Ararat – Śląsk 2:4 (kon.) | Astana – Aris Soluň 2:0 (kon.) | Panevėžys – Vojvodina 0:1 (kon.)
Molde – Servette 3:0 (kon.) | Olimpija Lublaň – Birkirkara 1:0 (kon.) | Austria – Breidablik 1:1 (kon.)
Karabach – FC Ašdod 0:0 (kon.) | RFS Riga – Puskás Akadémia 3:0 (kon.) | Soči – Keşla FK 3:0 (kon.)
KuPS – Vorskla Poltava 2:2 (kon.) | Dudelange – Bohemians Dublin 0:1 (kon.) | Dinamo Tbilisi – Maccabi Haifa 1:2 (kon.)
Hammarby IF – Maribor 3:1 (kon.) | Elfsborg – Milsami 4:0 (kon.) | AEL Limassol – Vllaznia Skadar 1:0 (kon.)
Kodaň – Žodino 4:1 (kon.) | FK Sūduva – Raków 0:0 (kon.) | Laçi – Universitatea Craiova 1:0 (kon.)
Lokomotiv Plovdiv – Slovácko 1:0 (kon.) | CSKA Sofia – FK Liepāja 0:0 (kon.) | Plzeň – Dinamo Brest 2:1 (kon.)
Gżira – Rijeka 0:2 (kon.) | Dinamo Bt. – BATE 0:1 (kon.) | CS Petrocub – Sivasspor 0:1 (kon.)
Apollon Limassol – Žilina 1:3 (kon.) | Riga FC – Škendija 2:0 (kon.) | KF Teuta – Escaldes 0:2 (kon.)
Trnava – Sepsi 0:0 (kon.) | Shkupi – Santa Clara 0:3 (kon.) | Arda Kardžali – Beer Ševa 0:2 (kon.)
HB Tórshavn – Budućnost Podgorica 4:0 (kon.) | Basilej – Partizani Tirana 3:0 (kon.) | Velež Mostar – AEK Atény 2:1 (kon.)
Gent – Vålerenga 4:0 (kon.) | Larne FC – Aarhus 2:1 (kon.) | Sutjeska – Maccabi Tel Aviv 0:0 (kon.)
FCSB – Karaganda 1:0 (kon.) | Aberdeen – Häcken 5:1 (kon.) | Hibernian – FC Santa Coloma 3:0 (kon.)
Linfield – Banja Luka 4:0 (kon.) | Hajduk Split – Tobol Kostanaj 2:0 (kon.) | Hafnarfjördur – Rosenborg 0:2 (kon.)
Újpest FC – Vaduz 2:1 (kon.) | Pogoň – Osijek 0:0 (kon.) | KF Drita – Feyenoord 0:0 (kon.)
Dundalk – Levadia Tallinn 2:2 (kon.) | Partizan Bělehrad – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Valur – Bodö/Glimt 0:3 (kon.)
Salihorsk – Fola 1:2 (kon.)
konec
KF Drita
0:0 (0:0)
Feyenoord Rotterdam
Čtvrtek 22.07.2021, 21:00Evropská konferenční liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy mezi KF Drita a Feyenoordem Rotterdam.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Nizozemský Feyenoord Rotterdam je obrovským favoritem na postup. V posledním ročníku Eredivisie skončil pátý a v play-off o postup do předkola zdolal Spartu Rotterdam i Utrecht. V přípravě odehrál Feyenoord šest zápasů. Porazit dokázal třeba Curych, AEK Atény nebo Brémy. Jedinou porážku si nizozemský celek připsal s Young Boys Bern.
     
