Španělsko – Pobř. slonoviny 5:2 (po pr.) | Japonsko – Nový Zéland 0:0 (4:2 po pen.) | Brazílie – Egypt 1:0 (kon.)
Jižní Korea – Mexiko 3:6 (kon.)
po penal. (4:2)
Japonsko
0:0 (0:0)
Nový Zéland
Sobota 31.07.2021, 11:00 • Kašima Stadium, Kašima • Olympijské hry - muži • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze čtvrtfinálového zápasu mužského olympijského turnaje. Od jedenácti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Japonskem a Novým Zélandem!
     
    Japonsko

    Domácí reprezentace senzačně ovládla skupinu A, kterou započala těsnou výhrou 1:0 nad Jihoafrickou republikou. Díky skvělému úvodu přehrála 2:1 také Mexiko, ale největší poprask způsobila proti Francii. Tu Japonci smázli v poměru 4:0 a překvapivě ji poslali z turnaje domů. Ve všech této zápasech vstřelil po jednom gólu Takefusa Kubo, jenž na klubové úrovni patří Realu Madrid.
     
    Nový Zéland

    Novozélanďané se při své třetí účasti na letních olympijských hrách poprvé podívají, jak to vypadá ve vyřazovacím pavouku. Ve skupině B jim k tomu stačilo vyhrát otevírací duel nad první Jižní Koreou. Poté paradoxně přišla porážka 2:3 s posledním Hondurasem a ve finále bezbranková remíza s Rumuny, kteří se museli se stejným počtem bodů spokojit s nepostupovým třetím místem. Dva ze tří gólů tohoto výběru dala největší hvězda – Chris Wood z anglického Burnley.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Tani – Hašioka, Jošida (C), Tomijasu, Hatate – Endo, Tanaka – Doan, Kubo, Soma – Hajaši.
    Náhradníci: K. Osako – Itakura, Maeda, Mitoma, Mijoši, Nakajama, A. Ueda.

    Nový Zéland: Woud – Stensness, Reid (C), Pijnaker – Elliot, Garbett, Bell, Lewis, Cacace – Wood, Waine.
    Náhradníci: Searle – Champness, Ingham, McCowatt, Just, Stanger, Sutton.

    Rozhodčí: Elfath – Parker, Atkins (USA).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovací výkop provedli Japonci, kteří nastupují v modrých dresech. Hned v prvním souboji dostal od Cacaceho nepříjemnou ránu loktem do hrudi Hašioka.
     
    3
    Z nařízení standardní byla dalekonosná rána Hatateho, jež ale nevyvedla z klidu novozélandského gólmana Michaela Wouda.
     
    4
    Novozélanďané podlehli aktivnímu presinku, nicméně pak ucpali prostor před Somou. Elliot se postaral o zisk odkopu od branky.
     
    5
    Japonci znovu nedali soupeřům ani špetku času na vyvezení míče na útočnou polovinu. Další pokus však přichází s faulem Kuba na Garbetta.
     
    6
    Joe Bell přenášel hru doprava na Elliota, který ale musel jít do souboje a přes ten vypadl balon mimo hrací plochu.
     
    7
    Liberato Cacace se natlačil před Hašioku a vynutil si faul, ke kterému došlo ještě na obranné polovině novozélandského výběru.
     
    8
    Elliotovo vhazování znamenalo jednoduché odevzdání míče Japoncům, kteří si to udělali zbytečné složité v rozehrávce. Jošida nahrál do zámezí.
     
    9
    Kubova nahrávka k Doanovi nedocestovala. Cacace chtěl rychle otočit hru, ale před Wainem doprovodil míč do autu brankář Tani.
     
    10
    Bleskový protiútok vedl po ose hřiště Wataru Endo. Před vápnem nahrál Doanovi, jehož pokus ztečoval Reid do prostoru vedle Woudovy levé tyče.
     
