Česko – Švýcarsko 3:2 (kon.) | Česko – Itálie 4:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (1:1, 2:1)
Švýcarsko
Sobota 31.07.2021, 09:20 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U16
Partner:
     
    Češi zvládli závěr zápasu parádně a po výhře 3:2 mají jistotu finálové účasti, i když to byly pořádné nervy! Když na začátku 33. minuty Kryštof Janek otáčel skóre na 2:1, vypadalo to, že Češi odehrají zbytek bez nervů. Jenže o dvě minuty později nerozebrali optimálně útočníky a Robin Frick srovnal za velké radosti početných švýcarských fanoušků na 2:2. Poslední slovo však měla dělovka Jakuba Galnora v 37. minutě a i díky vyloučení Buffa za podrážení si dorost zajistil finále. (10:28:23)
     
    Konec zápasu.
     
    39:42
    Lorenz táhne hru dopředu a Češi tohle zvládnou. Švýcarsko nemá prostor jakkoliv získat kotouč.
     
    39:19
    Zatím to funguje skvěle, Švýcaři sice napadají rozehru a snaží se vykrývat prostor, to, že jsou v oslabení, je ale enormně znát.
     
    38:53
    Češi tak budou maximálně do konce zápasu hrát přesilovou hru a stačí jim utkání dohrát s hokejkou na holi.
     
    38:19
    Tohle prostě musel Buff udělat, nechtěl-li pustit Pekaře do úniku. Zezadu mu hodil hokejky pod nohy, což byla první věc. Následně jej vzal i tělem v pádu a jsou z toho jasné dvě minuty za podrážení.
     
    37:13
    Dá se očekávat, že to zanedlouho zkusí Švýcaři do powerplay. K tomu však musí získal kotouč pod svoji kontrolu, což se prakticky vůbec neděje.
     
    36:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Divoké minuty zápasu pokračují a Češi trhají vedení zpět na svoji stranu! Všechno začalo u Svozila, který nasadil klasicky nepolapitelné tempo na pravé straně a Hrdina musel jít do zákroku. Švýcaři však puk pod kontrolu nedostali a JAKUB GALNOR z druhé vlny pálil takovým způsobem, že Hrdina se jenom smutně podíval na spoluhráče před sebou. Papírově hosté berou oddechový čas – 3:2! Bez asistence.
     
    35:28
    Pekař zaváží raději za vlastní branku a čeká na to, až prostřídá kompletní tým.
     
    34:07
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    No jo, jenže další výpad už brankou končí. Nedůslednost české obrany rezultovala v to, že Fosanelli mohl hru po pravém křídle snadno táhnout a dojíždějícímu ROBINU FRICKOVI předat puk. Zakončení obstaral střelou mezi lapačku a beton téměř ležícího Trnky – 2:2! Asistence: Matteo Fosanelli.
     
    33:12
    Tohle Češi potřebovali. Druhou brankou v zápase mají rázem výhodu a nutnost tvořit hru má soupeř.
     
    32:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Necelých osm minut před koncem druhého poločasu otáčí Češi zápas! Švýcaři pomýšleli na nějaké nebezpečí před brankou Trnky, absolutně ale zapomněli na jakoukoliv obranu. Proto se nabídl brejk 2 na 1 a předal KRYŠTOFU JANKOVI. Ten to vyřešil zcela bez potíží, najel si před gólmana a bekhendem zakončil nad jeho lapačku – 2:1! Asistence: David Svozil.
     
    30:28
    Lempach odtlačil obránce, aby udělal místo pro střílejícího Lochkovského. Skončilo to jenom nastřelením Hrdiny, Lochkovský měl šanci na reparát o pár sekund později, i tentokrát ale Hrdina zasáhl a přerušil.
     
    29:13
    Pořádnou štiplavku vyslal z půlky hřiště Galnor a Ragazzi ji zastavil někde na kruzích. Očividně mu to příjemné vůbec není, ještě však dokázal kotouč odpálit k Trnkově kase.
     
    28:11
    Neff ukázal něco ze své práce s holí a uvolnil tím Von Rohra, který vyjel a zamířil na branku. Trnka si nebyl příliš jistý a vysvobodil jej až hvizd rozhodčího.
     
    27:20
    Švýcary v tento moment zachránila tyčka, kterou nastřelil po důrazu na hranici brankoviště Lempach! Češi teď tlačí soupeře, nutně potřebují vstřelit druhou branku, aby se dostali do psychické pohody.
     
    26:09
    Hrdina stále drží remízový stav! Svozil na levé straně opět navázal obránce a předal v ideální moment Pekařovi, který mířil do protipohybu švýcarského brankáře. Ten to ale ustál a vyrážečkou posílá kotouč mimo tři tyče!
     
    25:17
    Pekař natáhl na sebe na levém křídle dva hráče a v ideální čas nahrával do druhé vlny Svozilovi, kterému se ale puk zasekl na hokejce a k očekáváné střele nedošlo.
     
    24:42
    Rickenbach najížděl za obranu a Frick mu tam poslal puk, ale příliš prudce a do hry se zapojil až gólman Trnka.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Bohatý (Lempach), 33. Janek (Svozil), 37. Galnor – 9. Von Rohr, 35. Frick (Fosanelli)


    Česko: Trnka (Pospíšil) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský
    Švýcarsko: Hrdina (Müller) – Ruchti, Lutz, Buff, Warth-Walter, Von Rohr, Ragazzi, Rickenbach, Fosanelli, Frick, Hindenalag, Neff, Bühler

    Rozhodčí: Basso (ITA), Bessonová (SUI)
    thejrc.org