    KF Drita

    KF Drita je celek z Kosova. Drita postoupila do pohárové Evropy díky druhému místu v posledním vydání kosovské ligy. V prvním předkole Evropské konferenční ligy narazila Drita na celek Decic z Černé Hory. Celek z Kosova si postup zajistil po výsledcích 2:1 a 1:0. V předkole s Feyenoordem ale může jen překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    KF Drita: Maloku – Limani, Jamal, Cuculi, Blakqori – Vucaj, Jashari – Ajzeraj, Fazliu, Muja – Simonovski
    Náhradníci: Balde, Cakolli, Haxhimusa, Irogue, D. Islami, P. Islami, Krasniqi, Kryeziu, Namani, Onoka, Rexhepi

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – Pedersen, Fer, Senesi, Malacia – Toornstra, Kokcu, Til – Linssen, Bannis, Sinisterra
    Náhradníci: Antonucci, Boženík, Burger, Conteh, Diemers, Hartjes, Hendriks, Jansen, Marciano, Milambo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Feyenoord obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Nizozemský celek je jasným favoritem dnešního souboje.
     
    2
    Domácí Vucaj táhl akci svého celku po levé straně hřiště, jenže zapomněl míč za sebou a už se pro něj nestačil vrátit před Toornstrou.
     
    3
    Domácí se usadili na polovině Feyenoordu a postupně kombinují kolem velkého vápna. Nikdo v tmavých dresech si zatím netroufl na zakončení.
     
    4
    Před branku Feyenoordu směřoval prudký centr z pravé strany, ale dobře postavený Fer míč bez problémů odhlavičkoval mimo šestnáctku.
     
    5
    Toornstra dostal přihrávku na levou stranu, odkud odcentroval na značku pokutového kopu, jenže tam se do zakončení nedostal nikdo v modrém dresu.
     
    6
    Fer má v úvodu dnešního souboje mnoho práce. Stoper nizozemského celku si dal pozor na centr z levé strany a špičkou kopačky odkopl míč ven ze šestnáctky.
     
    8
    Domácí nadále kombinují na polovině Feyenoordu, jenže jejich kombinace se odehrává daleko od velkého vápna soupeře.
     
    9
    Bannis se hnal za nákopem na hranici velkého vápna, jenže si míč nedokázal ideálně zpracovat a balón mu od hrudníku uskočil k obránci.
     
    10
    Kokcu se zpoza velkého vápna opřel nártem do odraženého míče, ale jeho pokus nabral příliš velkou výšku a skončil vysoko na tribuně za brankou.
     
    12
    Feyenoord nyní soupeře prakticky nepouští ven z jeho poloviny. Domácí fotbalisté to mají hodně těžké, hosté jsou zkrátka všude o pár kroků rychleji.
     
    13
    Hosté zahrávali rohový kop. Jeho exekuce se chopil Kokcu, který odcentroval na vzdálenější tyč, ale Fer se do zakončení nedostal.
     
    14
    Hostující celek tentokrát zaútočil po pravém křídle, odkud do vápna přiletěl nadýchaný centr, ale nikdo z hráčů Feyenoordu na míč nedosáhl.
     
    15
    S další pobídkou z pravé strany si pro změnu poradil domácí brankář Maloku, který balón jednoduše vyboxoval mimo pokutové území.
     
    16
    Muja se po levém křídle prodral do pokutové území a přízemním centrem hledal spoluhráče. Jeho pobídku ale obrana Feyenoordu rychle zastavila.
     
    17
    Linssen se po pravém křídle tlačil do pokutového území, ale jeho průnik skončil na pozorném brankáři Malokuovi, který jej překvapil svým výběhem.
     
    18
    Domácí opět zaútočili rychlým protiútokem. Z levého křídla centroval před branku Muja, jenže jeho centr stáhl ze vzduchu do rukavic Bijlow.
     
    19
    Feyenoord se opět tlačil do pokutového území středem hrací plochy. Aktivní Kokcu střílel vnějším nártem, ale trefil prvního obránce domácích.
     
    20
    Pedersen se výborně vrátil na vlastní polovinu, kde opět vybojoval míč pro Feyenoord. Nizozemský celek tak může rozjet další ofenzivní akci.
     
    21
    Linssen se hnal po pravém křídle do pokutového území, ale důrazný obránce Blakqori jej čistým způsobem odstavil tělem mimo hrací plochu.
     
    22
    Domácí se dostali s míčem na polovinu soupeře, jenže tam si s míčem dlouho nezahráli. Feyenoord tak opět získal míč pro sebe a pokračuje ve hře.
     
