Viktorii.
     
    19
    Ten rozehrál sám Šimon Falta, na malém vápně se k balonu dral Filip Kaša, zakončil ovšem nepřesně. Rozehrávat od své branky bude brankář Roman Stepanov.
     
    20
    Stanislav Tichanovski přenesl hru na levou stranu, tam ovšem operoval Joel Kayamba, který získal balon zpět na plzeňské kopačky.
     
    21
    Máme za sebou prvních dvacet minut zápasu, Plzeň je zatím jasně lepší, jenomže svou snahu nedokázala proměnit ve vedoucí gól.
     
    22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria Plzeň se ujímá zaslouženého vedení. Slabaševič pod tlakem Beauguela vytvořil velkou chybu v pokutovém území, malou domů vystihl Joel Kayamba, který následně nastřelil tyčku, ve správný čas na správném místě byl ovšem PAVEL ŠULC, který míč doklepl do prázdné brány.
    22. Pavel ŠULC - 1:0
     
    24
    Hosté se snaží o rychlou odpověď, jenomže zatím mají hosté problém se dostat vůbec k vápnu Plzně.
     
    25
    Jhon Mosquera se opět aktivně hlásil na levé straně, opět dal do pohybu své rychlé nohy, tentokrát bylo ale na hrací ploše nezastihl.
     
    26
    Naplno se ozývají plzeňští fanoušci, kteří nadále z plných plic povzbuzují své miláčky.
     
    27
    Jakub Brabec dlouhým pasem přenesl hru na Matěje Hybše, ten se snažil najít ve vápně Beauguela, ten míč jen lehce lízl hlavou, do branky se ovšem nedostal.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Modou Ndiaye (FC Viktoria Plzeň).
     
    29
    Modou Ndiaye nejprve propadl a za ostrý zákrok dostal žlutou kartu, jenomže o chvíli později parádní obranným zákrokem zase pro svůj tým míč vybojoval.
     
    30
    Joel Kayamba dokázal odcentrovat z pravé strany do vápna, tam se k míči přes obránce Beauguel ale nedostal.
     
    31
    Ne, ne hostům se zatím nedaří vůbec nic. Yann Emmanuel Affi chtěl nyní zrychlit hru dlouhým nákopem, ovšem do míče dal až moc síly a kulatý nesmysl navíc ani neletěl směrem, kde se pohybovali jeho spoluhráči.
     
    32
    Mosquera nedokázal odcentrovat přes Ščerba, nicméně Viktoria zůstane u balonu, bude rozehrávat rohový kop.
     
    32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Fantazie, Viktoria zdvojnásobuje své vedení. Šimon Falta rozehrál rohový kop přesně na hlavu FILIPA KAŠI, který zcela sám hlavou trefil druhou branku Plzně.
    33. Filip KAŠA - 2:0
     
    35
    Hosté se opět po obdržené brance tlačili dopředu, jejich střela z pravé strany ale až ke Hruškovi nedolétla.
     
    36
    Dinamo až nečekaně dlouho drželo balon poblíž vápna Viktorie, vše nakonec ukončil Modou Ndiaye, který bez většího přemýšlení odkopl míč daleko od své branky.
     
    37
    Pavel Šulc byl evidentně faulován uprostřed hřiště, nicméně píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá.
     
    38
    Další zákrok už ale hlavní rozhodčí odpískal, Plzeň má k dispozici standardní situaci ze slušné pozice.
     
    38
    Šimon Falta nacentroval do vápna, hosté jeho snahu odvrátili pouze do míst, kde byl připravený Michal Hlavatý, střela plzeňského mladíka ovšem cíl nenašla. Stepanov bude odkopávat od své branky.
     
    39
    Hra se rychle přesunula na opačnou stranu, hosté budou vhazovat poté co míč opustil hrací plochu od plzeňského hráče.
     
    40
    Hráči Brestu si ovšem dlouho míč neužili, hrát už mohou opět Plzeňané.
     
    41
    Sanusi předvedl slusný dribling kolem tří plzeňských hráčů, následně vše ale zhatil špatnou přihrávkou.
     
    41
    Plzeň tudíž hned přenesla hru na druhou stranu, kde Pavel Šulc vybojoval rohový kop a všichni si dobře pamatujeme, jak dopadl ten předchozí.
     
