Třinec – Ústí n. L. 2:3 (kon.) | Chrudim – Sparta B 0:1 (kon.) | Dukla Praha – Vyškov 2:1 (kon.)
Opava – Vlašim 3:3 (kon.) | Líšeň – Žižkov 3:2 (kon.) | Prostějov – Příbram 1:3 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
1:3 (0:2)
FK Příbram
Sobota 24.07.2021, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky a příznivce 2. ligy, která se po poměrně krátké letní přestávce opět rozjíždí naplno. A navíc má od letoška dva nové účastníky, Příbram a Zbrojovka se totiž neudržely v nejvyšší soutěži. A právě 1. FK Příbram sehraje první utkání nové sezóny na hřišti 1. SK Prostějov.
     
    1. SK Prostějov

    Hanáci loni prožili nebývale úspěšnou sezónu a v určité její fázi pořádně proháněla vedoucí duo z Líšně a Hradce Králové. Suverénně nejlepší byli prostějovští na hřištích soupeřů, kde poprvé prohráli až v posledním kole v Blansku, když už dávno o nic nešlo. Jinak pouze dvakrát remizovali a zapsali 10 výher. Bohužel na tyto výkony nenavázali na Stadionu Za Místním nádražím, kde ztratili až příliš mnoho bodů. Celkové třetí místo ale bylo pro SK i tak velmi hodnotné.

    Trenér Pavel Šustr přetvořil přestárlý tým k obrazu svému a právě ve venkovních duelech se mu parádně hodili rychlonozí mladíci. Jeho práce si všimli na Slovensku, od letoška totiž povede tamní prvoligovou Senici. Prostějov tak musel angažovat nového lodivoda, kterým se stal bývalý český reprezentant Jiří Jarošík. Ten se na česká hřiště vrací po loňském angažmá ve slovinském Celje.

    Po úspěšném loňském představení ve 2. lize byl o některé prostějovské hráče zájem výše. S Mladou Boleslaví se připravovali David Píchal a David Jurásek, z hostování zpět do olomoucké Sigmy se vrátili Jakub Matoušek, Tomáš Zlatohlávek, Štěpán Langr a Jiří Spáčil, Olomouc také zkoušela Solomona Omaleho. Díky dobré spolupráci mezi kluby a geografické vzdálenosti ale není vyloučeno, že se tito hráči během sezóny objeví zpátky v Prostějově.

    Velkou posilou by se mohl stát exzlínský Petr Jiráček, o góly by se měl starat útočník Filip Žák z Blanska. Barvy stejného týmu ještě loni hájil také Robert Bartolomeu, záložník s angolskými kořeny, který má i prvoligové zkušenosti. A vítr v ofenzívě by mohli rozvířit také Marek Hausknecht a Martin Vlachovský. Takový je stručný výčet nových tváří v modrobílém dresu.
     
    1. FK Příbram

    Naopak Příbram nezažila povedenou sezónu 2020/21. I když do posledních chvil bojovala o setrvání mezi elitou, nakonec prvoligovou příslušnost neudržela a spolu se Zbrojovkou putovala o patro níže. S elitní soutěží se Středočeši rozloučili po třech letech. Při dvou posledních sestupech se ale v obou případech vrátila v nejkratším možném termínu.

    Masový odliv hráčů se ale překvapivě nekonal a z klubu znějí hlasy, že by se zelenobílí chtěli co nejdříve vrátit do FORTUNA: LIGY, ideálně už po letošním ročníku. Pokud se tak stane, k postupu je dovede jiný hlavní kouč. Pavla Horvátha vystřídal už v březnu na lavičce Příbrami Slovák Jozef Valachovič a nejde do nového prostředí. Na lavičce 1. FK působil jako asistent mezi lety 2012-14.

    Hráčské řady opustil veterán Jan Rezek, v nejvyšší soutěži zůstali křídelník Denis Laňka, který nově hájí barvy Teplic, a také bek Martin Nový, jenž je nově hráčem Bohemians. Jedinou novou akvizicí se zatím stal Martin Sus, který přišel z polské ekstraklasy, konkrétně z týmu Stal Mielec. Zajímavé je, že jeho jmenovec je dlouholetou oporou Prostějova, loni dokonce nosil kapitánskou pásku. Oba Susové se tedy dnes střetnou přímo na hřišti.
     
