Přerov – HK MD Šumperk 5:6 (po pr.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
5:6 (0:1, 0:2, 0:2 - 0:1)
HK Mladí Draci Šumperk
Sobota 31.07.2021, 12:30 • MEO Aréna • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Dnešní zápas gradoval. Nejprve šli do vedení domácí, hosté srovnali. Domácí si ale brali vedení opět na svou stranu přesně ke konci druhé periody. Druhá třetina se Drakům vůbec nepovedla, domácí kontrolovali hru, zvýšili na náskok tří branek, Draci sice bojovali, ale ztráceli kotouče a neprosazovali se v koncovce. Ke konci druhé dvacetiminutovky to tam přece jen Drakům padlo, ale málokdo by tušil, že poslední třetina bude právě jízdou hostí. Nejde nevyzdvihnout hrdinu hostů Adama Polácha, který dvakrát překvapil Hanáčka a možná nás všechny, co jsme byli dnešnímu utkáni přítomni. Jeho zásluhou Šumperk stáhl manko. V prodloužení byli dominantním týmem Draci. Ty nakonec poslal za vítězstvím Tomáš Minařík.
    Ode mě je to pro dnešek vše a budu se na vás těšit u dalších přípravných utkaní Ligy juniorů. (14:47:46)
     
    Konec zápasu.
     
    62:31
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Je dobojováno! Zubři ztratili zápas. V prodloužení byli jasně na puku hosté, ti zakládali akce tak dlouho, až se jim zadařilo. Hrdinou prodloužení je TOMÁŠ MINAŘÍK a na ledě zavládla nefalšovaná radost ze strany hostujícího celku, který ukázal, že občas stačí pouze chtít a bojovat. Konečný stav utkání je 5:6pp. Asistence: Matěj Blaháček, Milan Ryšavý.
     
    60:44
    První to zkoušeli Draci, před bránou hrozil Kesler, ale Zubři je vytlačili ze svého obranného pásma.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Zubři kontrolovali ve třetí třetině hru, nedali Drakům nic zadarmo. Fanoušci hostí už museli být docela smutní ze hry, kterou hosté předváděli a hlavně z nepříznivého stavu na světelné tabuli. Jestli ale Draci něco umí, tak bojovat. A tak nastal comeback hostů. Po ranách z hole Adama Polácha, současného hrdiny Draků máme vyrovnáno a uvidíme prodloužení!
    Prodloužení 3 na 3 začne neprodleně.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:32
    Drama vrcholí, poslední minuta a Přerov hrozí před Ryšavým.
     
    58:42
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Tomuhle se říká one man show, kterou v posledních minutách předvádí ADAM POLÁCH. Kdykoli se tento muž s číslem 15 dotkne puku a zacílí na Hanáčkovu klec, dokáže se domácí gólman za pukem je smutně podívat. Hra bez gólmana se zúročila. Draci srovnali! Asistence: Miroslav Slováček.
     
    58:00
    Ryšavý opouští klec!
     
    57:46
    Ryšavý opět v bráně, domácí trefují břevno.
     
    56:45
    Draci odvolali brankáře a zkouší to v šesti.
     
    55:28
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Tak tohle svět neviděl, přerovská MEO aréna ano. ADAM POLÁCH naprosto přesně vypálil v nejbližší možné příležitosti zhruba z míst mezi modrou čárou a pravých kruhem a přesnou ránou zakončil za Hanáčkova záda. Domácí gólman kotouč viděl, avšak nereagoval a hosté snižují na rozdíl jedné branky. Asistence: Jakub Horký.
     
    53:45
    Keslerův vysoký pokus končí v lapačce Hanáčka.
     
    53:17
    Draci riskují a možná i proto propadávají v obraně.
     
    53:04
    Cekrův bekhendový pokus končí ve sprárech Hanáčka.
     
    52:09
    Hosté chtějí snížit, a pokud se zápasech chtějí něco udělat, mají nejvyšší čas. Hostující celek si to uvědomuje, ale brankově se zatím, i přes veškerou snahu neprosazuje. Domácí naopak kontrolují v klidu hru.
     
    51:16
    Draci hrozí a stále je brzdí koncovka. Ta dělí hostující celek od snížení.

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 5. Mašek (Švejda), 20. Kurbanov (Halík), 31. Němec, 33. Morev (Kurbanov), 36. Kleniar (Halík, Kolařík) – 8. Netolický (Šucha, Polách), 29. Polách (Plhal), 40. Kesler (Blaháček, Polách), 56. Polách (Horký), 59. Polách (Slováček), 63. Minařík (Blaháček, Ryšavý)


    HC ZUBR Přerov: Hendrych (30. Hanáček) – Nesvadba, Němec, Hanák, Holík, Kaprál, Pekr, Kruták – Lambert, Kolařík, Kleniar, Morev, Halík, Kurbanov, Prísažný, Štíbr, Brázda, Mašek, Švejda, Hlůšek
    HK Mladí Draci Šumperk: Bielecký (30. Ryšavý) – Cekr, Koutecký, Blaháček, Plhal, Mudrák, Sedláček – Minařík, Slováček, Šembera, Kesler, Polách, Horký, Šucha, Ševčík, Netolický, Stodůlka, Haas, Krňávek, Krejčí.

    Rozhodčí: Navrátil – Klvač, Peluha
    thejrc.org