    11
    Japonci rozehráli roh nakrátko a na pravé straně si připravili takřka gólovou šanci! Endo vyplaval u zadní tyče a z bezprostřední blízkosti přestřelil!
    11. Wataru Endo (JPN)
     
    12
    Jošida byl ve vzdušném souboji trefen do obličeje Wainem. Rozhodčí ihned přerušil hru, ale nemělo by to mít žádné následky.
     
    13
    Doan využil nízkého těžiště k pokrytí míče v těžké situaci. Japonci se vyhnali do autu až o chvíli později, do špeku dostal míč Soma.
     
    14
    Soma odcentroval ze souboje jeden na jednoho, ale Ricu Doanovi scházely centimetry k tomu, aby mohl hlavičkovat. Tlak Japonců však trvá.
     
    15
    S kapitánskou páskou hrající Reid poslal dvou rozehrávku z obrany do zámezí. Hatateho přenesení pak málem vystihl Cacace.
     
    17
    První zakončení Nového Zélandu vzniklo z nejasností v japonské přípravné fázi. Matthew Garbett to zkusil z dálky, ale Tani zasahovat nemusel.
     
    18
    Chris Wood se do hry ještě pořádně nedostal. Nyní napadal Jošidu, ale způsobil jen očividný faul. Zákrok bez šance na zisk balonu.
     
    19
    Takefusa Kubo šel přímočaře kupředu. Joe Bell ho sice zastavil, ale bylo to pouze za cenu žluté karty.
     
    20
    Standardní situaci Japonců fotbalisté v bílém s přehledem ubránili. Nákop letěl k hlavě stopera Winstona Reida.
     
    21
    Callan Elliot poděkoval za snahu, byť přihrávku na pravé křídlo neměl šanci chytit. Japonci mají před sebou dlouhou cestu k brance soupeře.
     
    22
    Všech jedenáct Novozélanďanů pod balonem. Domácí zkoušeli projít kolotočem krátkých přihrávek, ovšem Doanova kolmice se stala kořistí Wouda.
     
    23
    Drobný přestupek od Hajašiho, který se pohyboval na hrotu. Provinil se v konfrontaci s Giannim Stensnessem.
     
    24
    Wout nakopl přesně na Wooda. Nový Zéland si konečně užívá držení míče, i když se s ním dobrovolně vrátil na vlastní polovinu.
     
    25
    Kubo se vymanil ze souboje u středového kruhu. Po neúspěšné narážečce se k míči ještě jednou vrátil, ale byla z toho nahrávka na Wouda.
     
    26
    Ben Waine přihrával ven z vápna na Garbetta, jenž se rozhodl pro střelu z prvního doteku, ale trefil pouze dobře postaveného zadáka Japonska.
     
    27
    Hra se začíná malinko vyrovnávat. Po faulu na Joe Bella se bude opět kopat proti brance Koseje Taniho.
     
    28
    Sám faulovaný Bell pochopitelně nakopával směrem do pokutového území, kde si vzal celou situaci do parády Tani. Hlavičkáři byli bez šance.
     
    29
    V trochu klidnější pasáži zápasu se v bezpečné vzdálenosti od branky provinil ofsajdem Ben Waine.
     
    30
    Soma vyzval do akce Kuba, který zprava cpal míč na přední tyč. Doanovi to ale nevyšlo ideálně do kroku a z těžší pozice bránu netrefil.
     
    32
    Držení míče: 56 % – 44 %.
     
    33
    Soma to nemyslel zle, když střílenou přihrávkou za obranu nastartoval Doana. O něco blíže to měl k míči Michael Woud.
     
    34
    Liberato Cacace si u postranní čáry vyšlápl na Kuba. Japonci se nyní snaží trochu roztáhnout soupeřovu staženou obranu.
     
    35
    Ricu Doan opět nedostal od Somy moc dobrou finální přihrávku. Ve finále tak nevyužil toho, že kolem něj v pokutovém území nikdo nebyl. Těžká střela byla nepřesná.
    35. Ricu Doan (JPN)
     
    36
    Novozélanďané byli v předfinální fázi preciznější. Od Elliotta dostal z pravého okraje velkého vápna přesnou přihrávku Wood, nicméně ve své šanci taktéž přestřelil.
     