    Prostějov sehrál před startem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pět přípravných utkání, uspěl ale pouze na hřišti Uničova. Naopak proti prvoligovým soupeřům z Ostravy a Slovácka nevstřelili ani gól a sami jich osm vyfasovali. Proti Zlínu a Rosicím uhráli svěřenci Jiřího Jarošíka shodné remízy 2:2. Jediným dvougólovým střelcem v přípravě se stala nová posila do útoku Filip Žák.

    To Příbram si ve velmi krátké pauze našla čas pouze na dva předsezónní duely. V rámci soustředění v Rakousku se střetli s maďarským Honvedem a Slovinci z Beltinci. Oba duely dokázali Středočeši ovládnout s celkovým skóre 8:4, o tři branky se postaral Stanislav Vávra, stejným počinem se blýskl Radek Voltr. Oběma těmto kanonýrům bude muset prostějovská defenzíva věnovat zvýšenou péči.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SK Prostějov: Mucha – Mil. Kadlec, Bialek, Schuster (C), Zapletal – Omale – Bartolomeu, Koudelka, Jiráček, Hausknecht – Žák.
    Náhradníci: Bárta – Bala, Machynek, Sečkář, Kopřiva, Sus, Vlachovský.

    1.FK Příbram: Šiman – Sus, Halinský, Mezera, Cmiljanović – T. Pilík, Soldát (C) – Zorvan, Petrák, Vávra – Voltr.
    Náhradníci: Kočí – Kvída, Vilotić, Januška, Langhamer, D. Procházka, Dočekal.

    Rozhodčí: Dubravský – Novák, Arnošt.
     
    Lavičky už jsou osazeny náhradníky na obou stranách, za malou chvíli ze na čerstvě pokropené hřiště vrhnou i obě základní jedenáctky.
     
    Prostějovští nastupují v tradiční variantě dresů s modrými a bílými svislými pruhy, Příbram je oděná klasicky v zeleném. Je sympatické, že ochozy jsou poměrně slušně zaplněny, dokonce dorazila i pětice středočeských fanoušků.
     
    O výkop se postarají hosté, konkrétně Filip Zorvan.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozhodčí Radek Dubravský dal pokyn k zahájení zápas a tak se také stalo.
     
    1
    Michal Zapletal se pokusil o rozehrávku po levém křídle, na Jiráčka ale svůj pas nedostal, protože spolehlivě zasáhl Pilík.
     
    2
    V prvním hlavičkové souboji se Omale srazil s Voltrem a oba se skáceli k zemi. Naštěstí se celá situace obešla bez zranění.
     
    3
    Rozehrávka příbramského Suse skončila na střeše tribuny a rozehrávat tak z autu může Zapletal.
     
    4
    Domácí hráči se na balónu zatím drží výrazně častěji, soupeř z Příbrami spíše čeká, co Hanáci vymyslí.
     
    5
    Myšlenky se tedy ujal Koudelka, vřítil se středem hřiště do vápna a snažil se zakončovat, to mu ale zhatil Halinský a nakonec to ani přes protesty není prostějovský roh.
     
    6
    Středočeši rychle otočili hru a po faulu v pokutovém území se píská penalta!
     
    6
    Příbram právě vstřelila branku!
    Exekuce se jako správný lídr ujal kapitán TOMÁŠ PILÍK a nemýlil se! Uklidil míč pravačkou k levé tyči a nedal Muchovi šanci, Příbram vede!
     
    9
    Po poměrně ostrém skluzu se uděluje první žlutá karta zápasu, o kterou se zasloužil Tomáš Pilík.
     
    10
    Hausknecht nabral rychlost, ale nepřešel po křídle přes dobře postaveného Suse.
     
    11
    O podobný rychlý průnik se pokusil Vávra, ale i proti němu zakročila soupeřova defenzíva. Následná rána z dálky v podání Zorvana mířila mimo tři tyče.
     
