Maďarsko – USA 10:9 (kon.) | Kanada – Jihoafrická republika 21:1 (kon.)
Čína – Japonsko 16:11 (kon.) | Nizozemsko – Španělsko 14:13 (kon.)
konec
Maďarsko – USA

10:9

(2:2, 3:3, 1:3, 4:1)

Středa 28.07.2021, 07:00 • Tatsumi Water Polo Centre, Tokio • Olympijské hry - Vodní pólo (ženy) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je z tohoto utkání vše, já Vám přeji příjemné sledování Her a u dalších přenosů se budu těšit na shledanou. (08:11:19)
     
    Je dobojováno a po dramatické koncovce se z těsné výhry radují hráčky Maďarska. Přitom po třetí čtvrtině to s nimi nevypadalo zrovna nejlépe, prohrávaly o dva góly a nemohly se prosadit v útoku. Poslední osmiminutovka ale vše změnila, ztráta byla smazána a v poslední minutě přišel rozhodující úder, když se trefila Rebecca Parkesová a rozhodla tak o výhře 10:9. Maďarsko si tak připisuje první vítězství na turnaji, má tři body, Američanky naopak poprvé ztratily a mají čtyři body.
     
    32
    Utkání skončilo.
     
    32
    Maďarky všemi možnými způsoby brání svůj těsný náskok, nechtějí soupeřky pustit do zakončení.
     
    32
    Američanky si vybírají time-out.
     
    32
    Maďarsko právě vstřelilo branku! Důležitý okamžik zápasu. Před branku dostala přihrávku REBECCA PARKESOVÁ, a zadovkou přes hlavu nedala Johnsonové šanci na zákrok. Maďarsko tak v poslední minutě vede 10:9.
     
    31
    Na druhé straně zasáhla Johnsonová pravou rukou proti docela dobře umístěné ráně Keszthelyiové.
     
    31
    Prudká rána do tyče maďarské branky!
     
    31
    Maďarsko právě vstřelilo branku! Dlouhi jim to ale nevydrželo, neboť hned z protiakce skončila kombinace u RITY KESZTHELYIOVÉ a i ona předvedla prudký švih, na který gólmanka USA neměla šanci dosáhnout – 9:9.
     
    30
    Tým USA právě vstřelil branku! Američanky jdou zase do vedení. Po postupné akci se míč dostal na střed k MELISSE SEIDEMANNOVÉ a ta nekompromisní bombou vymetla horní roh branky – 8:9.
     
    30
    Johnsonová levou rukou chytila technický oblouček z dálky a ihned vyslala spoluhráčky na zteč.
     
    29
    Další neúspěšný pokus Američanek, Fischerová byla zablokována. Obrana Maďarska si teď dala opravdu velký pozor a my máme stále vyrovnaný stav.
     
    28
    Maďarky teď zachránilo břevno, jinak ve vzduchu visel jasný gól po otevřené střele na středu bazénu.
     
    27
    Na druhé straně střílela Musselmanová, její pokus se ale na branku Maďarska nevešel.
     
    27
    Maďarsko právě vstřelilo branku! A je zase srovnáno. Na pravé straně měla chvíli čas VANDA VALYIOVÁ a prudkou střelou nad hlavu Johnsonové upravila na 8:8!
     
    26
    Maďarsko právě vstřelilo branku! Američanky zcela zapomněly na REBECCU PARKESOVOU, ta dostala přihrávku před branku a dokázala technicky překonat Johnsonovou, která se neúspěšně snažila zmenšit střelecký úhel – 7:8.
     
    26
    Technický pokus z dálky Johnsonová konečky prstů vytáhla nad břevno své branky.
     
    25
    První útoky na obou stranách skončily neúspěchem, Američankám dokonce vypršel čas na zakončení.
     
    25
    Začala čtvrtá čtvrtina.

    Aleš Pur

    Peris (CRO), Buch (ESP)
    Sestavy
    Maďarsko: Magyariová - Szilagyiová, Valyiová, Gurisattiová, Szucsová, Parkesová, Illesová, Keszthelyiová (C), Leimeterová, Gyongyossyová, Rybanská, Gardaová.

    USA: Johnsonová (Longanová) - Musselmanová, Seidemannová, Fattalová, Hauschildová, Steffensová (C), Haralabidisová, A. Fischerová, Gilchristová, M. Fischerová, Williamsová.

    Rozhodčí: Peris (CRO), Buch (ESP)

    Branky: 1. Parkesová, 8. Gyongyossyová, 9. Keszthelyiová, 10. Valyiová, 16. Illesová, 21. Szilagyiová, 26. Parkesová, 27. Valyiová, 31. Keszthelyiová, 32. Parkesová - 4. Musselmanová, 6. Steffensová, 11. Fattalová, 14. Fattalová, 16. Fischerová, 18. Musselmanová, 21. Fischerová, 22. Musselmanová, 30. Seidemannová
    thejrc.org