    37
    Šikovného Kuba na pravém kraji doplnil Hašioka, který otřel centr o Pijnakera a zajistil domácímu výběru výhodu rohového kopu.
     
    38
    Asi kvůli výškové nevýhodě Japonci znovu rozehráli roh nakrátko. K překvapení novozélandské obrany to však nevedlo.
     
    39
    Kolize mezi Jošidou a Wainem byla posouzena jako faul druhého jmenovaného. Na hřišti mezitím proběhne ošetření Pijnakera.
     
    40
    Liberato Cacace si to nedělal složité a před Kubem odpálil míč do autu. Po vhazování však byli Japonci navráceni k půlící čáře.
     
    42
    Doan využil volného Hašioky na pravé straně. Hajaši se k ostrému centru ale pořádně nedostal, nařízen je aut pro Cacaceho.
     
    43
    Chvilkové osmělení novozélandských fotbalistů je zase tatam. Japonci teď tlačí a snaží se otevřít skóre ještě před odchodem do kabin.
     
    44
    Waine jde vidět více než jeho slavnější kolega Chris Wood. Nyní získal pro Bella standardní situaci, jež vyvrcholila vyboxováním Taniho.
     
    45
    Takefusa Kubo spěchal do vápna za přihrávkou z pravé strany. Elliott to měl k balonu mnohem blíže, ale nakonec měl kliku, že ve skluzu kmenového hráče Realu Madrid nefauloval.
     
    45+1
    Takehiro Tomijasu se uvedl nepřesným pasem k pravé postranní čáře. V jediné nastavené minutě už se asi nic podstatného nestihne.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    S bezbrankovou remízou musí být po první půli spokojenější hráči z Nového Zélandu, i když z pohledu předvedené hry byli jednoznačně lepší Japonci. Až na jednu šanci Wooda se hrálo výhradně před brankou Wouda, který měl štěstí v tom, že vlastně všechny japonské střely letěly mimo tři tyče. Největší možnost spálil Endo.
    Fotografické střípky z první půle
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Oba trenéři se rozhodli ponechat základní sestavy. Do té japonské patří Doan, jenž samostatně prošel do vápna, ale levačkou trefil jen nohu Reida.
     
    48
    Juki Soma nastartoval hbité nohy na levé straně, jenže vedle pokutového území si balon předkopl až za zadní čáru. Tím se hodně ulevilo Stensnessovi.
     
    49
    Nedobře vypadá zdravotní stav Winstona Reida. Pochroumané koleno mu nyní nedovoluje pokračovat, možná bude muset úplně odejít ze hřiště.
     
    50
    Reidovo levé koleno není v pořádku už delší dobu. Do tohoto čtvrtfinále nastoupil se sebezapřením, nicméně se ještě zkouší vrátit do hry.
     
    51
    Kapitán Nového Zélandu vydržel jen pár vteřin. Nyní už sundává pásku ze své paže a pomalu odchází na střídačku.
     
    51
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Winston Reid, přichází Callum McCowatt.
     
    52
    Kosej Tani musel vyběhnout mimo pokutové území, před kterým trochu zaváhal jeden z jeho kolegů z obrany. Vážnější následky to nemělo.
     
    53
    Callan Elliot přiběhl pozdě do souboje se Somou. Jasně ho fauloval a ještě mu přivodil drobnou bolístku na levé noze. Zatím je to bez karty.
     
    54
    Endo roztáhl hru na Doana a tan ještě na centrujícího Hašioku. Pijnaker se před brankou natáhl a zahrál na roh, který Japonci zazdili ofsajdem.
     
    55
    Gianni Stensness zápasnickým způsobem přidržel Hajašiho. Na žíněnce by mu to prošlo, zde je to za žlutou kartu.
     
    56
    Hašiokův dalekonosný centr Pijnaker nebezpečně prodlužoval za sebe. Naštěstí pro něj Jošida nestihl zareagovat a lépe nastavit hlavu k zakončení.
     