    12
    Dloubáček od Vávry mířil na nabíhajícího Suse z druhé vlny, ale jeho pas nebyl přesný a navíc zasáhla domácí obrana, takže Příbram zahrává aut od rohového praporku.
     
    13
    Omale si ve středu hřiště udělal dva hráče a vyměnil si míč se Zapletalem, ten ho ale nedostal vpřed směrem na Hausknechta, i když se o to snažil.
     
    14
    Mezera zůstal jako poslední vzadu proti Žákovi, ale nedovolil v souboji jeden na jednoho prostějovskému forvardovi nic nebezpečného.
     
    15
    Zapletal našel ve vápně Hausknechta, ale než si domácí devětadvacítka srovnala míč na noze, už u ní byl Halinský a úmysly mu zhatil.
     
    16
    Středočeši se i díky nabytému vedení nikam příliš neženou, ale spíše čekají na případnou chybu soupeře.
     
    17
    Pilík se rozhodl od pravé lajny o poměrně vysoký centr, ale až moc míč podebral a ten skončil na horní síti.
     
    18
    S rozehrávkou pomohl teď i gólman Šiman, protože měl dost času. Nikdo z prostějovských forvardů k němu nepřistoupil a tak gólman příbrami s uvedením míče do hry nespěchal.
     
    19
    Susův aut si sebral Pilík a následně vybojoval další autové vhazování, poměrně blíže prostějovské brance.
     
    20
    Věží a stálici prostějovské defenzívy je Aleš Schuster, který si hlavou v klidu poradil s nákopem Suse a odvrátil rodící se nebezpečí.
     
    21
    Nezkušený Halinský si nepočítal při odkopu příliš obratně, napadající Žák toho ale nevyužil a míč nevybojoval.
     
    22
    Krásný Cmiljanovičův centr doplachtil skrz vápno až na Pilíka, ten míč ale nezpracoval ideálně a nedokázal vypálit na Muchu.
     
    23
    Prostějovští ale nejsou schopní si dát dvě přihrávky po sobě a po další laciné ztrátě znovu pouze odevzdali balón soupeři.
     
    24
    Hanáci se snažili o postupný útok, jenomže vysoký forčekink Příbrami je zahnal až zpátky k vlastní brance.
     
    24
    Při dalším pokusu o postup se už Středočeši chopili míče a Zorvan toho využil k dalekonosné ráně, která skončila pár metrů nad horní tyčí.
     
    25
    Koudelka po tvrdém střetu s Petrákem zůstal ležet na trávníku, rozhodčí se ale tento zákrok nerozhodl potrestat ani faulem, natož pak kartou.
     
    26
    Gólman Šiman si naskočil na dlouhý míč a sám ho odehrál, proletěl se ale vzduchem až příliš a při pádu zpět na trávník si způsobil drobné zranění. Rozhodčí hru hned přerušil.
     
    27
    V parném letním odpoledni hráčům určitě přijde vhod právě nařízená občerstvovací přestávka.
     
    28
    Rozehrávky od své branky se ujme gólman Šiman, který je zjevně zdravotně v pořádku.
     
    28
    Příbram v blízkosti prostějovské branky ztratila míč a když se ho Zorvan pokusil získat zpět, fauloval u toho Bartolomeua a hra je přerušena.
     
    29
    Za odraženým míčem od Jiráčkovy hlavy se hnal rychlonohý Hausknecht, ale mnohem blíž k němu nakonec měl brankář Příbrami.
     
    30
    Voltr padl k zemi, i když se v jeho bezprostřední blízkosti nenacházel žádný soupeř. I tak ale Pilík zahrával přímák, který nohou odvrátil Schuster.
     
    31
    Ve stejném místě se odehrál další faul, kdy tentokrát Omale srazil k zemi Zorvana.
     
    31
    Právě Zorvan rychlým přízemním centrem hledal ve vápně Voltra, našel pouze soupeřovu kopačku a uvidíme první roh v zápase.
     
