Mladá Boleslav – Jablonec 3:0 (kon.) | Karviná – Hr. Králové 1:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (kon.)
Liberec – Sparta 0:5 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
0:5 (0:1)
AC Sparta Praha
Sobota 31.07.2021, 19:00 • Stadion U Nisy, Liberec • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec nabídlo vysoké vítězstvím pražské Sparty, která svého soupeře porazila výsledkem 5:0. Slovan Liberec si druhý poločas zkomplikoval hned v jeho úvodu, druhou žlutou kartu totiž vyfasoval Theodor Gebre Selassie. Po hodině hry navíc přišla na hrací plochu sparťanská dvojice Adam Karabec – Adam Hložek a oba hráči se po několika minutách hry dokázali prosadit. Pražané tak odskočili na rozdíl tří branek, po pár minutách se radovali počtvrté. Slovan se v závěru zápasu snažil nevyfasovat pátou branku, čehož se nakonec nevyvaroval. Prosadil se další střídající hráč, tentokráte to byl Filip Souček, který mířil mezi nohy brankáře. Pražané tak získávají tři body, navíc si připisují první čisté konto. (20:50:56)
     
    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:8.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Roh pro Liberec.
     
    90+2
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává. Knobloch svým odkopem uvedl míč zpět do hry, na útočné polovině ovšem ve vzdušním souboji kraloval hostující Panák.
     
    90+1
    Centr z pravé strany si nakonec u opačné postranní lajny dokázal najít Polidar, kterému přispěchal na pomoc kolega Hancko.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Krejčí si nabíhal za libereckou obranu, přičemž ještě sklepával do tandemu na Hložka, který se k míči nedostal. Podle pomezního se přesto jednalo o ofsajd.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi tohoto zápasu je pochopitelně rozhodnuto, Sparta navazuje na fantastickou formu.
    86. Fukalova rána skončila na pozorném Nitovi
     
    86
    Karlsson se pokoušel překvapivě na pravém křídle najít Vindheima, který s tímto záměrem nepočítal. Na opačné straně zakončoval doprostřed branky Fukala.
     
    85
    Polidar si u postranní lajny nakonec pomohl nedovoleně, čehož si všiml také hlavní sudí zápasu. Rozehrávku z místa přestupku obstará brankář Knobloch.
     
    84
    Nita znovu vypomohl s rutinní rozehrávkou svého celku, po které se na útočnou polovinu natlačil také Hancko. Slovan Liberec zvolil spíše vyčkávací taktiku.
     
    83
    Aktivně hrající Krejčí si nabíhal za libereckou obranu, kde přeci jenom nedosáhl na prudkou nabídku. Za ním se ke snadné práci dostal brankář Knobloch.
     
    82
    Poměrně jednoduše se s míčem na druhou stranu dostal Hancko, který přesto nahrával svému obrannému kolegovi Panákovi, jenž dále přenášel hru.
     
    81
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Michal Faško, přichází Ondřej Lehoczki.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Liberec by rád vstřelil čestnou branku, nyní ale v bolestech skončil na zemi Faško, který bude střídat.
     
    80
    A znovu se do kombinace zapojil také rumunský brankář Nita. Pražané znovu přenášeli hru na levou stranu, kde se Polidarovi povedlo oklamat Nečase.
    79. Filip SOUČEK - 0:5
     
    79
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme pověstného bůra! Pražané rozjížděli postupný útok, přičemž se na levém křídle dostal do volného prostoru Hložek, kterému se povedlo načasovat nahrávku na Krejčího. Ten šikovně pod sebou hledal FILIPA SOUČKA, který placírkou zamířil přesně mezi nohy brankáře Knoblocha.
     
    79
    Karabec v tísni raději vyprodukoval zpětnou nahrávku ke středovému kruhu, kde to skvěle zvládl Pavelka, kterému se povedlo nahrát do volného prostoru.
     
    78
    Hluboko na vlastní obrannou polovinu se stáhl také Pavelka, který rozjel akci svého celku, při které liberecká obrana zamezila nahrávce na rychlonohého Hložka.
     
