Maďarsko – USA 10:9 (kon.) | Kanada – Jihoafrická republika 21:1 (kon.)
Čína – Japonsko 16:11 (kon.) | Nizozemsko – Španělsko 14:13 (kon.)
konec
Kanada – Jihoafrická republika

21:1

(5:1, 4:0, 4:0, 8:0)

Středa 28.07.2021, 08:30Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (09:39:09)
     
    Kanada v souboji proti Jihoafrické republice potvrdila roli obrovských favoritek. V každé čtvrtině se debakl navyšoval, až se skóre nakonec zastavilo na hodnotě 21:1.

    Svěřenkyně kouče Paradela si utkání užívaly od prvních minut. Úvodní polovinu ještě zvládly Jihoafričanky obstát jakžtakž, ale s postupujícím časem odcházely síly, což se projevilo hlavně ve čtvrté čtvrtině, kdy Kanada vstřelila hned osm branek a dostala se tak nad dvacet vstřelených gólů.

    Vodní pólařky Kanady si po porážkách se Španělkami a Australankami spravily chuť a povinným vítězstvím si zajistily postup do vyřazovací fáze. Jihoafrická republika je odkázána k jedinému nepostupovému místu, vítězství nad Nizozemkami či Australankami by se rovnalo obrovské senzaci.
     
    Konec zápasu.
     
    00:09
    Kanada právě vstřelila branku!

    Hráčky v bílých čepičkách hrají až do závěrečného klaksonu. Bezchybně sehrály rychlý protiútok, na pokus GURPREET SOHIOVÉ neměla Maartensová šanci dosáhnout.

    21:1
     
    00:47
    Kanada právě vstřelila branku!

    Kanadské vodní pólařky se nakonec dočkaly i dvacítky. Završila i KELLY MCKEEOVÍ, i tato hráčky do této chvíle střelecky mlčela.

    20:1
     
    01:22
    Kanada právě vstřelila branku!

    Kdo naopak skóroval poprvé, to je JOELLE BEKHAZIOVÁ. Dostala příležitost vystřelit v přesilové hře, z čehož vytěžila maximum.

    19:1
     
    01:40
    Vulipisová se nechtěla nechat zahanbit a také vytáhla výborný zákrok. La Rocheová si ještě na svůj třetí zápis do střelecké listiny bude muset počkat.
     
    02:18
    Maartensová tentokráte uspěla, když po celou dobu viděla na balón, který vyletěl z pravačky Wrightové. Vyrazila jej s vypětím všech sil na tyč.
     
    02:46
    Kanada právě vstřelila branku!

    Kanaďanky využily početní převahu s velkým přehledem. Na středu zůstala nikým neatakovaná GURPREET SOHIOVÁ, s Maartensovou si hravě poradila.

    18:1
     
    03:02
    Wrightovou zastavila těsně před zakončením hvizd rozhodčího. Přichází vyloučení na straně JAR, na dvacet vteřin plave pryč ze hry Gerberová.
     
    03:42
    Výborný zákrok předvedla Meghan Maartensová. Wrightové lehce zmenšila úhel, a to bylo klíčové. Tvrdou střelu schytala do hlavu, nicméně je v pořádku.
     
    04:10
    Akce Jihoafričanek se přesunula zleva přes střed doprava. Skončila u Wedderburnové, již chyběly centimetry, trefila brankovou konstrukci.
     
    04:53
    Kanada právě vstřelila branku!

    GURPREET SOHIOVÁ nedala osobní strážkyni v rychlostním souboji žádnou šanci. Pak zastavila, aby zamířila. Zacílila nechytatelně do levé šibenice.

    17:1
     
    05:17
    Kyra Christmasová zkusila nadějný lob, ten však v síti neskončil. Spadl na vodu a zůstal stát, sebrala jej gólmanka Maartensová.
     
    05:44
    Gerberová nezvládla zpracovat snadnou nahrávku, načež hráčkám JAR došel čas na útok. Hodně zbytečné promrhání útočné akce.
     
    06:11
    Kanada právě vstřelila branku!

    Jihoafričankám docházejí síly. KYRA CHRISTMASOVÁ přeplavala hned tři soupeřky, a to ještě musela kontrolovat míč. Pak vystřelila pod pravou ruku brankářky.

    16:1
     
    06:30
    Kanada právě vstřelila branku!

    A další gól. KINDRED PAULOVÁ si řekla o balón a v přečíslení jej dostala, odkrytou prvou stranu brány pak trefila s přehledem.

    15:1
     
    07:05
    Kanada právě vstřelila branku!

    ELYSE LEMAYOVÁ-LAVOIEOVÁ je tou, která posunula gólový účet spoluhráček na čtrnáctku. Zleva vystřelil neomylně k protější tyči.

    14:1
     
    07:42
    Rozběhla se poslední osmiminutovka. O vítězkách střetnutí není pochyb, Kanada potvrzuje papírové předpoklady a soupeřky válcuje od prvních minut.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Kanada: Vulpisiová - McKeeová, Crevierová, Wrightová, Eggensová, Sohiová, Bekhaziová, Lemayová-Lavoieová, McKelveyová, Christmasová, Paulová, la Rocheová.

    Jihoafrická republika: Maartensová - Gerberová, Moirová, Motauová, Silenová, Hallendorffová, Januaryová, Vaughnová, Mullerová, Wedderburnová, Meechamová, MacLeodová.

    Rozhodčí: Cuzaki (JAP), Waldow (NZL).
    bahis siteleri