Česko – Švýcarsko 3:2 (kon.) | Česko – Itálie 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (2:1, 2:1)
Itálie
Sobota 31.07.2021, 15:10 • Sportzentrum Eselriet, Illnau-Effretikon, Švýcarsko • ME v inline hokeji U16
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Trnka (Pospíšil) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský

    Itálie: Riccardo (Andreoli) – Meconi, Quattrone, Montolli, Cortese, Grespan, Amici, Nespolo, Carli, Vellar, Matonti, Meconi, Bianchin, Zucca, Rossetto.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:19
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italové se ujímají po 79 sekundách vedení! MATTIA BIANCHIN si najel zcela nepokrytý mezi kruhy, odkud dostal přihrávku zpoza branky od Corteseho. Měl dost prostoru na střelu, a tak vymetl přesně šibenici, Italové mohou slavit úvodní branku – 0:1! Asistence: Luca Cortese.
     
    02:33
    Lorenz obkroužil branku a na zádech měl neustále Zuccu, který jej nakonec i zastavil. Italové vstoupili do zápasu výrazně živěji než v tom prvním a Čechům zle zatápí.
     
    03:19
    Jindrák stáhl hru zpátky na polovinu a vymyslel nečekanou přihrávku pro Pekaře, proti němuž nikdo nevystoupil. Zakončení se ale jednomu z klíčových hráčů repre nepovedlo a Riccardo snadno chytá.
     
    04:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Povedené střídání nicméně rezultuje ve srovnávací branku! MATĚJ PEKAŘ byl na konci kombinace, která šla přes levou stranu. Bekhendem se opřel po přiťuknutí od Galnora do kotouče a opřel jej o zadní tyč, od níž se puk odrazil do kasy – 1:1! Asistence: Jakub Galnor.
     
    05:28
    Za minutu od srovnávací branky toho Italové moc s pukem neuhráli. Češi se dostali do tempa a opět to jsou oni, kteří dominují.
     
    06:10
    Pravda střílel ze stejné pozice, jakou měl při první brance Pekař, tentokrát opět cinkla tyč. Avšak s tím rozdílem, že od ní se puk odrazil ven a branka z toho není!
     
    07:26
    Pekař se už dostával přes Bianchina, který jej jednoduše podrazil. Proto signalizovaná výhoda a Češi jdou do herní situace 5 na 4.
     
    07:55
    Trpělivé obehrávání obrany zakončil švihem Svozil a přerušil tím hru, na řadě je proces vyloučení na italské straně.
     
    08:06
    Vyloučení v týmu Itálie (Bianchin – 2 min, faul kolenem).
     
    08:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají přesilovku rychlostí blesku a ujímají se vedení! Italové se až příliš soustředili na bránění pravé strany, respektive Pauluse. Ten si ale našel na druhém kruhu naprosto volného ŠTĚPÁNA LEMPACHA, který z jedničky uklidil kotouč pod skákajícího Riccarda – 2:1! Asistence: František Paulus.
     
    08:46
    Velmi rychle to mohlo být 2:2! Po vyšachování Svozila ze hry do toho vstoupil Amici, který byl naprosto sám před Pospíšilem, ten však předvedl fantastický zákrok!
     
    09:26
    Na druhou stranu zase v úniku letěl Galnor a roztahoval si Riccarda, jeho beton ale zůstal pevně na zemi a Galnor přes něj v rychlosti kotouč nepřehodil!
     
    10:56
    Vellar přebruslil snadno Lempacha a střílel z vrcholku kruhů na Pospíšila, který ramenem vyrazil jenom před sebe do brankoviště. K následnému pokusu se ale již Italové nedostali.
     
    11:48
    Češi však myslí až příliš na útok a zadní vrátka nechávají otevřené velmi dokořán. Cortese dorážel nadvakrát u tyče a Pospíšil nevěděl, kde má kotouč, pomohli mu až spoluhráči, kteří jej odpálili na druhou stranu!
     
    12:56
    Tohle byla další tutovka na straně Čechů! Mozr si položil v brejku 3 na 2 gólmana a chtěl kotouč zatahovat za něj, ve velké rychlosti však šťouchnul puk jenom do tyčky!
     
    13:53
    Češi pokračují ve výkonu, který je vysloveně pastva pro oči. Útočný a dynamický hokej navíc podporuje velmi kvalitní atmosféra na tribunách, zápas tak má pořádný náboj.
     
    15:05
    Přibrzdit je může první oslabení v utkání. Tomáš Lorenz si při útočení pomohl seknutím do protihráčovy hole a putuje na trestnou lavici.
     