    77
    Panákovo menší zaváhání nakonec nevedlo k ničemu vážnějšímu. Liberci se ale nepovedlo nadějnou akci dotáhnout, Nita tak bude rozehrávat od branky.
     
    76
    Krejčí neustál souboj s protihráčem, přesto jeho celek pokračoval v útočném snažení. Ten nakonec přinesl centr od Hancka, který nedal přenesení hry patřičnou sílu.
     
    75
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Imad Rondić, přichází Karol Mészáros.
     
    74
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Mario Purzitidis, přichází Justen Kranthove.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Martin Koscelník, přichází Jakub Nečas.
     
    74
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází David Moberg Karlsson.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tomáš Wiesner, přichází Andreas Vindheim.
     
    73
    Gembický donutil Wiesnera k chybě a jeho celek se tak ujal dalšího vhazování. Slovan si ovšem míče dlouho neužil a naopak sledujeme sparťanskou kombinaci.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Před malým momentem centroval Koscelník, který ale svůj centr poslal mimo dosah všech kolegů.
    70. Ladislav Krejčí st. - 0:4
     
    70
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tady se schyluje k velkému debaklu! Liberec přišel o míč a pražský celek předvedl naprosto ukázkový protiútok. Do volného prostoru si seběhl Souček, který si v tandemu všiml nekrytého LADISLAVA KREJČÍHO. Ten levačkou dokázal zakončit přesně k bližší brankové konstrukci.
     
    70
    Po delší době si zahrál s míčem také brankář Nita, který přenechal rozehrávku volného kopu Hanckovi. Ten přesto vyprodukoval další zpětnou nahrávku.
     
    Dnešní utkání sleduje 5000 diváků.
     
    69
    Fukala se pro změnu postaral o provedení autového vhazování. Na pomoc mu přispěchal také Koscelník, avšak domácí celek se k centru vůbec nedostal.
     
    68
    Po rozehrávce od středového kruhu si Liberec troufl na postupný útok, který přinesl faul soupeře. Faškova rozehrávka ovšem doputovala na hlavu Panáka.
     
    67
    Hra Slovanu se ve druhém dějství naprosto rozpadla. Od vyloučení Gebre Selassieho se vůbec nic nedaří, nyní navíc přišly další dvě inkasované branky.
    66. Adam KARABEC - 0:3
     
    66
    Sparta právě vstřelila branku!
    A o pár minutek později je tu další branka! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil ADAM KARABEC. Klenot pražské Sparty zakončil pod břevno, přičemž se také jeho střela otřela o brankovou konstrukci.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Matěj Chaluš (FC Slovan Liberec).
     
    65
    Chaluš fauloval v pokutovém území Hložka, je tu penalta pro Spartu!
     
    64
    Slovan Liberec to bude mít nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky, navíc hraje bez vyloučeného hráče. Domácí se tak nyní musí pokusit o zázrak.
    62. Adam HLOŽEK - 0:2
     
    62
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující celek se dostává do dvoubrankového vedení a má nakročeno ke třem bodům! Po autovém vhazování hodně nepřesně nahrával Pavelka, který ovšem vybojoval míč zpět. Následně to na sebe vzal Karabec, který se dostal do pokutového území, kde postrčil do tandemu na ADAMA HLOŽKA. Ten nejprve prováhal ideální moment k zakončení, levačkou přesto otřel míč o břevno, aby posléze skončil za brankovou čárou.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry. Ta nám zatím nabídla jednu branku a jedno vyloučení. Pražané mají zápas pod kontrolou, soupeř totiž dohrává bez vyloučeného Gebre Selassieho.
    61. Vrba posílá do hry Karabce. K čemu ho nabádal se sprásknutýma rukama?
     
    61
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Adam Hložek.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bořek Dočkal, přichází Adam Karabec.
    59. Purzitidis se prosadil přes Nitu a hlavičkoval těsně vedle!
     