    57
    Clayton Lewis vybídl k centru Cacaceho a do akce znovu musela hlava Jošidy. Nový Zéland má k dispozici vzácný rohový kop.
     
    58
    Bellův centr z levé strany se snášel k vzdálenější tyči. Nabíhal si tam Stensness, ale míč skončil v Taniho rukavicích.
     
    59
    Cacace si šikovně píchl míč okolo faulujícího Hašioky. Vzápětí skončil na zemi také Garbett, ale to už bylo bez faulu.
     
    60
    Takefusa Kubo zblízka zasáhl ruku Bella, který s ní neměl šanci uhnout. Rozhodčí to asi pochopil a neukázal mu druhou žlutou kartu.
     
    61
    Držení míče: 57 % – 43 %.
     
    62
    Tani měl docela potíže s krocením Elliotova centru. Na druhé straně se vzápětí zapotil také Woud, na kterého vedle branky vyvinul velký tlak Hajaši.
     
    63
    Začátek druhé půle se Novému Zélandu povedl velice slušně. Aktuálně je to naprosto vyrovnaná partie, oba týmy to mají do semifinále olympijského turnaje stejně daleko.
     
    64
    Liberato Cacace na dlouhou nohu nezpracoval Pijnakerovo přenesení k levé pomezní čáře. Následuje vhazování Hašioky.
     
    64
    Případný semifinálový duel se nebude týkat Garbetta, který se nyní vyfauloval na Somovi. Zákrokem zezadu ho nepustil do blízkosti šestnáctky.
     
    65
    Gianni Stensness se ve vzduchu postaral o nákop Somy. Japonci rychle rozehráli aut, ale kýžený účinek se nedostavil.
     
    67
    Tani svou dlaní pouze vyrážel štiplavý centr Garbetta. O zbytek se bez větších problémů postarala japonská defenziva.
     
    69
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Dajči Hajaši, přichází Ajase Ueda.
     
    69
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Juki Soma, přichází Juta Nakajama.
     
    70
    Takefusa Kubo postupoval z půlky po ose hřiště vstříc Woudovi. Podle mého názoru ale střílel moc brzy a z dálky novozélandského gólmana příliš nevyzkoušel.
     
    71
    Chris Wood byl ubráněn Jošidou. Nový Zéland ještě vhazoval a byl to McCowatt, jenž zpoza rohu vápna vystrašil zprvu nejistě zasahujícího Taniho.
     
    71
    Cacace stáhl k zemi Doana. A jelikož to od něho nebyl první nedovolený zákrok, tak už za něj dostal žlutý trest.
     
    73
    Tanaka si před Bellem rychle zasekl míč na levačku a utěšenou ranou z nějakých dvaadvaceti metrů o moc nepřestřelil horní tyčku.
    73. Ao Tanaka (JPN)
     
    74
    Několik nejistých věcí od Nového Zélandu. Kubo se téměř zadarmo dostal k míči a střelou zleva vyprášil Woudovy rukavice.
     
    75
    Lewisův centr byl sražen na roh, o jehož realizaci se zasloužil Joe Bell. Tani na centrovaný míč nedosáhl, ale z menšího závaru stejně nic nebylo.
     
    76
    Šance se začínají sympaticky množit. Elliot během letícího centru z pravého křídla od Hašioky neuhlídal Hatateho, Těžká hlavička ale proletěla nad břevnem.
     
    78
    Endo si mohl faulem na Bella. Na lavičce Nového Zélandu se mezitím chystají dvě nové tváře. Jde o Justa a Inghama.
     
    79
    Tomiasu malinko riskantním způsobem odrazil McCowattův přízemní centr na rohový kop. Před samotnou rozehrávkou proběhnou zmíněná střídání.
     
    79
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Matthew Garbett, přichází Elijah Just.
     