    24
    Toornstra si na levé straně našel volný míč, ale jeho pobídka do velkého vápna byla příliš krátká. Domácí zadáci stačili míč odehrát na rohový kop.
     
    26
    Fazliu získal na hranici velkého vápna odražený míč, ale odkopl jej pouze na polovinu Feyenoordu, kde balón opět získali domácí fotbalisté.
     
    27
    Limani dostal přihrávku na pravou stranu, odkud mohl odcentrovat do velkého vápna, jenže jeho pobídka skončila na hlavě obránce.
     
    28
    Feyenoord zahrával další rohový kop. Nadýchaný centr se točil směrem od branky, ale nikdo v dresu nizozemského celku si na pobídku nenaskočil.
     
    29
    Fazliu uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, jenže přizvedl míč na polovinu soupeře, kde byli jen připravení zadáci Feyenoordu.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Kokcu (Feyenoord Rotterdam).
     
    31
    Hosté zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč směřoval na malé vápno, jenže tam opět kralovala domácí defenziva.
     
    32
    Jashari zastavil další přihrávku do pokutového území, zpracoval si míč a vydal se s ním do útoku. Hráči v modrém ale ani tentokrát nezakončili.
     
    33
    Hostující brankář Bijlow vyrazil ven z branky a pomohl Feyenoordu s rozehrávkou. Nizozemský celek se postupně tlačí vpřed, ale zakončuje jen minimálně.
     
    34
    Pedersen podpořil ofenzivu hostů náběhem po pravé straně, jenže jeho prudký centr nezasáhl ve velkém vápně nikdo z hráčů. Míč propadl do autu.
     
    35
    Stopeři Feyenoordu se opět vysunuli na polovinu soupeře, kde si nerozuměli při kombinaci. Míč tak propadl až do zámezí.
     
    36
    Simonovski táhl akci domácích po pravém křídle a chtěl zrychlit hru nákopem na Muju. Brankář Bijlow ale opět skvěle vyběhl a akci zhatil.
     
    37
    Další útok domácího celku zastavuje nepřesný nákop na levou stranu. Míč tak propadl do zámezí. Vhazovat bude nizozemský Feyenoord.
     
    38
    Bannis si naběhl na hranici velkého vápna, kde se dobře otočil kolem obránce, jenže jeho zakončení levačkou skončilo na noze obránce.
     
    39
    Další akce Feyenoordu končí odpískaným útočným faulem. Tentokrát se proti pravidlům provinil Til. Domácí chtějí přečkat první půli bez obdržené branky.
     
    40
    Linssen dostal přihrávku na pravou stranu, odkud bez přípravy centroval do pokutového území, ale jeho pobídka nenašla adresáta.
     
    41
    Muja si skvěle splnil své defenzivní povinnosti na levé straně a nechal míč propadnout do zámezí. Domácí celek tak bude vhazovat a může se vydat vpřed.
     
    42
    Fer potáhl míč středem hřiště na polovinu soupeře, jenže hráčům Feyenoordu nyní chybí větší aktivita. Nizozemský celek svůj tlak zatím nemůže přetavit v úvodní branku.
     
    43
    Po pravém křídle pelášil kupředu Ajzeraj, jenže Malacia ukázal rychlé nohy, dokázal se se soupeřem rychle stáhnout a ukopl mu míč do autu.
     
    44
    Aktivní stoper Fer se znovu jako stoper dostal do blízkosti velkého vápna, jenže místo zakončení tentokrát rozehrál na levou stranu. Domácí obrana se stačila srovnat.
     
    45
    V závěru prvního poločasu se Feyenoord opět usadil kolem velkého vápna soupeře, ale akce skončila příliš dlouhým dloubákem do pokutového území.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Domácí Drita může být s průběhem úvodní pětačtyřicetiminutovky spokojená. Domácí totiž přestáli silný tlak Feyenoordu a nenechali nizozemský celek otevřít skóre. Navíc jsme neviděli ani jednu vyloženou šanci. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu a okamžitě se vydali do útoku. Akce kosovského celku vedená po levém křídle skončila nepovedeným centrem.
     