    59
    Také v tomto případě si vzal rozehrávku na starost středopolař Faško. Jeho technický centr směřoval do malého vápna, kde se před Nitou dostal k hlavičce Pourzitidis. Jeho hlavička putovala vedle, navíc na zemi zůstal ležet Nita.
     
    58
    Za Hancka se nyní dokázal natlačit Koscelník, který si velice zkušeně došel pro nedovolený zákrok. Liberec bude zahrávat poměrně zajímavou standardku.
     
    57
    Pavelka se rozhodl pomoct svým kolegům při rozehrávce. Po následném souboji skončil na zemi Dočkal, hlavní sudí ponechal pražskému celku výhodu.
     
    56
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Dominik Gembický.
     
    56
    Poprvé si práci s míčem okusil střídající Souček, který pouze nahrával do tandemu na volného spoluhráče. Sparta okamžitě obsadila prostor na polovině soupeře.
     
    55
    Zraněný Sáček nakonec nemohl pokračovat ve hře, po předchozím zákroku má krev v obličeji a navíc se drží za dolní čelist. Sparta tak využila první střídání.
     
    54
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Michal Sáček, přichází Filip Souček.
     
    53
    Gebre Selassie si je svého činu vědom a bez větších diskuzí opouští hrací plochu. Pražané mají vše ve vlastních rukou, domácí čeká hodně složitá práce.
    52. Červená karta po 2. žluté
     
    52
    Obrovský malér pro Slovan! Již se žlutou kartou hrající Gebre Selassie patičkou kopl Sáčka do obličeje a to znamená předčasný konec pro letní akvizici Liberce.
     
    51
    Krejčí obstaral standardní situaci z levé strany, pro kterou si vyběhl Knobloch. Tomu sice míč vypadl z rukavic, i tak si útočným faulem pomohl dobíhající Panák.
     
    50
    Ještě před postranní lajnou se povedlo ve skluzu zakročit Polidarovi, který odpálil míč na opačnou polovinu. Další dalekonosný nákop si Rondić nedokázal najít.
     
    49
    Panák si pohrál s napadajícím Matouškem a rovněž na pravém křídle hledal aktivně hrajícího Wiesnera, kterému se ale nepovedla spolupráce s Krejčím.
     
    48
    Pražané se hned v úvodu druhého poločasu s míčem usadili na opačné polovině, kde se Peškovi povedlo roztáhnout hru do strany na volného Wiesnera.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu útočit zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se v pětadvacáté minutě hry postaral hostující Jakub Pešek. Sparta Praha měla v úvodním dějství více ze hry, směrem dopředu si vypracovala několik dobrých šancí. Liberec se naopak směrem dopředu hodně trápil, výsledkem nebyla ani jedna vyložená šance. Domácí tak budou muset pořádně zabrat, zejména je trápí přechod do útoku, který má leckdy hodně krátké trvání.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:01.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nita si ještě jednou pohrál s míčem, posléze roztáhl hru na volného Wiesnera.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
    44. Dalekonosná Rondičova rána vyprášila Nitovy rukavice
     
    44
    Poprvé o sobě dal vědět Rondić, který zakončoval z dobrých třiceti metrů od branky. Nita měl dobrý výhled a v poklidu zakročil.
     
    44
    Wiesner si počkal na dopad míče a poté odhlavičkoval do zámezí. Liberec se horko, těžko dostává přes obranu. Nyní se dokonce dostal zpět ke středovému kruhu.
     
    42
    Liberecká obrana znovu lehce propadla a hodně času na centr do pokutového území měl obránce Polidar, kterému se nepovedlo najít nikoho z kolegů.
     
    41
    Fantastický Knobloch! Záblesk geniality nyní prokázal Dočkal, který místo zakončení našel na malém vápně nekrytého Krejčího, jehož ránu do protipohybu dokázal Knobloch vykopnout.
     
    41
    Polidar se na levém křídle dostal přes Fukalu, který špičkou kopačky přesto vypíchl míč směrem do zámezí. Prvně jmenovaný se tak staví k autovému vhazování.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat. Přerušovalo se sice dostkrát, jenomže jen jedinkrát na delší časový úsek.
     