    32
    Příbram s ním ale naložila prachbídně a pokus o rozehrávku nakrátko se rozplynul v prach hned v zárodku.
     
    33
    Nene, Prostějov je směrem dopředu zatím úplně bezzubý. Když už se s míčem dostane za půlící čáru, počíná si neobratně a zbrkle, míče mu odskakují od nohou.
     
    34
    Koudelka na hranici vápna byl stažen k zemi Halinským a dožaduje se faulu, arbitr Dubravský zůstává ledově klidný.
     
    35
    Teď už to alespoň vzdáleně připomínalo ofenzivní prostějovskou akci. Série přihrávek ve středu hřiště ale k ničemu nevedla a na dlouhý Omaleho centr nedosáhl Bartolomeu, míč si v klidu stáhl Šiman do rukavic.
     
    36
    Na aut Suse si naskočil Bartolomeu, ale míč mu prošel pod nohama na Pilíka.
     
    37
    Zatím největší šance domácích. Na Koudelku se ve vápně snesla trojice bránících hráčů, i tak ale domácí oblíbenec dokázal vyslat slušný centr, který jemně lízl Zapletal. K přesnému zakončení k tyči chybělo pár centimetrů.
     
    38
    Rozhodčí musí umravňovat vášně a emoce mezi Omalem a Vávrou. Příbramský hráč se totiž po kontaktu znovu snažil vymodlit si penaltu a Omalemu se jeho počínání nelíbilo.
     
    39
    Zatím má ale Dubrovský zápas pod kontrolou a podařilo se mu oba kohouty od sebe odehnat.
     
    40
    Mezera tělem odstavil Žáka nedovoleně a navíc pak odkopl míč do dáli. To nebylo příliš sportovní.
     
    41
    Vysoký centr od Jiráčka si Žák zpracoval na prsa, ale míč tímto způsobem odehrál pouze na kopačky Soldáta.
     
    42
    Sus rukama v souboji odstavil Bartolomeua od míče a rozhodčí píska faul. Jeho verdikt se nelíbil Zorvanovi, vzal míč ze země a nehodlal ho vydat, dokud se mu nedostane vysvětlení. Koledoval si tak o kartu, ale nedostal ji.
     
    43
    Po přímém kopu však právě Zorvan vystartoval vpřed, dostal se za obranu a hledal Voltra. Jiráček ve skluzu míč odvrátil, Mucha ho schoval do rukavic a rozhodčí píská malou domů!
     
    44
    Je to tedy nepřímý kop pro Příbram, zeď prostějovských je hustě rozestavěna před brankou, míč bude zřejmě rozehrávat Pilík.
     
    45
    Příbram právě vstřelila branku!
    A tuto obrovskou možnost Příbram využívá! Pilík jen lehoučce přiťukl míč FILIPU ZORVANOVI, který ho tvrdou ranou na zadní tyč dostal skrz les soupeřových nohou do branky, využívá nepřímý kop a posílá Středočechy do trháku.
     
    45+3
    Emouce houstnou, Martin Sus je neudržel na uzdě a po odvetném zákroku viděl žlutou kartu.
     
    45+3
    Tvrdých zákroků začíná přibývat hlavně na straně hostí, po dalším ostrém střetu od Cmiljanoviče zůstal na hřišti ležet Žák.
     
    45+4
    Karel Soldát obdržel další žlutou kartu zápasu, zřejmě za protesty.
     
    45+4
    Celkově se nastavuje pět minut a Příbram i za cenu ostrých zákroků nechce připustit branku ani jiné komplikace.
     
    45+5
    Hvizd rozhodčího Dubravského ukončuje první část hry, emoce na trávníku tak alespoň na chvíli opadnou.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí a do nové sezóny vkročila mnohem lépe Příbram. Už v sedmé minutě zužitkoval nabídnutý pokutový kop ranou k tyči Tomáš Pilík, ukázkový gól do šatny pak po nepřímém kopu přidal Filip Zorvan. Právě tento výrok rozhodčích rozdmýchal vášně nejel na hřišti, ale i na tribuně. Jiráček odvracel míč skluzem v malém vápně, brankář Mucha ho pak sebral do rukavic a sudí měl jasno. Středočeši tedy na Hané vedou 2:0, Prostějov si naopak nevytvořil téměř žádné střelecké příležitosti.
     