    15:25
    Svozil dobře vystihl přihrávku na Nespola a vyletěl dopředu společně s Galnorem. Přerovský obránce pak zatáhl celou akci pořádnou dělovkou, kterou Riccardo zřejmě neměl stopro pod kontrolou, ale hvizd rozhodčího jeho nejistotu ukončuje.
     
    16:30
    Tenhle hokej pořádně baví! Svozil hrábl po ztrátě dozadu a odmítl pustit do brejku Amiciho, navíc otočil hru a Galnorovi, který se nevrátil na obrannou polovinu, servíroval kotouč do další příležitosti. I tentokrát však Riccardo tým drží!
     
    17:12
    Pospíšil se taktéž pořádně rozchytal a předvedl dva zákroky v krátkém časovém sledu za sebou. Připsal si již sedm zákroků proti osmi střeleckým pokusům.
     
    18:06
    Nemusím snad ani připomínat, že Italové první přesilovku nevyužili. Mohlo to být ještě teď 3:1, když zase rozebrali italskou obranu naši na šroubky, Pravda však napálil jenom Riccardův beton!
     
    19:23
    Suchyňa s Paulusem ujeli 2 na 1 a chtěli to vykombinovat úplně do prázdné, Suchyňova nahrávka ale byla na Pauluse už moc a kotouč jenom prošel brankovištěm!
     
    20:00
    Zucca si v útoku naprosto zbytečně pomohl háčkem a první dvě minuty třetiny stráví na trestné lavici.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Češi si do druhého poločasu přenesou přesilovku trvající dvě minuty, ale v první třetině předvedli ofenzivní koncert. Ačkoliv to vzadu častokrát zahořelo, tým důvěřoval v tomto případě Pospíšilovi v brance, který pustil jenom jeden gól. Vepředu to naopak nemuselo být pouze 2:1, Češi mohli klidně nebohému Riccardovi nasypat sedm branek. Právě ten drží stále italský prapor a Italové mají ještě co dělat, aby uhráli aspoň bod. Také dostávají od hlavního kouče v přestávce pořádný kartáč.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:13
    Češi sice prohráli buly, ale dokázali se puku hned zmocnit a rozestavit útok v přesilové hře.
     
    20:48
    Nespolo nedokázal odklidit puk z pásma a Češi nadále pokračovali v kombinaci, Svozil hned po druhé přihrávce pálil, jenže jenom do mantinelu.
     
    21:35
    Tlak Čechů nadále pokračoval a utavená trojka Itálie jenom stínovala, Galnor pálil do betonů Riccarda, od nichž se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    22:10
    Lempach to zamýšlel dobře a po návratu Zuccy na hřiště chtěl hru stáhnout na druhou stranu, kde bylo více místa. Ale byla z toho jenom nepřesnost a možnost Itálie na oddech.
     
    22:58
    Lochovský vybojoval puk na středovém kruhu a předložil Svozilovi, který opět pro české barvy velmi snadno získal pásmo a šanci na střelu v útoku.
     
    23:49
    Je to již něco přes minutu a čtvrt, co naposledy hrála Itálie s kotoučem. Možnost bude mít po dalším přerušení hry, kdy Svozil důsledně šel za pukem a otevřel se mu prostor pro zakončení, Riccardo ale chytá.
     
    24:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle už nemohli Italové moc ustát. V obraně se jim vůbec nedaří a po laciných chybách inkasují třetí branku. Bohatý mezi kruhy vyčkával bez jakéhokoliv obsazení protihráčem a vymyslel to náramně, protože mu najel k tyči ŠTĚPÁN LEMPACH. Přihrávka přišla v málo čekaný moment a ani hozená Riccardova hůl nezabránila třetímu gólu – 3:1! Asistence: Matyáš Bohatý.
     
    26:03
    Na tribunách je vidět, že kategorie U18 je v dobré náladě. Českému týmu dává ohromný support a přehlučí snadno i italské fanoušky, kteří se na šampionátu předvedli taktéž v parádní formě.
     
    26:55
    Galnor sice zatáhl hru na útočnou půlku, pak z ní ale zase velmi rychle vyjel a tahá čas. Češi Italům opravdu nepovolují skoro nic a ani v tomto utkání tak Ital pravděpodobně nepozná ten zázrak.
     
    28:06
    Ale akci nebezpečnou Italové měli, o tom žádná! Bianchin zůstal nedostoupený u tyče a samozřejmě tam přišla přihrávka, Pospíšila od gólu uchránila tyč!
     
    30:05
    Meconi rozjetého Svozila v předbrankovém prostoru podrazil a jde na dvě minuty pryč. Italové se začínají požírat dokonale sami mezi sebou a Češi naopak hrají ve velké pohodě.
     