    39
    A další rychlá akce Sparty nakonec přinesla zakončení. K němu se nakonec dostal Krejčí, který to zkoušel k přední tyči, kde byl připraven brankář Knobloch.
     
    38
    Faško hezky centroval k zadní tyči, kde si naskakoval Chaluš. Míč ho ovšem přeletěl a bylo po zakončení. Koscelník ovšem skončil na zemi a dost možná se bude ošetřovat.
     
    37
    Koscelník šel na pravém křídle do souboje s Hanckem, přičemž úspěšnější byl druhý jmenovaný. I tak si Liberec vybojoval rohový kop, který rozehraje Faško.
     
    36
    Nita svolal své spoluhráče ke středovému kruhu, kde si posléze naskakoval Krejčí. Ve vzdušném souboji mu nedal šanci Pourzitidis, jenomže míč šel od něj do autu.
     
    35
    Fukala obstaral autové vhazování z pravé strany, načež se ve středu hrací plochy dostal k volnému předmětu Faško, jehož rána z velké dálky byla nepřesná.
     
    34
    Je pískáno, a sice proti Liberci. Matoušek se v pokutovém území natahoval po míči, který vůbec netrefil. Místo toho poté ještě dohrál jednoho z protihráčů.
     
    33
    Na opačné straně se do koncovky dral Krejčí, proti kterému vyběhl také Knobloch. Prvně jmenovaný se dostal do velkého úhlu a navíc podklouzl.
     
    33
    Matoušek obdržel nahrávku do volného prostoru a postupoval po levém křídle. Jeho střílená nabídka na přední tyč nakonec doputovala do rukavic Nity.
     
    32
    O rozjetí útočné akce se nyní pokoušel Chaluš, který na pravém křídle zkoušel ve vzduchu najít zatím nevýrazného Koscelníka, se kterým si poradil Polidar.
     
    31
    Je za námi zhruba třetiny hry, před malým momentem jsme se dočkali úvodního přesného zásahu, o který se postaral exliberecký Jakub Pešek.
     
    30
    Na jistotu posléze zahrál vracející se Panák, který věnoval zpětnou nahrávku až k Hanckovi, jenž pro změnu zkoušel rozehrát přes levou stranu hřiště.
     
    29
    Pešek se navíc zapojil i do dalšího útočného manévru. Při něm to centrem do pokutového území zkoušel Sáček, kterému se vzdušná nabídka vůbec nepovedla.
     
    28
    Gebre Selassie byl v souboji pozdě a po tvrdém skluzu na Peška je tu úvodní karta.
     
    27
    Krátce po rozehrávce se do kombinace zapojil také brankář Knobloch, který přenášel hru na pravou stranu, kde udržel míč na hrací ploše křídelník Koscelník.
     
    26
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut. Liberec bude muset pořádně zabrat, úvod zápasu mu totiž zrovna moc nevychází.
    25. Jakub PEŠEK - 0:1
     
    25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražský celek jde do zaslouženého vedení! Sparta znovu obsadila útočnou polovinu, kde se na pravém křídle dostal k centrované nabídce do pokutového území Wiesner. Jeho nabídku si brilantně našel JAKUB PEŠEK, který pravým nártem dokázal zakončit přesně ke vzdálenější konstrukci.
     
    23
    Dočkal ve středu hrací plochy dokázal vybojovat míč zpět a po roztažení hry se na zadní tyči tlačil k balónu Pešek, který ho ještě vracel do malého vápna.
     
    22
    Ani tentokráte neměl hostující celek problém s pokrytím protihráčů. Sparta tak vyvážela míč zpět na druhou stranu, kde Pavelka zkoušel přenést hru vpravo.
    21. Juliš se probil ke střele, mířil doprostřed
     
    21
    Šance pro Spartu! Peškovi se v těžké pozici povedlo odcentrovat přesně na nohu Juliše, který z jedničky mířil pouze doprostřed branky.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím branku nepřinesla. Sparta byla v úvodu aktivnější, Liberci se v posledních minutách povedlo hru vyrovnat.
     