    47
    Pedersen opět podpořil ofenzivu nizozemského celku náběhem po pravé straně. Jeho pobídka z pravé strany ale skončila v rukavicích brankáře.
     
    49
    Feyenoord se stále tlačí do pokutového území, jenže akce skončila nepovedeným přízemním centrem, který odkopl do bezpečí Jamal.
     
    50
    Brankář Bijlow se ujal rozehrávky přímého kopu svého mužstva. Gólman Feyenoordu nakopl míč na polovinu soupeře, ale tam nenašel spoluhráče.
     
    51
    Bannis byl faulován v blízkosti velkého vápna a vybojoval pro nizozemský celek rozehrávku přímého kopu z nadějné pozice.
     
    52
    Bijlow se v úvodu druhé půle často zapojuje do rozehrávky Feyenoordu. Jeho nákop nyní směřoval na pravou stranu, kde míč propadl k Pedersenovi.
     
    53
    Limani vhazoval na pravé straně a s uvedením míče do hry rozhodně nepospíchal. Domácí mají duel s Feyenoordem rozehraný velmi dobře.
     
    54
    Linssen si navedl míč do blízkosti velkého vápna, kde si jej přehodil na levačku, ale jeho přízemní projektil prolétl dva metry vedle bližší tyče.
     
    55
    Bannis si navedl míč do blízkosti velkého vápna a zakončil ze střední vzdálenosti. Jeho pokus ale proskákal do rukavic pozorného Bijlowa.
     
    56
    Pedersen se dostal do velkého vápna, jenže riskantním skluzem se mu pod nohy položil domácí obránce, který míč stačil odkopnout ven ze šestnáctky.
     
    57
    Domácí brankář Maloku si dal pozor na zakončení ze střední vzdálenosti a schoval míč do rukavic. Defenziva Drity zatím pracuje skvěle.
     
    59
    Bannis se stáhl pro přihrávku na polovinu hřiště, ale domácí zadák Limani jej faulem poslal k zemi. Hraje se hodně bojovné utkání.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku dnešního střetnutí. Fotbalisté Feyenoordu pokračují v aktivitě a nepůjčují soupeři míč.
     
    61
    Bannis si opět připravil střeleckou pozici na hranici velkého vápna, jenže jeho technický projektil domácí brankář raději vyrazil na rohový kop.
    61. Dosud největší šance utkání
     
    62
    Pedersen dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho pobídka směřující do velkého vápna skončila u obránce v modrém dresu.
     
    63
    Aktivní Bannis se s míčem pro změnu dostal až do šestnáctky, jenže si v souboji se stoperem pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    64
    Domácí se po dlouhé době usadili na polovině soupeře, kde předvedli několik přihrávek v řadě. Defenziva Feyenoordu nesmí polevit na pozornosti.
     
    65
    Linssen se z levé strany prosmýkl do pokutového území, ale jeho centr levačkou skončil na noze obránce v modrém dresu.
     
    66
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Bannis, přichází Boženík.
     
    68
    Pedersen prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, jenže nadýchaný centr přiletěl do rukavic domácího brankáře. Ze strany Feyenoordu to začíná být křeč.
     
    69
    Boženík se při návratu do defenzivy dopustil nedovoleného zákroku a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Sudí ale odpískal jen přímý kop.
     
    70
    Do konce zápasů zbývá posledních dvacet minut, jenže ani jeden z týmů si stále nedokázal vypracovat nějakou vyloženou možnost. Na trávníku dominují defenzivy.
     
    71
    Feyenoord mohl otevřít skóre! Po rychlé akci přiletěl do pokutového území přízemní centr, ale Sinisterra zakončil mimo tři tyče!
    71. Sinisterra v šanci
     
    73
    Feyenoord zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, jenže nikdo z hráčů nizozemského celku se k hlavičce neprodral.
     
    74
    Opět se hráči Feyenoordu dostali do pokutového území, ale hned první přihrávka postrádala přesnost. Drita brání velmi obětavě a stále drží cenný výsledek.
     