    Hráči obou mužstev už jsou zpátky na pažitu, prostějovští trenéři v čele s Jiřím Jarošíkem připravili dvojí střídání. Do hry půjde Kopřiva a Vlachovský.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Solomon Omale, přichází Jakub Kopřiva.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Marek Hausknecht, přichází Martin Vlachovský.
     
    46
    Prostějov ve snaze oživit svou hru posílá na hřiště čerstvé síly, zejména kanonýr loňské sezóny Jakub Kopřiva by měl být výraznou vzpruhou pro ochablou ofenzívu Hanáků.
     
    47
    Nový muž na hřišti Kopřiva se přízemním centrem snažil přenést hru na Zapletala, to se ale nepovedlo kvůli malé přesnosti jeho přihrávky.
     
    48
    Domácí hráči vstoupili do druhé půle odvážně, zatlačili soupeře na jeho půlku, jenomže chybí finální přihrávka nebo nějaká větší myšlenka.
     
    49
    Prostějov právě vstřelil branku!
    A tak jim k brance musel pomoci soupeř! Robert Bartolomeu neviděl jinou možnost a z nouze vystřelil. Šiman měl poměrně čistý výhled, ale do rány nesmyslně na poslední chvíli sáhl nohou JIŘÍ MEZERA a vstřelil ukázkový vlastenec.
     
    50
    A prostějovským to okamžitě vlilo novou energii do žil! Bartolomeu proběhl skoro celé hřiště, na hranici vápna obešel obránce a nádherně vypálil do protilehlého vinglu. Scházeli jen desítky centimetrů!
     
    51
    Je třeba ale také myslet na obranu. Hanáci dvakrát poněkud lehkovážně ztratili při rozehrávce míč, což by se jim nemuselo vyplatit.
     
    52
    O rychlou odpověď se snažili Vávra se Zorvanem, první jmenovaný ale při kombinaci nakrátko ve vápně vystavil svého parťáka do ofsajdu.
     
    53
    Domácí hráči to teď zkusili postupným útokem po pravé lajně, nevytěžili z toho ale zhola nic a Mihailo Cmiljanović může v klidu zahrát aut.
     
    54
    Schuster poslal vysoký míč do ohně, kde na něj čekali Koudelka se Žákem. Nakonec ale skončil na hlavě Cmiljanoviče.
     
    55
    Halinský už poněkolikáté netrefil míč při odkopu čistě a zavařil Mezerovi, ten po odrazu balónu od země ale přeci jen zasáhl a odvrátil ho.
     
    56
    Po faulu se ujal rozehrávky dlouhého přímého kopu Pilík a i když dostal míč na spoluhráče, od jeho nohou se odrazil mimo dosah Příbramských.
     
    57
    Stále se hraje v blízkosti Muchovy brány, Příbram nebezpečně utahuje smyčku kolem obrany svého soupeře.
     
    58
    Prostějov však nebezpečí zažehnal a Halinský udělal nejlepší, co mohl. Lehkým faulem na Žáka zastavil soupeřův postup.
     
    58
    Koudelka záměrně trefil bránícího Cmiljanoviče a zajistil pro svůj tým rohový kop, který sám rozehraje.
     
    59
    Po Koudelkově centru se míč snesl někam do hustého lesu těl před brankou Šimana a odtamtud se odrazil mimo pokutové území.
     
    60
    Bartolomeu zezadu lehce sáhl po Cmiljanovičovi, ten kontaktu využil a padl s výkřikem k zemi. Rozhodčí to zbaštil a udělil prostějovskému záložníkovi žlutou kartu.
     