    20
    Do pokutového území přiletěla hodně vysoká nabídka, která doputovala daleko do zámezí a od své branky tak bude moci odkopávat brankář Nita.
     
    19
    Koscelník se v souboji o míč jako první dostal k hracímu předmětu, načež ho nedovoleným zákrokem zastavil Polidar. Liberec tak bude zahrávat standardku.
     
    18
    Nyní se do rozehrávky svého celku zapojil také domácí Chaluš, který to zkoušel vysokým nákopem na Rondiće, se kterým si ale poradil pozorný Hancko.
     
    17
    Kombinace u postranní lajny se Spartě nepovedla a vhazovat tak mohl domácí Mikula. Liberec se rozhodl uklidnit hru kombinací u svého pokutového území.
     
    16
    Do útočného manévru se zapojil také Pešek, kterému se mezi obránci povedlo najít Krejčího, se kterým si liberecká obrana poradila na jedničku.
     
    15
    K rozehrávce se nakonec postavila hostující obrana. Do operativní pozice se posléze dostal středopolař Sáček, který skvěle vyvezl míč na útočnou stranu.
     
    14
    Do menších problémů se poté dostal Polidar, který raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na brankáře Nitu. Po jeho nahrávce byl faulem zastaven Panák.
     
    13
    Hanckovi se povedlo ukořistit nahrávku a v přehuštěném prostoru raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na Panáka, který poslal míč zpět na druhou stranu.
     
    12
    Na opačné straně se hostujícímu celku povedlo vybojovat autové vhazování z levé strany. Po osobním souboji si vhazování vyzkouší také Liberec.
    11. Matouškův obstřel z kroku nemířil na bránu
     
    11
    Před malým momentem se do střelecké pozice dostal domácí Matoušek, který ovšem mířil vedle branky soupeře. Nita tak bude moci odkopávat od branky.
     
    9
    Domácí obrana propadla a najednou z toho byla slibná situace pro Spartu. Krejčí to nevyřešil nejlépe, nakonec z toho nebylo ani zakončení na Knoblocha.
     
    9
    Poprvé se Slovan dostal k souvislejší práci s míčem. Z vlastní obranné poloviny to Pourzitidis zkoušel nákopem za obranu soupeře, kde měl daleko k balónu Gebre Selassie.
     
    8
    V úvodu zápasu sledujeme celkem dost faulů, a to z domácí strany. Po dalším faulu Sparta rychle rozehrála, jenomže míč se hodně rychle dostal k Nitovi.
     
    7
    Hodně nepřesnou nahrávkou se prezentoval Dočkal, který našel pouze domácího Mikulu. Liberec chvíli kombinoval, přesto poměrně rychle přišel o balón.
     
    6
    Další nedovolený zákrok z domácí dílny. Matoušek v rychlostním souboji nestačil na Wiesnera, který ulehl k zemi.
    5. Julišova hlavička na zadní tyči prověřila Knoblocha
     
    5
    Wiesnerovi se mimořádně povedl centr na zadní tyč, kde se vynořil Juliš. Jeho hlavička z těžké pozice nakonec doputovala do rukavic Knoblocha.
     
    5
    Míč se dostal ven z hrací plochy a na pořadu dne bylo autové vhazování z pravé strany. To si Sparta znovu vyzkoušela, na jistotu totiž zasahoval dotírající Matoušek.
     
    4
    Následoval první rohový kop tohoto zápasu, ke kterému se postavil Dočkal. Jeho rozehrávka k hranici malého vápna nakonec našla kopačku Koscelníka.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali domácí faul. Z vlastní poloviny tak mohl rozehrávat obránce Hancko, který zpětnou nahrávkou poprvé oslovil Nitu.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala Sparta, která bude hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Chaluš, Purzitidis, Mikula (C) – Gebre Selassie, Michal – Koscelník, Faško, Jan Matoušek – Rondić.
    Náhradníci: Vliegen – Lehoczki, Mészáros, Rabušic, Kranthove, Gembický, Nečas.