    30:05
    Meconi rozjetého Svozila v předbrankovém prostoru podrazil a jde na dvě minuty pryč. Italové se začínají požírat dokonale sami mezi sebou a Češi naopak hrají ve velké pohodě.
     
    30:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dorostenci směřují za jasnou výhrou a na jejich výkonu není prakticky v této pasáži co vytknout! V přesilovce se jim povedlo vyšachovat jednoho Itala a bylo to tak 4 na 2. Pekařův pokus tečoval na hranici brankoviště KRYŠTOF JANEK a Italové si berou raději oddechový čas – 4:1! Asistence: Matěj Pekař.
     
    30:55
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italové však ještě nic nevzdávají a snižují na dvě branky rozdílu, což je hratelné! Vellar se dokázal uvolnit na pravé straně a přihrát kotouč ALESSANDRU NESPOLOVI, který v předbrankovém prostoru dotlačil kotouč za Pospíšilova záda – 4:2! Asistence: Mattia Vellar.
     
    32:03
    Italové sice dvě branky ztrácí, ale s rozehrávkou nikam moc nespěchají. Oni také nemají komu nahrát, což je zásadnější problém celé této situace.
     
    32:54
    Italové už slavili snížení na 3:4 poté, co Meconi dosáhl branky, ale rozhodčí jejich radost rychle schladili, neboť odražený kotouč z výšky Meconi do branky dostal úmyslně rukou!
     
    33:33
    Italové si u vlastní branky dávali tak nesmyslně dlouho přednost, až jim to mohl Bohatý spočítat pátým gólem! Riccardo však utěsnil prostor u tyčka kotouč za svá záda zcela jednoduše nepustil.
     
    34:40
    Italové mají v obraně problémy s důsledností a nedokáží si rozebírat hráče. Takhle zůstal v útočném pásmu před brankou viset Pravda a Riccardo se musel opět činit. Přichází přerušení hry po jeho zákroku.
     
    36:03
    Bianchin prošel snadno dopředu a Italové začínají mít mírně navrch v této pasáži. Corteseho dalekonosnou střelu v klidu vykryl Pospíšil, dá se očekávat, že to zanedlouho zkusí Italové bez brankáře.
     
    36:43
    Italové však závěr nezvládají především hlavou. Montolli zcela zbytečně trefil u mantinelu s naprostým úmyslem loktem do hlavy Lorenze a dostává dvě minuty, za což může být ještě rád.
     
    37:41
    Z přesilovky zbývá ještě něco přes minutu, a pokud budou Češi hrát především takticky, pak závěr bez potíží zvládnou.
     
    38:24
    Ještě to ale mohlo být drama! Nespolo se dostal přes dva hráče a položil si Pospíšila, který však zasáhl špičkou betonu! Také se mu za to dostává ovací.
     
    39:02
    Montolli je venku z trestné a Italové už nemají moc času na to, cokoliv vymyslet. Vybojovali alespoň útočné pásmo po střele Amiciho.
     
    39:25
    V dalším přerušení hry jde Riccardo na střídačku, Itálie to zkusí vabank!
     
    39:46
    Jenomže je to bez nápadu a všechno tlačené na sílu. Pospíšil střelu Nespola viděl a lapil jí, Češi tak zůstanou na turnaji neporažení!
     
    Konec zápasu.
     
    Dorostenci tuhle bitvu zvládli bravurně a houževnaté Italy, kteří se ke konci zápasu spíše soustředili na osobní souboje, přetlačili 4:2. Rozhodla především útočná síla, kterou Češi měli, a to v kombinaci s obranou Itálie, která chybovala téměř v každém střídání. Základ výhře položil v 25. minutě po kombinaci na jeden dotek Štěpán Lempach, na což navázal čtvrtou brankou v čase 30:30 Kryštof Janek. Italské snížení na další vývoj již nemělo vliv a po výhře 4:2 dorostenci pokračují v turnaji bez porážky! (16:26:00)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Pekař (Galnor), 9. Lempach (Paulus), 25. Lempach (Bohatý), 31. Janek (Pekař) – 2. Bianchin (Cortese), 31. Nespolo (Vellar)


    Česko: Pospíšil (Trnka) – Svozil, Pekař, Junger, Lempach, Bohatý, Lorenz – Galnor, Janek, Mozr, Pravda, Suchyňa, Jindrák, Paulus, Lochovský
    Itálie: Riccardo (Andreoli) – Meconi, Quattrone, Montolli, Cortese, Grespan, Amici, Nespolo, Carli, Vellar, Matonti, Meconi, Bianchin, Zucca, Rossetto

    Rozhodčí: Ott, Bessonová (oba SUI)
    thejrc.org