    42
    Tentokrát už to nebylo tak slavné, Falta mířil na přední tyč, kde byli ve větší převaze hráči Brestu.
     
    43
    Dlouhý balon za plzeňskou obranu odvrátil Matěj Hybš, Hruška se snažil ještě míč zachytit na hrací ploše, to už ovšem nestihl. Krátce před koncem první půle budou i hráči Brestu rozehrávat rohový kop.
     
    44
    Ten rozehráli nakrátko, následný centr na zadní tyč odvrátil opět Matěj Hybš.
     
    44
    Affi se ocitl nečekaně na hrotu, leč jeho snaha byla zbytečná, jelikož hostující stoper stál v ofsajdu .
     
    45
    Falta se pokoušel odcentrovat po rychlé otočce, nicméně jeho centr byl hodně nepovedený.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí v prvním poločas nastaví nad rámec normální hrací doby jednu minutu.
     
    45+1
    Hosté se dostali až na kraj malého vápna, tam skvělým obranným zákrokem domácí zachránil Jakub Brabec, když zblokoval ránu Šapovala.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas a ten plzeňské fanoušky rozhodně zahřál u srdíčka, Viktoria po první půli vede nad běloruským Brestem o dvě branky. Tu první vstřelil Pavel Šulc jenž doklepl ránu Kayamby do tyče, tu druhou přidal Filip Kaša po rohovém kopu. Plzeň je zatím jasně lepším celkem, hosté se do žádného většího zakončení vůbec nedostali. Doufejme, že takovýto trend bude pokračovat a ve druhém poločase červenomodří svůj náskok ještě navýší.
     
    Obě mužstva už se pomalu vracejí na hrací plochu, druhý poločas bude co nevidět zahájen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Šapoval, přichází Šestjuk.
     
    47
    Druhá půle začala pozvolna, prakticky dvě minuty míč neopustil půli hřiště, hosté si s ním přihrávají ze strany na stranu.
     
    48
    Hezká akce po ose Kayamba – Hybš, centr druhého jmenovaného jen prolétl malém vápnem, v hledišti to jen zahučelo.
     
    48
    Na druhé straně pálil z úhlu novic na trávníku Šestjuk, Hruška neudržel lehký balon a Brest bude zadarmo kopat rohový kop.
     
    49
    Z něho naštěstí nezapršelo, i když šanci hosté měli. Jejich pokus byl zablokován domácí obranou.
     
    50
    Opět v akci Šestjuk na levé straně, tentokrát ho zastavil Brabec, výsledek je ovšem stejný – rohový kop.
     
    50
    Centr letěl na první tyč, tam byl ovšem nejdůraznější Ndiaye, který odkopl balon pryč.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Bilenky (Dinamo Brest).
     
    52
    Filip Kaša rozehrál volný přímý kop na Beauguela, jenomže ten si ve výskoku pomohl rukou a faul je pískán i na druhé straně.
     
    52
    Tichanovski napřáhl z dobrých třiceti metrů, jeho rána ovšem mířila jen doprostřed brány, kde byl připravený Aleš Hruška.
     
    53
    Obrovská šance Plzně na zvýšení náskoku. Šulc přihrál Beauguelovi, ten si pohlídal ofsajdové postavení, vyhnul se obránci, jenomže pak zamířil vedle brány.
    53. Jean-David Beauguel se hezky uvolnil, následně ale mířil vedle pravé tyče.
     
    54
    Další šance Viktorie, tentokrát centr z levé strany mířil na Kayambu, ten balon špatně trefil a Stepanov neměl problém míč zachytit.
     
    55
    Plzeň nadále tlačí svého soupeře, tentokrát ovšem byla přihrávka na Šulce až moc prudká.
     
    56
    Hosté vůbec neví kudy se dostat k plzeňské bráně, navíc červenomodří výborně hráče Brestu presují.
     
    57
    Nad stadion se roznesla vůně chmelu z přilehlého pivovaru, pokud ani tohle hráče Brestu nenakopne, tak už nic.
     
    58
    Špatná přihrávka Falty na levé straně, hosté ale jak balon získali, tak rychle ztratili.
     
    59
    Jakub Brabec dnes hraje opravdu skvěle, vloni často kritizovaný, dnes zatím bez chyby.
     
    60
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Aleš Čermák.
     