    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Panák, Hancko, Polidar – Ladislav Krejčí st., Pavelka, Sáček, Dočkal (C), Pešek – Juliš.
    Náhradníci: Holec – Hložek, Souček, Vitík, Vindheim, Moberg Karlsson, Karabec.

    Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Vlček.
     
    Poslední vzájemné zápasy:

    LIB – SPA 2:2
    SPA – LIB 1:1
    LIB – SPA 1:2
    SPA - LIB 4:1
    SPA – LIB 0:2
     
    FC Slovan Liberec

    Na opačné straně stojí liberecký Slovan, kterému v loňském ligovém ročníku nevyšel atak na evropské poháry, nakonec z toho byla konečná šestá pozice. Liberec bodově ztrácel v závěru sezony, kdy na výhru čekal poměrně dlouhou dobu. Nakonec ho špatná forma sesunula na šestou pozici, přičemž pátou příčku obsadila plzeňská Viktoria. Liberec si proto pro letošní ročník dal vyšší cíl, a sice vybojovat účast v evropských pohárech. Liberci se ovšem vstup do nové sezony zrovna dvakrát nepovedl. Na domácím stadionu přivítal obrovské překvapení uplynulé sezony, kterým bylo Slovácko. Duel nakonec nabídl pouhou jedinou branku, o kterou se po třetině utkání postaral hostující Milan Petržela. Liberci nepomohlo ani vyloučení hostujícího Cicilii, oslabené Slovácko si své jednobrankové vedení dokázalo pohlídat až do konce.
     
    AC Sparta Praha

    Fotbalisté Sparty Prahy v loňském ligovém ročníku obsadili druhou pozici, kterou se letos pokusí minimálně zopakovat. Celek z Letné ztrácel na svého městského rivala hned dvanáct bodů, naopak na třetí Jablonec měl pětibodový náskok. Sparta se herně zvedla především v závěru sezony, kdy měla dost možná nejlepší formu ze všech týmů české nejvyšší soutěže. Sparta Praha úspěšně vstoupila také do letošního ročníku, v rámci úvodního kola totiž na domácím stadionu přivítala olomouckou Sigmu. Ta se dokonce po třech minutách hry dostala do vedení, nicméně pražský celek poměrně rychle srovnal. Na další branky jsme čekali do druhého poločasu, ve kterém Sparta během patnácti minut udeřila hned dvakrát. Sigmě se až ve druhé nastavené minutě povedlo zkorigovat na konečných 2:3. Sparta ovšem půjde do tohoto zápasu ve skvělé náladě, v rámci druhého předkola Ligy mistrů se jí povedlo vyřadit rakouský Rapid Vídeň. Nyní pražský celek ve třetím předkole čeká favorizované Monako.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! FORTUNA:LIGA má na programu zápasy druhého kola, my se společně zaměříme na souboj mezi FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha. Očekávat se dá hodně zajímavé utkání, v roli favorita ovšem bude pražský celek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky: 25. Pešek (Wiesner), 62. Hložek (Karabec), 66. Karabec (pen.), 70. Ladislav Krejčí st. (Souček), 79. Souček (Ladislav Krejčí st.)

    Karty:   28. Gebre Selassie (LIB), 65. Chaluš (LIB)   52. Gebre Selassie (LIB)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:8.
    FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Chaluš, Purzitidis (74. Kranthove), Mikula (C) – Gebre Selassie, Michal – Koscelník (74. Nečas), Faško (81. Lehoczki), Jan Matoušek (56. Gembický) – Rondić (75. Mészáros).
    Náhradníci: Vliegen – Lehoczki, Mészáros, Rabušic, Kranthove, Gembický, Nečas.

    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner (74. Vindheim), Panák, Hancko, Polidar – Sáček (54. Souček), Pavelka – Ladislav Krejčí st., Dočkal (C) (61. Karabec), Pešek (74. Moberg Karlsson) – Juliš (61. Hložek).
    Náhradníci: Holec – Hložek, Souček, Vitík, Vindheim, Moberg Karlsson, Karabec.

    Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Vlček

    Diváci: 5000
    thejrc.org