    61
    Tentokrát ale Cmiljanovič proti Koudelkovi neuspěl, domácí sedmdesátka ho čistě obrala o míč.
     
    62
    Rychlý kontr po tomto zisku ale ve střelu na branku nevyústil, ale alespoň tento protiútok vyvolal v hledišti uznalý potlesk.
     
    62
    Po obrovské minele pří rozehrávce se míče chopil Vávra, poslal ho po zemi za obranu na Zorvana, který dobře pálil, jeho pokus ale zablokoval Bialek a poslal míč na roh.
     
    63
    Cmiljanovič nejprve centroval od praporku, pak si našel odražený míč a zkusil to znovu. Schuster ale stál tam, kde měl, a hlavou míč dostal do bezpečí.
     
    64
    Bialek krásně našel na křídle Kadlece, který povedeným centrem přihrál na nabíhajícího Zapletala. Ten pálil po zemi do protipohybu gólmana, obránce Mezera ale tentokrát jeho ránu zlikvidoval příkladně.
     
    65
    Balón si pak ještě v uctivé vzdálenosti našel Jiráček a vypálil, Šiman ale jeho nepříliš razantní střelu dobře viděl a zákrok si užil.
     
    66
    Třetí možnost v řadě pro Prostějov končí neúspěchem. Dlouhý Koudelkův centr z přímého kopu se stal jednoduchou kořistí pro Šimanovy rukavice.
     
    67
    Další faul Příbrami vyústil v přímý kop tentokrát z pravé strany. Exekuce se ujal Bartolomeu ale svůj pokus hodně přetáhl.
     
    68
    Poprvé střídá také Příbram, kapitán Pilík odevzdal pásku Soldátovi a pustil do hry Daniela Procházku.
     
    69
    Bleskový průnik do útoku v podání čerstvého Vlachovského vyústil následně v kombinaci s Koudelkou, Hanáci se ale zase nedostali k zakončení. Středočeši odvrátili míč do autu.
     
    70
    Nepřesný pas Schustera hodně vystrašil Kadlece, ke kterému se nebezpečně blížil Vávra.
     
    70
    Příbram právě vstřelila branku!
    Úspěšný střelec z přípravy si ale vzápětí spravil chuť! Nový muž na hřišti Daniel Procházka nádherně propasíroval centr po zemi za obranu, ten před Bialka propadl až na nechráněného STANISLAVA VÁVRU a ten se zblízka do odkryté brány nemohl mýlit. Příbram zase vede o dvě branky.
     
    71
    Hned po čtvrtém gólu v zápase dostali hráči povolení k další občerstvovací pauze.
     
    72
    Koudelka se střetl se Soldátem. Domácí hráč se drží za hlavu, naopak Soldát dostal úder do boku a oba dva si vyžadují lékařské ošetření.
     
    73
    Rozhodčí následně oba dva pochroumané hráče odeslali za čáru. Koudelka se vrátil do hry hned, Soldát chvíli po něm.
     
    74
    Trenér Příbrami Valachovič se svými svěřenci dost komunikuje, naopak Jiří Jarošík na druhé straně je v posledních minutách poměrně zamlklý.
     
    75
    Procházka se ukázal jako dobrá volba pro střídání. Na pravé straně hýří aktivitou a bránící hráče znovu pořádně provětral. Finální pas na Zorvana ale tentokrát nebyl přesný.
     
    76
    Koudelka po dalším lehkém kontaktu odkulhlal za čáru.
     
    77
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Martin Sus.
     
    77
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Milan Kadlec, přichází Lubomír Machynek.
     
    77
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Adam Petrák, přichází Jiří Januška.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Jiří Januška (1.FK Příbram).
     
    80
    Prostějovský Martin Sus postrčil Voltra k zemi a zařídil tak pro soupeře slušnou možnost standardky.
     
    81
    Vávra se rozhodl místo rozehrávky směrem na branku přenést hru na druhou stranu.
     
    81
    A udělal dobře! Procházka je totiž při chuti, tentokrát se zprava vrhnul sám do vápna a zakončoval zblízka. Poté se k němu od Bialka míč ještě jednou odrazil, ale ani napodruhé do již odkryté branky míč nedopravil.
     