    79
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Callan Elliot, přichází Dane Ingham.
     
    80
    Lewisův centr od praporku nic zásadního nepřinesl. Po nedovoleném zákroku Inghama na Doana si japonská obrana může odfrknout.
     
    81
    Pomalu musíme začít počítat s půlhodinovým prodloužením. Času na rozhodnutí v základní hrací době už moc nezbývá.
     
    82
    Velká šance hostitelské země! Doan na pětníku tancoval nad balonem a v pravý moment vymyslel přihrávku před branku. Ueda tam byl ve skvělé pozici, jenže z jedničky vypálil jen do ruky Michaela Wouda.
    82. Ajase Ueda (JPN)
     
    83
    Kubův centr z rohového kopu nedoletěl ani k bližší tyči. Pokus o rychlý protiútok Novému Zélandu nevyšel, Justovi utekla Waineova přihrávka do autu.
     
    84
    Pijnaker odmítl kratší pas do vápna od Kuba. Definitivní konec akce přišel s hodně nepovedeným centrem pravého obránce Hašioky.
     
    84
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Ben Waine, přichází Joe Champness.
     
    85
    Doan táhl útok dvou proti čtyřem. K sobě měl Kuba, nicméně se sám rozhodl vypálit z velké dálky a pořádně protáhl k levé tyči skákajícího Wouda.
     
    87
    Clayton Lewis věděl o Woodovi. Ve snaze o centr zleva se ale ukopl a odpálil balon zcela mimo hrací plochu.
     
    88
    Za pravé stehno se chvíli držel Cacace, který ale musí provést autové vhazování. Krajní hráč Nového Zélandu toho dnes odmakal opravdu dost.
     
    89
    Takehiro Tomijasu zezadu zfauloval Champnesse a zastavil jeho útok ještě před půlící čarou. V případném semifinále si kvůli žluté kartě nezahraje.
     
    90
    Tomijasu si při zpracování vysokého míče pomohl horní končetinou. V devadesáté minutě dal soupeřům výhodu standardní situace. Lewisova levačka žádnou šanci nevytvořila, v souboji s obráncem se neprosadil Pijnaker.
     
    90+1
    Od prodloužení nás dělí už jenom tři minuty nastaveného času.
     
    90+2
    Joe Champness byl u levé postranní čáry zdvojen. Přes soupeře míč neprocedil a spíše z frustrace přidal faul na Hašioku.
     
    90+3
    Cacaceho nadýchaný centr lapil Kosej Tani. Předcházelo tomu brankářovo vyražení centru Champnesse na Wooda.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Nový Zéland po změně stran zlepšil svůj ofenzivní výkon, ale zároveň párkrát polevil v zadních řadách. Japonci si vypracovali další porci šanci, ale když už konečně trefili prostor mezi tyčemi, tak jim vzal radost dobře chytající Woud. Čeká nás další půlhodinové prodloužení.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Ao Tanaka, přichází Ko Itakura.
     
    91
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Reo Hatate, přichází Kaoru Mitoma.
     
    92
    Do se predikovat, že začátek prodloužení bude zase trochu opatrnější. Mitoma nyní neměl šanci dostihnout přetažené přenesení od Doana.
     
    94
    Po vícero nepřesnostech se Novozélanďané propracovali aspoň k autovému vhazování z blízkosti šestnáctky. Po přesunu doleva ale následovala jejich ztráta.
     
    95
    Se žlutou kartou hrající Cacace malinko zariskoval, když se ve středu pole rozhodl nedovoleně zastavit Doana. Na další napomínání to ale nebylo.
     
    96
    Mitoma hezkou přihrávkou vysunul Uedu, který se ale dostal mimo ideální úhel. Woud proti němu vyběhl a střelu zleva vyrazil na roh.
    96. Ajase Ueda (JPN)
     
    97
    Japonci rozehrávali dva rohy, které ještě zdaleka nebyly poslední. Od Pijnakera se odrazil míč na střechu branky, takže se situace bude opakovat.
     