    75
    Hostující středopolař Kokcu zkusil své štěstí zakončením ze střední vzdálenosti, jenže jeho skákavý projektil prolétl kolem zadní tyčky.
     
    77
    Hra je přerušena! Jeden z domácích stoperů zůstává ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude po ošetření schopen pokračovat.
     
    78
    Po krátké přestávce se opět pokračuje ve hře. Domácí brankář si nechtěl komplikovat život a nakopl míč na polovinu Feyenoordu, kde Drita nasbírala cenné sekundy.
     
    79
    Feyenoord už se opět usadil kolem velkého vápna soupeře. Drita ale brání v pevném bloku a nepouští hráče favorizovaného celku do zakončení.
     
    80
    Limani vhazoval na pravé straně hrací plochy. Na jeho pobídku na střed si naběhl Fazliu, jenže ten míč proti Kokcuovi dlouho neudržel.
     
    82
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Til, přichází Antonucci.
     
    83
    Domácí se sice vydali do útoku, ale jejich akci zastavila přihrávka do ofsajdu. Asistent rozhodčího si toho okamžitě všiml a zastavil hru.
     
    84
    Přetažený centr před domácí branku z pravé strany nenašel adresáta. Za míčem spěchal střídající Boženík, ale potřeboval by chůdy, aby mohl hlavičkovat.
     
    85
    Muja dostal přihrávku na levou stranu, jenže si míč zasekl jen za tělo a už nedokázal přihrát na někoho v modrém dresu. Kosovskému celku to však stačí.
     
    86
    Linssen na vlastní polovině fauloval a nabídl domácím rozehrávku zajímavého přímého kopu. Křídelník nizozemského celku navíc pronesl několik slov na adresu arbitra.
     
    87
    Střídání v týmu KF Drita: ze hřiště odchází Fazliu, přichází D. Islami.
     
    88
    Pedersen chtěl na pravé straně ošálit svého strážce, ale ten se nenechal oběhnout a stačil míč vypíchnout na rohový kop. Do vápna už míří vysocí hlavičkáři.
     
    89
    Jeden z domácích fotbalistů leží na trávníku, ale hráči Feyenoordu pokračují v kombinaci. Domácí fanoušci na hráče nizozemského týmu pískají.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+1
    Domácí brankář si pohlídal vysoký centr z levé strany a bez problémů stáhl míč do rukavic. Gólman domácích míč nakopl dopředu, kde Drita sbírá sekundy.
     
    90+2
    Limani se stačil vrátit na vlastní polovinu a před napadajícím soupeřem sklepl míč na brankáře Maloka. Domácí brankář zopakoval dlouhý nákop.
     
    90+3
    Muja dohnal dlouhý nákop na pravé křídlo, ale kolem obránce neprocedil centr do pokutového území. Feyenoord má čas na poslední útok.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Drita nakonec ukopala s Feyenoordem bezbrankovou remízu! Na šance jsme v dnešním duelu čekali až do druhého poločasu. Po hodině hry musel domácí brankář vyškrábnout technický pokus Bannise. Největší šanci měl ale v 71. minutě Sinisterra, ale z dobré pozice minul branku. Před odvetou jsou tedy šance otevřené.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 3:13. (22:54:54)

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   30. Kokcu (FEY)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 0:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 3:13.
    KF Drita: Maloku – Limani, Jamal, Cuculi, Blakqori – Vucaj, Jashari – Ajzeraj, Fazliu (87. D. Slimani), Muja – Simonovski
    Náhradníci: Balde, Cakolli, Haxhimusa, Irogue, D. Islami, P. Islami, Krasniqi, Kryeziu, Namani, Onoka, Rexhepi

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – Pedersen, Fer, Senesi, Malacia – Toornstra, Kokcu, Til (82. Antonucci)– Linssen, Bannis (66. Boženík), Sinisterra
    Náhradníci: Antonucci, Boženík, Burger, Conteh, Diemers, Hartjes, Hendriks, Jansen, Marciano, Milambo
    thejrc.org