    60
    Mosquera si chtěl narazit s Faltou na levé straně, pas Falty byl ovšem moc prudký.
     
    61
    A opět v akci Šimon Falta, tentokrát jeho centr byl sražený na rohový kop.
     
    62
    Falta stejně jak při druhé brance hledal na penaltě Filipa Kašu, ten byl tentokrát hostující obranou pohlídaný.
     
    63
    Kayamba se nechal obrat o balon, následný centr Sedka odrazil Kaša na další rohový kop.
     
    63
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Sanusi, přichází Lynko.
     
    64
    A rohový kop si po zásahu Kayamby hráči Brestu zopakují.
     
    64
    Míč letěl na malé vápno, kde úřadovali plzeňští hráči. Poté zůstal chvíli na trávníku ležet Filip Kaša, nic hrozného to ovšem nebylo a plzeňský stoper je již zpět na svých nohách.
     
    65
    Nebezpečný centr Sedka z levé strany jen prolétl malým vápnem, následný centr z druhé strany už si Hruška pohlídal a ukryl míč do svých rukavic.
     
    66
    Kayamba dlouho váhal co s balonem, nakonec čekal na náběh Hybše, míč konžský hráč poslal ale jen do nohou Slabaševiče.
     
    67
    Beauguel šel s míčem jak tank, prošel kolem tří hráčů Brestu, až ten čtvrtý ho musel zastavit pomocí nedovoleného zákroku.
     
    68
    Sedko si špatně zpracoval balon, toho se poté ujal Aleš Čermák, který vystřelil ze střední vzdálenosti, hráz těl před sebou ale nepropálil.
     
    69
    Šestjuk si ukopl balon od svých kopaček, ten nakonec skončil až v zámezí. Zpět do hry ho hodil Matěj Hybš, domácí mohou pokračovat ve své aktivní hře.
     
    70
    Počtvrté balon za zády Stepanova, nicméně podruhé branka nemůže být uznána. Pavel Šulc byl v momentě přihrávky v ofsajdu a následné doklepnutí Beauguela už bylo zbytečné.
     
    71
    Další náběh Pavla Šulce, místo ofsajdu si ale tentokrát pomohl rukama a hlavní rozhodčí vše ukončuje písknutím do své píšťalky.
     
    72
    Hosté budou mít další šanci z rohového kopu, zatím toho příliš nevymysleli.
     
    72
    Opět míč letěl na bližší tyč, kde se chystal hlavičkovat jeden z hostujících hráčů, na poslední chvíli se k balonu ale nedostal.
     
    73
    Hosté nyní cítí šanci, plzeňští hráči dvakrát míč špatně odkopli a Brest se rázem dostal do mírného tlaku. Rychlý nástřel do vápna ovšem kryje Hruška.
     
    74
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jean-David Beauguel, přichází Tomáš Chorý.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Joel Kayamba, přichází Adriel Ba Loua.
     
    75
    A Tomáš Chorý se po pár vteřinách na trávníku dostal do zakončení, netradičně zády, míč branku ovšem přeletěl.
     
    76
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Ščerbo, přichází Areševič.
     
    77
    Aleš Hruška hodil balon do zámezí, na trávníku zůstává ležet Aleš Čermák, nicméně na lékařské ošetření to nejspíše nevypadá.
     
    77
    Hosté sportovně vracejí balon, za což jim plzeňský stadion tleská.
     
    78
    Filip Kaša si chtěl narazit s Ba Louou, Kaša už se ovšem ke střele nedostal.
     
    79
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Tak to je nemilé. Viktorii nevyšla ofsajdová past, do úniku se dostal střídající Araševič, který následně předložil balon před prázdnou bránu ALEKSANDRU ŠESTJUKOVI.
    79. Aleksandr ŠESTJUK - 2:1
     
    80
    Žlutou kartu dostává Lynko (Dinamo Brest).
     
    81
    Žlutou kartu dostává Jasjukevič (Dinamo Brest).
     
    82
    Šimon Falta rozehrál volný přímý kop přes zeď rovnou na bránu, Stepanov se dobře natáhl a vyrazil míč na rohový kop.
     
    83
    Po zahraném rohu zůstává na trávníku ležet plzeňský stoper Kaša, nicméně hlavní rozhodčí zatím hru nepřerušuje.
     
    84
    To až teď a k plzeňskému hráči již spěchají klubový lékaři.
     
    85
    Vypadá to, že Kaša špatně spadl na levou ruku, domácí chvíli o deseti.
     
    85
    Filip Kaša už je zpět ve hře a sprintuje zpět na své stanoviště do obrany.
     
    86
    Hosté hodili balon z autu až do pokutového území, tam si ho sebral Aleš Hruška, který ale poté až příliš váhal s rozehrávkou.
     
