Mladá Boleslav – Jablonec 3:0 (kon.) | Karviná – Hr. Králové 1:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (kon.)
Liberec – Sparta 0:5 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:1 (1:1)
FC Hradec Králové
Sobota 31.07.2021, 16:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Po utkání viděli žluté karty domácí Lukáš Čmelík a hostující Petr Kodeš.
     
    90
    Ještě jedno střídání Hradce, Dvořáka vyměnil Soukeník.
     
    85
    Střídání na straně Hradce. Vlkanovu nahradil Harazim.
     
    79
    Hradec střídá. Erika Prekopa nahradil Jakub Rezek.
     
    74
    Dvojité střídání na straně Karviné. Hřiště opustili Papadopulos s Qosem, na trávník vyběhli Zych se Stropkem.
     
    72
    Trochu se nám zajiskřilo, Tavares chytil za krk hradeckého Urmu. Rozhodčí rychle přispěchal k oběma aktérům a udělil karvinskému hráči žlutou kartu.
     
    63
    Trenér Weber střídá. V dnešním utkání dohrál střelec vyrovnávací branky Siňavskij a místo něj přišel na trávník Jurásek.
    60. Nápor hostů nevyužil ani Vlkanova, jenž zazdil další tutovku
     
    60
    Další dobrá příležitost Východočechů. Po centru Dvořáka z pravé strany hlavičkoval od levé tyče kapitán Vlkanova, míč poslal přímo do míst, kde byl gólman Neuman.
    59. Neuman čaruje, vychytal i sólo smolaře Vašulína
     
    59
    Dvořák dostal dlouhý pas za obrannou dvojici a sám běžel na karvinskou branku. Brankář Neuman proti hradeckému hráči vyběhl a následně pravou nohou vykryl jeho střelu po zemi!
     
    54
    Fantastický zákrok Neumana! Karvinský brankář čelil ataku Prekopa, který se zjevil sám před domácím strážcem svatyně po dlouhém pasu za obranu. O chvíli později se balón dostal po přihrávce Vlkanovy z levé strany na hranici šestnáctky, odkud vypálil těsně nad břevno Rada.
     
    53
    Tak to byla šance! Hradecký Prekop z otočky vypálil kolem svého obránce a orazítkoval spodní část pravé tyče karvinské brány!
    49. Tentokrát už se Dvořák k zakončení dostal, ale pálil těsně vedle
     
    49
    Po špatném odkopu Santose se před šestnáctkou dostal k míči Prekop a rychlou střelou ze dvou kroků poslal balón těsně vedle pravé tyče Neumanovy brány.
     
    47
    Po pravé straně chtěl pláchnout Čmelík, Urma ho chytil za rameno a poslal k zemi. Hradecký obránce inkasoval žlutou kartu.
     
    46
    Do druhého poločasu už nanastoupil Nešický, kterého nahradil zmíněný Tavares.
     
    44
    Prekop nevybíravě kopl u postranní čáry Bartošáka. Rozhodčí faul odpískal, což se nelíbilo trenéru Koubkovi, který rázně proti rozhodnutí protestoval. Oba provinivší uviděli žlutou kartu.
    42. Další defenzivní kiks Hradeckých dokázal včas uhasit Urma
     
    42
    Po dlouhém nákopu za obranu se k míči dostal Čmelík a běžel sám na bránu. Urma nasadil rychlé nohy a ve skluzu gólovou střelu karvinského záložníka zablokoval.
    33. Ránu Čmelíka schoval Fendrich v rukavicích
     
    33
    Bartošák se po souboji uvolnil na levé straně, přihrál na pravou volnému Čmelíkovi, který zamířil do pokutového území, odkud vyslal nepříliš povedenou střelu po zemi. Brankář Fendrich kutálející se míč chytil.
     
    30
    Čmelík chtěl utéct po pravé straně, ale Jakub Klíma ho sundal k zemi nevybíravým způsobem. Na trávník musí zdravotníci. Klíma inkasoval od rozhodčího Cieslara žlutou kartu.
    24. Vasilij SIŇAVSKIJ - 1:1
     
    24
    Karviná právě vstřelila branku!
    Obrovská chyba obránce obránce Kodeše, který dlouhý balón mířící vedle pokutového území přihrál hlavou karvinskému záložníkovi a VASILIJ SIŇAVSKIJ obstřelil vyběhnutého brankáře Fendricha – 1:1!
     
    17
    Povedená akce domácího celku, Qose rozjel rychlý útok přihrávkou do pravé strany na Siňavskije, ten předložil míč Bartošákovi. Zkušený krajní bek odcentroval míč na přední tyč, kde se do rybičky položil Papadopulos a hlavou jen těsně minul levou tyč Fendrichovy brány!
    6. Hosté v další šanci! Hrubku Santose však domácí dokázali napravit
     
    6
    Hned po rozehrávce získal míč do běhu Vašulín a z levé strany mířil na bránu, jeho střelu na poslední chvíli zablokoval karvinský obránce. Rohový kop Hradce.
    5. Pavel DVOŘÁK - 0:1
     
    5
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradečtí rozehráli standardní situaci nákopem na pravou stranu, odkud Mejdr přihrál míč do ohně PAVLU DVOŘÁKOVI, který si prvním kontaktem zpracoval míč a následně z otočky poslal míč do brány – 0:1!

    Igor Mainka

    Branky: 24. Siňavskij – 5. P. Dvořák (Mejdr)

    Karty:   72. Tavares (KAR), ?. Čmelík (KAR) – 30. Jakub Klíma (HKR), 44. Prekop (HKR), 44. Koubek (trenér) (HKR), 47. Urma (HKR), ?. Kodeš (HKR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 19:18.
    MFK Karviná: Neuman – Křapka, Santos, P. Buchta, Bartošák – Mangabeira, Nešický (46. Tavares) – Čmelík, Qose (74. Stropek), Siňavskij (63. Jurásek) – Papadopulos (C) (74. Zych).
    Náhradníci: Bolek – Stropek, Svoboda, S. Dramé, Zych, Tavares, Jurásek.

    FC Hradec Králové: Fendrich – Mejdr, Donát, Jakub Klíma, Urma – Kodeš, J. Rada – Prekop (79. Jakub Rezek), P. Dvořák (90. Soukeník), Vlkanova (C) (85. Harazim) – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, Jakub Rezek, Kubala, Harazim.

    Rozhodčí: Cieslar – Kotík, Podaný.

    Diváci: 2053
    ocianews.com