    98
    Pravidlo do třetice všeho dobrého v japonském podání nezafungovala. Po centru od Doana nedobře hlavičkoval Itakura.
     
    99
    Japonci na to v posledních minutách pořádně šlápli. Gólový efekt se ale ne a ne dostavit. Doanův přízemní pas do ohně sebral Woud.
     
    101
    Kubo měl před sebou spoustu prostoru. Pijnaker ho jen lehce zbrzdil, nicméně Woud po prudké střele nenechal projít míč mezi nohama do sítě.
     
    102
    Další akce v hlavní roli s Doanem, který se rozhodl nikomu nepůjčit balon. Krásně se prokličkoval k okraji šestnáctky, odkud už poněkolikáté přestřelil.
     
    103
    Mitoma na křídle prohnal Stensnesse, jenž ho zkušeně vytlačil i s balonem za koncovou čáru. Následuje odkop od branky Michaela Wouda.
     
    104
    Champness se na levém kraji prosadil v situaci jeden na jednoho. Přes Hašioku nahrál před bránu. Wood promáchl a Just za ním v osudný okamžik podklouzl. Smůla pro Nový Zéland.
     
    105
    Kubo rozehrál roh, když neměl v pokutovém území ani jednoho spoluhráče. Japonci se tam pokusili probít kombinačně, ale nebyli úspěšní.
     
    105
    První poločas prodloužení skončil.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Kodži Mijoši.
     
    106
    Wood zády brance zpracoval míč pro své parťáky. Jedním z nich byl také Ingham, který na pravém křídle nevymyslel proti japonské obraně zhola nic.
     
    107
    Endo šel trochu neohrabaně do těla McCowatta. Americký rozhodčí neváhal s nařízením standardní situace. Na přímé zakončení to opět není.
     
    108
    Clayton Lewis to poblíž rohu pokutového území nakonec zkusil přímo. V dvoučlenné zdi trefil Kuba, od kterého se míč odrazil k zadní tyči. Pohotové zakončení Justa zastavil před brankovou čarou stojící Jošida.
    108. Elijah Just (NZL)
     
    110
    Takefusa Kubo se zjevil v obležení tří novozélandských postav. Pijnaker ho podle názoru rozhodčích fauloval, takže standardka se bude konat i před Woudem.
     
    111
    Tomijasu na základě Mijošiho centru hlavičkoval jen pár centimetrů nad povrchem. Byl by to menší zázrak, kdyby z takové pozice trefil bránu a ještě nějak prověřil Wouda.
     
    112
    Champness neprorazil obrannou řadu Japonců. O chvíli později šel do souboje Ingham, ale byl to od něj faul na Mitomu.
     
    113
    Na první pohled se nezdá, že by hráči trpěli akutním nedostatkem fyzických sil. K vidění není prakticky žádné polehávání. Všichni jsou velmi dobře připraveni.
     
    114
    Zbytek prodloužení bude se žlutou kartou dohrávat střídající Mijoši, protože si ve středovém kruhu až příliš vyšlápl na McCowatta.
     
    115
    Kubo se jednoduchým přehozením na levou nohu zbavil Cacaceho, ovšem zpoza velkého vápna mezi tyče nezamířil. Přesnost střelby je asi největší kaňkou na japonském výkonu.
     
    116
    Joe Bell zlikvidoval Nakajamův centr. Nařízený roh zrealizoval Kubo, jenže v pokutovém území vyrostl ze všech nejvýše Nando Pijnaker.
     
    117
    Gianni Stensness ve vzdušném souboji trefil loktem do hlavy japonského kapitána Jošidu. Ten se logicky zřítil k zemi a nejspíše bude muset být ošetřen.
     
    119
    Wood dost nevině fauloval Itakuru, který se zavěsil vysoko do vzduchu, ale po střetu se stojícím útočníkem bolestivě spadl z výšky na zem.
     