    87
    Hosté cítí šanci na vyrovnání a stále více se Brest tlačí do koncovky. Diváci cítí, že hráči potřebují podporu a tak z plných plic povzbuzují své svěřence.
     
    88
    Filip Kaša opět na hrací ploše, vypadá to, že zranění bude vážnějšího charakteru a u postranní čáry už se připravuje Luděk Pernica.
     
    89
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Filip Kaša, přichází Luděk Pernica.
     
    90
    Ba Loua kličkoval na pravé straně, ale k centru se neprokličkoval. I Plzeň by ráda přidala ještě jednu branku, vypadá to, že odveta bude ještě hodně zajímavá.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Lardot ve druhém poločase nastaví pět minut.
     
    90+1
    Opět se chtěl Ba Loua dostat do šance, strom do cesty mu ale vypěstoval stoper Afii.
     
    Dnešní utkání sleduje 4468 diváků.
     
    90+2
    Pavel Šulc při bránění fauloval Affiho, ten se nejprve svíjel na trávníku, poté vyskočil jako nic.
     
    90+3
    Šestjuk sprintoval po levé straně, ke střele ho ovšem nepustil ve skluzu Jakub Brabec.
     
    90+3
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Jasjukevič, přichází Miljutin.
     
    90+4
    Tomáš Chorý faulován uprostřed hřiště, Plzeň má stále šanci na vstřelení třetí branky.
     
    90+5
    Šimon Falta poslal dlouhý balon do pokutového území, kde si ho plzeňští sice našli, nicméně prostor mezi třemi tyčemi netrefili.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 10:7. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:12.
     
    Je dobojováno. Viktoria Plzeň na svém trávníku poráží běloruský Brest 2:1. První poločas byl v jasné režii domácího mužstva, díky zásluze Šulce a Kaši vedla Viktoria o dvě branky, nicméně o dvoubrankové vedení přišla jedenáct minut před koncem, kdy chybu v domácí obraně dokázal potrestat Šestjuk. Viktoria ve svém stém zápase v evropských pohárech v novodobé éře tak bere výhru o jeden gól.
     
    Plzeň si tak do odvety odváží jednobrankový náskok a vše je nadále otevřené. Nutno podotknout, že druhé utkání se nebude hrát v Bělorusku, nýbrž v daleké Arménii, konkrétně v jejím hlavním městě Jerevanu.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku čtvrtečního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů plzeňské Viktorie se opět budu těšit, na shledanou. (20:56:12)

    Jakub Štěrba

    Branky: 22. Šulc (Kayamvba), 32. Kaša (Falta) – 79. Šestjuk (Araševič)

    Karty:   28. Ndiaye (PLZ) – 51. Bilenky (DMB), 80. Lynko (DMB), 81. Jasjukevič (DMB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 10:7. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:12.
    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Hybš, Kaša (89. Pernica), Brabec (C), Falta – Ndiaye – Kayamba (74. Ba Loua), Šulc, Hlavatý (60. Čermák), Mosquera – Beauguel (74. Chorý)
    Náhradníci: Tvrdoň, Mrózek – Pernica, Řezník, Chorý, Čermák, Matějka, Koželuh, Ba Loua, Pachlopník, Káčer

    Dinamo Brest: Stěpanov – Slabaševič, Jasjukevič (90. Miljutin), Affi, Ščerbo (76. Araševič) – Olechnovič (C), Šapoval (46. Šestjuk), Tichanovskij, Sedko – Sanusi (63. Lynko), Bilenkij
    Náhradníci: Denisenko – Šestjuk, Areševič, Miljutin, Anufryieu, Usenia, Lynko, Žurnevič

    Rozhodčí: Lardot – Conotte, Vincenzo (všichni BEL)

    Diváci: 4468
    Čtvrtek 29.07.2021
    Dinamo Brest - Plzeň 1:2

    Branky: 90. Bilenkij – 13. Kayamba (Káčer), 71. Falta (Řezník)

    Karty:   40. Jasjukevič (DMB), 70. Judčic (DMB), 77. Slabaševič (DMB), 90+3. Areševič (DMB)

    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:11.
    thejrc.org