    82
    Celá akce pokračovala, míč se dostal na hranici vápna na naběhnutého Janušku, který se by se ale potřeboval ještě párkrát zastřelit. Jeho pokus totiž mířil vysoko nad a skončil nad ochrannou sítí a až na parkovišti za hřištěm.
     
    83
    I když Příbram vede o dva góly, Zorvan s Vávrou a Voltrem rozhodně nebalí snahu o presink a vyvíjí na protihráče s míčem zvýšený tlak.
     
    84
    A tato činnost se jim okamžitě vyplatila! Byl to opět Procházka, který si seběhl na Voltrův pas a po zemi pořádně prověřil Muchu. Ten ale situaci vyhodnotil dobře, včas vyběhl a ještě spolehlivěji poté zasáhl.
     
    85
    Zorvan byl až příliš rychlý, zaběhl za obranu a vystavil se do postavení mimo hru.
     
    86
    Jiří Jarošík nervózně přešlapuje podél čáry, zřejmě tuší, že jeho tým už proti favoritovi asi body nezíská. Naděje však umírá poslední.
     
    87
    Sražená Januškova rána končí bezpečně v náruči gólmana Muchy.
     
    88
    Prostějov se ze všech sil snaží nepříznivý stav zvrátit, ale nervozita a únava už je na jejich kopačkách velmi patrná.
     
    88
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Radek Voltr, přichází Tomáš Dočekal.
     
    88
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Daniel Langhamer.
     
    90
    Taktické střídání na straně hostí posílá na hřiště dva nové hráče, útočníci Zorvan s Voltrem pro dnešek dohráli.
     
    90+1
    Čtyři minuty, tolik času bude přidáno k základní hrací době.
     
    90+2
    Machynek se dobře uvolnil, seběhl si na střed a vypálil levačkou, jenže chyběla mu přesnost.
     
    90+3
    Nene, na Hané dnes už branka nepadne, ani jeden tým už nemá vůli se dostat do gólové šance.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    První kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2021/22 je u konce a 1. FK Příbram na Hané zažil úspěšný start mise s názvem "Návrat mezi elitu". Ve druhé půli se dostal míč do branky jednou na obou stranách, ale v obou případech se o to postarali Středočeši. Nejprve si totiž Jiří Mezera do své sítě ránu Bartolomeua, v 70. minutě vrátil zelenočerným dvougólový náskok Stanislav Vávra, který zužitkoval pas za obranu od Procházky. Poté exligový tým nepřipustil komplikace a i když Prostějov ještě párkrát zahrozil, v závěru mu scházel jak klid, tak energie. Hanáci tak navázali na loňský ročník, ve kterém doma příliš mnoho bodů neposbírali.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli ze Stadionu Za místním nádražím všechno, srdečně vás ale zvu ke sledování dalších našich textových přenosů nejen z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. (19:05:06)

    Adam Kodet


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 49. Mezera (vla.) – 6. T. Pilík (pen.), 45. Zorvan, 70. Vávra

    Karty:   60. Bartolomeu (PRO) – 9. T. Pilík (PRI), 45+3. Sus (PRI), 45+4. Soldát (PRI), 79. Januška (PRI)


    1. SK Prostějov: Mucha – Mil. Kadlec (77. Machynek), Bialek, Schuster (C), Zapletal – Omale (46. Kopřiva) – Bartolomeu, Koudelka (77. Sus), Jiráček, Hausknecht (46. Vlachovský) – Žák.
    Náhradníci: Bárta – Bala, Machynek, Sečkář, Kopřiva, Sus, Vlachovský.

    FK Příbram: Šiman – Sus, Halinský, Mezera, Cmiljanović – T. Pilík (68. D. Procházka), Soldát (C) – Zorvan (88. Langhamer), Petrák (77. Januška), Vávra – Voltr (88. Dočekal).
    Náhradníci: Kočí – Kvída, Vilotić, Januška, Langhamer, D. Procházka, Dočekal.

    Rozhodčí: Dubravský – Novák, Arnošt
    thejrc.org