    120
    Posledních pár vteřin na to, aby některý z týmů zamezil penaltové loterii. Po faulu Enda na Claytona Lewise bude míč patřit Novozélanďanům.
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Ani dvě hodiny hry nestačily Japonsku nebo Novému Zélandu k vstřelení gólu. Zároveň to ale nebyla úplně špatná podívaná, určitě už byly i méně záživné bezbrankové remízy. O postupujícím do semifinále se za pár minut rozhodne v penaltovém rozstřelu.
     
    Výhodu první penalty budou mít Novozélanďané.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Na začátek kopal ten nejpovolanější z týmu Nového Zélandu. Chris Wood bezpečně zavěsil doprava, přičemž gólman skákal na opačnou stranu.
     
    1. série
    1:1
    Ani první japonský exekutor nezaváhal. Woud odkryl svou levou stranu Uedovi, jenž to provedl stejně jako Wood.
     
    2. série
    1:1
    Liberato Cacace nedal! Tani vystihl směr a skokem k pravé tyči dal japonským střelcům trochu klidu na kopačky.
    Liberato CACACE
     
    2. série
    2:1
    Ko Itakura to s razancí rozhodně nepřeháněl. Plazivá střela přesto šla do protipohybu gólmana.
     
    3. série
    2:1
    Japonci jsou zase o něco blíže! Clayton Lewis svou levačkou o centimetry překopl břevno Taniho brány.
    Clayton LEWIS
     
    3. série
    3:1
    V Nizozemsku působící Juta Nakajama poslal Japonce do vedení 3:1! Vybal si levý dolní roh.
     
    4. série
    3:2
    Novozélanďané minimálně o pár vteřin prodlužují své působení na turnaji. Callum McCowatt s chladnou hlavou trefil pravou část branky. Gólman skákal opačně.
     
    4. série
    4:2
    Jako správný kapitán dal Japoncům definitivu postupu Maja Jošida. Woud ani ve čtvrtém případě Novozélanďany nepodržel, pořádně se ani neodrazil k pravé tyči.
    Maja JOŠIDA
     
    Konec zápasu.
     
    Bylo to velké drama se šťastným koncem pro hostitele. Japonci v základních devadesáti minutách ani v následném půlhodinovém prodloužení nevyužili menší převahu a proto museli společně s Novozélanďany podstoupit i penaltový rozstřel. V tom krátce po sobě nedali Cacace a Lewis a Japonci už si postup do semifinále vzít nenechali.
     
    V semifinále půjde Japonsko na favorizované Španělsko, které dnes mělo namále v duelu s Pobřežím slonoviny.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 17:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:25.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (13:47:04)

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   89. Tomijasu (JPN), 114. Mijoši (JPN) – 19. Bell (NZL), 55. Stensness (NZL), 64. Garbett (NZL), 71. Cacace (NZL)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Chris Wood (NZL)
    1:1   Ajase Ueda (JPN)
    2. série:
    1:1   Liberato Cacace (NZL)
    2:1   Ko Itakura (JPN)
    3. série:
    2:1   Clayton Lewis (NZL)
    3:1   Juta Nakajama (JPN)
    4. série:
    3:2   Callum McCowatt (NZL)
    4:2   Maja Jošida (JPN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 17:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:25.
    Japonsko: Tani – Hašioka, Jošida (C), Tomijasu, Hatate (91. Mitoma) – Endo, Tanaka (91. Itakura) – Doan (106. Mijoši), Kubo, Soma (69. Nakajama) – Hajaši (69. A. Ueda).
    Náhradníci: K. Osako – Itakura, Maeda, Mitoma, Mijoši, Nakajama, A. Ueda.

    Nový Zéland: Woud – Stensness, Reid (C) (51. McCowatt), Pijnaker – Elliot (79. Ingham), Garbett (79. Just), Bell, Lewis, Cacace – Wood, Waine (84. Champness).
    Náhradníci: Searle – Champness, Ingham, McCowatt, Just, Stanger, Sutton.

    Rozhodčí: Elfath – Parker, Atkins (USA)
    thejrc.org